fbpx Skip to content

Az iD Software játékára azt hiszem, talán a klasszikus a legmegfelelőbb jelző. A Quake III örökre beírta magát az FPS műfaj történelmébe. A játék 11 évvel megjelenése után most az iPad-en is tiszteletét teszi, ezért lehetőségünk nyílik egy kis nosztalgiázásra a fegyverropogástól hangos Arénában.

A fejlesztő Alexander Pick apait-anyait beleadott, hogy a legtöbbet hozza ki a korábbi iPhone verzióból. Kitartó munkája gyümölcseként az ádáz csatákat teljes képernyőn, 1024 X 768 felbontásban élvezhetjük. A grafika már alapvetően is szép, de a további vizuális gyönyör érdekében letölthető hozzá egy nagy felbontású textúracsomag is.


Az irányítás meglehetősen egyszerű, a bal oldalon találjuk a haladásra szolgáló nyilakat, felette a tűz gombot, míg a jobb oldali joystick segítségével a „fejünket forgathatjuk”. A játéknak van online és offline módja, 4.2 béta alatt is fut, és rendelkezik iTunes integrációval is. A pályákat így egyszerűen, drag-and-drop módszerrel adhatjuk hozzá a programban. A fejlesztő már dolgozik a Bluetooth billentyűzet támogatáson. Remélhetőleg idővel az accelerometer-t is sikerül működésre bírnia.

A Quake III Arena a Cydia-ban érhető el (vagyis egyelőre csak jailbreakelt iPad-en futtatható!).

Olvasd el a hozzászólásokat is

4 Comments

  1. Ha bal oldalon van az irányítás és a lövés is akkor jól gondolom, h mászkálás közben nem lehet lőni?
    Más: Olyan gondom lenne, h az itunes nem ismeri fel a 3gs-em. Már újra is installáltam de semmi. 4.1 limera1n újboot. A gép viszont látja a telefont és tölti is.

  2. Ha módosítja az irányítást, akkor majd használható is lesz, mert a Q3-ban nem kevésszer kell egyszerre mozogni és lőni (olyan 99.99%-ban). Így meg ugye, hogy egy oldalon van a lövés és irányítás, nem lehet.
    Egyébként nem tudom, hogy miért nem jöttek még rá az iPhone-ra, iPad-re FPS-t fejlesztők, hogy a multi szócska a multitouch-ban az nem 2-t jelent, hanem akár 5-öt is. Arra gondolok, hogy miért nem lehet olyan irányítás, hogy baloldalon (balkezeseknek jobb) a mozgás (1), középen akárhol (ahogy ezt szokták is pl. Gameloft-ék) a fej/nézőpont/kamera forgatás (2), és ha e mellé érintünk egy 3. ujjat, akkor lövés (3). Remélem sikerült érthetően elmagyaráznom, hogy hogy gondolom. És ez csak 3 touch volt. És Q3-ban elég fontos az ugrás is ráadásul.
    Persze billentyűzet/egér nélkül még így is eleve esélytelen bárki egy azzal játszó ellen az ilyen játékokban…

  3. Kiprobaltam volna, de telepitesnel le akarja szedni az Installous-t.
    nem ertem miert..
    tudja valaki?
    kepfeltoltes.hu/101106/IMG_0206_www.kepfeltoltes.hu_.png

  4. Kalap szar! irányítás félelmetesen rossz. Van mikor abszolut nem reagál a gombokra elég bug-os még szerintem, és a texturapack-ot sem lehet hozzá telepíteni, próbáltam T-Pot-al is és iTunes-al is a leírtak alapján… mégis semmi.


Add a Comment