fbpx Skip to content

Az iOS 4.2 megjelenésével az iOS eszközök és az iTunes használatával meglévő videóinkat Apple TV-re streamelhetjük.

Beállítások

Az Apple specifikációja az MPEG4 és a h.264 kodeket támogatja. Az utóbbi kodek használata ajánlott, mivel H.264-nek több előnye is van, amit most nem részleteznék. A HandBrake ideális választás a videók átalakításához, mivel ingyenes és Mac OS X mellett Windows és Linux alatt is futtatható. Persze bármilyen videó konvertáló program használható, ami képes H.264 kodekkel mp4 kiterjesztésű fájlokat létrehozni.

Beállítások magas minőségű (HD) videóhoz:
Videó kodek/bitráta: H.264/5000-6000 kbps
Felbontás/FPS: 1280×720 (720p)/30 vagy kevesebb
Hang kodek/bitráta: AAC (Low Complexity)/max. 160kbps

Beállítások közepes minőségű (SD) videóhoz:

Videó kodek/bitráta: H.264/2000-2250 kbps
Felbontás/FPS: 640×400 (film képarányától függően változtatható)/30 vagy kevesebb
Hang kodek/bitráta: AAC (Low Complexity)/max. 160kbps

Kódolás

A HandBrake indítása után nyissuk meg a kódolni kívánt állományt. A Picture Settings gombra kattintva megváltoztatható a videó felbontása. A fő ablak alján állítsuk be a megfelelő bitrátát, az Audio fülön pedig a 160 kbps-os bitrátát. A kódolás végeztével importáljuk az állományt az iTunes-ba, majd onnan másoljuk az iOS eszközre.

handbrake mi mi.jpg

Az előre belőtt Apple TV preset még a korábbi eszközre vonatkozik, így annak használatát mellőzzük, ha a legjobb minőséget szeretnénk kapni. Esetünkben a két menetes kódolás rengeteg idővel jár, így ha gyorsan szeretnénk elfogadható minőséget kapni, akkor érdemes ezt az opciót hanyagolni.

Az egyszerű és ingyenes Evom programmal is elvégezhető a konvertálás, de figyelni kell, mert a program nem változtatja meg a videó felbontását. Tehát a forrásnak mindenképp 1280 pixel szélesnek kell lennie!

Olvasd el a hozzászólásokat is

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment