fbpx Skip to content

Tedd el későbbre. Az ötlet maga igen egyszerű: legyen egy cloud hátterű, minél több platformra elérhető szolgáltatás, amely képes különböző helyekről (desktop és mobil böngészők, iPhone/iPad hírolvasó appok, twitter kliensek, stb) fogadni (webes vagy alkalmazás alapon) későbbi olvasásra szánt cikkeket. Rengeteg élethelyzet adódik, amikor nem tudod átrágni magad egy vagy több hosszabb íráson, de szeretnéd később megtenni. Ennek lehetőségét két profi megoldás is elhozza, az Instapaper és a Read It Later.

Utóbbi kevésbé ismert és nem hozza az Instapaper minimalizmusát, ugyanakkor az iOS-re elérhető verziói sokkal színvonalasabbak és a Digest kiegészítésnek köszönhetően a mentett dolgaidat körökkel kellemesebben, téma szerint rendezve és magazinszerűen (iPad only) adja vissza.

Két fajta ilyen organizáló nézetet kapunk az iPad-es verzióba (a már említett kiegészítő megvétele esetén érvényes, viszont kisebb-nagyobb formában minden RIL kliensben használható felhasználóhoz kötve). A rendezés hagyományos listás elve idejétmúltnak tűnik, míg a Digest magazin elrendezése – a kezdben tartott eszközre jellemzően – kiváló. Az oldalak letöltésénél kiválaszthatjuk hogy teljes – grafikai elemekkel teletűzdelt – néztet szeretnénk eszközünkre letölteni, vagy inkább a disztrakció nélküli csak szöveges verziót. Utóbbi rosszabb internetelérés idején is jól jöhet a user számára.

Ha már előttünk van a szöveg, beállíthatjuk a számunkra megfelelő betűméretet, betűtípust és igazítást, de ami a legfontosabb, a háttér színe is könnyen fehérről feketére állítható – az esti olvasást könnyítve. Párszor az igen hosszú használat alatt előfordult, hogy volt néhány cikk, amelynek a szövegtestét nem mindig ismerte fel és ezért a teljes nézetet le kellett töltenie az appnak. Először számomra kissé furcsa volt, de az egyes anyagokat még tovább megoszthatjuk, más közösségi szolgáltatások irányába. Multitasking képes (iPad-en külön élmény, hiszen még kevés az ilyen app), és az olvasatlan cikkek számát mindig látjuk az ikonján. A beállítások menüben sok finomhangolási lehetőségünk van és segítséget is bőven kapunk a szolgáltatás használatához.

Több szempontból is nyerő. A teljes életedbe beleillik (desktop, tablet, mobil) és a cloud-nak köszönhetően minden mindennel szinkronizálódik (gyors regisztrációra szükség is van), a kliens iPhone/iTouch és iPad verziós (amit az App Store-ban a “+” jelzés illusztrál), tehát csak egyszer szükséges beruházni rá és mindkét eszközön használhatóvá válik. Korlátozott ingyenes verzió kipróbálása után érdemes a Pro verziót megvásárolni (3.99€), a Digest kiegészítéssel (appon belüli vásárlás, külön 3.99€). Gyakorlatilag mindenkinek különösen ajánlható.

Olvasd el a hozzászólásokat is

9 Comments

  1. én használom, jobban tetszik mint az instapaper, de ez utóbbi elterjettebb.

  2. Ez tök jó lenne,ha úgy, mint a legtöbb Rss appban, simán az account adatokkal lehetne syncelni a Google readerrel. Kár :/

  3. Bocs az Off-ért, frissítéssel kapcsolatos lenne a kérdésem.
    3.1.2-ről feltettem backup után a 4.1-et, majd redsnow-val jb volt
    Lement minden vidáman, tölteném vissza az adatokat, nincs térerő, nem találom a carrier fix-et,amiben benne lenne a hálózati beállítás.
    Vki tud segíteni, elég kellemetlen, ha vmi nagy hibát követtem el, írja le, megköszönném, nem tudok telefonálni 🙁

    Üdv:

    kremoki

  4. bocsi srácok az off-ért de már rég óta 4.1-nél ha csatlakoztatom telefont a géphez meg kérdezi az itunes hogy frissitse-e a carrier beállitásokat ezt meg lehet csinálni vagy veszélyes Jailbreak-re ?.

  5. kremi 4.1re nincs unlock
    beni az mehet csak a hálozatott frissiti;)

  6. tudna nekem mondani egy programot amivel le tudnám kóddal véddeni 3gsemen az appokat?

  7. Hibat vettem eszre a matrixban. Modizert anno megvettem legalban, par napja kijott frissites, de iTunes nem kinalja fel az updatet hozza. Hmm…

  8. Ramentem a Buyra, mire eszrevette, hogy mar megvan nekem, igy freeben lekapta a frisset. Fura.

  9. Egy pár napig vacakoltam, hogy feltegyem a FaceTime-ot 3Gs-re, de sehogy sem boldogultam. Talán a telenort nem bírja vakahogy… Aztán csak úgy az egyik spanommal kipróbáltuk a fringet: videóhívással. Neki iPod4 nekem 3gs. Én csak tükörrel, ő ugye simán. Szóval már nem érdekel a facetime. A fringen még sok más dolgot is lehet még csinyálni!


Add a Comment