fbpx Skip to content

Egy iPhone 3G-m van, 4.1el, jailbreakelve. Nincs se multitasking berakva, se custom wallpaper. De a százalékos kijelzés megvan. Mappákat használok főképp, a sok oldal sok ikonnal szerintem kicsit kaotikus.

Az első oldalon csak a basic appok vannak, Navigon, Facebook, ezeket nem kell bemutatnom.

A REC. mappa tartalma:

  • AutoStitch: panorámaképet csinál sok kis képből, gyönyörűen összekapcsolja őket.
  • ColorSplash: Fekete-fehérré tesz egy képet, amin aztán azt állítasz vissza eredeti színére amit akarsz. Jó kis képeket lehet vele csinálni
  • Qik Video Pro: 3G-m lévén csak ezzel tudok felvételeket készíteni, ráadásul különféle effekteket is rá tud rakni.

A második oldalon az első mappában találhatóak a szociális appjaim. Csak azokat mutatnám be, amelyek nem egyértelműek.

  • 9gag: Ez csak egy link az egyik legjobb netes vicces képek/videók blogra.
  • xkcd: Netes képregény.
  • Hír24: Hírprogram, értesítésekkel, remek kezelőfelülettel.
  • FML: Vicces kis sztorik angolul. Más emberek érdekes, vicces, szerencsétlen történetei, FML=Fuck My Life
  • MiTube: Ezt már bemutatta előttem a kolléga.
  • C&H: Cyanide and Happiness webcomic iPhoneos appja.

Az utilies mappában tartom a kis hasznos alkalmazásokat. Megint csak azokat mutatnám be, amik még nem voltak.

  • PS Express: Photoshop út közben. Alapvető effektek PS-ből, szép képeket lehet vele összerakni.
  • Dropbox: Musthave. Többek között arra is használom, hogy az iPhonnal készített képeket kábel nélkül szinkronizáljam.
  • Ozone: Időjárás előrejelzés riasztási funkcióval, látványos kezelőfelülettel, videókkal.

  • Laborlelet: Ha valamit nem értesz az orvosi hablatyból a leleteden, a Laborlelet kisokos megmondja neked mi micsoda.
  • Jitti:Magyar fejlesztésű kis program, ha bekapcsolod vezetés közben, és más is használja, akkor megmutatja melyik úton, hogy lehet haladni. Ha zöld, maximális sebességgel, alig van forgalom. Ha piros, akkor kerüld el, dugó van!
  • AppBox Pro: Na ebben minden van. Clinometer, pénzátváltó, dátumkalkulátor, borravaló-kalkulátor, véletlen szám generátor, vonalzó, százalékszámító, fordító és nem utolsósorban mértékegység átváltó. Több skinnel rendelkezik, az ikonok szabadon rendezhetőek, nagyon hasznos!
  • FreeMemory: 3G-seknek musthave. Virtuális memóriát szabadít fel, amitől bizonyos programok jobban, akadásmentesebben futnak, például a Navigon.
  • Sleep Cycle: Elindítva a progit, és a telót a párnád alá fektetve elkezdi figyelni az éjszakai mocorgásod, és reggel a beállított időpont fél órás intervallumában akkor kelt, mikor legkevésbé vagy mély álomban, így soha többé nem fogsz úgy kelni, mint akit agyonvertek. Nekem sokat segített 4-5 órai keléseknél.
  • Just Fillin’:Kis buborékokat kell fújni, úgy, hogy amíg nőnek a kis összevissza keringő tüskék kiszúrhatják. A cél, hogy a megszilárdult kis gömbökkel kiszorítsd a képernyő tetejére a vizet, amibe fújod őket.
  • Tetris: Tetris. ’Nuff said.
  • Canabalt: Egyszerű, de nagyszerű, menekülős endurance játék, azaz nincs vége, a highscore a lényeg. Zseniális hangulat, zene, látványvilág, megéri megvenni!
  • Robot Unicorn Attack!: Olyasmi mint a canabalt, csak itt egy unikornissal vagy, akinek szivárvány lövell a s*ggéből mikor ugrik J Hihetetlenül nyálas zene, repkedő delfinek, tündérkék. Csak akkor ajánlott játszani vele, ha elég férfi vagy, vagy nő. De akkor epic!
  • Germs FREE: Remek játék, főleg multiban, bluetoothon. Kis „germ”-ekkel kell befalni mindig a nálad kisebbet, míg mindenkit meg nem eszel.
  • Stunt Lite:Mint az ElastoMania volt hajdan PC-re, vagy inkább a Gravity Defied k750i-re és társaira. Motoros ugratgatós játék, amilyen egyszerű, olyan szórakoztató tud lenni.
  • Urban Rivals: Netes kártyajáték, olyasmi mint a Vampires vagy a Zombies, csak kicsit komplexebb harcolással, kártyapaklikkal, taktikával. El lehet vele pötyögni.
  • Robot: Egy hatalmas, űrből érkezett pusztítógép vagy, akinek az egyetlen célja minél több lehetséges épület lerombolása, felgyújtása, eltaposása. Az a minimális katonai ellenállás nem jelenthet akadályt a lézerszemeidnek, és a többtonnás csapásaidnak!

  • Texting of the Bread: Kis gyömbéremberkék jönnek feléd, fejük fölött különféle feliratokkal, amiket begépelve lőheted ki őket. Remek billentyűzethasználat gyakorlás.
  • Mirror’s Edge: Ugyan retina displayre van tervezve, de 3G-n is hihetetlen feelinges és élvezetes futkározós-ugrálós platformjáték.
  • GloBall: Labyrinth és brick breaker kombinációja, döntögetéssel irányítod a kis labdát, hogy összetörd az összes kavicsot a pályán.
  • Inkvaders: Ha tetszett a Zombieville, ezt imádni fogod. Oldalrascrollozós lövöldözős játék, ahol alienektől kell megvédeni a földet, vagy az aktuális területet ahol vagy. Fejleszthető fegyverek, jetpack, több száz darálható űrlény. Garantált szórakozás.

A Law & JB mappában tartom nemzetközi jogot tanuló diákként a különféle angol jogi szótárakat, mint a Law Guide-ot, vagy az EuCodexet, ami az EU-s országok alkotmányát gyűjti egy helyre angolul és eredeti nyelven, továbbá a Jailbreakes programokat, mint az Installous és a Cydia.

Ez lett volna az én szifonom tartalma, hamarosan cserélek iPhone 4-re, majd eldől azon is ezeket használom-e majd.

Jacaré/KaHUN

Olvasd el a hozzászólásokat is

28 Comments

  1. jó cikk 🙂

    kérdés:
    3G-s iPod Touchon van értelme bekapcsolni a multitaskot 4.1-en, vagy nagyon lehúzza a teljesítményt? A háttérrel kapcsolatban ugyanez lenne a kérdésem. köszönöm

  2. A hAtteret bekapcsolnam, a multit nem.. De ez csak egy velemeny

  3. Szia, a laborlelet engem is érdekelne. Honnan lehet letölteni?

    üdv:

    Baggins

  4. Közbem megtaláltam a magyar iTunes Store-ban.
    Köszi, hogy megmutattad.

  5. @baggins: vajon honnan lehetne… az origo szoftverbázisról :/ 😀
    Ez a sleepcycle ez komolyan működik? nem zavarja a fejed alvás közben? és hogy érzékeli a telefon, hogy éppen miylen alvásfázisban vagy? 😀

  6. Annyival egeszitenem ki a kollegat h video rogziteshez 3g-n ajanlom az icamcorder nevu appot, feltolt facebook-ra,youtube-ra vannak benne latvanyos effektek, szoval jo kis program es minosegre is ott van a felvetele!

    beke es szeretet

  7. Most én kérnék segítséget 🙂

    Nem tud valaki iOS 4-en működő Bluetooth fájlküldős appot? Mert sem az iBlueNova, sem az iBluetooth nem működik! (elindul, csak épp nem csinál semmit)

  8. en is használom a sleep cyclet eleg rég óta és elég jó, viszont nem kell a párnád alá tenni, hanem magad mellé kell…

  9. @PetiP:
    Borzasztó lassú lesz a háttértől! (sajnos tapasztalat… 🙁 ) a multitól nem, ha nem futtatsz túl sokat egyszerre, de ott meg az a gáz, hogy mindig be kell zárogatni.

    Egyébként igazad van, tényleg sokkal jobban néz ki háttérrel (én is úgy használnám…) de elviselhetetlenül belassítja a rendszert!

  10. Akkor majd az előző Bluetooth-os kérdésemre ha esetleg valakinek lenne ötlete kérem segítsen, szerintem elég sok embert érintene!

  11. Engem a REC mappa neve érdekelne. Láthatóan nagyobb és fehérebb betűkkel van írva, illetve van ott egy kis ikon is. Hogyan lehet ilyet csinálni? 🙂

  12. @DaniL: Volt egy cikk itt erről korábban, hogy lehet oda copy pastezni ilyesmi ikonokat, meg volt egy gyűjtemény is. Keresd vissza

  13. Laborlelet app tényleg hasznos, engem mindig elküld a dokim laborba, ha megyek hozzá. Így legalább tudni fogom, mire kíváncsi :]

  14. Az Autostitch rohadt jó app!! Nem kell ahhoz külön 100,000+++-os fényképezőgép hogy ezt is tudja…

  15. Sziasztok! Lenne egy kis OFF-om..
    Neharagudjatok, tudom hogy a kérdések 99%-át megtalálom régebbi postokba de sajnos nincs időm böngészni..
    Egy olyan problémám lenne, hogy új iboot 3GS 4.1 -et jailbreakeltem tegnap Limera1n-el.. Ma délutánig tökéletesen működött, mire elkezdett szakadozni a mobilnet, majd később teljesen megszűnt.. Fent a statusbar-on jelzi, hogy van 3G kapcsolat de amint megnyitnék valamit safari-ban ezt az üzenetet dobja fel: Mobil adathálózat nem aktiválható.
    Netbeállításokat reseteltem, semmi változás, wifi tökéletesen működik!
    Kérlek segítsetek ha tudtok! Előre is köszönöm!

  16. @Walkman_: Ezt nem a fényképezőgép tudja, hanem egy célszoftver… Butaságokat ne terjesszünk…

  17. OFF: Eddig úgy tudtam, hogy ipohne 3G-re még nem lehet feltenni az iOS 4.1-et.
    Kérdés: Egy linket tud valaki adni, hogy hol van leírva hogy az iOS 4.0.1-et 3G-n hogy lehet úgy törni, hogy az unlock megmaradjon?
    Előre is köszi.

  18. @PeterHz:
    Fel lehet, csak még a 4.1 is lassabb, mint a 3.1.3 volt anno.

    4.0.1-ről unlockot megtartva úgy tudsz frissíteni, hogy még véletlenül SEM restoreolod vagy updateled rá a gyári 4.1-et (!!!), hanem PwnageTool-lal készítessz egy custom firmware-t ami nem frissít basebandet.

    Ha nincs Maced (tehát ha Windowsos vagy) akkor használhatod a Snowbreeze-t helyette, amire gyakorlatilag mondhatjuk, hogy alternatívája a PwnageTool-nak. (ami csak Macen működik)

  19. A “véletlenül sem”-et úgy értem, hogy nem csak a frissítésnél, hanem utána minden restore-nál a customot kell használnod, hiszen az Apple bármikor készen áll arra, hogy szépen befrissíthesse a basebandedet (ami ugye az unlock elvesztésével járna… többek között ezért is kell a custom fw)

  20. OFF!

    Hali, gondban vagyok az iTunes-szal, mert már nem először csinálja azt hogy egyik napról a másikra fogja magát és nem szinkronizálja az alkalmazásokat, felkészül a szinkronizálásra, kiírja hogy copying (pl.: VLC), ez a folyamat megszakad és a következőket írja ki:”Determining Apps to sync”, végül finishing to sync.
    Meg tudnám úgy csinálni hogy letörlök minden programot és úgy szinkronizál, mert akkor szinkronizál, de akkor minden mentésem meg eredményem elszáll.
    Ha tudtok valami okosságot akkor légyszi osszátok meg velem.
    Üdv.: CRaNk

  21. Szeretem ezeket az appos vendégpostokat, majdnem mindig találni 1-2 csemegét. Ez a sleep cycle állatul hangzik, most felteszem, kíváncsi vagyok, mit tud (bár nem nagyon kelek ébresztőre…)

  22. sziasztok!vki van ötlete?tegnap vettem egy iphone 4-et,este jailbrekeltem,nem is volt semmi gond,minden sikerűlt,de viszont ma telefonálni akartam,és annyira halk a telcsi,hogy szinte semmit nem hallok amitt a másik mond,gondoltam a jailbreak miatt van,nyomtam nem rég egy restort,és semmi,ugyan olyan szar!fogadnék minden tanácsot,mert nincs idöm a tmobilba rohangálni…köszönöm mindenkinek!szép estét:))

  23. @ittakary: Multitaskingot szerintem felejtsd, nekem nagyon lelassította a telefont. Háttér ezek szerint ugyanúgy lassít. @Bucoka: Nem zavar egyáltalán, párna alatt/mellett van a matrac szélén. Érzékeli, hogy hogyan mozog a matrac. Elsőre be kell kalibrálni, de utána tökéletesen megy. Még statisztikát is csinál, mikor aludtál mélyen az éjjel és mikor voltál éber.@DaniL: Simán nagy betűkkel írtam, és Emojiból raktam bele piros pöttyöt. Nem tudom miért lett félkövér 😀

  24. @PeterHz: Fel lehet, sőt, fel is kell azonnal, mert 4.0 valami HIHETETLEN lassú. 4.1-el ér valamit újra a telefon.

  25. iP3Guser: Custom fw-t még soha nem csináltam, de én a 4.0.1-nél törtem a telefont, hogy unlock-olva legyen, és ahogy @KaHUN is írta, borzalmasan lassú a 3G úgy.
    Egyébként iPhone 4-em és 3GS-em is van, mindegyik jailbreak-elve.

    A custom fw-vel lesznek gondok….:(

    Köszönöm a segítséget!

  26. Koszi a postot:)! Talaltam en is par hasznos appot! Esetleg meg ilyen orvosi app johet,ami mondjuk meg tobb orvosi szot tud,kort,problemat akar szotar formajaban! Ismer vki ilyet? Koszi:)

  27. @KaHUN: Na kipróbáltam ezt az Emojit, úgy néz ki az ikon miatt megnő a betűk mérete.

  28. Egy olyan kérdésem lenne, hogy FreeMemory-t honnan lehet beszerzni?
    Googleban keresem, egy repo sem él a cydiában, amiket találok, ipa-s verzió szintén… Köszi


Add a Comment