fbpx Skip to content

Az Appleinsider szerint jövőhéten máris jöhet a 4.0.1, ami javíthatja az antenna problémát és a baseband-ben keletkezett bugokat. Ezáltal a függetlenítés is valószínűleg bezáródik minden telefonon.

Readers report that Apple’s tech support forums originally confirmed that a iOS 4.0.1 software fix addressing the issue would ship early next week (as early as Monday), before the comments were subsequently taken down along with all the other related discussion about the matter.

The fix is expected to address a issue in iOS 4 related to radio frequency calibration of the baseband. Readers who saw the original forum discussions say that the issue is believed to occur when switching frequencies; because the lag is allegedly not calibrated correctly, it results in the device reporting “no service” rather than switching to the frequency with the best signal to noise ratio.

Olvasd el a hozzászólásokat is

84 Comments

  1. Hétfőre mondják. Kiváncsi leszek mit javit a 3GS-emen, szerintem azon nincs mit javitani, hogy ha lefogom bal kézzel a hátulját, jobb kézzel meg a keretet akkor lemegy 1-es signalra, egyszerűen az emberi test árnyékol, no mindegy update után meglátjuk de inkább ez iPhone 4-nél lesz fontos.

  2. Lehet erre vár(t) a devteam.

  3. Na ja..Nem lenne jó csak egy Trémobilos teló..

  4. A cikk magyar bevezetőjében a fuggetlenites bezarodasarol is van szo… Ez az angol részben hol van? Vagy megint tippelget a szifon.com mint a het elején?

  5. Mi van a vodafonos reményekkel hogy tán ott is lesz 4es Iphone?

  6. Nekem a wifit árnyékolja a kezem. Landscape módban játszok, erre elmegy a net. Pedig van. Heh. :-/

  7. Szinte biztos hogy erre var mindenki aki jailbraket akar kiadni! Hiszen az iOS elott mindenki nagyon harsogta hogy igen mi mar tudjuk hogy kell megcsinálni! Nem akarja senki kockáztatni a megtalált kiskapuját!

  8. @loveboy: csak gondolkozz logikusan. ha frissül a baseband, azzal szerinted hogyan menne az ultrasn0w? naugye… ennyit a találgatásokról. ha azonnal nincs bug, amit ki lehetne használni, akkor függetlenítés sincs. persze ez remélhetőleg csak átmeneti.

  9. érdekes nekem nincs térerő problémám, csak a gps-t érzem gyengébbnek.

  10. youtube.com/watch?v=zKDetBU9PAk

  11. Bocs Jad, nem tudom mi az az ultra… T-s vagyok, mint az itteniek közül szinte mindenki, akinek nincs egetrengeto baja az ios4-el.

    Akartam is mar kérdezni, akik vodat vagy telenort használnak, mennyit fizetnek a mobilnetert? Megéri buheralni, mert olcsóbb mint a T?

  12. megint lehet 3xx mb letölteni pár apró hiba miatt bár iPhone 4 esek örülhetnek ,HA javítani tudják ……
    megint előtérbe kell helyezni mentsd az SHSH fájlodat….

  13. h t t p : / /vimeo.com/12858526

    😀 az ncore os is fasza lett:D

  14. Nekem a wifi gyengébb de lehet csak halucinalok. 🙂
    Kicsit tul van ez az egész dolog hiszterizalva. Ha jön a 4.01 tuti nem rakom fel mert nincs komolyabb problémám 3G-mmel. Csak talán a háttérkep funkció lassította be egy picit.

  15. OFF:

    a következőt mondta egy csajszi ismerősöm: egy haverjának volt valami program a szifonján, amibe beírta a mobilszámát és megmutatta a térképen, h hol van.

    félreértés ne essen, nem a saját mobilját, hanem a csajszi egyik titkos számán próbálták ki, de sajna nem kérdezte meg a progi nevét.

    tud ilyenről valaki?

  16. És az akksi problémával mi lesz? Fele annyit se bír a 3G-m!!!

  17. Macifighter, ez engem is erdekelne. Ha megtudtal valamit irj emailt:
    lajos pont jozsef kukac gmail pont com

    koszi szepen elore is

  18. SHSH fájlokat nekem nem menti a Cydia…

  19. @pista: sokat nyomkodod:D

  20. Szerintem az Apple direkt hagyta benne a bug-okat, mert így kiadták a JB-t most pedig be tudják foltozni a rést.

  21. @pista: szívás.
    Nem a 3G-re optimalizálták az új oprendszert.

  22. @Jadeye:
    Hello!
    Nem tudod véletlenül hogy miért nem megy a függetlenítés a 3.1.3-as 3G-men?
    Spirit-el jb-ztem, kb 1 hónapja, és feltettem a legújabb ultrasn0w-ot, de azt írja ki a teló miután belerakom a djucie-os kártyámat, hogy “different sim detected” please connect to Itunes… de ha rádugom az Itunes-re akkor se csinál semmit…

    Előre is köszi a segítséget

  23. @Macifighter: Find my iPhone, de azt csak a saját telefonoddal tudod megcsinálni. a telefonszám mindegy, a lényeg, hogy a MobileMe aktív legyen rajta, és legyen netkapcsolata. onnantól kezdve bármi más SIM-et belerakhatsz, működni fog, ha van rajta mobilnet.

    de az a része, hogy mondjuk én megnézem, hogy a te telefonod hol van telefonszám alapján, na az bizony kamu, hiszen én nem férhetek hozzá a te telefonod adataihoz, pláne ha nincs rajta internetkapcsolat vagy nem aktív a mobileme.

    cydia-ban is van hasonló csomag, de az sem teszi lehetővé, hogy csak úgy valaki más telefonját lekövesd.

    @lorand99: mihez nem menti?

    @Andris: a függetlenítés az működik, ez az aktiváció. nem jól van aktiválva. mivel aktiváltad a spirit előtt? vagy hacktivált volt?

  24. Nekem a 3G akksija nemhogy gyorsabban merül 4.0-val, még jobban bírja mint 3.1.3-al.

    Egy alkalmazást hogy tudok úgy háttérbe tenni, hogy ne fagyassza le a telefon? Pl 1 rádió. Ha megnyomom a home-ot, akk háttérbe teszi, de nem szól tovább a zene. Pedig elvileg fut.

    FM rádiót mikor akarják engedélyezni? Erről nincs hír? Nekem néha hiányzik.

  25. @Jadeye:
    Őőő kb 1,5 hónapja jött vissza a szervízből, kicserélték, otthon raktam bele a Tmobilos kártyámat, azzal aktiváltam…

  26. @Mordon: Én a gyenge jelnél is teljesen befogtam, nem ugy ahogy ö tesztelte le ment 1 2 ruplika. de nem veszitette el a jelet. i4 igen.:) Szóval ez konstrukció hiba és apple is elismerte. És csak ahol gyenge a jel erősége.:)

  27. engem még mindig csak az érdekel hogy jöjjön jailbrake új bootos 3gshez XD

  28. @Reklamá Ló: majd ha 4.1 kint van 🙂

  29. @hurka gyurka: először is az ruBRika. másodjára hol ismert el konstrukciós hibát az Apple neked? olvasd el a cikket, és értelmezd. ez egy szoftveres hiba, amit a baseband frissítésével javítani fognak. anno ugyan ez volt a 3G-nél is, túl érzékenyre lőtték be a baseband-et, de ezen később változtattak. ennyi. el kéne olvasni a cikket, le van írva… mellesleg ha te így fogod kézben a telefont, mikor telefonálsz, akkor rossz lehet neked… na mindegy, nem érdekes…

  30. @Macifighter: Jah ezt alá támasztom én is. 🙂

  31. én felraktam a 4.0 3G-re és benne volt a multitask háttér a menüben stb..jó lassú is lett tőle. tegnap restoroltam 4.0 megint és most már nincs benne a multitask se a képernyőzár meg a háttér de tükröződik az ikon alul meg tudok mappákat csinálni és gyorsabb a teló mint régen.
    ja és itunesből mindent ingyen tudok letölteni. mindenhol az van hogy free. pedig nem JB-eltem meg semmi. valaki megmagyarázná?:D

  32. @matee: próbáld letölteni a need for speed shiftet kiváncsi vagyok freeben mutatja e? 🙂 😀

  33. @nico: nem app store hanem iTunesról beszélek 🙂

  34. @Jadeye: @Jadeye: Én csak tesztelés céljából fogtam úgy, hogy két lábam hoz erősitettem és 2 kézzel lefogtam. Úgy ment két rublikát lefelé.:) A 4g teszt videóban csak körbe fogta lazán, mely lazán kapcsolatot vesztett. Tehát már én vesztes nem lehetek.:) És mikor apple hivatalosan is el ismerte és jön egy 4.01 hiba javítással, de csak a gyengén szereplő helyeknél történik ez. Ott ismét megcsináltam és szintén zenész 2 rupia ment csak le.:) Én csak a saját 3GS teszteltem, mert akinek ennél rosszab eredmény jöt ki 4G nél akkor azzal elcserélném a hibátlanul müködő telefonomat.:) Tetszik érteni én csak segítek.

  35. @matee: Istenem ilyenkor wifi host stop azt észnélkül le töltenék mindent.:) Ilyen buta emberek meg csak írnak róla. Ez olyan mikor egy pucér gyönyörü csajal fekszel és sakozol vele és a szexről beszélnél róla.:)

  36. nem mondtam hogy nem töltöttem le mindent 🙂
    amíg te beszélnél vele a szexről én csinálnám vele

  37. @hurka gyurka: amúgy meg buta aki mondja 🙂

  38. még a 4.0 dzsélbrék sincs kint rendesen (ma sikerült 5 órát elß@rakodnom a custom fw-vel), erre már jön a 4.1…

  39. Kovi: Azert áll le a radio, mert a program nem támogatja a multitaskingot es igy amit úgymond a háttérbe rak, azzal csak annyi történik hogy kikapcsolja es ujrainditja amikor raklikkelsz. Szoval a multitasking csak akkor működik ha az adott program támogatja.

  40. @Furkó: 4.1 még nem jön, esetlegesen egy 4.0.1 jöhet.

  41. arra gondoltam:)

  42. @Csomesz: Értem. Akkor várok újabb verziót. Köszi a választ.

  43. Tizenhetdszerre mondom: NINCS 4G, iPhone 4 VAN

  44. @Jadeye:
    Van rá mód hogy megoldódjon az akitválási problémám és ne kelljen restoroljam az egészet? Am. mégis hogy tudtam “rosszul” aktiválni?

  45. @matee: És mikor kijön a számla, vagyis a végre hajtó azt elmondhatod neked minden jog tisztán van meg.:D

  46. @Csomesz: Mikor én hátérbe dobom ha akarom akkor iis szól a rádió.:) És ha hosszan nyomom a home gombot probáld ki, mert 3.1.3 nem ultitaskos.:)

  47. @pista: 3G-n 4.0 tökéletesen fut, a hátteret ki sem próbáltam, azonban a Multitask a sok bent ragadt program miatt szívja az aksit,úgyhogy ma azt redsnowal lelőttem,máris okés. Hátha segít ez neked is.

  48. Furkó: És az mért is baj, hogy az Apple javitja a hálózati hibákat? Ja értem mert te nem tudsz JB-elni…LOL.

  49. Lenne egy kérdésem. 3.1.3-om van most fent a 3GS-en ( régi iboot ), ha lehúzok egy 4.0-ás custom firmware-t és feltolom, akkor az rendben van ? A 3.1.3 most Spiritelve van, de ha más csinált egy custom fw-t az feltehetem ?

  50. @Macifighter:
    Tracker a neve, és eccerűen úgy nűködik,hogy megnézi GPS vagy cellainfo alapján azt, hogy az iPhone hol van, és AZT mutatja meg a térképen, ennyit tud. Parasztvakítani jó, mertugye általában melletted áll az ember, akinek megmutatod, a telcsije meg a zsebében van…

  51. @Crazy: Nem igazán. Eddig elment 3-4 napig, most 1,5 nap. No comment!!!! :@

  52. Sziasztok!

    Korábbi cikknél linkeltem a videómat, amin látható ez a “hibát érzek a térerőben” effekt.

    Erről van szó, akit netán érdekel:
    http://www.youtube.com/watch?v=myu7eFWZzbo

    Amúgy szerintem is valami iOS4 bug lehet a 3GS-en ez a térerő probléma.
    Azért gondolom ezt, mert gyors leteszteltem az iPhone-t egy hívással, s egyszerre jött a hívás, s fel is ugrott először 3 pálcára, miután kinyomtam a hívást pedig max-ra ment a térerő.
    (Ugyanolyan körülmények között csináltam, mint ahogy a videón is látszik)

  53. @Chrys: Köszi, de sajnos pontosan úgy használom. Nincs multitasking és háttér se. Mégis… Nem értem.

  54. @pista: Én minden este felrakom tölteni. Szerintem tedd te is ezt. Nekem még 1,5 napot se bírja pedig nemis nyomkodom. Enyimhez képest a tied sokkal jobban bírja akkor. Bele kell törődni

  55. @Macifighter: Ezt a telefonmegtaláló progit már mennyien megkajálták… Az AppStore-ban legalább ötféle van… Mind kamu persze ahogy @bondi írta, csak parasztvakítás… Gondolod, hogy egy olyan dologhoz, amihez még a rendőrségnek is komoly engedélyekre van szüksége a mobilszolgáltatóktól, hogy beháromszögelje az ominózus mobilt, azt egy ingyenes, vagy néhány dolláros app majd egy pillanat alatt megoldja? De ha nem hiszed, próbáld ki annak a haverodnak a progiján, hogy egy olyan mobil számával mit kezd, amit tutira tudod, hogy jó messze van…

  56. @loveboy: Én Vodás vagyok, a 200 Mb-os mobilnet csomagot (nincs túlhasználati díj csak lassítják 200 Mb felett, de ilyen még sosem volt, pedig elég gyakran netezek) havi 2000 Ft-ért veszem.

  57. @Crazy: ezt hatalmas!:D hitlerious 😀

  58. @pista: Nem semmi… Nekem a 3G-m is max. 2 napot bírt, de akkor éjszakára repülő módba kapcsoltam… De nagy általánosságban, este mikor lefeküdtem, töltőre raktam, mikor reggel keltem, levettem… Persze ritkán ment 20% közelébe, inkáb 30 és 40% között tettem töltőre… Most a 3GS-emet is hasonlóképpen használom… Naponta kb.egy 30-60 percet telefonálok, néhányszor ránézek az e-mail-ekre, meg netezek kb. 1-2 órát, esetleg zenét hallgatok vagy filmet nézek kb. egy órát… A 3G-t csak akkor kapcsolom be, ha netezek… Otthon meg csak WIFI…De gondolom az is meríti, hogy nem egy helyben vagyok, hanem folyamatosan úton vagyok a munkám révén, kiszállító vagyok…

  59. @hurka gyurka:

    ” Szóval ez konstrukció hiba és apple is elismerte.”

    Mikor és hol?

  60. Pista! Elárulom neked, hogy nincs szükséged iphone-ra! A te telefonálási szokásaid mellett egy 3310-es is megtenné. 🙂

  61. @Mordon: Hurka Gyurka: amúgy nem WiFi HOST STOP (kiszolgáló-leállítás), hanem HOT SPOT (“forró folt”). OMG N00B MAN, tanulj meg magyarul. 😀

  62. @H2CO3: Tisztelt h2co3 elöször is tudok magyarul, mert ez a hotspot nem magyar. Másodszor nem osztottam lapott igy lekkophatsz máshova szorakozni.:) Te fütyike tanulj meg magyarul káromkodni, ha már más nem megy a neveltetésedből.:) Elöször nem poszt cime, hogy ugasuk le a másikat. másodszor ne öld le magad, ha így leóltotak-.:) Mert ugy aládrugok, hogy a göncölszekér alvázszámát fogod leolvasni, ha igy folytatod tovább és még nem is voltam über állatt.:)

  63. gizmodo feltalálta az ellenszert a térerő elvesztésnek így nem kell továbbra is 4.0.1re frissiteni és marad jb is.

    THX gizodo: cache.gawkerassets.com/assets/images/4/2010/06/iphone4face_01.jpg

  64. @Mordon: Tul az operencian és azon is túl….:) Szerinted miert jön a 4.0.1?

  65. lapoT, leKophatsz, ugaSSuk, és ha jól értettem a leoltottak szót szeretted volna használni.

  66. @Andris:

    Ez engem is erdekelne 😀 Ugyanez van nalam is…

  67. “When Chuck Norris touches an iPhone 4, the signal strength increases” 😀

  68. Nem lehetne megoldani, hogy ne lassuk egyesek ertelmetlen, degeneralt hozzaszolasait? Engem kifejezetten idegesitenek a fogyatekosok, jo lenne egy ignore lista.

  69. @hehe: Rosszul gondolod.

  70. Na és hol van a Game Center?

  71. Fuggetlenul a terero vesztestol, rengeteg bug van a 4.0-bab, igy a frissites varhato volt es kell is nagyon!
    Bugos a Mail, a Safari, a Spotlight meg teljesen rapszodikus!
    (3G, nincs jailbreakelve es T-s)
    Ja, es nalam nem szivja az akksit.

  72. Tényleg, a Game Centerrel mi van?

  73. @krisgo: Milyen hibákat találtál Mailben és Safariban? Nekem 3GS-em van..

  74. Nekem egy iPod Touch 2G-m van, de egyetértek a címmel, miszerint máris jöhet a 4.01.. Mióta az iOS4-et használom, a Safari naponta legalább egyszer kifagy, és sztem az akku is jobban merül, pedig se a multitask se a háttérkép nincs engedélyezve. Korábban soha nem fagyott nálam a Safari, kezd bosszantani a dolog..

  75. @Jadeye: mint írtam nem iphone-t hanem egy tök idegen telefonszámot mutatott meg a térképen… a Find my iPhone-nt én is ismerem…

  76. jut eszembe Rába Timinek is szifonja van 🙂

  77. Nekem már egy jó kis újiboot jailbraek kéne 😀 nem azért mondom, de aki okos az függetlenül veszi az iphone-t hogy később ne legyen szopás a baseband miatt, vagyis aki előre gondolkodik.. miért jobb egy függő készülék.. sose értettem hogy miért kell szegény telefonokat lezárni.. bezzeg olaszország meg spanyolország normálisan árulja. Amúgy várható volt a frissítés, eléggé ég most az apple, wwdc-ről ne is beszéljünk.. nem megy a wifi 2010-be, lol.. 😀

  78. sziasztok! az lenne a kerdesem, hogy kanadaban hogyan lehet 3gs-t vasarolni jelenleg? lehet fuggetlenul? ill. iphone 4-et at&t-vel hogy? ha vesz vki egyet akkor ugyanugy fizetni kell 2 evig az elofizetest mint itt m.o-n? vagy olyan mintha kartyasan venne? ezt nem ertem. koszi a valaszt!

  79. @rolixyz: A Safaris dolog nekem is probléma volt, de feltelepítettem az iMemory Enhancer-t, és megoldódott a probléma. Safariban szintén van még 1 bug: ha a füleket előhozó ikonon tartom az ujjam, kilép.

    4.0-n még 1 bug: ha nagyon le van merülve, rádugod töltőre, először egy sötétzöld képernyőt felad, majd utána bebootol. 🙂

  80. @Andoro: A Mail hibásan mutatja az olvasatlan levelek számát, mondjuk 3-at mutat badge-ben, de ha bemész a Mailbe, akkor ott már 4-et.
    A Safariban pedig első indításkor nem látszik, amit gépelsz mondjuk egy loginnál, de második indításra már megy. Ami idegesítőbb viszont, hogy megnyitsz egy oldalt (jellemzően Gmail-nél csinálja), betölti, majd valamiért azonnal újratölti. Eddig ilyet nem csinált.
    A Spotlight pedig nem ad ki minden találatot, először azt hittem, csak az sms-ekkel van baja, de se a mailes, se a calendaros találatok nem teljesek.

    Másik, meg hogy a Mailnek a show by thread opciója elég fos így, összevetve a Gmaillel, mert nem fűzi be az elküldötteket.

    2x tettem újra, mert első körben jailbreakeltem, de nem emiatt jelentkeztek a hibák.

    Amúgy minden tuti! 🙂 Nem elégedetlenkedni akarok, csak nálam ezek jöttek ki. Ezért még nem szidom, mint sok fikagép itt a fórumon…. 😛

  81. @SmC:
    Napok óta csöndben várom, hogy mikor jön rá valaki végre…. 😀

  82. @Szpisti: mivel nem voltam jelen az eseménynél, a csajszi pedig nem tudta megmondani pontosan, ezért tettem fel a kérdést, de a csajszi elmondása szerint egy olyan számán próbálták ki, ami nem volt nála, hanem otthon pihent…


Add a Comment