fbpx Skip to content

284452598icon-100x100

A vallás egy kényes kérdés, hiszen egyénenként változhat, hogy ki éppen melyik vallást érzi sajátjának. De Magyarország népességének felekezeti megoszlásában a legnagyobb részt a keresztény vallások foglalják el, így ebben a cikkben a korábban már az oldalon szerepelt biblia csomag frissített változatáról írnánk.

Abba nem szeretnénk belemenni, hogy kell-e ez az iPhone-ra, vagy sem. Nyilván van, akinek van erre igénye, és van, akinek meg cseppet sem. De több hozzászóló kérésének teszünk most eleget azzal, hogy közreadjuk a frissített változatot. (Kérünk mindenkit, hogy ha nem is ért egyet a cikk témájával, tartsa tiszteletben mások vallásos meggyőződését. Az ezzel ellentétes megjegyzéseket törölni fogjuk.)

Bibliás alkalmazás több is van az AppStore-ban, ahogyan más vallások könyvei is, ezek egy része ingyenes, de persze itt is vannak fizetős változatok. Az ingyenesek között ott van például a LifeChurchTV alkalmazása, amihez a Károli-fordítást ingyenesen letölthetjük az alkalmazáson belül. Sokaknak viszont szemet szúrt a Károli-féle, halmozottan előforduló “lőn meg volt meg vala”. Eddig nem is találtunk olyan alkalmazást, amiben más magyar fordítás lenne elérhető.

A legutóbb még 2008-ban tettük közzé azt a csomagot, amit még Tijs kolléga készített annak idején, több napos munkával. Ez a csomag a BibleXpress Lite apphoz adja hozzá a Magyar Bibliatársulat által kiadott fordítást, ami az 1975. évi új fordítású biblia 1990-es, javított kiadása. (A BibleXpress Lite alkalmazás $2.99-be kerül, de alapból ez sem tartalmaz semmi magyar fordítást.)

A teendőink a következők:

  1. töltsük le, és nevezzük át a BibleXpressHUN_1.3.1.bxh-t BibleXpressHUN_1.3.1.ipa-ra
  2. telepítsük fel a módosított BibleXpress Lite alkalmazást a készülékünkre (AppSync patch legyen fent!)
  3. indítsuk el az alkalmazást, majd a felső menüsor közepén bökjünk az aktuális könyv nevére
  4. a megjelenő listában görgessünk a legszélén a HUN feliratra
  5. bökjünk a bal felső sarokban a Done gombra

Azok számára, akik már megvették az appot, hamarosan készítünk egy Cydia csomagot is, ami telepíti a magyar fordítást, ezzel kapcsolatban türelmeteket kérjük!

Köszönjük Laco munkáját!

Olvasd el a hozzászólásokat is

10 Comments

  1. Thanks!

  2. Köszi én is! Anyósnak nagy öröme lesz benne!

  3. Köszi! Várjuk! Jó munkát!

  4. Köszönöm, várjuk a Cydia -s verziót is! 🙂

  5. Sziasztok! Nálatok is jelentkezik az a probléma, hogy a keresésnél kilép a progiból??

  6. Nagyon vártuk már köszönjük szépen!!!Igen sarat ezt a problémát én is érzékeltem,pedig a keresés hasznos dolog lenne!!!

  7. @sarat, @rubenzeff: elvileg ezt az 1.6.1-es frissítésben már biztosan javították, azt viszont nem találtuk meg törten sehol. ha lesz, akkor frissítjük a csomagot. vagy ha megveszitek $2.99-ért, és meglesz hozzá a cydiás csomag, akkor azzal is menni fog az 1.6.1-es verzió, és a keresés is tudtommal.

  8. Köszönjük szépen a választ!!!

  9. @Jadeye: érdeklődöm az ígért cydiás csomag felől, hogy készülőben van-e, mert akkor letöltöm $2.99-ért az 1.6.1 lite-ot.

    Igazából nekem is nagy szükségem van arra a keresőre…

    Köszönöm!

  10. Érdeklödném h megérkezett e már a cydiás változat???


Add a Comment