fbpx Skip to content
Minden nagyon szép, minden nagyon jó, mindennel meg vagyok elégedve

Tegnap tőzsdezárás után hozta az Apple nyilvánosságra negyedik negyedéves üzleti eredményét. Szokás szerint rekordokat könyvelhettek el. 3 hónap alatt elérték a 20 milliárdos forgalmat, 4.31 milliárd dollár nyereséget. Egy évvel ezelőtt ezek a számok 12.21 milliárd és 2.53 milliárd volt, tehát hatalmas ugrás történt.
Eladtak 3.89 millió darab Mac-et (+27 %), 14.1. millió iPhone-t (+91 %), 9.05 millió iPodot (-11 %) és 4.19 millió iPad-et.
„Átléptük a 20 milliárdos határt és a 4 milliárd dolláros adózás utáni eredményt. Mindegyik a valaha látott legjobb.” – mondta Steve Jobs vezérigazgató. „Az eladott 14.1 millió iPhone bőven meghaladta a 12.1 millió darabban értékesített RIM Blackberry számait.”
Az adatok megjelenését követő sajtótájékoztatón Jobs elmondta, hogy

  • csaknem 250 ezer új Apple TV-t adtak el,
  • még egy kicsit poénkodott is. Gene Munster, a Piper Jaffray elemzője az Adobe Flashről kérdezte. Jobs visszakérdezett: “Flash memory? Szeretjük a flash memoryt.” 🙂
  • nem lesz 7 colos iPad. Mivel a 7 colt keresztben mérik, ez 45 %-al kisebb képernyőt ad. Szerinte nem nyerő, a versenytársak pofára fognak esni.
  • Jobs mindegy 5 perben összehasonlította az iOS-t és az Androidot. Lent meghallgatható a beszéd, kép nincs.

PwnageTool kép

MuscleNerd bemutatott egy képet a készülő PwnageToolból. Ezen a törhető készülékek felsorolása látható. Egy kicsit túlzsúfoltak 🙂
A program képes törni a 4.1-es firmwaret, a baseband pedig egy korábbi, még függetleníthető változatot tartalmaz. Megjelenési dátum továbbra sem ismert.


Sonos iAd reklám

1 millió dollár a minimum elköltendő összeg az Apple mobil hirdetési felületén, az iAd-en. Sonos ugyan a multikhoz képest kis cég, de zenei rendszerei elég ismertek. A Sonos Multi-Room Music System vezérelhető iPhone-ról és iPad-ről is. Mivel fejlődni akarnak, elkészítették iAd-es reklámjukat.

Új iPhone-ok tesztelés alatt

BGR szerint az iPhone 3,2 kódnév alatt futó telefon tesztelése ún. AP fázisban van, amely azt jelenti hogy végső szakaszba ért a próba, a hardver és a szoftver is tulajdonképpen kész van. Állítólag ez egy CDMA típusú telefon lesz, Verizon fogja hamarosan árulni. A CDMA telefonokban nincs szükség simkártyára, azonban ebben a készülékben a roaming miatt lesz, tehát nemcsak CDMA-t, hanem GSM-et is képes lesz kezelni. Pletyka szerint a kinézet kis mértékben eltér az iPhone 4-től, nem lesz probléma a térerővel.
Ugyanez a forrás elmondta azt is, hogy már tesztelik az iPhone 5-öt is, most éppen ún. Engineering Verification Test (EVT) fázisnál tartanak. Ezt követi a DVT (Design Verification Testing) és a PVT (Process (or Pilot) Verification Test).
Az egész csak pletyka, tehát senki ne vegyen mérget rá.

Olvasd el a hozzászólásokat is

21 Comments

  1. Ideje lenne már a pwnage toolnak… Mit tökölnek már ennyit?

  2. gondolom nem a (nah ha ezt leírom tuti moderálva lesz:D)
    de tudod mire gondoltam:)

  3. Sziasztok,

    Infora lenne szükségem, feltételezem vki tud majd itt nekem megfelelő választ adni. Egy 4.1-es firmware-re frissített iPhone 3G-t lehetséges lesz a következő PwnageTool verzióval törni és függetleníteni. Vagy mivel a baseband frissült az eredeti 4.1 feltelepítésével ez már nem lesz lehetséges???

    Előre is kössz a választ!

  4. off: Sziasztok. Felvettem egy beszélgetést a telefonnal. Nem tudom hogy kell feltennni gépre. Tudna valaki segíteni? emailhez túl nagy a mérete.ezt írja ki mikor át akarom kűldeni.

  5. nem ,mivel baseband nem downragelhető* 🙂
    de ha nem volt rajta gyári 4.1 ,csak a cfw-es akkor viszont lehet,mivel cfw sohasem fog bb-t frissíteni:)

    *ez nem teljesen igaz,mivel 3g nagyon kicsi %-át lehet funnybreezel,vagy mi a …:D

  6. Arrol nem beszel Sztivi bacsi, hogy a szifonbol is minden masodik evben jelenik meg uj, es a regiek mar sokmindent nem tamogatnak…

  7. @Delludus3:

    Ilyen hülyeséget rég nem hallottam. Pont ennek a gyártónak van a legnagyobb oprendszer támogatása.
    Ja, hogy az “iPhone 2G” nem támogatják. A gecik…

  8. Sziasztok,

    van egy iphone 4-em UK Voda függú, sikerült jb+ unlock de sajnos nem megy a mms, face time etc….., tud valaki nekem segíteni, thx elöre is

  9. Látom van off rendesen,szóval most kivételesen én is merek egyet 😉

    Van egy olyan problémám,hogy a 3g-ben,a gps chip nem igazán akar működni.Maps megtalál rendesen,de bármelyik másik program-runkeeper free,navigon t-mobile edition,navigon tört verzió-teljesen lényegtelen-egyik se.
    Google-el már próbálkoztam,legnormálisabb tanács a 3g ki be kapcsolása volt,hát nem mondom,viccesek…Ha van valakinek 5lete dobjon már egy mail-t ([email protected]) vagy itt mondjom valamit
    előre is köszi

  10. Ha már ennyi nyereségük van ,igazán adhatnák féláron a termékeiket!
    Nem tudja vki,hogy mikor megnyitom a mail-t ,az indamail fiókot, van,h tudom frissíteni akár 2-3x is,de van hogy egész nap nem engedi!azt írja,h nézzem meg a beállításokban a host név jól van-e beállítva!nem értem!köszi,szép napot!

  11. kicsit off, de nem találtam választ rá:

    Eredeti iPhone TV kábellel ki tudom küldeni a képet/hangot TV-re 4.1 szoftver alól? Oké,hogy az UGY kábelek nem mennek, de az eredeti?

  12. Off. Tudna valki segíteni, hogy 4.1 alatt hol érem el az APN beállításokat?

  13. Meg tudná valaki mondani, hogy a 4.1-es rendszerben hol találom az APN beállítást?

  14. Bocsi, csak azt hittem hogy az első üzi nem ment ki 🙁

  15. asszem ahoz fel kell rakni a logo fixet nem?:)

  16. nem tudom, de akkor hol lehet beállítani azt hogy lehessen internetezni (3GS, T-mob., 4.1)?

  17. Kicsit off, de e van a tetején ezt olvassátok most.
    Szóval: Egy hete vettem az iPhone 4-emet. Előtte iPhone 3G volt. Sokan panaszkodtak rá, köztük én is, hogy hamar lemerül az akkuja. Mármint a 3G-nek. Ugyanazokat a progikat telepítettem a 4G-re mint a 3G-n is voltak. A telefonálási, zenehallgatási szokásaim sem változtak. A teló jailbékelve van, mint a 3G is volt. Tapasztalatom szerint az akku legalább 30%-al többet bír a 4G-n mint bírt a 3G-n. A sebességet meg nem lehet összemérni a 4G javára. Jelzem, ugyanazon szoftverekkel használom.

  18. Aloha. Akkor ezek szerint tudom majd függetleníteni és jailbreakelni az iTunesal frissített iPhone 3Gm 4.1es szoftverét az új Pwng Toolal? Vagy nem jó mert frissült a baseband?

  19. @baurney:

    Pwnage Tool JB-el baseband frissítés nélkül, azaz lehet vele custom firmwaret csinálni. Így, mivel nem frissül a baseband képes lesz az Ultrasn0w függetleníteni a régi basebandet. Ergó, ha frissítettél 4.1-re iTunes-al, frissült a baseband és várhatsz nov. végéig a függetlenítéssel…legjobb esetben.

  20. 4 aksi ügybe!!!!
    ne 3g back upot rakj vissza!!!!
    azért merűl gyorsan:)

  21. @Tocso: Új készülékként állítottam be, és nulláról telepítettem-szinkronizáltam a progikat. Nekem is megfordult a fejemben a dolog.


Add a Comment