Vendég blogger: NFS: Hot Pursuit

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A héten jelent meg az Electronic Arts új játéka, a Need For Speed: Hot Pursuit, amely elérhető mindegyik iOS készülékre.

Én személy szerint nagyon megörültem, mikor megláttam, hogy kijött a sorozat új része, mert szerintem a Need For Speed játékok a legjobb autószimulátorok közé tartoznak.

Különlegességüket pedig az adja, hogy mindegyik Need For Speed játékmenete más. Az Undercover-ben vagány utcai versenyzőként cirkálhattunk a városban, tuningolhattuk járgányunkat, a Shift-ben inkább a szimulációra fektették a hangsúlyt, ám a Hot Pursuit egészen más.

A játékban kíméletlen zsaru szerepében kell elkapnunk a rosszfiúkat. Segítségünkre 15 moddingolt autó áll készen, köztük van BMW M3 E92, Ford Shelby GT500 és akár a Bugatti Veyron-t is kipróbálhatjuk, mennyire állja meg a helyét az úton. A célszemélyek elkapása nem egyszerű dolog, de szerencsére a rendőrautónkat felvértezték fegyverekkel is.

Ide tartozik a szöges útzár, a rendőrségi útakadály és az EMP, ami tönkreteszi a kocsi elektronikáját, így az impulzust kilőve sikerül lelassítanunk az üldözött személyt.

Carrier módba a cél természetesen az, hogy minél több bounty pontot szedjünk össze, hogy elérhetővé váljon az össze autó, illetve hogy kiérdemeljük a “Top Cop” díjat.

A grafika retina display-en lenyűgöző, a játék tökéletesen optimalizált, így szaggatás egyáltalán nem jelentkezik, ami fontos a játékélmény miatt. De ez a Need For Speed játékoknál el is várható, anno az Undercover volt az első autószimulátor aminél ledöbbentem, hogy mennyire gördülékeny a játékmenet. (A Real Racing-re ugyanez elmondható:)

Ha barátainkkal szeretnénk összemérni tudásunkat, Wi-Fi-n vagy Bluetooth-on keresztül megtehetjük. Amit én sajnálok, hogy a Multiplayer csak Local Wi-Fi és Bluetooth, nincs lehetőség arra, hogy Online bárkivel játszhassak.

A játék ára 3,99 €

Üdv,
tian

Ezek még érdekelhetnek:


  1. Need For Speed=autószimulátor? o.0 Egyedül a Shift volt szimulátoros, de az enm szimulátor, hogy 300-zal driftelve beveszel egy 180°-os kanyart..

  2. Se az NFSre se a Real racingre nem mondható el, hogy autószimulátor.

    Sokan el vannak ájulva a real racing “fizikájától”. Azok vagy nem próbálták a GT racinget vagy nem tudják mi a szimulátor, de az RR közel sincs a szim. fogalmához a GTr után…

  3. Ha valaki tudja próbálja ki multiba, nagyon de nagyon durva. Egyik kolesztársammal toltuk majd 2 órán keresztül amit úgy keztünk, hogy ” hallod próbáljuk már ki milyen multizni….”
    Csak ajánlani tudom!

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!