fbpx Skip to content

Apple TV törve

MuscleNerd, az iPhone Dev Team tagja közölte, hogy az új Apple TV is törhető a SHAtter exploittal. Sikerült neki PwnageToollal egy már jailbreakelt ipsw fájlt feltenni a készülékre. Mivel még nincsenek hivatalos alkalmazások Apple TV-re, MuscleNerd is elismerte, hogy még nem tudja hogyan lehet alkalmazásokat futtatni. De, ezért úgy néz ki, hogy ezzel eljutottak oda, ahol három éve az első generációs iPhone-nal tartottak: először jailbreakelt appok kerülhetnek fel, a hivatalosak csak később jönnek. A lenti videó bemutatja az ssh-n keresztüli hozzáférést. A jailbreak kiadási dátuma nem ismert.
Én arra vártam, hogy ez a törés megtörténjen. Mivel az Apple TV-ben is Apple A4 chip van, amely a SHAtter működését lehetővé teszi, elgondolásom szerint a 4.1-es jailbreaket addig nem adták volna ki, míg a TV nincs törve. Most már ez is kész van, jöhetne már a hivatalos jailbreak.

iControlPad bluetoothon keresztül

Már írtam néhányszor az első iPhone-os gamepadról. Eredetileg dock konnektoron keresztül oldották volna meg a kapcsolatot, de az Apple pert indított a Sanho nevezetű cég ellen a MagSafe technológia jogosulatlan használata miatt. Az iControlPad fejlesztői nem szerettek volna hasonló pereskedést, ezért módosítottak a terméken. Mostantól bluetoothon keresztül kapcsolódik össze a két készülék.
Mivel az App Store-ban nincsenek olyan játékok, amelyek támogatnák a gombos irányítást, ezért csak emulátoros programok képesek együttműködni a gamepaddal. Még nem lehet tudni mikor lehet a kiegészítőt megvásárolni.

Feleződik a bónusz: „csak” 670 ezer dollár

Szegény Steve Ballmert még az ág is húzza. Hiába ért el a Microsoft rekordnak számító 62.5 milliárd dolláros nyereséget, az ő bónuszát lecsökkentették, csak a felét kapja a maximálisnak. Eredetileg a fizetésének 200 %-át kaphatná, de a cég Kompenzációs Bizottsága úgy döntött, hogy csak 100 %-ot kap. Indokok: Windows Mobile komoly piacvesztése, a Kin telefont nem tudták piacra dobni és az új piaci tényezők előnyeinek kihasználatlansága innovációs téren.
Mobil részről kimondatlanul az Apple-höz hasonlították. Az iPhone továbbra is átütő sikerű, iPad-nek nincs versenytársa. Microsoft sokat késlekedett a Windows Phone 7 kihozatalával, tablet terén pedig sehol sincsenek.
Jobb lesz belehúzni Steve!

Olvasd el a hozzászólásokat is

22 Comments

  1. A Sn0wbreeze 2.0.2-ről mikor írtok?

  2. Hivatalos jailbreak… ez tetszik… xD Nekem ugyan 3G-m van, és már JB-s 4.1-em van, de tényleg jó lenne egy tesztelt és hibátlanul működő rendszer, mert nem akar backupot csinálni az iTunes. A sync az megy, de a backupnál hibát ír. Pedig új telefonként lett beállítva, nem régi backup ment fel rá. A youtube alkalmazás se megy, pedig a fix telepítve van.

  3. Minek írjanak róla, ha nem működik? 😀

  4. Sziasztok.. Kicsit off de már nemtom mitcsináljak… Raktam 1 őj rendszert felraktam itunes rádugom az I4-et alig van rajta valami…. backing up és már vagy 10 perce ezt írja…. nem hiszem el hogy ez ennyi ideig tart.. valakinek valami ötlet ha megszakitom akkor meg nemtok semmi újat felrakni mert mindig backuppal kezdi és ott megint csak az idő múlik…. ha máshová kattintok lefagy… Ötlet?? előre is köszi

  5. kiváncsi vagyok, Steve (dancing MONKEYBOY) mennyire őrjöng-e ???? 😀 nem szeretem a kárörömet, de akik az iphonet temetik és egyéb lúzer húzást csinálnak, annak ilyen jár !!!!!

  6. Sziasztok!
    Szeretném megkérdezni hogy egy 3GS új bootrom-os telót lehet e függetleníteni? Jelenleg jailbrake van, és a rendszer 4.0.1.

  7. jöhetne már a shatter, úgy várom már mint valami messiást:D

  8. Én csak azt nem értem, hogyha a shatter az új A4 chip sebezhetőségét használja ki, akkor hogyan mehet 3Gs régi és új bootromon? Vagy új ibootos 3Gs tulajként ne is reménykedjek?

  9. @gurobi: majdnem biztos vagyok benne, hogy függetlenithető, mert ugy tudom hogy a 4.1es szoftver elötti basebandek mind unlockolhatóak!cydiabol le is lehet szedni a csomagot

  10. Hello!

    Elromlott az iphonom, meg akad az apple lgonál amikor bekapcsolom, 10 perc után villan egyet, és újra jön az apple logo. Tehát akkor marad a restore ugye? 3.1.2 eredeti fw-t honnan tudok letölteni? Ezt tudom majd jailbrekelni blackra1nnel?
    És utána tudok majd függetleníteni ultrasnowwal?
    Ja és egy utolsó kérdés, mi az hogy hactiválni, mert nem találtam róla semmit.
    Nem értek hozzá, kérlek segítsetek.

  11. akinek ip4 e van az surgossen szerezzen ra i n v i s i bl e shie ld et!! nekem a hatan mar van 1 karc!:'(

  12. @Scndr
    Ha nem működik, akkor nálam miért fut rajta minden tökéletesen? Amikor kijött 2.02 feltettem. Az tény, hogy nehezen tolta föl, de azóta minden ok: 3G, 4.1.
    Azért nincs róla cikk, mert jem hivatalos.

  13. Nekem 21-es errort dobott. Meg meg egyebeket. Aztan kenytelen voltam restoreolni .

  14. @scndr: 3G-vel próbáltad? iREB-et használtál? Az a baj.

  15. De ha beírod a Google-be azt, hogy “Snowbreeze 2.02 error 21”, kidobja a megoldást.

  16. @Tyrrendal
    Honnan tudtál szerezni 4.1-es ipsw fájlt? Sajnos én elakadtam, mert hiába toltottem le az iTunes-al nem talalom hova tette.

  17. Csak én látom úgy vagy tényleg nagyon elfogultak a szerkesztők az Apple vs Microsofttal kapcsolatban? Nem akarok állást foglalni, de sok mindenben jobb az MS rendszere. Persze nem ide tartozik. De amúgy az MS is egy cég meg az Apple is akik boldogulni akarnak. És sokszor az Apple pofátlanabb….

  18. @kiru: A portékáikat mégis megveszik az emberek. Drágább, de jobb minőségűek. Ez egy másik út a számítástechnika világában, és az Apple gyorsabban fejlődött. Lehet mondani, hogy Samsung Galaxy S meg ilyen-olyan telefonok, vagy PC-k, mégis az Apple volt az úttörő ezekben. Ezt nem lehet elvitatni. Ha pofátlannak érzed, ne vedd meg. Ez az én véleményem.

  19. Megvan a hiba. 4.0.1-es sw-t nem kedvelte. Downgradeltem 4.0-ra és iREB-bel most megjelent a ‘waiting for custom firmware’. Remélem a Baseband-et nem frissíti…. 😀

  20. @Belnir: Írtam hogy nem akarok állást foglalni, csak azt akartam a tudtotokra hozni, hogy nem jobb se az Apple se az MS. És hogy szerintem elfogultak a cikkírók!

  21. @kiru: direkt elolvastam most jimny cikkét, de még mindig nem értem, mire alapozod, hogy jimny elfogult lenne.

    de nem is lehet összehasonlítani a kettőt:
    – a microsoft nem hardvercég, nem rak össze számítógépeket
    – az apple nem szoftvercég, az osx hivatalosan csak apple hardveren érhető el
    – az apple nem gyárt játékkonzolt
    – a microsoft nem gyárt telefont (a windows phone 7 még sehol sincs, és nem a MS gyártja, mert ők nem csinálnak hardvert)


Add a Comment