fbpx Skip to content

Súlyos biztonsági hibát találtak az iPhone 4.1-es rendszerében. Ha a telefon feloldása jelszóhoz kötött, nyomd meg az Emergency Call-t (Vészhívás), írj be egy nem sürgősségi telefonszámot, mint például ###. Nyomd meg a Hívás gombot és azonnal a Lock gombot. Ezzel megnyílik a Phone alkalmazás és láthatod az összes kontaktodat és fel is hívhatod őket.
Arról megoszlanak a vélemények, vajon az Apple a 4.2-es rendszer előtt kiad-e egy javítást, ugyanis a 4.2-es harmadik bétájában már nincs ez a hiba. Aki azonban továbbra is untethered jailbreaket akar, az mentse SHSH információját!

Olvasd el a hozzászólásokat is

78 Comments

  1. hello, egy olyan kérdésem lenne hogy snowbreezel való jb 3gs-en ugyen nem frissíti a basebandet, lehet hacktiválni, illetve, nem lesz tethered vagyis nem kell majd mindig rádugni gépre? valaki ért ehhez?
    főnökömnek szeretném megcsinálni, most 3.1.2 van neki jb-zva, shsh elmentve, ugyh elvileg minden ok.
    limerain ill greenpoison kiesik neki mert azokkal frissülne a baseband, t-mobillal használja de neki ahhoz is kell az ultrasnow mert külföldi, belgiumi szolgáltatóhoz tartozik.
    előre is köszi a választ

  2. És tud valaki segíteni abban, hogy menthetünk SHSH-t? Az a TinyUmbreallás megoldás a legegyszerűbb?

  3. oooooriasi hiba. menten megyek is, es osszetorom a telcsim. nincs ertelme tovab elni sem, szar a vilag.

    kb. leszarom ezt a rest. a telefon nalam van. ha hulye vagyok, hulye vagyok. ha nalam van a telefon, mindegy, van e jelszo vagy sem. ha elhagyom, az elso, hogy a kartyat tiltom. az adataim mentve, szupertitkos telefonszamokat es talalkozokat nem tarolok, a “titkos” adataim pedig nem a notes-ben, hanem az 1passwords-ben vannak tarolva.

  4. Hát, nem tudom de nekem ez nem ment a telefonon amit a videon produkáltak

  5. @csodacsacsi: Nekem ment, igaz nem elsőre de a harmadik próbálkozásra sikerült, viszont onnan nem sikerült sehogy továbblépnem (contacthoz beírt honlap, mail küldés, sms küldés) és újra lelockolni is vicces 😀

  6. untethered azt jelenti,h pc-nel nelkuli ujrainditas?

  7. nekem azt mondja meg valaki hogy a custom firmel létrehozott 4.1 aztán unlockolt 3Gs (régi boot) mért merül le nekem 4 óra alatt ,amikor a 4.01 bírta sokáig ?

  8. @rolkabolka: carrier fixnél is feltetted eme kérdést, ott leírtam miket nézz meg először.

  9. Sziasztok! Egy kis Off következik előre is elnézést érte!
    Napok óta szenvedek az Iphone 3G vel….
    Restoret akartam rajta csinálni, de a telepítés felénél ezt a hiba üzenetet dobja ki az itunes: ” iTunes could not connect to the iTunes Store. An unknown error occurred (11556). Make sure your network connection is active and try again. ”

    Pls vki segítsen mert napok óta nincs telefonom….

  10. @arabesc: “Make sure your network connection is active and try again”
    valami a hálózati kapcsolatoddal nem oké. próbáld meg másik gépen, vagy indítsd újra a routert, ellenőrizd a tűzfalat, stb.

  11. @Jadeye: Rendben , köszönöm!

  12. Szerintem is csúnya hiba!Persze van akinek jelentéktelen és vannak emberek akik valószínűleg a telefon elvesztésekor(lenyúlják tőle) rendkívül komoly pénzeket..ügyfeleket veszíthet ezáltal!Ha valaki lezárja kóddal a telefont az valószínűleg számára fontos adatokat tartalmaz amit védeni szeretne illetéktelenektől!Persze az Apple már rég tudott a hibáról,mivel a 4.2-esben már kijavította! 🙂

  13. @Robbie: nekem 3g-m (4.1) es max 5 orat bir az akku alacsony fenyeroseggel. Azt hallottam, hogy a 4.1-et az iphone 4 hez terveztek aminek erosebb akkuja van. Udv.

  14. Most komolyan ki az aki állandóan lock-olva hordja a mobilját… Engem idegesít, nem praktikus… Ha valaki elhagyja, ez lesz a legkissebb gondja… Egy kicsit “hype” érzésem van… “kritikus…” basszus.

    Kinek “kritikus”?? Basszus.. A telefontolvajok pont legelőször a sim-et dobják ki… Nem szaroznak “szekuriti”-val.

  15. kipróbáltam, nálam nem működik. egyébként kik hordják lock-olva a telefont?! pl én, de nem direkt. exchange szerverrel van szinkronizálva a mailboxom, és csak úgy engedélyezi a szink-et, ha belövök, egy minimum 7 jegyű passcode-ot. bár az időtartamot fellőttem az immediately-ről a maximális egy órára. tudom, hogy van 1-2 progi, amivel ezt ki tudnom írtani, de annyira nem fontos. ritka, h egy órán keresztül nem nyúlok hozzá.

  16. @Arazriel: simet kidobhatjak telszamok akkor is benne lesznek-.- és pl sok oylat lattam mar h valaki kontakt kent tarolja a bank kartya szamat …. VICC

  17. Sziasztok cydiaban ha nem kattintottam a make my life … gombra hol talalom azt meg ujra?

  18. @medogazda2: Igen a TinyUmbrella a legjobb megoldás! Tud menteni Cydiába is és a saját gépedre is! (érdemes mindkettőre)

  19. Hali! MIért van az, h xp-ről váltottam Win7re, feltettem a legujabb Itunest, a telefonomon 3.1.3 van spirittel Jb. És semmit sem lát a telefonbol.. Csak pár appot.. És nem is szinkronizál semmit sem, még Backupot sem csinál.. Authorised-et csináltam…. A régi Intunes az még 9es volt.. ott ment minden, A spirit miatt lehet???

  20. Azért ez elég durva.
    Nagyon remélem, hogy lesz hozzá Cydiás fix, mert nem akarok ezért iOS 4-re frissíteni. (3G tulaj vagyok)
    Mint tudjátok én, és szerintem még elég sokan a 3.1.3-nál ragadtunk, mert még a 4.1 is sokkal lassabb, mint a 3.1.3.

    Tehát én valami olyasmiben reménykedek, mint Sauriknak a PDF Patch-e Cydiából, amit a jailbreakme pont com által kihasznált rendkívül veszélyes biztonsági rést tudja betömni anélkül, hogy 4.0.2-re vagy afölé kelljen frissíteni.

  21. @Put2: Nem, ez nincs összefüggésben a Spirittel, itt annyi a gond, hogy a régi iTunes könyvtáradnak más azonosító kódja van, a Win7-re meg gondolom újonnan telepítetted így ott is új kód van és ezért az iPhone új gépnek látja.

    A megoldás:
    Ha hozzáférsz még az XP-hez (ha van mentésed), akkor a Zene könyvtárban (vagy ahol az iTunes library-dat tároltad) az iTunes Music Library.xml fájlban keresd meg az iTunes Library Persistent ID nevű sort (eleje felé lesz, kb 4. vagy 5. ha jól emlékszem) és azt másold másold át a win7-en az iTunes Music Library.xml-ben ugyanoda! (elég ha csak a kódot írod át!)

    Itt megjegyzem, fontos, hogy mind XP-n, mind Win7-en be legyen zárva az iTunes amíg a “műveletet” végrehajtod, utána Win7-en újraindítás. Így már mennie kell

  22. Gyerekek, megsúgom ez a hiba a 3.1.3 -as FW alatt is létezik!

  23. @kiru_l: Igen nyilvánvaló (bár nem próbáltam), ezért is írtam, hogy jó lenne egy Cydiás fix, ami 4.0 alatti rendszereken is betömné a rést (így 3.1.3 alatt is) Mert mi 3G tulajok a sebességromlás miatt nem frissítünk iOS 4-re. (legalábbis sokan)

  24. OFF:
    4.0-val vettem a 3g-met. T-mobilnál gyárilag függetlenített. Az is volt amíg nem csináltam egy downgrade-t 3.1.2-re. Lassan szeretnék frissíteni 4.1-re. Az lenne a kérdésem h újra független lesz a készülékem?? Gondolom a downgrade zavarta meg és ha feltolom a 4.1-et akkor megint minden tökéletes. Csak nem merem, gondoltam először megkérdezlek benneteket! Előre is köszi!
    ON:

  25. @Bömbi: olyan nincs, hogy gyári független visszazár, már csak azért sem, mert a basebandet neked az iTunes sosem fogja downgrade-elni. amit vettél, az akkor nem volt gyári független, hanem csak ultrasn0w-val függetlenített. ha gyári független, akkor tedd fel nyugodtan a 4.1-et, és akkor bármi kártyával tudnod kell aktiválni is, és működnie is kell bármi kártyával. a restore végén ki kell írja, hogy “Congratulations, your iPhone has been unlocked”. de ha nem ír ilyet, és a frissítés után az aktiválás és a használat is csak tmobillal megy, akkor nem lett gyárilag függetlenítve, csak azt mondták.

  26. @Bömbi: Ha a gyári 4.1-re frissíted, akkor frissül a Baseband is ami miatt egy jóideig nem lesz függetleníthető. Ha ezt szeretnéd elkerülni és úgy szeretnél 4.1-en lenni, hogy függetleníteni is tudj, akkor Macen a Pwnage Tool segítségével csinálj egy custom firmware-t ami nem frissít Basebandet. Megjegyzem, hogy a tapasztalatok alapján restoreolnod/update-elned is Macen kell.
    Ha Windows-os vagy akkor használhatod a Snowbreeze-t.

    De ha megfogadsz egy tanácsot. Ne akarj 4.1-re frissíteni. Sokkal lassabb, mint a 3.1.3. Mondjuk a 4.0-nál jobb, de nem éri utol a 3.1.3-mat.
    Szerintem iPhone 3G-re a 3-as rendszer való, a 4-es inkább 3GS-re vagy 4-re. (nekem is 3G-m van és én is downgradeltem 3.1.3-ra.)

  27. @Bömbi: Ja mégvalami. Most nézem 3.1.2-t írtál. Az is jó, funkcióbeli különbség nincs a kettő között csak pár biztonsági rést foltoztak be amik nem olyan veszélyesek mint mondjuk amiről ez a cikk szól. (Emiatt nem kell 3.1.3-ra frissítened)

  28. @PhoenikS:
    ez nem igaz ,hogy iphone4re van optimalizlva és azért merül le , ez badarság 🙂
    valami a customfirmes dolggal el ett rontva nem 4órát szabad működni a telefonak..

  29. @Bömbi: Tényleg ne haragudj, fáradt vagyok.

    Ha tényleg gyári függetlened van és nem vertek át (használt iPhone vásárlás előfordul hogy annak mondják, és közben csak szoftveresen független),
    akkor felejtsd el amit a hozzászólásom első felében írtam, mert akkor tökmindegy, ahogy Jadeye is írta, a gyári független örökre az is marad, nem zár vissza.

    VISZONT! A függetlenítési kérelemtől számítva 4-5 nap az átfutási idő. Utána egy restore-t kell csinálnod és a végén az iTunesnak ki kell írnia, hogy független lett. Ha nem írja ki, akkor átvertek és igazából nem gyári független. (viszont ha nem frissítessz 4.1-re akkor tudod ultrasn0w-al szoftveresen függetleníteni)
    Ha nem ír

  30. @iP3Guser: Megcsináltam, de ugyan az a jelenség áll fent! Még szerencse, h megmaradt a régi xp-s particióm… Mostmár fogalmam sincs.. Újra is Indítottam a gépet..

  31. @Jadeye: Köszönöm szépen a válaszodat! Én sem értem. Még a papírom is megvan róla amit a T-nél adtak. 4.0-val hoztam el és teljesen szűz volt, nem volt rajta cydia. Akármilyen kártyát dobtam bele, tökéletesen működött. Amikor visszatettem 3.1.2-re, redsnow és utána már nem volt független, kellett az ultrasn0w.

  32. @iP3Guser: 🙂 Köszönöm a gyors válaszodat!!!

  33. jaaa ayz első tolvajnak ez jut majd eszébe… ha elhagyod vagy ellopják akk a simednek úgyis annyi .

  34. meg úgyis mielőtt elpasszolja egy tolvaj és ért hozzá restorel…

  35. @Bömbi: ebben az esetben tedd fel a gyári 4.1-et, és ha utána nem megy, vidd vissza, hogy kiskezitcsókolom, valami nem kóser. ha van róla papírod, akkor el kell intézzék, csak legyen még rá gari.

  36. Sziasztok!

    MEGJELENT A VLC PLAYER AZ APPSTORE-BAN ÉS FREE!
    SAJNA AZ MKV-T NEM TUDJA LEJÁTSZANI HD-REDY FELBONTÁSBAN. 1280X720 AZ SOK NEKI:(((
    DE AZ AVIKAT ELVILEG TUDJA KONVERTÁLGATÁS NÉLKÜL, DE MÉG MOST PRÓBÁLGATOM.

  37. @ngar146: nagyon hurrás. valóban örülés van. de:

    “Példák a Netikett irányelveire:
    Ne írj csupa nagybetűvel, mert az kiabálásnak számít, használj kis- és nagybetűket is! (http://hu.wikipedia.org/wiki/Netikett)”

    egyébként VLC player eddig is volt iPad-re, most csak kompatibilissé tették az iPhone és iPod touch készülékekkel, így csak frissíteni kellett, ha már letöltötted, és már telepíthető lett az iPhone-ra is.

  38. Szia!

    Bocsi ezt nem tudtam, csak már vártam erre, hátha tud nagy felbontású filmeket lejátszani, mert elvileg létezik az Iphone 4-hez hdmi kábel. de sajna nem akarja a hd felbontást lejátszani, pedig csak a felbontás nagy, a bitrate nem nagy. de megpróbálom avi-ba konvertálni 1280×720-as felbontásban, hátha csak a kiterjesztés a baja.

  39. @Jadeye: Mostmár csak az a baj hogy a 3G tulajokról ők is elfelejtkeztek 😀

  40. Sziasztok!NAGYON NAGY segítség kellene!
    Előre is bocsi az off-ért!
    Abban szeretnék segítséget kérni hogy van egy iphone 2G-m és fel szeretném tenni rá az IphoDroid-ot és abból is a 1Shoot-osat!Eddig rendben is van felteszi a gépre és amikor be kellene tennie az OpenIBoot-ot nem jön be a menű csak az hogy dugjam az iphonet az itunes-hoz(recovery menüben van).Sokszor megpróbáltam már Újra jailbrakel-tem az iphonet és ugyanúgy feltette és semmi! NAGYON NAGYON megköszönném ha valaki tudna segíteni!Előre is köszönöm!

  41. Hi!
    Segítsek egy picit nekem. Az a problémám , hogy állandóan lefagy a telóm. 3G 4.1 redsnoww0.9.6b1 van rajta. Olyanokat csinál ,hogy nem tudok belépni a beállítások menübe, mert csak fehér képernyő kb 30mp ig utána visszadob a főmenübe. esetleg valakinek valami 5lete?
    Köszi

  42. Sziasztok!
    igo hungary működik ipod touchon(4)?
    Már letöltöttem és el is indul de még nem sikerült a gps része
    ??
    Előre is köszi!

  43. @Ombika:

    Aztbiza =)

  44. lakatpeti: Nincs a touch-ban GPS

  45. @Robbie: akkor bocsi, nem reg van meg es nem vagyok meg nagy profi:p. Lenne is egy kerdesem. 4.1 uj baseband van a telon, 3g. Lehet downgradelni 3.1.3 ra, hogy tudjam fuggetleniteni? Elore is koszi

  46. sziasztok,
    iphone 3gs-em van 4.0.1-el
    érdemes e 4.1-et felrakni?
    csak mert már ahogy írtátok lassan jön a 4.2…:D

  47. Tanulságos sztori és egy kicsit OFF!
    iPhone 4 – közelségérzékelő hiba! Gyakorlatilag a telefon folyamatosan világít beszélgetés közben! Firmware: 4.1
    T-Mobile szervízbe be, szervízes srác normális, átveszi, látja, tapasztalja, ráírja a hibajelenséget, felküldi a gyári szervízbe, a telefon ott üdül 5 napig, visszajön, a gyártói szervíz “szak”véleménye: A hiba nem tapasztalható…
    Gyakorlatilag egy mondattal rögtön két embert néztek hülyének: engem és a szervízes srácot! Olyan szarnak bele az egészbe érzésem van! Visszaküldtük… kíváncsi vagyok… Van egy telóm, de nincs… és most tényleg nem a T tehet róla…

  48. OFF

    Meg tudnátok mondani, hogy hogy is kell létrehozni free accountot az iTunes Store-ban??

  49. az új basebandot még nem tudod függetleníteni!

  50. Iphone 3g 4.1 sn0wbreeeze, appsync 4.1
    Itunes-ba szinkronizálok tört alkalmazásokat 1 részük megy, nagy részüket meg a gépen jelzi hogy fent van, de telón meg nem található!!
    Eddig mentek 4.0.1 en, ha ki-be veszem a pipát akkor se írja hogy másolná a telóra //determining tracks van csak aztán végez a szinkronnal itunes-ba jelzi hogy fent van közbe meg nincs 😀

    Valaki tudja mit kéne csinálni hogy jó legyen?

  51. Arról van valami info hogy novemberben mikor jön a 4.2? elsejével?

  52. Sziasztok!
    van egy tv kábelem 3g-s iphone-hoz, 4.1 van rajta. Milyen progit kel feltennem, hogy működjön? Köszi!

  53. Ez nagyon adja 😀 kiprobaltam elsore bekot bar en nm hasznalok kodos lezarast es nincs mit ellopjanak es ha elhagytam/loptak akk bszhatom igy is ugy is:D es az hogy megtudjak e anyukam szamat vagy sem nm valtoztat a tenyen se az erteken…:/

  54. off: installoussal rakosgattam eddig a programokat a telóra, most akartam itunessal szinkronizálni és annyit ír hogy determining apps to sync, és nem szinkronizál semmit. Ez miért lehet?

  55. én vissza rakom most a francba a 4.0.1.et- elegem lett hogy custom 4.1 lemerült 4 óra alatt 🙂 várok valami jobb jalibreaket meg unlockot.

  56. iphone 4 gyári 4.1-re lesz unlock, vagy megvárják a 4.2-t?
    Gondolom semmi lehetőség jelenleg az unlock-ra.
    Köszi.

  57. @Robbie: nem lesz sokkal lassabb a teló a 4.0tól?

  58. nemtudom milyen telefont használsz.
    3gs nem lesz lassabb semmivel, volt nekem sima 3g-m is azon szerintem azon a 4es valamivel lasabb volt és be kell valani sok pluszt nem adott a 3g szinfonak, max bekapcsoltam a hátteret a menü alatt ami tetszetsebb volt,de még annak az animációja sem olyan gyors volt közel sem mint a 3gs.
    4.1et leginkább azért adták ki , de én úgy látom még várni kell a rendes jalibreakre meg unlcokra kicsit sok a bug..

  59. bocs pár betű kimaradt ,merül az ellem a billenytűben ,de azért érthető 🙂

  60. @set79: Semmi nem kell hozza csak össze kell dugnod a tv-vel és működik de settingsben állítás be hogy engedélyezve legyen az out videó

  61. 3G-t használok, megvárom a 4.2-t és a megfelelő unlock-ot.

    Üdv.

  62. @viraxo: Hát marha jó, hogy ezt írod! Épp most adtam be a szervízbe az iPhone 4-emet, mert az alatt a két nap alatt amég a birtokomban volt, mindenki panaszkodott, hogy recsegve, visszhangozva, statikus háttérzörejjel megfűszerezve hallja a hangomat a vonal túlvégén.

    Az írásod után én is rettegek, hogy visszakapom egy ilyen szöveggel.. 🙁

  63. szerintetek így hogy a vodafon is belevág az iphone-ozásba lehetséges hogy a telenor is belevág?

  64. @KillerTeam:

    Tehat mentsem le Surgosen vmi progival! 🙂

  65. @szorian:
    Köszi, holnap kipróbálom!

  66. Akinek 3g teloja van kernem a velemenyet, hogy 4.1 alatt lass. E a keszuleke? Mert szerintem nem sokat javitott a 4.1 a sebessegen. Konkrétan a springboard gyorsabb valamivel , de minden mas gyotrelmesen lassu a 3x hez kepest. Vagy pl a jatekok amik 3x alatt mentek itt nagyon szAggatnak. Ja es alig van szabad ram meg hatter es multitask nelkul is. Mas is tapasztalta? Lesz meg gyorsitas a 4.2 ben?

  67. @gabee369: A pletykák szerint igen.

  68. bocsi, tényleg nem akarom magam ismételeni de egyszerűen nem találom a választ és seki nem is válaszol, de

    Tudja valaki, hogy adnak ki unlock-ot új baseban-os 4.1-re, vagy megvárják a 4.2-őt?
    Illetve milyen reményem lehet így gyári 4.1-gyel az unlockra?
    Köszönöm szépen!

  69. @best_unideb: 4.1-re már nem hiszem, mert hamarosan itt a 4.2, és jelenleg még semmi hír arról se, hogy találtak volna exploitot.

  70. @kiru_l: Igen elég lassú! Nem várható gyorsítás szerintem.
    Javaslom tedd vissza te is a 3.1.3-mat.

    Ha érdekel keresd vissza az előző postoknál, sokszor leírtam már hogy kell.

  71. ez az egész lekódólás szart se ér! úgy kéne megcsinálni hogy ha rajta van a kód akkor itunesba is be kelljen írni a kódot mikor rádugom a telefont, mert így ez az egész felesleges bele! bárki ellopja úgy hogy le van kódolva akkor csinál 1 restore-t itunesban és hiába kódoltam le, nem igaz??

  72. @gabor94: A jelszóvédelem nem a lopás ellen véd, hanem az illetéktelen használattól illetve az adataid rossz kézbe kerülésétől. A Restore kinulázza a telefont azaz semmilyen adatod nem kerül illetéktelen kézbe.

  73. Sziasztok! Lenne egy kis OFF-om..
    Neharagudjatok, tudom hogy a kérdések 99%-át megtalálom régebbi postokba de sajnos nincs időm böngészni..
    Egy olyan problémám lenne, hogy 3GS 4.1 -et jailbreakeltem tegnap Limera1n-el.. Ma délutánig tökéletesen működött, mire elkezdett szakadozni a mobilnet, majd később teljesen megszűnt.. Fent a statusbar-on jelzi, hogy van 3G kapcsolat de amint megnyitnék valamit safari-ban ezt az üzenetet dobja fel: Mobil adathálózat nem aktiválható.
    Netbeállításokat reseteltem, semmi változás, wifi tökéletesen működik!
    Kérlek segítsetek ha tudtok! Előre is köszönöm!

  74. elfelejtettem odaírni, hogy új iboot-os..

  75. @BoRRoNeo: hát azt tudom, és épp ez a bajom 😀

  76. @best_unideb:
    Hát én hallottam egy kósza pletykát, hogy állítólag 1 hét és lesz unlock új BB-re!:)

  77. @set79:
    köszi szépen, remélem így lesz! 😀


Add a Comment