fbpx Skip to content
Fehér holló = fehér iPhone 4
Bár az Apple saját alkalmazásában, az Apple Store-ban le lehetett foglalni fehér iPhone-t, Trudy Muller szóvívő a Reuters-szel közölte, hogy a fehér telefon értékesítését tavaszig elhalasztják. Ez már a negyedik határidő. Bővebben nem fejtette ki a csúszás indokát, de annyit lehet tudni, hogy a gyártásnál léptek fel problémák.
Személyes véleményem szerint ebből már nem lesz semmi, legfeljebb majd az iPhone 5-öt lehet fehér színben megvásárolni. Kár érte, mert fehér színben kifejezetten jól néz ki a telefon 🙁

iDOS: volt, nincs

Az utóbbi időben az Apple enyhített jóváhagyási feltételein, így olyan programok is megjelenhettek az App Store-ban, amelyekről korábban ezt elképzelni sem lehetett. Egyik ilyen programtípus az emulátor. Tegnap jóváhagyták az iDOS nevű alkalmazást, amely a nyílt forráskódú DOSboxra épül. iDOS a DOS-os mód mellett lehetővé tette a PC billentyűzetének, egérnek és több képernyőmódnak a támogatását is.
Az emulátor széleskörű felhasználást tett lehetővé. Például iPad-re installálták a Windows 3.0-át és pasziánszot játszottak rajta. De futott rajta a Freddy Pharkas – Frontier Pharmacist és a Warcraft II is.
Ha jól figyeltél, akkor észrevetted, hogy múlt időben fogalmaztam. Mivel a program a készülék teljes fájlrendszeréhez hozzáférést biztosított, az Apple még aznap visszavonta az emulátort, így már nem lehet megvásárolni. A fejlesztő nem adta fel, mert a Cydiában DOSPAD néven ingyenesen elérhetővé tette. Útmutatót lásd itt.

4.2-ben javítják a biztonsági hibát

Tegnap számoltam be az iOS 4.1-es verziójának biztonsági hibájáról. Az Apple egyik szóvivője elmondta a Wired magazinnak, hogy tudnak a problémáról és a novemberben megjelenő 4.2-es verzióban javítják a hibát.
Ámen.

Olvasd el a hozzászólásokat is

4 Comments

  1. MAr vettem 1 fekete iPhone 4est de most jart le az elofizetesem es feheret akartam..De abbol megint nem lesz semi 🙁

  2. Venni kell egy törött iphone 4-et olcsón, a fehér alkatrészeket meg meg kell rendelni Hongkongból. A modmyi fórumon láttam már pár ilyet. Mivel én is mindenképp fehéret szeretnék majd, figyelem az ilyen topicokat.

  3. Már csak azt nem értem akkor, hogy hogy kerülhetnek fel a YT-ra unboxing videók. (fehér csatlakozóval). Mind hamisítvány lenne?

  4. Ez az iDos remek kis program:) végre játszhatok dosos nosztalgiajátékokkal!


Add a Comment