fbpx Skip to content

Sokan gondban vannak azzal, hogy megjegyezzék a születés- és névnapokat, így valami emlékeztetőt állítanak be, hogy ne felejtsék el ezeket. Születésnapok esetén a legtöbb naptár-alkalmazás a számítógépen képes beolvasni a névjegyzékünkben tárolt születésnap-információkat, majd azokból létrehoz egy külön naptárat, amit szinkronizálhatunk a készülékünkkel. Viszont a névjegyzékünkben szereplő emberek névnapjaira nincsen ilyen opció. A This is Monday csapat alkalmazása ezt az űrt szeretné betölteni.

Jelenleg 18 nyelven “beszél” az alkalmazás, és az ezekhez a nyelvekhez tartozó névnapokat is tartalmazza. A felület alapértelmezett nyelve általában az iOS-ben beállított nyelv, de ezt bármikor átállíthatjuk akár magyarra is. A nyelv átállítása mellett természetesen a többi nyelv névnapjai is ugyan úgy elérhetőek.

Indítás után be tudjuk olvastatni vele a névjegyzékünket (illetve tervben van, hogy beolvassa a Facebook-os ismerőseink listáját is), akik közül pipálással ki tudjuk választani, milyen nevek és mely személyek esetén kérünk értesítést.

Az adatvédelemmel kapcsolatos aggályokkal rendelkezők számára jó hír, hogy az alkalmazás teljesen offline, nem küld semmit sehova, a neveket is a saját belső adatbázisával veti össze!

Ha megvannak a kívánt nevek és személyek, már csak az értesítés időpontját kell beállítani (óra, perc), és el is feledkezhetünk az alkalmazásról. Majd amikor eljön az első beállított névnap, akkor az előre megadott időpontban értesítést küld nekünk az iOS.

Hogyan teszi mindezt? Az alkalmazás a “local notifications” (helyi értesítések) funkciót használja az emlékeztetők megjelenítéséhez. Ez azt jelenti, hogy az alkalmazásnak nem kell futnia a háttérben, és amikor egy beállított emlékeztetőnek jelezni kell, az mégis jelezni fog. Local notification lévén az alkalmazás működéséhez nem szükséges semmi internet, hiszen az emlékeztető nem szerverről érkezik, hanem a helyi értesítések szolgáltatás jelez nekünk a push üzenetekhez hasonlóan. (A készülék kikapcsolt állapotában nem fut az iOS, így az értesítések sem fognak jelezni!)

A helyi értesítések szolgáltatás használata viszont megköveteli, hogy a készüléken legalább 4.0 legyen, illetve a fejlesztők ezen túllépve, egyenesen a 4.1-s rendszerhez kötötték a használatát. Így jelenleg nem fut 4.0-4.0.2 alatt sem, de a 3.x és korábbi rendszereken pedig a helyi értesítések szolgáltatás hiánya miatt nem is fog, az iTunes nem is teszi fel ilyen készülékekre.

Jelenleg nincs optimalizálva a retina kijelzőre, illetve a becenevek esetén nem talál egyezést, de ezen már dolgoznak, így hamarosan ezekkel a funkciókkal is bővülhet az alkalmazás.

Nyereményjáték!

A fejlesztők célja, hogy egy egyszerű, de kategóriájában a legjobb alkalmazást készítsenek, így ebben a Ti segítségeteket kérik. Ezért egy játékot hirdetnek meg rajtunk keresztül!

Töltsd le a What Day Is It?-et, és írd meg, milyen jövőbeni funkciókat látnál szívesen az alkalmazásban!

A legjobb ötlet gazdája az élmény mellett, hogy hozzájárulhat az alkalmazás bővítéséhez, egy 25$-os iTunes Gift Card-ot nyer!

A további 5 legjobb ötlet gazdája 1-1 What Day Is It? redeem kódot kap jutalmul, hogy ha tetszett az alkalmazás, megajándékozhasd vele barátaidat!

Küldd el te is az ötleteidet november 17-ig az [email protected] email címre!

Eredményhirdetés: november 18.

Az alkalmazás 0,79€-ért tölthető le a magyar Store-ból.

Olvasd el a hozzászólásokat is

36 Comments

  1. én eventlist-et használom…
    nagyon letisztult app

  2. am nem tudjatok h mert van az h ip4 en 4.1 ben beallitom hakkor most ezen esemenyen ill az esemeny napjan riasszon akkor nem torténik semmi mig 3gn illetve 3.x en siman mukodott pl beallitottam h esemeny naojan riasszon akkor 0:00 kor riasztott a naptár?! ez most mért nincs?!

  3. milyen email cimen használod?

  4. Sziasztok!

    Egy kis segítségre lenne szükségem!
    iTunesba restoreolni akarok de mindig 14-es hibát dob. Az mi lehez?

  5. rakj fel 10es itunest
    de vigyázz 4.1 nincs unlock!

  6. @v8mark: hát ilyet a fenti alkalmazás biztos nem okoz. jaaa, hogy ez off? én kérek elnézést…

    de ha már beoffolsz, legalább leírnád részletesen… mit akarsz restore-olni? kenyérpirítót? ja nem, azon android fut. ipod, ipad, iphone? milyen generációs? milyen firmware (gyári/custom)? ha custom, mivel csináltad? min próbálod: windows/osx? legújabb iTunes? más usb portban próbáltad? mert amit leírtál, az kb nulla infó.

  7. @Jadeye: Egy iPhone 3g-t szeretnék restoreolni csak akármilyen firmwaret tallózók be neki kiírja ezt:The iPhone “iPhone” could not be restored. An unknown error occured (14)
    próbáltam 3.1.3-al 4.0-val,4.0.2-vel de semmi.
    windows/legújabb itunes más usb-t nem próbáltam még de tesztelem(de kb a felénél irja ki)

  8. @Jadeye: Köszönöm szépen a segítséged elnézéts az OFF-ért. Továbbjutott másik usb-ben!
    Esetleg azt meg tudnád mondani hogy pwnage tool-lal keszített cfw-k felrakható win en? Köszönöm

  9. Kijott a sn0wbreeze 2.1 – Custom 4.1 FW Windows-on!

    ih8sn0w.com

  10. @v8mark: fel, DFU-ban. redsn0w segít beletenni, és patchel is rögtön rajta egyet, hogy tuti menjen. ha ezek után rögtön az elején hibát dobna, iTunes újraindít, készülék lehúz, visszadug, cutom fw betallóz, uzsgyi.

  11. már tegnap kijött a 2.1:D
    és newbootra is lazán felment pwdfu nélkül

  12. @Tocso: talán mert tartalmazza ugyan azt az exploitot…?

  13. tom csak irtam ,hogy felesleges dfuval baszakodni……

  14. @Jadeye: SEGITSETEK : 3Gs HD video aktiválása megéri?

    Aktiváljam vagy ne . És mennyivel lesz jobb mind a sima Fényképezés:

  15. @Tocso: hát, most az a 20 másodperc aztán tényleg nagy “baszakodás”… 😀 na mindegy.

    @pinto93: olvasd el az ezzel kapcsolatos cikket, és döntsd el. én nem használok 3GS-t, így passz. a fényképezés nem lesz jobb tőle.

  16. 😀
    hallod én olyan szinten törekszem a 0ra ,hogy csak reggel viszem ki a szemetem;)

  17. @pinto93: ha hd videot aktivál mitől lenne jobb a fényképező része? 😀 mellesleg olvasni jó öröm..

  18. sajnos sokan nem tudnak!!!

  19. bocsánatot kérek előre is…
    lenne egy kis “offtopicom”!
    SMS -eket szeretnék lementeni a telefonomról (iPhone 3G) a gépre (Macintosh), és utána ezeket újra felpakolni egy másik telefonra (iPhone 4)…
    a Syphone program nem akar futni (nem érzékeli a telefont)!
    valami más program? jól jönne egy kis segítség!! 🙂

    köszi előre is,
    zavi

  20. Sziasztok!
    OFF, de nagyon kellene a segítségetek!
    Van, aki tudja hogy mi a helyzet a karcolódással, és a garanciával? Van az iphone 4-emen 2 karc, a hátán, a T-nél azt mondtál először, hogy javítják, ami fura is volt, mert ugy tudom javitás nincs, csak csere. Ma meg azt mondták, hogy nem javítják, de holnap telefonálnak, ,mert beszélnek az Apple-el. Kérem, akinek volt ilyen ügye, és elért valéamit, az tájékoztasson a menetéről!

    Nagyon köszönöm!!!

  21. Zavi:

    Hogyan mentsük adatainkat című topic-ban leírt módszer jó lesz (jb-elt telefon kell hozzá) mac-re is tuti van hasonló alkalmazás mint a t-pot (total

  22. 1napja van már Itunes 10.1 és Appsync 4.2 mellesleg aki még nem tudná……

  23. * (total commander)
    De ha nem is találsz elég ha egy ismerösöd gépén megcsinálod!
    Rádugod a 3G-t, Pc-re lemented az SMS mappát, majd az új telefonra vissza másolod..ujra indítani nem árt utána,de idővel betölti az SMS-eket

  24. back upról még nem hallotatok?:D

  25. @nemszamit: tyudejo… es mire mesz vele 4.2 nelkul? 🙂 lol

  26. off: feltettem a 4.1-et és a youtube nem akar működni, kipróbáltam a pushfix 2.0-t és az sem segített. Valami ötlet?

  27. az normális, hogy iphone 4 en csak az egyik hangszóró szól?:D ha igen, akkor bocs a hülye kérdésért.

  28. @abarol: igen mert a masik az a mikrofon.. lol

  29. Dnp: talán arra, hogy ne sírjanak egyszerre ezért 4.2 megjelenés után. Meg ha nem lenne nem hiszem h örülnél. XD

  30. ezt az app-et hogyan vagy honnan tudom letolteni ha csak amcsi app store-om van?

  31. @Tocso: A backup jól hangzik… Csak tudod az iTunes az nem menti le az SMS -eket! Ha így tenne, akkor nem tettem volna fel ezt a kérdést.
    @CuteP: Köszönöm szépen a segítséget!

    zavi

  32. @zavi: az iTunes igenis lementi az SMS-eket is. szinkronizálni nem szinkronizálja csak, hiszen a számítógéped nem tud SMS-t küldeni, így nincs mivel szinkronizálni. névjegyzéket windows addressbook, vagy outlook, van mac address book, naptárat a naptár alkalmazásokkal, stb. de SMS-t nem tud.

    de a backupban benne van, másképp nem tudná belőle visszaállítani, amit viszont mégis tud… szóval…

    ettől független akkor meg ott van a hogyan mentsük adatainkat manuálisan cikk, csak olvasd el: http://szifon.com/2009/06/25/hogyan-mentsuk-az-adatainkat-manualisan/

  33. Sorsolás? 19-e van.

  34. Hali.
    Nincs ebből a progiból alternatív megoldás?


Add a Comment