fbpx Skip to content

Greenpois0n forráskódja

Posixninja, a Chronic Dev team tagja nyilvánosságra hozta a Greenpois0n forráskódjának egy részletét. A Syringe névre hallgató “Injector” modult exploit készülékre való küldésére használják, kiszedi recovery módból a telefont és jailbreakelt állapotba teszi.
A publikálás miatt nem kell senki attól tartania, hogy az Apple esetleg valami hatalmas titokhoz jutna hozzá. Ugyanis a megjelenés után 1-2 nappal már visszafejtették a kódot és ismerik a törés mikéntjét. A hibát csak hardveres módosítással tudják kiküszöbölni.

HD tévézés iPhone-on

A filmon.com weboldalon mindenféle alkalmazás telepítése nélkül lehet HD minőségben tévézni. 25 népszerű, általában amerikai tévécsatorna közül választhatunk, mint pl. CNN, BBC, Bloomberg és ITV. Az oldalt Alki David milliárdos finanszírozza, aki szerint az oldal az amerikai szerzői jogi törvények alapján működik az oldal és kész megvívni TV-társaságokkal a jogi csatákat. Tehát ha veszít, az adott tévécsatorna kikerülhet a kínálatból. A telefonon ugyan csak 12 csatornát számoltam meg, de aki tévézni akar, keresse fel az említett oldalt, elég jó minőségű streamet talál.

Shazam:

– Drágám! Ki játssza ezt a dalt? – kérdezte a nejem.
– Nem tudom, de nekem is nagyon ismerős. – feleltem.
Az ilyen kérdések megválaszolására alkották meg a Shazam nevű programot. Az alkalmazás 10 másodperces mintavételezés, belehallgatás után képes felismerni a játszott dalt.
Jókat hallottam a programról, így tesztelés alá vettem. Az egyik rádióban éppen egy szám végét kaptam el, semmitmondó refrénnel, éppen belefért a 10 másodperces mintavételezésbe. Nos, gondoltam, ez kifog majd rajta. Legnagyobb meglepetésemre kiköpte a tökéletes megoldást.

Mint látható, annyira nem ismert dal, mégis hibátlanul felismerte. Oké, újabb nehéz próba, egy kevésbé ismert magyar dal.

Ez is ment neki. Mi van? Mekkora adatbázisuk van, ha még a Bergendyt is ismeri?
És ez így folytatódott tovább. A külföldi dalokat 100 %-ban felismerte, magyarok közül az új hip-hop számok kihívást jelentettek számára, de gondolom ennyi azért elnézhető neki 🙂

A dalfelismerésen túl információt szerezhetünk az előadó következő koncertjeiről,

és megnézhetjük a dal YouTube-os videóklippjét.

A dalt megoszthatjuk Facebookon vagy twitteren is. Az alkalmazás 4.99 euróért vásárolható meg a magyar App Store-ban, de van egy ingyenes változata is havi 5 kereséssel.
Nagyon profi alkalmazás, ajánlom mindenkinek.

Olvasd el a hozzászólásokat is

42 Comments

  1. Sokáig én is erre esküdtem, de a Soundhound app sokkal jobb szerintem! Ugyanígy havi 5 kereséssel ebből is van free verzió:
    itunes.apple.com/app/soundhound/id355554941?mt=8

  2. A SoundHound simán veri a Shazamot. Nálam csak tegnap óta van fent, de már jobban szeretem.

  3. A SoundHound-nak szebb a felülete ez tény, de szerintem a Shazam ad több valós találatot. Nekem a Shazam a kedvencem.

  4. én azt hittem, csak egy ilyen zenefelismerős progi van, a Soundhound. ezt használtam eddig is. eddig egyetlen zenét nem volt képes felismerni, a foci VB idején, a félidei lassítások alatt szóló instrumentális izét. minden mást igen. 🙂

  5. Soundhound: dalszöveg automatikus keresése, épp lejátszott mp3 felismerése, dúdolt dalok felismerése… Ezeket a Shazam nem tudja, ha jól emlékszem

  6. Fizet nektek a Shazam, hogy hetente cikkezzetek róla jókat?:D
    Nem tudom, nekem eddig egy számot se talált meg, és a Soundhound tényleg fényévekkel jobb.

  7. Bocs az offért!
    Nincs valakinek egy at and t-s kártyája kölcsönbe egy napra?
    Illetve Iphone 2g 3.0-ás rendszerrel szeretném 3.13-ra frissíteni. meg lehet sim nélkül is csinálni? És mivel? Köszi előre is.

  8. a MusicID sem rossz és csak 0.79

  9. Mi a különbség a Shazam és a Shazam Encore között?

  10. a tv-s link hibásan szerepel: a hivatkozás jó (filmon.com), viszont a link szövege folmin.com! nem jöttem rá miért nem jó ha beírom mobilsafariba, amíg itt rá nem kattintottam.

  11. ahh ez a filmon.com kurvajó még 3G-n is laggmentesen megy és még pornó is van:D

  12. ahh ez a filmon.com hihetetlen jó még 3G-n is laggmentesen megy és még pornó is van:D

  13. najó visszavonom, ez nemis élő adást játszik, így nemsok értelme van

  14. @feketeg: a pornónál aztán nagyom fontos, hogy élő adás legyen… 🙂

  15. hát azért ne fél percet ismételgessen:D

  16. @errant: 😀

  17. @Arcor: Bizony, a MusicID csak 0,79€, és simán van olyan jó mint a Shazam vagy a SoundHound… Én is azt használom.

  18. A Shazam faxa kis progi, dúdolás után nehezebben ismeri fel a dalokat, de ez nem csoda, mert nem vagyok egy Frank Sinatra. 😀

    OFF:

    És ha már lehetőség van JailBreakre:

    Android szerű scrolling wallpaper:

    ht tp://www.iphonedownloadblog.com/2010/11/07/parallax-panoramic-wallpaper/

    Végre: Normál méretű mobilinternet csomag a Pannontól:
    ht tp://www.telenor.hu/internet/mobiltelefon/csomag/

  19. @SzifonPatron: A sima Shazam asszem ingyenes és havi öt ID-t engedélyez, az encore fizetős és korlátlan.

  20. @dokk: a sima Shazam is korlatlan, ha megveszed, az Encore-ban csak vannak plusz funkciok, pl. szovegek keresese adott szamhoz, meg ajanl neked hasonlo zeneket, mint amit taggeltettel vele, stb. igazabol szerintem a sima Shazam teljesen eleg. mondjuk a SoundHoundban meg alapbol benne van azt hiszem, hogy keres neked szoveget.

  21. Sziasztok. Segítsetek légyszi hogy tudok új ITunes accountot csinálni, mert mióta lefrissitettem 4.1-re, semmit nem tudok letölteni az aApp Storeból. Kösz.

  22. Nem tudni, hogy mikor lesz gombnyomás nélküli jailbreak 3Ghez? 🙁

  23. @iben: köszi, javítottam.

  24. Tervezem egy Shazam-Soundhound-Musicid összehasonlító cíkk megírását.

  25. Tudnarok olyan cydias csomago/ appot javasolni ami a telomat wfi kozponta alakitja es meg tidom rola osztani a 3g netemet laptoppal? A beepitett megoszto nem megy win7en es xp n sem. Ja es 4.1 3gs

  26. Sziasztok!!
    A kérdésem a következő, mennyire érdemes jailbreakelni Iphone 4-t?
    Ha érdemes akkor melyik programmal (limera1n, redsn0w, greenpoison) és a restore dolog melyikkel a legkönnyebb garancia szempontjából?
    Előre is köszönöm a válaszotokat!!!

    Üdv:Tomi

  27. @norbertzodor: Na, akkor most már ezt is tudom pontosan. Köszi 🙂

  28. @Kovi87: Kiadják a 4.0-t “lassítottan”, majd most meg bereklámozzák a 4.2-t “gyorsításként”. Nem gyorsítás kell ide hanem vissza a 3.1.3 sebessége 🙁 Ha azt “elérik” azonnal frissítek, egyébként soha. (egyébként i4 váltást tervezek, ha minden jól megy, hamarosan. Akkor végre nyugodtan használhatom majd az iOS 4-et! :D)

  29. Nekem a Soundhound nem igazán jött be, kb. 40-50%-ban ismeri csak fel a zenéket ugyanolyan körülmények között, ahol a Shazam 100%-ot teljesít.

    Eza filmnézős oldal király, még XXX is van rajta (gyerekek is nézhetik?????).

  30. @Proex: Szerintem mindenképp érdemes! Én a 3G-met sokáig JB nélkül használtam pont a gari szempontjából (mikor még új voltam), aztán mikor már kezdtem jobban/komolyabban érteni hozzá akkor kipróbáltam és azóta el se tudnám képzelni az iPhoneomat jb nélkül!
    Rengeteg hasznos programot telepíthetsz amit az Apple nem enged, és ha bármi gond lenne egy restore helyrehozza. (ha netán valamit nagyon elrontanál és nem indulna el a rendszer akkor DFU módból tudod restoreolni. JB-vel nem tudod elbrickelni)

    i4-hez Limera1n-t javaslom. Azzal a legegyszerűbb.

    Gariról annyit, hogy mielőtt beviszed a szervízbe, csinálj egy restore-t és a végén Set up as new iPhone, a backupot NE állítsd vissza mert lehetnek benne nyomok. Ha set up as new-ra nyomsz akkor tiszta lappal indít!

    Ja és restore alatt mindig az iTunes-os restore értendő, nem pedig az, ami az iPhoneon a Settings/General/Reset-nél van. (az jb-nél nem működik!)

  31. @iP3Guser: köszönöm a válaszodat!! Még annyi, hogy kommunikál az iTunes-al is ha Jb-ve van?

  32. Persze h kommunimal, a jb csak annyi h minden program ingyen van,illetve egy jopar olyan tulajdonsagot kapsz amit alapbol nem.pl akarmennyi ikon egy konyvtarban stb

  33. köszönöm!!!

  34. Énmá olvastam máshol ezekről tegnap asszem
    applepie pont hu-n
    Láttátok már?
    Ott is van egy,s más érdekes dolgok, nem mondanám hogy iphone os oldal, mert mindenféle van fent, és ahhoz képest hoyg uj eléggé tolják tele anyaggal..

  35. Tibusz, ATT s kartya nelkul is lehet akttivalni, feltorni a 2G-t. Redsn0w 0.9.4.-es. Az hacktivál, es azzal megy is a 2G-d. Ha kell kerdezz batran!

  36. Tibusz: ajánlom figyelmedbe a whited00r firmware-t 2G-re! Benne van egy csomó minden, amit amúgy csak winterboarddal / mobile substrate addon-nal lehetne elérni, de így nem lassul be az egész. Pl külön springboard és lockscreen háttér. Nekem nagyon bevált. http://Www.whited00r.com

  37. En “megvettem” mindkettot, Shazam siman veri a Soundhoundot. Teszteltem rogton egymas utan mindkettot, ugyanazokkal a szamokkal, ugyanabbol a forrasbol, ugyanolyan hangeron.

  38. Edward Maya & Vika Jigulina – Stereo Love
    Ezt a szamot nem ismeri fel a Soundhound. Eleg vicces, mivel a csapbol is ez folyik. Shazam powa 😀


Add a Comment