fbpx Skip to content

Amióta függetleníthető az iPhone 4 egyre többet találkozunk olyan emberekkel, akik képtelenek használni a FaceTime-ot Telenor hálózaton. Nem voltam rest és felhívtam a Telenor figyelmét twitterben, hogy ugyan mi a helyzet ezzel kapcsolatban és próbáljunk meg közösen erre választ találni. Kellemes meglepetés ért, mert félóra múlva már csörgött is a telefon és elmagyarázhattam egy olyan kollégának aki ehhez a szekcióhoz tartozik.

Azt már tudtuk, hogy a FaceTime az iPhone 4 – Settings – Phone – menü alatt található meg és kapcsolható be, viszont azt kevesen tudják, hogy minden egyes ki-be kapcsoláskor 1-1 sms-t küld USA hálózatba a telefon. Ez azt jelenti, ha 10x kapcsolod ki-be akkor 20sms-t küldesz Xft-ért, amit ki is számláznak, ha működik a dolog, ha nem.

A Telenoros kolléga rendkívül segítőkész volt, több dolgot is ellenőriztünk, látta, hogy küldtem sms-t és meg is érkezett, viszont továbbra sem aktiválódott be a FaceTime a készülékemen. Negyedóra beszélgetés után arra jutottunk, hogy kivizsgálják az esetet és “rám csörögnek”, sajnos eddig a hibáról sem tudtak. Köszönjük nekik!

Olvasd el a hozzászólásokat is

21 Comments

  1. szimpatikus hozzá állás:)

  2. hmm vaon mennyi be faj egy oylan sms?

  3. Kulfoldi halozatba telenortol asszem 64ft de nem emlekszem mar pontosan de kbra ennyi remlik, az oldalukon tuti van tablazat nemzetkozi iranyba kuldott smsrol:)

  4. van ilyen is hálistennek’ !
    amúgy úgy érzem M.O-on mindenkit le akarnak venni ezek a tetves cégek !
    sajnos… 🙁

  5. Én telenoros vagyok de nagyon utálom az ostobaságukat. Nagyon szar a 3G lefedettségük, régebben mikor felhívtam hogy mikor jár le a hűségnyilatkozatom megkérdezték miért akarok elmenni, mondom mert nem árulnak olyan készüléket amit szeretnék. Mondom iPhone-t szeretnék, erre a csaj elkezdett ajánlani samsungot meg nokiát. Mondtam neki hallo hallotta mit kérek én iPhone-t szeretnék nem mást.
    Nagyon le vannak maradva a készülékellel és a többi szálgálltatással és hozzáértéssel. Csak a percdíjjak miatt nem mentem még el tőlük.
    Én nem hiszem hogy meg fog oldódini ez a Face Time dolog. Ha igen akkor le a kalappal jó ügyintézőt fogtál ki.

  6. @206wrc: Nekem jó is jó a Telenoros díjcsomag igaz szívtam vele én is, 3G lefedettség egy dolog, jobb mint a Voda, de a T-mobile-t nem tudja behozni. Egyébként 3h IC alatt azért végig tudok netezni csak éppen nem száguldozik.

    (Azért is írtam a cikket, hogy legyen hangja) 🙂

  7. Telenornál engem is csak a szar 3G bosszant.
    A városba XV-kerbe a polus centenék Edge van ez vicc, hétvégén Agárdon Edge, és az ország számos pontján voltam már az iPhone-nal és sokkal szarabb mint a T-nek a 3G-je

  8. @Zoltan: pár posztal ezelött írtam neked! h most már megértem h miért szmuzted a win 😀 vettem macbook prot hát öcsém ez kurva jó:) imádom!:D macéri váltani 😉

  9. sziasztok
    azt szeretném kérdezni, hogy franciaországban független iPhone 4-et Apple boltba vagy szolgáltatónál lehet kapni?
    illetve még azt, hogy nem tudja valaki, hogy holllandiában lehet e már kapni és ha igan hogy független e?
    köszi

  10. Pár perce felhívtak és azt mondták átesznek egy monitorozó részre, és tesztelnek pár dolgot 🙂 Meglátjuk!

  11. @admin: hmm Telenornál legalább van support 😉

  12. 🙂 Lehet de a T meg tudja a megoldást ez a nagy külömbség

  13. Ez az amibe nem tudok beleszólni mivel külfödi állampolgár vagyok :), viszont szeptembertől már kint tanulok, és abban szeretnék tanácsot kérni, hogy melyik szolgáltatónál éri meg kártyát venni? Kártyásan vannak perc alapú opciók? PL: 1200ft xxx perc… A fiatalok megoszlása a hálózatok között? A 3G annyira nem érint, mert nem akarok torrentezni az ájfonon… 🙂 Nekem eddig elég volt az EDGE is ami itt nálunk erdélyben inkább honos :)…

  14. @Crazy:
    bocs nem vettem eszre, na gratul a macedhez!

  15. Annyit szenvedtek ezzel a facetime-al, amikor sikerül aktiválni és használtad 2hónapban max. 2x a facetime-t, rájössz hogy butaság volt ennyit szórakozni vele 😀

  16. OFF: Shazam működik vkinek 4.0.1 alatt? Eddig simán ment semmi korlát nem volt rajta, most nyivákol, hogy upgrade-eljem és az amúgy havi 5 ingyenes tag se műkődik, egyszerűen nem csinál semmit.

  17. Sziasztok!

    Nem teljesen értem ezt a facetimos dolgot. Most pl. ha majd megveszem t-mobilnál az uj iphone 4-et és ki-be kapcsolgatom a facetimot akkor amerikába küldözget nekem jó kis drága smseket?? Mi ez könyörgöm!! Remélem ez csak egy félreértés!!

  18. v csak a telenornál van ez??

  19. vazee admin, jól bannoltad a beírásomat….

    nem tud mit kezdeni a telenor a face time-al ennyi az egész…. még fejlődniük kell…

    érdekes minden más szolgáltatóval működik ebben az országban csak náluk nem…

  20. @206wrc: A Trémobil csak azért tudja a megoldást , mert az Apple megmondta neki!!

  21. Amennyire tudom, a Telenornak a legjobb a 3G lefedettsége. Viszont a a T-mobile annyiból van jobb helyzetben, hogy jobb a távközlési hálózatuk, és rengeteg optikai kábellel rendelkeznek. Így kapacitásban alulmarad beza a Telenor. Nehéz versenyezni azét egy volt MATÁV-val, ami itt honos már 1000 éve. Szóval jelenleg a legalakalmasabb szolgáltató télleg a T-mobile az okostelefonomhoz… Szerintem 🙁


Add a Comment