fbpx Skip to content

A héten pont zenei appok után keresgéltem, mert youtube-on láttam egy videót, ahol egy zenész banda iPad és iPhone segítségével komponálja újabb szerzeményeit. Gondoltam utánajárok, hogy is állunk ilyen téren:) Sikerült a must have progikat összeszednem, (Pianist, Guitarist, Drums!) illetve még pár hangeffektes és dj-s appot is (ElectroBeats, NLogSynth, Bebot, Touch Dj). Ám ekkor akadtam rá erre a zseniális  kis alkalmazásra.

A program zenészeknek készült, akik iPhone-on vagy iPod Touch-on lévő zenéikhez szeretnének játszani vagy megtanulni azokat. Ugyan a rendes iPod appal ennek semmi akadálya, viszont ha valaki egy bizonyos részt (pl. egy nehéz gitárszólót) akar gyakorolni, akkor elég macerás újra és újra visszatekerni a zenét a megfelelő helyig. Többek közt ebben segít a Practice Pro. A zenékbe “könyvjelzőket” lehet beszúrni és ezután egy érintéssel pontosan a kívánt helyre ugrik a lejátszó. Több könyvjelző meghatározása után pedig az app képes bármely két könyvjelző közötti rész ismételgetni. Ezen kívül a lejátszási sebesség is állítható a hangmagasság változtatása nélkül.

Mivel most már hivatalosan is van magyar lokalizáció támogatás az iOS-ben, természetesen a Practice Pro is fut magyarul!

Az app ára jelenleg $9.99 / 7.99€, ami talán soknak tűnhet, de elég egyedi alkalmazás az App Store-ban. Az az 1-2 hasonló app ami van, drágább és kevesebbet tud.
Van egy Lite verzió is, ami annyiban különbözik a teljes verziótól, hogy csak a zenék első felét (de legfeljebb 2 percet) enged lejátszani.

Olvasd el a hozzászólásokat is

2 Comments

  1. A Smells Like Teen Spirit mióta van a Bleach-en? 🙂

  2. @Hedath: hisz az a Nevermind-on van rajta, az első szám. Biztos rosszul volt megadva az album name az mp3-nak 🙂


Add a Comment