fbpx Skip to content
Tegnap megjelent a VLC iPhone-ra, pontosabban az iPad-es változat lett univerzális, azaz működik iPhone-on (3GS, 4) és iPod Touch-on is (3G, 4G). Az alkalmazás nagy előnye, hogy képes avi filmeket lejátszani, így nem kell őket konvertálgatni. Ha lesz időm, készítek egy avi lejátszó tesztet az összes ismert alkalmazással.
Ez ingyen letölthető a magyar App Store-ból.

Jön a Back to the future iPad-re

A játékot készítő Telltale Games közzétette, hogy a PC-s és Mac-es decemberi megjelenést követően a játékot kiadják iPad-re is. Az első epizód hat hónappal a harmadik rész után játszódik, természetesen szerepel benne Marty McFly és Doc Brown is. Brown a filmben is játszó Christopher Lloyd hangján szólal meg. A játék klikkelős akciójáték lesz, sztori kidolgozásában a három rész forgatókönyvírója, Bob Gale is részt vett. Amint lesz róla újabb infóm, közzéteszem.
A készítő honlapján egy kulisszák mögötti videó is megtekinthető.

Bármikor megnyithat az Apple új adatközpontja

Az Észak-Karolina államban lévő új Apple-adatközpont állítólag megnyitás előtt áll. A cég 1 milliárd dollár befektetéssel zöldmezős beruházásként egy teljesen új szerverparkot hoz létre 500 ezer négyzetláb alapterületen (46 ezer négyzetméter). Ez kb. 4.5 focipályányi terület.
Pletykák szerint az adatközpont szolgálná ki a jövőbeni iTunes cloudot, tehát a felhasználóknak nem kell saját gépükön tárolni a tartalmakat, elég az Apple központi szerverein tartani őket. Plusz még az új Apple TV tartalmai is csak streamelve élvezhetőek, tehát azok tárolására is kell a hely.
Legújabb hírek szerint duplázzák az eredeti területet, tehát 1 millió négyzetlábnyi helyen lesznek a szerverek. Miheztartás végett a jelenleg működő kaliforniai szerverpark csak ötöde az eredetileg tervezett 500 ezres területnek. Szóval nagy lesz.

Olvasd el a hozzászólásokat is

33 Comments

  1. Kiváncsi leszek az összes hírre,hogy miként,és milyen jól fognak működni… 🙂

  2. előre is várom az avi lejátszó tesztet ! köszönettel !

  3. iphone 3G-t mért nem támogatja?

  4. a VLC-t igaz nem próbáltam, de azt irják egy nagy rakás hulladék, sem feliratot nem kezel, sem teljes képernyős mód nincs benne…az oplayert, vagy mit hozzák fel példaként hogy az sokkal jobb

  5. vlc: feliratot me, kezel, nem olyan gordulekeny a lejatszas, mint egy kovertalt filmnel, viszont a teljeskepernyot tudja, ax a kepernyohoz meretezest nem.

  6. Beleírhatták volna a vlc leírásába h a 3g tulajok meg se próbálják.. 4x ugrottam neki a letöltésnek és végül az itunes jelezte, h nem kompatibilis a telóval.. *kapjákbe*
    BttF meg 25 évvel a megjelenése után lesz felkapott? Egyre több helyen találkozok vele. Favorit ;]

  7. nekem a vlc nem hajlandó hangot produkálni… iphone4emvan

  8. Szegény Michael J. Fox nagyon beteg lehet már ha a hangját sem adja már a játékhoz! 🙁

  9. @Mejulie: Azért talán, mert jelenleg az iPhone 3G hardware-e elég gyenge az avi szintű lejátszáshoz! Semmi másra nem kell gondolni 🙂

  10. Ez a program nem éri meg az árát sem! Semmit nem tud. Egy 20 MB-os mkv fájlt nem tudott rendesen lejátszani (3GS)… Akkor meg minek írják bele, hogy tudja… A kép sz@r egy sima avi-nál. Nonszensz ez az egész. Azért adták ki, hogy befogják a szánkat… Remélem a frissítésekkel javítanak valamit..

  11. iTunes cloud, avagy hogyan tarolj illegalis pornot az applenel. Sztem amugyis rettento szar, hogy apple termeken semmilyen 18+ tartalom nem lehet… ezen is csak a jailbreak segit. Nameg ha konvertalgatsz. Es mielott nekiallnatok szajkozni, hogy perverz allat, meg stb. Nekem a baratnoimnek is tetszene a dolog. Aki 18 alatt van az meg ne vegyen tobbszazezres ketyeret sztem. Persze akkor most jon a pc ugye… ja csak a pct nem csak a gyerek hasznalja. Ennek az iTunes airnek kb annyi ertelme van, h valaki behackelje es vilaguralomra torjon. 😛 a szamitogep, es ezen eszkozok nem hiaba privat cuccok.

  12. Nekem sem produkál hangot…3GS..

  13. Nekem sem ad ki hangot, pedig direkt a legegyszerűbb avimmal kezdtem… mkv-t meg sem próbálom, úgy sincs kábelem, hogy kitegyem a tv-re 😀

  14. Probaltam en is a VLC-t de max 300mbs divx filmeknel adott ki hangot..kiprobaltam nagyobb emretu filmet de semmi..a zene megy hatterzaj minden de az emberi beszed nemmey csak nagyon halkan..

  15. hogyan teszitek fel a filmeket a telora?

  16. @gtomi1: le van írva vlc-ben ha feltelepíted és elindítod…Itunesban klikk a telódra, majd App fül és legalul klikk a VLC re majd a jobb oldali ablak alján az ADD FILES fül…

  17. PC-n mindig VLC-t használok, mert mindent lejátszik.
    De szifonra borzalmasan sikerült. 🙁
    Töröltem is.
    Remélem javítanak rajta, mert így használhatatlan (3gs)

  18. Most próbáltam 3GS-el. Igaz csak egy Sputh Park részt tettem fel, de az tökéletesen működik. Mindjárt kipróbálom valami nagyobban is…

  19. OPlayer-t kipróbáltam, nekem bevált!

  20. Felraktam egy több mint másfél órás több mint 700 megás koncertvidit, és az is tökéletesen fut.

  21. @14bob88: szerintem nem a méret és a téme lesz a bibi hanem a minőség..

  22. No felraktam 2 filmet. Az egyik 700 megás jó minőség, tökéletesen fut. A másik másfél gigás, még jobb minőség és itt az emberi hangok nem hallatszódnak, gondolom valami kodek lett elb*szva, nekem mindig akkor csinált ilyet régen gépen… De szerintem ezt egy egyszerű frissítéssel megoldják majd, most az OPlayert tesztelem.

  23. Az OPlayerrel fut az a film is rendesen ami a VLC-vel nem, szóval inkább ezt ajánlanám.

  24. A VLC-t nem próbáltam, de az OPlayer nálam akadozik iPhone 4-en. Nem is jó szó az akadozás, 4-5mp-ként mintha eldobna egy-két frame-et.

  25. Lehet, hogy hülye kérdés, de ha mondjuk veszek egy audio-video kábelt a szifonhoz, és rányomom tv-re a képet, akkor a VLC-vel lejátszott nagyobb felbontású kép élvezhető lesz rajta?Eddig nem vettem ilyet, mert nem láttam sok értelmét.:) Amúgy meg lehet bízni az ebay-es kínai noname kábelekben?

  26. Sziasztok!

    Hát én bárhogy próbáltam konvertálni, nem jött elő a hang a VLC-ben, de még valamit észrevettem, ha a saját lejátszójába rakom az mp4-be konvertált filmeket, akkor az is akadozik. Pedig ugyanúgy konvertálok a Xilisofttal mint a 2G-mre. 2 hete cseréltem a 2G-met le a 4-re, de a filmek akadoznak pedig elvileg jóval gyorsabb a proci. Ki mivel konvertál filmeket, hogy a telefon saját lejátszóján akadás nélkül menjen?
    Esetleg valaki tud valamit a HDMI kábelről? Bár ennek a kábelnek csak akkor lenne értelme, ha a teló le tudná játszani a nagyobb felbontású HD vagy HDRedy filmeket.

    Airzsolti: még régebben vettem gyári video-audio kábelt, megy vele rendesen, és ha konvertálásnál a Bitrate-t felhúzod, persze az eredetiben jó ha magas, akkor egész élvezhető. Csak sajna az Iphone4 akadozva játssza le nekem, mig a 2G-m akadás nélkül, hogy miért arra még nem jöttem rá.

  27. mac-em van air videot használok konvertálásra és iTunesból játszom le. Azért szeretem mert ha ki is lépek onnan folytatja ahol abbahagytam és bele lehet tekerni a filmekbe is. BUZZ player ezt nem tudja viszont nem kell konvertálgatni hozzá. oplayert még meglesem…

  28. iTunes alatt a gyári lejátszót értem (iPod). Jah és i4-em van.

  29. Oplayer egy fos. Az .srt-vel ő sem tud mit kezdeni. Marad a Buzz…

  30. Sziasztok!

    Megtaláltam a megfelelő konvertálót: Any Video Converter Professional 3……
    Ebben a verzióban már benne van az Iphone 4 is mint választható konvertálás, és alapból 640×960-ra konvertál.
    Egy 1080p és 720p-s filmet konvertáltam vele át és nagyon szép a minősége a telefonon, Tv-n még nem próbáltam ki, de ott is tuti szép lessz. Majd még kipróbálom a nagyobb felbontást is, de nem tudom hogy a sima kábellel át megy e a nagy felbontású kép, vagy ahhoz már a HDMI-s kábel kell lehet. Ja és persze ha el fogja birni a teló a nagy felbontást, csak akkor lessz értelme az egésznek.

  31. Bocsi, vagyis 960×640-re konvertál.:)

  32. @ngar146: A szifonnak nincs digitális videókimenete, a maximum amit el tudsz érni az analóg PAL, azaz 720×576 pixel.

  33. Én is kipróbáltam ezt a VLC lejátszót. 3GS-em van, 4.0.1-es OS-el és hibátlanul működött. Felmásoltam egy Jóbarátok részt és egyrészt hipp-hopp felmásolta, utána pedig akadás mentesen, kiváló minőségben játszotta le. Feliratot még nem tudtam tesztelni, majd talán ma lesz rá időm 😉

    Üdv,
    G


Add a Comment