fbpx Skip to content

iPad?

Az iPad az az eszköz, amire vagy azt mondja a kolléga:

  • 1. “Kell basszus, EZ KELL, ez muszáj, hogy a kezedben legyen!”
  • 2. “Teljesen felesleges nem tudom mire használni, semmire nem jó, pénzkidobás.”

Valójában én is a második kategóriában tartoztam kb. 1 hónappal ezelőttig. Tényleg csodás eszköznek tartottam, de a MacBook Pro mellé semmi értelmét sem láttam. Aztán pár hete, 1 project miatt úgy éreztem, szükségem van egy iPad-re, és azóta bizony változott a véleményem – nem is kicsit.

Most ne arra gondoljatok, hogy az iPad mennyibe kerül. Tegyük fel van pénzed rá, megveheted, vagy a család együttvéve megveheti karácsonyra. Véleményem szerint nagyon sokan fognak iPad-et venni, csak még nem értik, miért kell nekik az iPad.

Az iPad egy élmény. Akárhogy is nézed, ad egy élményt, amint a kezedbe veszed és használod, megkapod. Ezután az élmény után már van egy érzésed, hogy kell-e a kütyü, és ez bizony 90%-ban igen. És ez csak a kézbevétel! Semmi más! Most nézzük meg, mire használnád a kütyüt.

Nyilván minden embernek külön-külön tudnám csak elmagyarázni, hogy mire is jó az iPad. Felsorolok hármat.

1. Ágy. Este, reggel fogmosás mellett, müzli alatt, gyerek reggeli ébresztése közben, a családdal. Egy eszköz, ami mondjuk este zenét adhat egy esti mesének, vagy reggel segíthet a felkelésben, vagy a piritós mellett olvashatod az híreket, akár a dugóban az emaileket. Nem kell mindig ott lennie, de egy netbooknál mégis produktívabb, ha bármire szükséged lenne.

Igen, teljesen használható a családdal, illetve a napi rutinnal. A maradék 20.000 programról nem is beszéltem.

2. Prezentáció: Az iPad egy elegáns netbook. A prezentáció alatt többször használod a számítógépet. Mi van akkor, ha nem egy Acer-t kell kinyitnod és bootoltatnod 10 percig mire az eljut végre oda, ahova kell? Szörnyű. Különösen nagy értéket képvisel egy üzletasszony kezében. Egy nő egy iPad-del egy férfi szemében teljesen más értéket képvisel. Ezt kár tagadni.

3. Az applikációk. Több 10 ezer program áll rendelkezésünkre, hogy kihasználjunk egy egyszerű érintőkijelzőt. Akár a munkahelyeden, akár az iskolában is, rengeteg program áll rendelkezésedre, és persze az iPad által ott az internet a kezedben.

Minek számítógép emellett?

Nem szidni kell az iPad-et, hanem megtalálni miért jó nekünk és miben segítené az életünket, mert az Apple emiatt hozta létre. Bármilyen élethelyzetben jobban használható, mint egy laptop. Természetesen mindent ő sem képes elvégezni, de többre hivatott, mint azt bárki gondolná.

Hetekkel ezelőtt indítottuk el itt a szifon.com az iPad kategóriát. Úgy gondoltam az iPad tulajoknak szüksége van az újdonságok bemutatására, tesztelésére. Igazam van volt. Rengeteg iPad tulaj néz minket naponta, iPad-ről is. Ők már tudják, hogy miért van szükségük egy iPad-re.

Mikor még nem volt iPad rovatunk, akkor Jadeye kolléga a szomszédban, NapiiPhoneAppéknál írta meg a következőket:

Heti iPad App – The Guardian Eyewitness

Heti iPad App – Ludo

Aztán nézzük meg, miről írtunk azóta, az utóbbi 2 hónapban:

iPad alkalmazások: Flipboard teszt (+ videó)

iPad alkalmazások: Star Walk (+videó)

iPad alkalmazások: Pages és Keynote

iPad alkalmazások: Penultimate

iPad alkalmazások: Photobox

SzifonJáték: Fruit Ninja / HD

iPad alkalmazások: iStudiez Pro (Szifonjáték)

iPad alkalmazások: Solar Walk (+videó)

iPad tok? A legjobbak?

iPad alkalmazások: Read It Later

A Find My iPhone használata – macportal.hu

iPad: gyors ékezetbevitel?

Az első magyar magazin alkalmazás iPad-re!

Őket írtuk mi. Ezúton is köszönöm tothandras-nak a kitartó munkáját, hogy agyal és próbál segíteni minél jobban segíthessünk az iPad tulajoknak. Mert nekünk ez a feladatunk.

Hogy miért is írtam ezt a cikket?

Már gondolom mindenhol olvastátok, hogy elérhető az iPad a hivatalos Apple boltokban, de azt senki sem mondta el nektek, hogy ez mire jó, és milyen cikkek jelentek meg hozzá. Ezt összesítettem most.

Tehát, az Apple boltok ahol hivatalosan megvehetőek az iPad-ek.

StarKing

XMS

iStyle

Olvasd el a hozzászólásokat is

47 Comments

  1. sztem én is veszek iPad-et csak jöjjön ki rá a JB 🙂 (A)

  2. @Crazy: van rá jb 🙂

  3. Mikor lesz vajon untethered JB?

  4. Szerintem most nem érdemes iPad-et venni. Ha az összes előrejelzésből (elő-hátlapi kamerák, retina display, usb, kisebb súly stb.) csak az előlapi kamera valósul meg (márpedig az tuti lesz), már akkor is megéri várni pár hónapot. Én mindenesetre már elkezdtem gyűjteni rá. 🙂

  5. bármennyire is vonzó és engem is magával ragadott, 3GS + macbook kombó mellé kötve hiszem, hogy kellene vennem.

  6. A Cydiaban lévő Frash kompatibilis au iPad-del is?

  7. @Fejo: Elméletileg igen, de szar és az is marad.

  8. Hát részemről talán majd az iPad 2 🙂 ! De előbb inkább egy macbook kéne xD

  9. Tetszett,mint minden forradalmian új kütyü, de nem tudtam hogy mi helyett ill. mellett tudnám használni. Kint voltam Bécsben, mondom megveszem, legrosszabb esetben itthon eladom és keresek rajta. Ez volt másfél hónapja, azóta túladtam a netbookomon, sokkal kevesebbet ülök az otthoni gépnél – helyette iPad ágyban,fotelben , ill. azóta sokkal kevesebbet veszem kézbe az iPhone-omat is.

  10. akkor lehet, hogy új iphone helyett ipadbe és egy egyszerűbb telefonba kellene beruháznom? 🙂

  11. A családmodell rész tetszik, csak 1 baj van: az Apple nem akarja, hogy egy családban egy iPad legyen épp ezért nincs több useres felülete. Lásd Flipboard, ki be kell lépegetni, mert két ember használja… Twitter dettó, ok, persze lehet más klienst is használni, de értitek a felvetést. Azt hittem egyedül én látom így, de több amcsi fórumban is felhozták ezt. Steve-nek persze az a jó ha mindenki saját táblán nyomja 🙂

  12. @Mateo87: Én is ezen filóztam, mielőtt lecseréltem a 3GS-t 4-re, hogy lehet inkább iPad kéne. De van Mac is. Akkor mi legyen. De végiggondoltam mindennapjaim és rájöttem, hogy az iPhone mennyit van nálam, mennyit használom és mikor tudnék iPadezni. De többnyire akkor meg a macen megnézem. Így nem iPad lett, hanem az iP4. Azóta mégtöbbet használom. És mostmár tudom, hogy csak az iPad 2-t fogom megvenni. Az iPhone-t addig nyúzom.

  13. Szerintem ez is kivagyiság kérdése hogy megvan vagy nincs!
    Ergó szerintem vagiskodni veszed meg!
    Nem tudom de androidom lenem cserelnem erre.
    Mindenesetre 1 telefon az telefon.Igen az is tud ébreszteni,tud leveleket leszedni,twittelni miegymás,tud zenét játszani estimeséhez.Szal nem értem.
    Iphone=Ipad+telefonalas!
    Netezésre miért akkora élmény flash van?1 szaros neetbookon sokkal élvezhetőbb minden.Azt se kell kikapcsolnod ergó nem kell 10percig bootolni.Acert az jó példa gatyi laptopra… Még mindig nem találta el célközönséget ipad.Majd ipad 2-3 talán.

  14. most kicsit elgondolkoztam….
    de javítsatok ki:)
    az érvek 99%-át teljesíti akármelyik minőségi táblagép.Ugye az appot én is kiemelném,hogy az OKÉ hogy jó,de egy táblagépen nem játszani kell!!!aki arra veszi az nem veszi hanem anyától/apjától kapja ….
    nem mondom ,hogy rossz,de ne feledjük el… egy macbook,és egy iphone mellé már tényleg felesleges.

    ui: a menőzésről nem is akarok beszélni:)

  15. Én egyetértek a cikkben lévő egyes és kettes ponttal is 🙂

  16. “Különösen nagy értéket képvisel egy üzletasszony kezében. Egy nő egy iPad-del egy férfi szemében teljesen más értéket képvisel. Ezt kár tagadni.” — Számomra az, aki ilyet leír, nem képvisel semmilyen érteket….

  17. @rudulf: értelmezzük már azt a mondatot helyesen. egy iPad-es üzletasszonyt sokkal komolyabban lehet venni, mint valakit, aki mondjuk egy spirálfüzettel a kezében érkezik. az iPad ad egy stílusértéket. valamit, ami miatt kiemelkedik a többi közül. kb ugyan úgy szempont, mint az, hogy egy üzleti partner ne trampliként jelenjen meg, hanem elegánsan. aki nem ad magára egy üzleti tárgyaláson, az nem veszi elég komolyan az ügyet. egy elegáns, high-tech eszköz pedig olyan, mint egy jó minőségű, elegáns ruha. egy bizonyos szint felett már kifejezetten ciki, ha nem csúcskategóriás kiegészítőkkel lépsz be a szobába, hanem mondjuk sárga gumicsizmában.

  18. Szerintem semmi szükség iPad-re. Az, hogy kell, egy tök más interpretáció. Anyámnak pl. van egy, én beszéltem rá, de neki azért volt rá szüksége, mert képtelen kezelni bármilyen számítógépet. Én is használtam, és bár jó dolog kézbe venni, netezni ágyban, sokkal fárasztóbb, mint támasztott csuklóval trackpad-ezni, vagy ágyban iPhone-ról netezni. Mivel a hatalmas érintőfelületet a kezed, karod bejárja, mikor ide-oda kattintgatsz, így hamar el is lehet benne fáradni. Véleményem szerint egy normális ember mindkét ponttal egyetért (egyszerűen kell neki, de semmi értelme) Szóval szerintem az iPad nem más, mint egy olyan műszaki eszközcsoda, melynek funkciója egyelőre szükségtelen, de lényéből, közelségéből, a létező legközvetlenebb kapcsolatával a felhasználó felé, az embert hatalmába keríti, és vágyni fog rá. Az iPad kell, mert vágyunk rá, de nem azért, mert bármilyen racionális magyarázat szerint szükségünk lenne rá.

  19. @Jadeye: vagy két éve olvasom a blogot, de ekkora hülyeséget nem olvastam még. a válaszodat is beleértve. szerintem te az életedben nem voltál “egy bizonyos szint felett” tárgyalni… nemhogy üzletet kötni. beleolvastam most a twitteredbe (meg a blogodba): te tényleg azon nevetsz, hogy valakinek nincs ipadje? nagyon elszomorodtam ezen az emberi hozzáálláson, nem gondoltam volna, hogy pont itt találkozom ezzel.

  20. Én nem “gizdaságból” vettem,hanem mert imádok kütyüzni.2 évig volt Ihone 3G-m,eladtam(meg is bántam),Androidosakat vettem(htc Hero,Magic,x10,Samsung Spica,S).Hiányzott az Iphone,vettem egy Ipad-ot.Nem lehet együtt emlegetni az Androiddal.Az Android üres.Ez olyan mint az autó klima,akinek nincs az szídja.Nem akartam senkit megbántani.

  21. Részletre találok vhol padet?:/

  22. Szerintem felesleges 3G-s modellt venni, mert nem tudod megosztani vele az internetet (JB nélkül). Akkor már inkább az olcsóbb WiFi-s + egy Huawei MiFi és van 3G interneted az IPhonenak, notebooknak, asztali gépnek… is.

  23. rudolfnak igaza van: ““egy bizonyos szint felett” tárgyalni”. de azért azt nem mondanám, hogy “Számomra az, aki ilyet leír, nem képvisel semmilyen érteket….”

  24. nekem macbook white (unibody)+iPad 3G+iPhone 4 van a tulajdonomban…naon szeretem őket! Nem bántam meg az iPad vásárlást egyáltalán…suliban jegyzetelek vele,ha kell felugrok a net-re fórumozni,msn-ezni,stb! mindenhol elfér,nem nyűg cipelni…
    laptopot/pc-t nem váltja ki,ugye kell a sync-hez az itunes…de mióta megvan az ipad kevesebbet ülök macbook előtt. AJÁNLOM MINDENKINEK!! ++

  25. Rudulf, nem tudom Jadeye szokott-e tárgyalni, üzletet kötni (élek a gyanúperrel, hogy szokott), én szoktam. Bizony igaza van. Nem mindegy, hogy hogy prezentálod magad és azt amit el akarsz adni. Lehet tagadni, ha valaki ettől boldogabb, de tény, hogy ahogy a megjelenésen, úgy sokszor ezeken az technikai “apróságokon” múlik egy üzlet létrejötte és ennek semmi köze az iPad szeretetéhez.

  26. Én nemrég cseréltem le a 3GS-emet egy Ipad 3G-re, meg egy olcsó mobilra. Nagyon szeretem, az egyetlen dolog, ami miatt újra le akarom cserélni egy 4-esre, hogy nem tudom zsebrevágni. Teherautó-vezető vagyok és semmiképpen sem akarom a fülkében hagyni amíg rakodok, mivel az ördög nem alszik.

  27. @rudulf: ha beleolvastál a dolgaimba (twitter/blog), akkor láthattad, hogy én sosem nevettem azon, akinek nincs ez vagy az, hiszen nekem sem volt mindig. (amim viszont van/volt, azt mind saját erőmből értem el, nem pedig gazdag apuci elkényeztetett kölke vagyok.) de ez nem ezen múlik.

    abban a tweetben, amit most kiragadtál nem az volt a vicc, hogy a csaj füzettel jött be (és hogy nincs iPadje vagy laptopja). hanem az “analóg iPad” kifejezés. ez egy inside joke, aki érti, érti, aki nem, nem.

    azt meg nem vitathatod, hogy egy előkelő estélyen például nem fognak kinézni, ha mondjuk egy szakadt, kínai (pláne zöld vagy lila) öltönyben jelensz meg. sajnos rengetegszer ez hozzátartozik a presztízshez, amivel nem tudsz mit csinálni.

    az “egy bizonyos szint” meg éppen az, ahol már kötelező a jó megjelenés. egy állásinterjún egy komoly cégnél bizony azonnal eldöntik, hogy nem vesznek fel, ha nem megfelelő a megjelenésed.

    az üzleti életben meg ugyan ez a helyzet. szinte mindig az első benyomás dönt. ha valaki egy komoly tárgyalásra analóg iPaddel érkezik (spirálfüzet), az könnyen jelentheti az adott üzlet befuccsolását is. és ezek egyszerűen tények. rengeteget számít, hogy milyen kocsiból szállsz ki, milyen a ruhád, milyen karórád van, milyen telefon, laptop, stb. ezek mind-mind apróságoknak tűnhetnek, de egyszerűen megnéznek, és ennyi, ha nem sugárzol magadból magabiztosságot és sikerességet (amiket sokak számára csak az ilyen luxuscikkek jellemeznek elsősorban), akkor legtöbbször már ott elbukott egy üzlet.

    nem kell konkrétan iPaddel érkezni egy megbeszélésre, de egy régi, ütött-kopott, karcos laptop, vagy egy adag összefirkált papírlap majdnem annyira nem illik oda, mint a gumicsizma.

    színtiszta pszichológia. senki nem akar egy szakadt valakivel üzletet kötni. és ez bizony így van, hiába nem emberközeli. de az üzlet nagyon ritkán az, hiszen pénzről szól. az meg minden, csak nem emberközeli.

  28. hát nem tom….father lakatos,és én mindig megyek vele.Egy rács olyan 6 számjegyű összeget hozz,és havonta 3-4 van.Ott is tárgyalnak meg minden,de nem kell iPad hogy megkapja a melót,elég ha jó a referenciája;)

  29. @Jadeye: Szép gondolatmenet, de szerintem nem ilyesmin áll vagy bukik el egy üzlet.
    Én személy szerint voltam olyan tárgyaláson ahol nem volt még jegyzetfüzet sem, csak papírlapok és mégsem ment fuccsba az üzlet … ez nem lakatosmunka volt 😀

    Lehet valakinek ez számít szerintem nem 🙂

  30. Tocso jaja, sőt a favágóknak se nagyon kell iPad. De egy mobilvécésnél is hülyén nézne ki 🙂

  31. @neu: világos, épp ezért írtam, hogy egy bizonyos szint felett elvárás. de ahogy @jarodfree írta, az is teljesen igaz 🙂

  32. Kaptam egy iPad 32 gb wifi+3G vadi új dobozban számlával eladnám ha kell valakinek [email protected] ja 185 ezer.

  33. Szerintem is nagyon hatásos lehet egy iPAD, akármilyen körülmények között, de akinek nem tetszik, annak helyette mondjuk egy karóra minősége számít, vagy egy parfüm illata a partneren, stb… És úgy gondolom, hogy iPAD-et tényleg az fog venni, akinek egy asztali gépe van (pl.: iMAC) és mellé kíván egy hordozhatót venni, ami menetközben jó, illetve némi “munkára”. A valódi tevékenységét meg az asztalin végzi. Valamint aki összeméri egy telefonnal, iPhone-al az rosszul teszi, ahogy Steve bácsi is mondta, ez nem telefon, és nem számítógép, ez a kettő között van, így mindkettőnél jobb is, rosszabb is…
    Nekem csak pénzem nincs rá, de vennék egy 3G modellt, abból is elegendő lenne a legkisebb (16GB), mert nem ezen tárolnám az összes filmem, zeném, képem… Csak az internet átirányítást hiányolom belőle (hogy a net előfizetést használhassam a laptopon is, ne kelljen a kártyához “nagyítót” venni és az USB-s modembe betenni minden alkalommal) 🙂
    Persze ez is csak 1 vélemény a sok közül! Mindenkinek megvan a sajátja, de veszekedni, nem érdemes ezen!

  34. ez jo cikk, bár mi mindig is kiröhögtük azokat akiknél ipad van.
    Nagyon poén nézni elöadás után az embereket akik nem tudják hova tenni ipadot. Ismerősnek van, mesélte hogy ugyanaz a macera vele közlekedni mint egy laptoppal
    Egyszerüen ormotlanok a méretei. Ahhoz tul nagy hogy handheld legyen, ahhoz tul kicsi hogy laptopként funkcionáljon. aki kocsiban elöveszi azt jol le fogják dudálni vagy jot fog karambolozni.
    Ha steve lekerekitene egy vörös téglát és tenne rá egy szines kijelzőt meg egy almát, az is szenzációs lenne a családnak a fa alá.
    Amit az ipad tud azt tudja az iphone is, amit nem tud az iphone arra sokkal jobb egy laptop.
    Nem baj én türelmesen várom az ISzék-et is, lesz majd mire ülni is.
    Egyébként én is támogatam jobs medencéjét egy ifonnal(ugyebár mindenki tudja hogy az apple termékek ára:40% anyagköltség, 40%tervezés, 20% divat), de az ipadot akkor se venném meg ha fele annyiba kerülne, max ha adnának hozzá nyelet, mert tönkrement a pingpong-ütőm.
    Nekem ez a tapasztalatom az ipadról. Remélem nincs igazam.

  35. @Detoxicer: A pingpong ütős rész aranyos… De rosszul pattan róla a labda, mert domború a háta, az elején meg folyton megcsúszna a csavart labda 😀

  36. Egy no egy ipaddel a kezeben mas erteket kepvisel. Pont mint a szoke haj vagy a segge alatt a range rover. Azt mutatja, hogy meg mindig tok hulye mindenhez, ezert kell neki valami amit kinyitni se kell, mert nem tudna. 😀 olyan ember kezebe nem adnek ilyen ertekes cuccot aki meg a fagolyot is elrontja, vagy elhagyja…

  37. @jarodfree: emberek, nem az írtam, hogy igénytelenül is lehet üzletelni, hanem, hogy KOMOLY EMBEREKNÉL nem oszt, nem szoroz, hogy ipaddal prezentálsz-e. ha számít, nem komoly. ha anyátok “üzletasszony” és acer-rel prezentál, már nem is az anyátok?? szerintem nagyjából 25 évesek vagytok és külsőségekben már tudjátok követni a külföldieket, de tartalomban még nem. számomra az emberek gondolatai számítanak, vagy attól értelmesebb, mondjuk a kuruc infó vagy a népszava (kinek melyik a vörös posztó), hogy ipad-on olvasod? Komoly helyeken egy ilyen véleménnyel (lásd: a nő értékesebb ipaddal) a küszöbig nem juttok el. a nagyon komoly helyeken te nem is prezentálsz, hanem van egy asszisztensed, aki prezentál, mert annál nincs égőbb, mikor te nyomkodod a gombot. mindezt írom úgy, hogy nem egy nagy projectben vettem részt és – csak azért, hogy ne gondold azt, hogy savanyú a szőlő – a fizetésemből kb 6 ipadot is vehetnék egy hónapban, de nem teszem, mert megvárom a következő verziót, és jelenleg még hivalkodónak tartom. de az életemben nem gondolkodtam nőről így, és aki így gondolkodik, az repülne a cégemtől, mert az az ember azt gondolja, hogy a nők – mert nők – alacsonyabb rendűek, sajnálatra méltó. szóval srácok: hiába szorongatsz egy ipadot a kezedben, ha ilyen külsőségekben gondolkoztok, teljesen stílustalanok maradtok, amin az sem változtatna, ha 5 iphone lógna közben a füleden. amúgy mondjuk érdekes lenne egy jó flash prezentáció ipadon… a magam részéről lezártam a témát.

  38. @Jadeye: utolsó megjegyzés: olyan kocka helyen sem dolgoznék, ahol ez számít viccnek (értettem a viccet amúgy, de elég gyengének/laposnak tartottam) és ha nem luxusprosti illetve autókereskedő vagy, szerintem idióta az, aki a kocsid alapján véleményt mond rólad. a google-nál például ciki ha kocsival közlekedsz és nem cangával.

    a kezemen, amivel mindezt írtam, meg egy 52-es sorszámú fehérarany glashütte originál van – már ha mond valamit ez neked-, remélem ettől mindjárt elhiszed azt, amit mondtam 🙂

  39. sztem egyezünk ki abba ,hogy akinek kell megveszi és boldog.
    de egy jó iPhone mindent tud…lásd projector.

  40. @rudulf: maga a megfogalmazás a cikkben valóban elég szerencsétlenre sikerült. természetesen van sok igazság abban, amit írtál, de szerintem admin nem azzal a szexista céllal írta, ahogyan azt értetted. és itt egyáltalán nem az alacsonyabbrendűségi marhaság hangoztatása volt a cél.

    (mellesleg aki flashben prezentál, annak gratulálok. no mindegy.)

    a glasshütte szép lehet. mondjuk ahhoz képest egy iPad már igazán apróság.

  41. @admin: az uj sw re? 4.2.1 vagy mi? és untetherd?:O

  42. Sziasztok, az iPhone-os origo oldallal mi a fene van? A mobilos jön be…

  43. @kareeka: Szerintem igazad van, én még májusban vettem egy 3g 32GB ost az USA-bol, szerintem most vennék ha nem lett volna, nagyon érdekelt a dolog anno, de 4 hónapos korában eladtam mert csak a kislányom játszott rajta ill. nézett rajzfilmeket (5 éves) és ehhez túl sokba kerül. Megjegyzem jó sok hajszálkarc lett a kijelzőn (a gyári tokot használtam), a 3gs displayen 1 év alatt nincs egy sem (Vaja tokban van) pedig nem kímélem, több órát telefonálok naponta, email, stb… . Én egy idő után visszatértem a MBP hoz és a 3gs meg ott a zsebben. Az árát inkább egy iphone 4 re szánom majd, ha eljön az ideje… szóval biztos van aki nem így gondolja… :))

  44. Szerintem kell vagy nem, ez tenyleg egyeni. Nagy mukedvelo vagyok ( iMac, iPhone 4, iPad) de megertem a negativ kritikak nagy reszet is.
    Nalunk egesz csalad kihasznalja, ki-ki masra. Mar megjelenes napjan ra buktam. Csak hogy tisztazzuk nem valami hulye marketing miatt. Mar a megjelenes elott kb 1.5 evvel gondolkozam valami hasonlon, de akkoriba meg ugye nem volt elerheto semmi emlitesre melto. Winf.s alapu cucc meg… Hat koszom, de tartozkodom mar evek ota.
    Hasznalom nagyon sok mindenre, magamat is meglepve.
    Ha nem vagy IT guru de sok retu az erdeklodesed, kicsit tobb vagy egy “bongeszo user” -nel, neha jatszanal is egy kicsit, esetleg uzlet ember vagy v. olyan a munkad en tiszta szivbol ajanlom. Amit az apple kinal az azert tobb mint amit a “tobbiek” kinalnak mert mindig is a kompatibilitasra torekdtek. Lehet azt gondolod nem fontos, de ha nem akarsz folyton a karbantertassal veszodni, meg hogy csak jo legyen mar…. Azaz szimlan hasznalni akarod, akkor hidd el a te gyumolcsod az alma!!!
    Donts bolcsen 🙂

  45. @kareeka: detto (( :

  46. Sziasztok ! Sikerült már valakinek jailbreakelni az iPad-jét, miután frissített 4.2.1-re? A redsn0w 0.9.6b5-tel próbáltam, de nem csinálta végig.

  47. “a kezemen, amivel mindezt írtam, meg egy 52-es sorszámú fehérarany glashütte originál van – már ha mond valamit ez neked-, remélem ettől mindjárt elhiszed azt, amit mondtam :)”
    Na ettől teleokádtam az 500 ft-os billentyűzetemet… Egyébként egyetértek veled:D


Add a Comment