fbpx Skip to content
Az új függetlenítés elronthatja kapcsolhatja a GPS-t
iPhone Dev Team figyelmeztette a függetlenítőket, hogy aki 4.2.1-es rendszert használ 06.15.00 basebanddel, az elveszítheti a GPS működését. A hiba nem minden felhasználónál lép fel, csak egyeseknél. Vizsgálják a problémát, de figyelmeztetnek mindenkit, hogy aki ezzel a basebanddel akar függetleníteni, esélyes a GPS elvesztésére. Amint rájönnek a megoldásra, javítják a hibát.


Megjelent az Angry Birds karácsonyi kiadása

Angry Birds Seasons néven megjelent a népszerű Angry Birds karácsonyi kiadása. Ez azonban nem teljesen új játék, kibővítették a Halloweenes változat és átnevezték. A karácsonyi epizód „Season’s Greedings” rész alatt fut, a Halloweenes pedig „Trick Or Treat” nevet kapta. Aki már megvásárolta a Halloweenes verziót, ingyen töltheti le a frissítést, egyébként 0.79 euróba kerül.

Olvasd el a hozzászólásokat is

85 Comments

  1. 4.1 és 06-os bb alatt is jelentkezik a GPS probléma?

  2. Ezeket a “rajzokat” ki csinálja? Eszméletlen jó! (A GPS-es rajzra gondoltam.)
    Én éppen tegnap kezdtem el játszani a Halloween-es verzióval… Szerintem nehezebb lett, mint az eredeti 🙂

  3. Olyan létezik, hogy ha nincs wifi kapcsolat akkor nem látja a GPS a poziciót?

  4. “Season’s Greedings”, nem greetings. A mondat egy szójáték, a greed kapzsiságot, mohóságot jelent, ezt keverték bele az üdvözletekbe. 🙂

  5. @Baluka71: elvileg ez csak a baseband függvénye, tehát elvileg teljesen mindegy, milyen OS van alatta, de az a valószínűbb, hogy csak 4.2.1 alatt jön elő valamiért, vagy csak 4.2.1-esektől kaptak eddig ilyen visszajelzést.

    wifi nélkül és mobilnet nélkül látni ugyan látja, csak ha nincs netkapcsolat, akkor nem tudja betölteni a térképszelvényt, ha nincs offline térkép hozzá.

    Navigon vagy iGO esetén van offline térkép, annak mennie kell netkapcsolat nélkül is.

  6. @Jadeye: Szia. Tegnap úgye megnéztük és a maps-et és az működik is tökéletesen, ha van wifi. Viszont anélkül nem, ahogy írod is… Viszont a navigont csak otthon nézem meg és az azt mondja folyamatosan, hogy nincs GPS jel. Persze a teló most sincs nálam, de azt mondja a párom, hogy wifi nélül a maps is azt mondja, hogy GPS jel, csatlakozzon…

  7. Persze a teló most sincs nálam, de azt mondja a párom, hogy wifi nélül a maps is azt mondja, hogy NINCS GPS jel, csatlakozzon…

  8. Nekem nincs jel… 4.1 6.15 baseband… egyáltalán nem csatlakozik fel, fél óráig keresi a jelet és már meguntam… egyáltalán nincs jel…

  9. nem jön ki új sn0wbreeze a 4.2.1 firmwarehez? mert nekem 4.1 volt az iphone-on és a redsnowwal hiába akartam feltelepiteni a 4.2.1-t ugyanugy maradt a 4.1, csak a basebandot frissitette 6.15re…

  10. @Roorszag: a redsn0w sosem telepített firmware-t, azt az iTunes teszi.

  11. @Jadeye: Ehh, majd otton megnézem, hogy mi a stájsz, mert szerintem megint félre informálnak… Ha wifivel müxik a maps akkor gondolom jó a GPS?

  12. @Baluka71: Ne a lakásban próbáld, sztem azért nincs jel… Nekem 4.2.1-en jó minden, bár a rendszer néha összeomlik pl facebookról youtube-os videót akartam nézni, és kiírta, hogy a springboard összeomlott és safe mode-ba került a telefon

  13. @Jadeye:

    Külföldön próbáltam az Igo-t és ha ki volt kapcsolva a cellular data roaming akkor nem ment.

    Generál adatforgalmat külföldön ami után fizetni kell?

  14. Hali !

    Off, amiért bocsi …

    2 kérdésem lenne: Mikorra várható 4eshez a 4.2.1 JB ami már untethered?

    Honnan lehet normális magyar ibookot leszedni ?

    Köszi !

    kisgyopi

  15. @arpilu: akkor nálad valami mobilesubstrate-ot használó kiegészítő omlott össze, pl sbsettings, akármi, mert ezt akkor csinálja csak.

  16. Nálam se akar bejőnni a jel 4.2.1-nél!
    Szóval ha visszarakom a 4.1-et akkor lessz GPS jel az IGO-ban?

  17. @Baluka71: mennie kellene annak wifi meg minden nélkül is.

    @Mkr: ha ellenőrzi a licenszet, akkor generál adatforgalmat. ha meg nem tudja ellenőrizni a licenszet, mert nincs net, akkor lehet, hogy csinál ilyet, ez esetben el kell olvasni, mit ír a fejlesztő róla. ha kell hozzá adatforgalom, hogy ellenőrizgesse a licenszet (ahogyan az ingyenes T-s navigon teszi pl), akkor lehetséges, hogy valóban nem megy anélkül. ez esetben írj a fejlesztőnek, mást nem nagyon tudsz tenni.

  18. @madarasz92: a hibát a 06.15.00-s baseband okozza, de nem mindenkinél. tehát egyáltalán nem biztos, hogy a 4.1 visszarakása megoldja a problémádat. inkább várj egy pár napot, mire a dev-team kijön a megoldással.

  19. @kisgyopi: pont akkor lesz untethered jailbreak, amikor itt az ideje, és megjelenik. ezt nem tudja senki, csak a dev-team. magyar ebookot meg kb torrenten vadássz, mert ami volt oldal, azt a legutóbbi ilyen razziakor darabokra szedték.

  20. nekem a 3GS-em 4.1 06.15.00 baseband van. GPS jelet az autóban találja meg, otthon nem. ehhez ki kell tenni az autós tartóba. ott működik. Főleg az Igo, a navigon azért gyorsabban talál GPS jelet.otthon a lakásban még a 4G sem talál GPS jelet.

  21. @breadman: Viszont! le kellett kapcsolnom a 3G adatforgalmat, mobilnetet, helymeghatározást, kisjelző fényerőt, WiFi automata keresést, mert ezekkel úgy merül mint Jani a bányatóban!

  22. @Jadeye:
    Remélem tényleg pár nap lesz csak nem hónapok alatt csinálják meg..
    Kicsit félek hogy hátha nem tudják megcsinálni!
    De majd kiderűl..
    Ja amúgy ha visszaraknám a 4.1-et akkor hogy csináljam redsn0w-al egyből vissza lehet rakni ?
    Már csak a baseband miatt kérdezem..

  23. @breadman: ha nem gyári kártyával aktiváltad, akkor ez nem is csoda. ez a push miatt van, amit a hacktiválás megint nem jól csinál. aktiváld gyári kártyával, és akkor nem lesz ilyen.

    @madarasz92: a redsn0w még mindig nem tud firmware-t felrakni, azt változatlanul az iTunes teszi. viszont a restore végén a 06-os bb miatt elhasal 1015-ös hibával, amiből umbrella ki tudja szedni például. de szerintem hiába teszed vissza a 4.1-et, nem fog változni a GPS. inkább várj.

  24. @Jadeye: nincsennnn sajnos gyári kártyám! meg hát 4.2.1 volt és utána tettem vissza a 4.1-et.

  25. Hallottam ilyet meg olyan forrásból hogy kell sim kártya a gpshez:D:D ez vicc…. 2 hónapig csak ipodnak tudtam használni a telóm sim kártya nélkül, amig vártam a függetlenitésre:D és tökéletesen müködött a gps minden féle net, 3g, edge nélkül:D szóval az hazugság hogy sim kártya kell hozzá… azóta nem jó a gps-em amióta felraktam a 6.15 basebandot!

  26. @breadman: akkor szerezz egy gyári kártyát, másképp ez van, amit leírtál.

  27. @Jadeye: ha jól néztem a telefon USA at&t! milyen áron tudnék szerezni és honnan? nem nekem kell haveromé a teló csak én csináltam meg neki. nem ért ezekhez!

  28. @Roorszag: namármost…
    1. ne nevezzél hazugnak, ha nem vagy képes szövegértelmezésre… nem mondtam, hogy MINDEN esetben kellene, de például a T-mobilos ingyenes navigon esetén KELL. ez tény. egyes szoftverek esetén szintén kellHET, ez az adott szoftvertől függ.
    2. senki sem kényszerített, hogy feltedd a 06.15-ös basebandet és senki sem kényszerített, hogy ne gyári függetlent vegyél, ezeket a kockázatokat mind te magad vállaltad…

  29. @Jadeye:
    Ja igazad van inkább várok..
    Bár az tényleg igaz amit irtál a másik úriembernek hogy gyári sim-el kell aktiválni én is most keresek hátha van valakinek kőlcsőnbe/vagy pénzért AT&T SIM kártyája..

  30. És mi igaz abból, hogy még ez évben jön a 4.3?

  31. @madarasz92: akkor add kölcsön nekem is!! 🙂
    én is odaadom ha szerzek előbb!!

  32. @breadman:
    Okés! vaterán láttam 1-2db-ot hirdetnek..
    Jó lenne Fejér megyében lenne valakinek!!

  33. Jadeye nemis rád mondtam hogy hazug:O más oldalakon olvastam, meg nekem okoskodtak sokan, hogy az IGO nak is kell sim… nem rád mondtam hogy hazug

  34. @madarasz92: Győr -Moson-Sopronban is jó lenne ha lenne valakinek! Járok arrafelé majd értekezhetünk ha valak szerez ilyet!!

  35. @madarasz92: Én a hardveraprón vettem, 1000 ft volt postával, de a Vaterán is biztos van!

  36. Zseniális lett az Angry Birds frissítés 🙂

  37. Sziasztok nekem vaj at&t kartyam Budapesti vagyok. Ha erdekel valakit keressen emailben. [email protected]

  38. @Jadeye: Ez a hibaüzenet: h t t p ://img21.imageshack.us/i/img0125m.png/
    Multitaskingtól nem omlik össze, ahogy valaki írta előttem, de ez a facebook+youtube kombó már sok neki. Még volt valami, amitől először meghalt, de arra már nem emlékszem 🙂

  39. Orulok ennek a cikknek mert nekem csak annyi tunt fel a fuggetlenites utan, hogy lassu a mobil internet. Mostmar ertem, hogy miert:/
    4.1 , 06.15.00 bb

    Udv

  40. @Nepster: Szerintem is, minden napra jut egy új pálya:D

  41. bocsi srácok az off-ért tudom hogy nem tartozik ide de azt szeretném kérdezni hogy 4.1-es rendszerre nincs valami bluetooth-os program amivel tudok másik telefonra is zenét képeket küldeni? előre is köszönöm !!

  42. @beni1996: hat sajnos nincs.. iBlueNova eseteben fajl-transzfer kozben crashel.. :/

  43. Egy elméleti kérdés:

    Mi történik, ha i4-en 4.2.1-en lefuttatom a Limera1n-t? Azt tudom, hogy tethered lenne, de mondjuk a Limera1n is működne, vagy csak a redsn0w? (igen, frissítettem, többek között azért, mert kell az ingyenes Find My iPhone)

    PS. Tudom hogy a redsn0w tökéletesen működik (tetheted i4-en 4.2.1 alatt), én most csak arra vagyok kíváncsi hogy Limera1n “jó-e még valamire”, vagy mehet a kukába? (nekem Limera1n szimpatikusabb, de redsn0w is OK)

  44. Ugyanez a kérdés vonatkozna a Greenpois0n-ra is 🙂 (bár ugyanazt az exploitot használják, szóval lehet az eredmény is ugyanaz lenne)

  45. És azért is csak elméleti kérdés, mert tetheted JB nekem nem kell, akkor inkább semmi, de nem fogok mindig gépet vadászni egy reboothoz! (de azért érdekelne a válasz :))

  46. iPhone-os “karrierem” legroszabb döntése volt az hogy feltettem az új basebandet és a függetlenítést, tegnap akartam én is használni a gps-t és persze hogy nem ment.. nagyon örülök neki.. most adom el ezt a kulát is 40.000ér kb…

  47. Jah 3.1.3 alatt 6os baseband-el nem megy.. tehát ez a baseband miatt nem működik!

  48. Off!
    Find my iPhone beallitasaval lenne kerdesem.letoltom a progit bemegyek settingsbe aztan calendar hozza adom a mobile me-t de nekem teljesen mas jelenik meg mint aminek kellene.azaz nekem teljes nev felhasznev jelszo beirom az apple idm de semmi.normalis esetben azt kellene latnom adja meg apple idt es jelszot.otlet?
    Iphone 4(4.1)
    Elore is koszonom a segitsegeket!
    Aren

  49. @aren85: rakd fel a 4.2.1-et és akkor menni fog és úgy fog kinézni.

  50. Sziasztok ! Sikerült már valakinek jailbreakelni az iPad-jét, miután frissített 4.2.1-re? A redsn0w 0.9.6b5-tel próbáltam, de nem csinálta végig.

  51. Az mitol van hogy az ipad 4.2.1 neha elhalvanyulnak az ikonok?

  52. @i4user: sem a limera1n sem a greenpois0n NEM működik 4.2.1 alatt. mert nem arra vannak. nemhogy tethered nem lenne, de semmi, mert le sem futnak.

    @foci099: ennél kicsit több infót. mit értesz azon, hogy elhalványulnak?

  53. Hali.akkor elveszitem a fuggetlenitest es az nem nyero.mas otlet?

  54. “Find my iPhone” 4.2.1ben ingyenes iPhone 4re, van megoldás 3GS-re is ? 🙂

  55. Azt hogy vilagosabb lesz egy ketto
    Halvany lesz

  56. Sajnos nálam sincsen Gps jel a 3G 4.2.1-en, 6.15bb-en:-(
    Kíváncsi leszek,hogy erre mit talál ki a Dev team.

  57. @Nepster: engem egyelőre a halálba idegel az új elem, a hókocka… De nagyon vártam már!

  58. @Before: ááá, hogy rohadjanak le az adventi naptárral…

  59. 3G 4.2.1 és 6.15BB GPS jel az nincs 🙁
    Van esély arra, hogy 3.1.3 és az ahhoz tartozó BB visszarakható legyen?

  60. @Jadeye: No, megnéztem otthon a GPS-t. Tehát 3GS 4.1 06-os bb. A Maps azonnal megtalálja a poziciót (persze csak ha van Wifi), viszont sem a Navigon sem az Igo nem talál GPS jelet, 10 percig álltam kint a hóban, de semmi. Akkor most mi van?
    1. Rossz a GPS a telefonban?
    2. Én is beleestem ebbe 06 Baseband problémába? De akkor a Maps miért megy?
    3. Mindkét navigációs App szar?

    Másnak, akinek elromlott a GPS a BaseBandtól, szintén működik a Maps?

  61. Nekem is megy a Google Maps…

  62. iGo viszont nem 🙁

  63. iGo 1.3.1 Europe 🙂 valakinek?

  64. @gordon73: Aha, akkor gondolom a BB rontja el 4.1 alatt is… Hát akkor várjuk a javítást. Amúgy az Ipad-ben van GPS?

  65. Igen van, csak teljesen más lehet a chip, szerintem ez lehet a gond.

  66. @gordon73: Fasza, remélem lesz rá megoldás… De a maps miért megy?

  67. ami viszont nem is megy 🙁 szép próbálkozás volt 🙂

  68. Sziasztok,

    lehet, hogy ez buta kérdés lesz, de nem tudom, hogy mire jó ez az aktiválás eredeti SIM-el v a redsn0w-val???

    Üdv.

  69. Eredeti SIM-el mit szeretnél aktiválni, de komolyan?

  70. akkor a AT@T SIM-el

  71. nekemis megy a google maps de azt észrevettem, hogy a pozicionálásnál tök más helyre rakja oda a helyzetemet:O… azért müködik a maps, mert netet használ…

  72. szerintem a maps a gps mellett háromszögelést is használ és abból lövi be a hibás pozíciót

  73. http://www.bingner.com/SAM.html megy…. csak 2-3 alkalommal neki kell futni, de működik 🙂

    Nincs drasztikus aksi csökkenés és nem kell eredeti SIM 🙂

  74. Van egy jó hírem, mindazoknak akik 06.15.00 bb
    -re válottak, és nagyon merül az aksi. megjelent a redsn0w 0.9.6b6 mely orvosolja ezt a problémát. Forrás: iclarified.com

  75. khm… az ugyan nem! Csal beépítettek egy De-Activation opciót, majd hasim SAM megoldása kell, lásd fentebb!

  76. A google maps az adótornyok alapján pozícionál be, azért nem pontos, és ahhoz vagy wifi, vagy 3g kell.Ha megy a gps, akkor más színű ponttal jelzi hogy hol vagy, és az halálpontos:)
    Nekem se megy amúgy a 06.15.00BB vel a navigáció, sajnálom mert külföldi utazásaimhoz mindig ezt használtam, és most jól jönni.
    Nekem 3g van 4.1 el.
    De majd kitalálnak valamit, mint mindig,Nyugalom.

  77. 2perc 35 mp alatt esik 1 %-ot az aksi az gyorsan merül vagy nem ?:)

  78. @robbiemalac: az kb. 3 es fel ora ami szerintem eleg keves:D

    Udv.

  79. persze ez nem kénszenlét, amikor nyomkodom..

  80. Gondoltam:) de akkor is keves:D

  81. Sziasztok!

    Adott egy iPhone 3G 8GB Függetlenített 4.1 06-15-00 Baseband és merül mint a dög!

    Sim kártya sincs benne Wifi megy 3G off!

    Mi a teendő? Ha újrarakom custom-mel akkor javula helyzet?
    Tippeket kérnék!

  82. Aloha,

    iPhone 3G 4.1 (06-15-00) BB-re 4.2.1-es frissítést tettem (volna). Az iTunes végigment, majd a végén 1015-ös hibát ad és az iPhone RESTORE módban marad. iTunes alól Restore-ral is próbálkoztam, úgy is hogy módosítottam a ‘hosts’ fájl-t. A tinyumbrellával a restore módot is kikapcsoltattam, de az apple logo után (kb 15 mp) visszaugrik restore módba. Mi a teendőm?

    Segítséget előre is köszi!

  83. Hátha vki beleszaladna….

    Visszatettem az iTunes-al a 4.1-et, majd az iReb-el kivettem recovery módból.
    Nem lett így 4.2.1-em, de legalább működik a 3G. 🙁 🙂


Add a Comment