fbpx Skip to content

Apple-AT&T pengeváltások

Wired magazin érdekes sztorival állt elő: részletezik az AT&T és az Apple kapcsolatát. Az AT&T az iPhone 2007-es megjelenése óta exkluzivitást élvez az Egyesült Államokban, azonban már a kezdetektől fogva attól hangos a sajtó, hogy elég gyenge hálózatuk van, bizonyos helyeken gyakran megszakad a hívás, és nem képesek lekezelni az adatforgalmat sem.
Az írás a következőket emeli ki:

  • már 2007-ben rájöttek, hogy a megnövekedett adatforgalmat nem képesek lekövetni, ezért azt kérték az Apple-től, hogy korlátozza az iPhone ebbéli kapacitását. A probléma abból fakad, hogy az iPhone-ban Infineon chip-et használtak, ami Európában kiválóan működik, azonban az USÁ-ban az adótornyok ritkábban vannak elhelyezve, így hívásszakadás lép fel. Azonban Cupertino-ban ragaszkodottak a már elért felhasználói gyakorlathoz, és nem akartak módosítani. Szerintük ez az AT&T problémája, oldják meg maguk.
  • De la Vega AT&T főnök még a megállapodás előtt kihirdette az internetmegosztást (tetheringet), Jobs elfehéredett. Öt percen keresztül körözött a szobájában, szidta a hülye AT&T-t, hogy milyen frusztráló is velük üzletelni. Miután lenyugodott, azt mondta, hogy felhívja De la Vegát és kiabálni fog vele.
  • A tethering ügyében az Apple azt akarta, hogy az előfizetés része legyen, míg az AT&T külön díjat akart rá felszámolni. AT&T nyert, most 20 dollárért van internetmegosztás.
  • Az Apple már régóta át akart váltani Verizonra (másik mobilszolgáltató), azonban a váltás túl költséges lett volna, mivel az eltérő chip miatt a telefon tervezését az alapoktól újra kellett volna kezdeni. Ezért kezdett az Apple tárgyalásokba a Qualcommal, aki univerzális chip-et tud gyártani.
  • Legviccesebb a következő epizód volt: egy AT&T vezető azt mondta Jobs egyik helyettesének, hogy ha (Jobs) az igazgatóságuk elé megy, akkor vegyen fel egy öltönyt. Mire a helyettes azt mondta: „Mi az Apple vagyunk. Mi nem hordunk öltönyt. Még öltönyünk sincs.”

A hivatalos kommunikáció ezekkel szöges ellentétben van. Az Apple minden fórumon kihangsúlyozta, hogy meg vannak elégedve az AT&T-vel, nincs vele problémájuk. Aki további részletekre kíváncsi, olvassa el a linkelt cikket (jó hosszú olvasmány).


Vicces videó az antenna-problémáról

Korábban már bemutattam egy videót, mely az iPhone 4-et és az Apple-t figurázza ki. Most ugyanattól a csapattól itt egy újabb videó, mely az antenna-problémára fókuszál. Ez is jól sikerült 🙂

Olvasd el a hozzászólásokat is

5 Comments

  1. Ez a videó megint hatalmas lett. 🙂

  2. Az AT&T-nel az USA-ban talan csak a T-Mobile szarabb, en az utobbi idoben T-s voltam de most ujra AT&T-s, sok kulonbseg nincs azon kivul hogy nem kell Unlock.

  3. Tényleg hatalmas!
    A legnagyobb duma:
    Life isn’t perfect, neither is my marriage, or my credit… 😀

  4. az öltönyös beszólás nagyon nagy 😀

  5. @mynus: Te amerikában élsz? (Ezek szerint?)


Add a Comment