fbpx Skip to content
Mai hírekben szó lesz az Apple TV töréséről, a Microsoft mérges madarairól és egy újabb gamepadról.

Apple TV is törhető limera1nnel

Megerősítették, hogy az új Apple TV is feltörhető a limera1nnel. Sikerült a készüléket DFU módba tenni és feltörni a programmal. Mivel az OpenSSH még nem elérhető, így jelenleg igazából sok mindent nem lehet vele kezdeni.

Microsoft idegen tollakkal ékeskedik

Ma mutatják be a Windows Phone 7-et, a Microsoft nagy dirrel-durral beharangozott mobilplatformját. Vonzóbbá akarták tenni a rendszert, így felsoroltak néhány alkalmazást, mely hamarosan megjelenik: szerepeltették az iPhone-on népszerű Angry Birds-öt is.

Azonban a készítő Rovio Mobile twitteren jelezte, hogy a Microsoft az engedélyük nélkül rakta ki az ikont az oldalára, még nem elkötelezettek a készítést illetően. Azóta a Microsoft eltávolította az ikont.

Ez azért elég ciki.
Közben az MS mindent megtesz, hogy minél több fejlesztőt fogjon. Írt néhány kiemelt cégnek és speciális dealt ajánlott nekik, amennyiben az év-végéig egy alkalmazást feltöltenek a Marketplacere:
– visszakapják a regisztrációs 99 dollárt,
– előre lefoglalhatják az alkalmazás nevét,
– ingyen Windows 7 másolatot kaphatnak.
Nagyon nyomják, nagyon nyomják. Ezek után kíváncsi leszek mennyire lesz sikeres a platform. Érzésem szerint inkább az Androidnak fog fájni a foga tőle, nem az iPhone-nak.

Újabb iPhone-os gamepad terve

Ugyan már több elképzelés is volt egy iPhone-os gamepad gyártására, azonban még egy sem valósult meg, nem indult el a tömeggyártás. Ez elégelte meg Benjamin Morrise és tervezett egy sajátot. Még eléggé a munka elején tart, keres többek között designert, villamosmérnököt, szoftverfejlesztőt és nem utolsó sorban finanszírozót is.
A képek alapján ígéretes a terv, de nem tudom megvalósul-e valaha. Ráadásul az alkalmazásokat is át kell írni, hogy működhessenek a controlleren. Meglátjuk.

Olvasd el a hozzászólásokat is

12 Comments

  1. Apple tvt lehet Mon kapni?! Nem tudjatok mennyibe kerul es mit lehet rola tudni? Mekkoraba gyartjak stb? Gondolom ezek mar mind fullHD led ek nem?

  2. Amióta feltettem a 4.0.1 et nagyon gyorsan merül az aksim,mitöl lehet?

  3. @ocsi10: push?

  4. Szánalmas ez az apple fanatizmus ami ebböl a cikkből árad! Nekem is az van, de nem írok le mindenkit mindennek. Nehogy véletlenül hopp legyen, mert utána jön a kopp! Volt már az apple nagyon-nagy szarban és az ms húzta ki onnan. Óvatosan! Ne feledjétek a témában az MS nagyon nagy öreg tán a legnagyobb és nem sajnálja a pénzt! Mindent meg fog tenni a platformja kedvéért!
    Ez nem google!!!

  5. az megy,de attol 3.1.3 alatt nem merült ennyire.Reggelre teljesen lemerült…feltöltöttem és két óra alatt….78%

  6. Multitasking… 🙁 Zárd be az összes futó progit, akkor nem eszi az akksit!

  7. @surikagabi: ez egy kicsit azért LOL. és attól, hogy akkora az MS, amekkora, még nincs joga olyan alkalmazással villogni, amiről maga az alkalmazás készítője cáfolja meg, hogy megírná az MS platformjára! pláne mindezt tette az MS úgy, hogy nem is értesítette a fejlesztőt erről.

    @Buveszpapa: ha a multitasking miatt lenne, akkor már 4.0 alatt is merülnie kellett volna neki. bár…. ha nem volt fent 4.0, hanem rögtön a 4.0.1 ment rá a 3.1.3 után, akkor valóban lehet ez az oka.

  8. @Buveszpapa: kikapcsoltam direkt,hogy ne legyen..valami mégis lemeriti.3.1.3 alatt nem volt ilyen.

  9. @Jadeye: Igaz ami igaz! Én inkább a folyamatosságra gondoltam mikor azt mondtam, hogy! Nézd én nagyon szeretem ezt az oldalt, de amikor mások, más rendszerek fikázásaba kezd a cikk akkor bizony kikelek magamból! Hozzáfűzöm ellenkező esetben is! A másik oldal is fikázhatná az iphone-t egy halom szarja miatt (Flash, kezelő felület (lásd android), Bővíthetőség, Nyitottság stb.) de szerencsére csak nagyon kevés helyen látom! És én itt sem szívesen látom!

  10. Sziasztok!

    Korábban szúrta az oldalamat, hogy az Erste-nek és az OTP-nek is van alkalmazása, ezért bátorkodtam írni egy levelet a saját bankomnak (UniCredit), hogy várható-e náluk is ilyen alkalmazás.
    A következő választ kaptam:

    ” Tisztelt ****!

    Köszönjük megkeresését. Tájékoztatjuk, hogy a SpectraNet Internet Banking rendszer biztonságára Bankunk kiemelt figyelmet fordít, szükség esetén természetesen fejleszti, bővíti. A SpectraNet Internet Banking mobileszközökre (PDA/okostelefon/mobiltelefon stb.) optimalizált felülete fejlesztés alatt van, bízunk abban, hogy elnyeri tetszését és mielőbb indulásáról értesülhet.

    Bízunk abban, hogy Önt is mielőbb elégedett Ügyfeleink között üdvözölhetjük.

    Tisztelettel:
    **** ”

    Gondoltam leírom, hátha érdekel valakit 🙂

  11. Surikagabi: bocs, de nekem meg attól nyílik ki rendszeresen a bicska a zsebemben, hogy egyesek anélkül, hogy utánanéznének, azt hiszik hogy a microsoft volt előbb, csakhogy az Applét 1 évvel korábban alapították, és a MS még a DOS-szal szarakodott, amikor az Apple már letette a Macintosh-t az asztalra, komplett GUI-val. Sosem húzta ki a MS az Applét a szarból, az az Adobe volt, ezért is furcsa, hogy jobs most cirkuszol velük, hát változnak az idők.
    És marhára nem igaz amit írsz, a magyar android blogok többsége folyamatosan az Applét fikázza, már több ANDROID FAN jelezte, hogy jó lenne, ha nem csinálnák, mert unalmas.
    És azok után igenis jót röhögök ezen a bejegyzésen, hogy nemrég az MS még temette a blackberryt meg a szifont (szó szerint temetést rendeztek nekik) mert hamarosan megjelenik a win 7 mobile. Hát ez ha neked szimpatikus viselkedés, akkor no comment…

  12. na.. kezdi megtanulni a MS a marketinget. 🙂 nem véletlenül került bele az az ikon könyörgöm.


Add a Comment