fbpx Skip to content
Apple Store blokkolja a jailbreakme.com oldalt
Pár napja bemutattam egy videót, melyben egy szemtelen ürge az Apple Store-ban jailbreakelt egy kiállított készüléket. Azóta az Apple blokkolta boltjaiban a jailbreakme.com oldalt, már átirányítja a forgalmat a cég hivatalos honlapjára.
Ami késik, az nem múlik.


Jön iPhone-ba a micro-USB töltő

Az Európai Bizottság tegnapi közlése alapján 2011 januárjától okostelefonokat micro-USB töltési lehetőséggel kell eladni. A szóvivő szerint egy univerzális töltő sokkal könnyebbé teszi az életet, nem probléma ha otthon vagy a munkában hagyja valaki a sajátját, elég kölcsönkérni egyet. Ráadásul kevesebb lesz az elektronikus szemét is. Évente 50 ezer tonna hulladék keletkezik a nem használt töltők eldobása miatt.
Egy éve az Apple is aláírta a micro-USB töltőre vonatkozó egyezményt. Nagyon kíváncsi leszek hogyan oldják meg ezt a kérdést. Lesz egy külön port a töltésre vagy a micro USB felváltja a jelenlegi 30-pines csatlakozót? Esetleg adnak minden készülékhez egy átalakítót? A szabályozás csak az EU országaira vonatkozik, de biztos, hogy nem fognak kétféle telefont gyártani (egyet micro USB-vel egyet nélküle), hanem az egész világon egyféle iPhone lesz kapható.


3GUnrestrictor is FaceTime-képes

Egy-két napja írtam a My3G alkalmazásról, mely lehetővé teszi a FaceTime videótelefonálós alkalmazás 3G hálózaton való használatát. Azóta frissült a konkurens 3GUnrestrictor nevű program is, így elvileg már két alkalmazással lehet FaceTime-on mobilinterneten keresztül telefonálni. Azért csak elvileg, mert állítólag van egy bug a programban, mely ezt megakadályozza, de a fejlesztő már dolgozik a javításon.
A program 3.99 dollárért vásárolható meg a Cydia Store-ban.



Olvasd el a hozzászólásokat is

18 Comments

  1. a töltő szabványosítására már a mobiltelefon korszak kezdetekor gondolni kellett volna, nem is értem, hogy az iphone 4 miért nem eleve musb-vel jött ki.. átgondolatlan baromság volt… a nokia fokozatos méretváltása pedig egyenesen felháborító, szinte minden fiókomban találtam már fel nem használható töltőt tavaszi lomtalanításkor vagy 20db összejött..

  2. Tényleg örülök, hogy újra van mobil-mód az oldalon! Hurrá!
    Tényleg egyszerűbb volna az élet, ha minden mobil ugyanazon interfésszel csatlakoztatható lenne a PC-hez is…

  3. Remélem dobhatjuk ki az összes cuccot ami eddig összejött a telóhoz.

  4. Akkor már megszünt a jailbreak.:(

  5. @norbesz74: Dehogy szült meg csak magában az Apple Store-okban van letiltva az aoldal elérése, hogy ne jailbreak-eljék az ott kirakott telefonokat.

  6. @norbesz74: Te mégis miről beszélsz XDDDDDDDD

    Néhány embernek súlyos gondjai vannak a szövegértéssel…

  7. Ideje, mert valami van a 3GS-es töltőmmel. Elvittem a T-Mobile szervizpontjába, erre azt mondták, hogy le kell adnom a telefont mindenestül, mert az Apple így követeli meg tőlük. A telóban van a fél életem, most addig kapok majd egy Nokiát és azzal szöszöljek 2 hétig? Mit tennétek a helyemben? Reset az egész készülék és lead? Ráadásul ez Fehérváron volt, tehát míg felküldik Pestre +4 nap mire fel és leér. A töltő, csak néha tölt, mintha kontakt hibás lenne.

  8. @Gabriel: És ha adok egy csere készüléket az adataidat meg átrakom ? 🙂

  9. Egyébként mi a tökömért kell az apple-nek ez a jelenlegi, szar csatlakozó, és nem microUSB-t használ már évek óta, mint pl a nokia? Jah, hogy egy szaros kábelért elkérjenek jónéhányezer forintot…

  10. @Valor:

    Jó hát egyedi dizájn, de ők is fejlődnek azért. Az EU-s jogszabály nekik is jó lesz, mert azért egyedi az irányvonal, de ami az ilyen csatlakozót illeti biztos kitalálnak valamit…

  11. @admin: Király vagy! 🙂

  12. Ugy is kitalaljak es megcsinaljak hogy az o mini USB-juk nem lesz jo mas usb-be. Fogadjunk ?

  13. @Csaba29: Mint a 2Gnél a fülest, ahogy kényelmesen besüllyesztették és úgy kell vadászni fülest ami belemegy…

  14. @Kommy: Köszönööm.xD Azt hittem az oldalt korlátozzák. Én meg apple storokba nem tudok elmenni.:XD

  15. Érdekes, hogy ez még nem merült fel egyikőtökben sem. Ti nem használtok semmilyen fajta dokkolót, ami álló helyzetbe tartja a telót? Na ezt oldjátok meg a micro usb-vel 😀

  16. Nem hiszem hogy az iPod Connectort egyhamar leváltják microUSB-re, ez visszalépés lenne, valószínű csak egy adaptert adnak majd mellé, különösen hogy csak az EU-ba kell megtenniük. Az iPod Connector nagyon jó dolog szerintem. Kimegy rajta audio jel analóg és digitális formában is, videojel, valamint természetesen az adat is, ezen keresztül töltődik és vezérelhető is külső eszközzel (pl. dokkolós hangrendszer távirányítója). Vagy emiatt könnyen integrálható autókba és úgy tudod használni mintha a gyári cucc lenne (Dension), vagy az iOS 4 új funkciója az iPod Out, ami lehetővé teszi a teljes integrációt egy külső rendszerrel pl. most a BMW rakja az autóiba ezt a funkciót.
    Ehhez képest egy microUSB elég fapados megoldás, csak töltés és szinkronizálás.

  17. Szerintem nagy hülyeség lenne, ha végleg lecserélnék microUSB-re, randa is lenne. Hogy nézne már ki?? A legjobb megoldás sztem, ha minden marad ahogy van. Ez az Apple, nehogy már beálljon a sorba. Nekünk igenis más kell.
    És pt írása is elgondolkodtató, h érdemes lecserélni erre a szarra.

  18. Az nem megoldás ha löknek egy micro usb átalakítót minden dobozba? Aki akarja töltse azzal, akinek a régi eszközei vannak meg nem kell kihajigálni


Add a Comment