fbpx Skip to content

Térerőprobléma: tartsd máshogy a telefont!

Tegnap az egész web tele volt az új iPhone térerővesztési problémájával. Rengeteg videó látott napvilágot, még 3GS és 3G telefonoknál is találtak ilyen problémát. Én a saját 3G telefonomon akárhogy fogdostam, nem tapasztaltam ezt a jelenséget.
Az Apple kénytelen volt egy közleményt kiadni, melyben leírják, hogy ha az ember a kezében tartja a telefont, akkor engedetlenül is árnyékol valamennyit. iPhone 4 esetében nem szabad a telefon bal alsós sarkát megfogni. Vagy használj valamilyen tartót és nem lép fel ez a probléma.
Ez is csak olyan helyeken fordulhat ez elő, ahol egyébként is gyenge a vétel. Jó térerősségű helyeken ez nem jelenthet problémát.
Egy elégedetlen ügyfél írt erről Jobsnak egy levelet. A válasz szokás szerint rövid volt: Tartsd másképpen a telefont. Balkezesek hátrányban.
Van aki le akarta tesztelni a térerővesztést. Vesztére. Itt az eredménye.


Pár napon belül eltűnik a sárga folt

Egy AppleInsider fórumozó közölte, hogy a Foxconn az Organofunctional Silane Z-6011 nevű ragasztó használja a képernyő részeinek összeragasztásához. Azonban a nagy kereslet miatt gyakorlatilag nincsenek raktárkészletek, a gyárból közvetlenül a boltba megy a telefon, nincs ideje megszáradni. Egy-két nap száradásra van szükség és a sárga folt eltűnik.


Sorbaállás

A várakozásoknak megfelelően sokat kellett várakozni annak, aki nem előrendelésben vette meg a telefont. Mind az öt országban sorok kígyóztak. Állítólag Angliába csak 16 ezer készüléket szállítottak. Nem sok.

Medvegyev iPhone 4-et kapott Jobstól ajándékba

Az orosz elnök tegnap látogatást tett az Apple központjában, mert kíváncsi volt a siker mikéntjére. Bemutatásképpen Jobs megajándékozta egy iPhone 4 telefonnal. Vajon kártyafüggetlen iPhone-t kapott?
Mindig tudtam, hogy érdemes politikusnak lenni 🙂 (Azért figyeld meg, hogy Jobs nem a bal alsó részen fogja a telefont)

Július közepéig nem lesz fehér iPhone 4

Apple közlése szerint a fehér iPhone 4 gyártása külön kihívás elé állította a gyártót, ezért július közepéig senki sem reménykedjen a vásárlásban, mert addig biztos nem lesz kapható fehér színben az új telefon. Nem tudtam, hogy ennyire hiánycikk a fehér színező anyag. Vagy esetleg más, nem publikált hiba lépett fel?


Megjelent a videószerkesztős iMovie for iPhone alkalmazás

Mivel mától kapható az iPhone 4, ezért az Apple megjelentette az iMovie for iPhone alkalmazását, mellyel a felvett videót lehet szerkeszteni. Az alkalmazás az erőteljes erőforrásigény miatt csak iPhone 4-en fut. A magyar App Store-ban nem elérhető, csak az amerikaiban és 4.99 dollárba kerül.


WWDC-n már prezentálták a Facebookos FarmVille iPhone-os megjelenését, mára kijött a játék. Facebookos accounttal (ez kötelező) bejelentkezve a már létrehozott farmot is lehet kezelni. Az alkalmazás ingyenesen letölthető az App Store-ból.

A király meztelen

A szétszereléseiről ismert iFixit már megkapta az új iPhone-t és rögtön nekiesett. A 25 lépéses folyamat itt követhető nyomon.
Semmi újdonságot nem találtak.


Miért nincs háttérkép 3G telefonra?

Aki már frissítette telefonját iOS 4-re, az realizálta, hogy nem lehet háttérképet beállítani. Aki pedig jailbreakelt telefonra mégis feltette, komoly lassulást érzékelt.
Steve Jobs egy Gizmodo-olvasó kérdésére válaszolva elmondta, hogy „az ikonok animációja nem működött megfelelően”, ezért nem került bele a firmware-be.
Kár, pedig eléggé feldobná a telefont.


AT&T: gyere vissza június 29-én

Holnap kezdődik az új iPhone 4 árusítása. Elvileg. Ugyanis az amerikai AT&T közölte, hogy teljesen felesleges sorban állni, mert a betérő ügyfelek csak június 29-től juthatnak hozzá a készülékhez, addig az előrendelteket szolgálják ki. Sőt, azután is bizonytalan lesz az ellátás.

Frissült a Foci-vb alkalmazás

Pár napja a Sanoma frissítette Foci-vb alkalmazását. Az új verzió főképpen hibajavításokat tartalmaz, érdemes feltenni.

Olvasd el a hozzászólásokat is

49 Comments

  1. „az ikonok animációja nem működött megfelelően”

    Csak a programok indításakor beszaggat egy kicsit, de ettől még működik, bár én kikapcsoltam, mert idegesített 😀

  2. @CCV-520: jaja meg a folderek kicsit döcögősebben nyílnak meg, de szerintem, legalábbis nekem, elfogadható mértékben!
    Arra lennék még kiváncsi, hogy ha valahogy le lehetne tesztelni, hogy van e sebesség különbség akkor ha a “gyári” 3G háttérképet használod meg ha a winterboardot, nah valaki? 🙂

  3. Nekem szimplán nem megy fel a JB iTouch-ra… 😀
    Amúgy,egyre jobban gondolkozom,hogy ezen a nyáron beszerzek egy iPhone-t.Vagy 3gs-t,vagy 4-et.Nem tudom még.

  4. na, ez egy jó kis összefogalaló cikk lett.

  5. Ehh, pedig reméltem, hogy a 4-esnek jobb lesz a “térerő-érzékelése”, mint a 3GS-nek. A legnagyobb bajom a szifonnal, hogy ahol utolsó csoffadt SE-ken 2-3-as térerő van, ott ennek “No Service”. S mindez kültéren, nálunk vidéken sajnos még előfordulnak fehér foltok, gyenge lefedettségű helyek. Nem is beszélve beltérről, ott még rosszabb a dolog.

    Sajnálatos, ha ezen nemhogy javítottak, de inkább romlott. Pedig a körbemenő antenna miatt inkább javulást vártam, persze lehet, hogy az eddigi szifonokon is körbe ment a perem mentén.

  6. “Egy-két nap száradásra van szükség és a sárga folt eltűnik.”

    Szerintem baromság. Egy-két nap alatt a hajó sem ér Európába. Akár milyen gyorsan szállítanak, szerintem lett volna ideje megszáradni, de legyen igazuk… Kíváncsi leszek.

  7. Winterboardal működik a háttér? Nekem nem ment…

  8. Szegény Jobs, szarul néz ki a képen… nem úgy fest mint aki meggyógyult rendesen…

  9. @makay:

    A hajón a dobozában van lefóliázva, nem igen fog kipárologni belőle ilyenkor a cucc.

  10. @makay: Arra nem gondoltál, hogy van repülő is? 😀

  11. jól értelmezem? 😀 tényleg addig szorította a telefonját, hogy összetörte? 😀

  12. Szerintem nem véletlenül adták ki a Bumpereket sem…
    Azok megoldják ezt a “térerő problémát”…

  13. Felraktam iPhone 3G-re az új szoftvert, redsn0w 0.9.5b5-4-gyel jailbreakeltem.
    Bekapcsoltam a tetheringet, rádugtam gépre, és azóta a kapcsoló is eltűnt.
    Magyarországi, T-Mobileos, T-Mobileos kártyával. iOS 4 előtt ment rendesen.
    Van erre megoldás?

  14. Amilyen gyorsan pattognak el a halálra fejlesztett üvegek nem lesz gond a térerővel mert mindenkinek gumiban lesz a telója előbb utóbb.

    Ez a sárgaság a ragasztótól meg elég vicces, kíváncsi vagyok mennyire igaz.
    Fogfehérség palettával meg lehet majd állapítani mennyi idős a telód 😀

  15. Az elejétől fogva az volt az érzésem, hogy a fehér csak azért lett bejelentve, mert Jobsnak megtetszett a photoshoppal készített találgatósdi kép. És olvasta a fórumokat amin nagyon sokan írták milyen jól néz ki. Szólt a fiúknak, hogy ez miért nem nekünk jutott eszünkbe és kezdjük meg a gyártást.

  16. @jarodfree:

    Leejtette, kicsúszott a kezéből.
    Szerencséje van, hogy csak a hátlap ment szét, az könnyen cserélhető.

  17. én odavagyok az iPhone 4-ért de mostanában már nem nagyon vigyázni kell hogy hogy fogjam ha véletlenül le ejtem törik a képernyö ha tokba teszem akkor védi valamenyire a telefont de térerö sztem akkor se lesz kár a jo telefonért 🙁

  18. Milyen ibootos az új szifon?

    Nézte már az akinek megvan?

  19. bírom ezt a térerő miatti nyivákolást. tegyük hozzá, hogy az AT&T hálózatán próbálták a srácok, 4.0-val. aztán jöttek az újabb hírek, hogy ugyan ez van 3G-n is 4.0-val. eddig senki nem sipákolt, hogy valami nem oké, pedig használtok egy ideje már 3G-t, vagy 3GS-t. mire lehet akkor ebből következtetni?

    iiiiigen, biztosan arra, hogy konstrukciós hiba. na de akkor a konstrukciós hiba érinti az összes 3G-t és 3GS-t is, hiszen azokon is tudták egyesek reprodukálni a hibát.

    na de akkor most mi van? két dolog lehetséges:
    1. a 4.0-ás firmware-ben valami nem oké
    2. a 3G és 3GS 05.13.04-es baseband-je, valamint az iPhone 4 01.59.00-ás baseband-je mind túl érzékenyre lett hangolva, így könnyebben dobja el a hálót.

    de persze a sok firkász nem néz utána (tisztelet a kivételnek), hogy mik lehetnek az esetleges okok, azonnal a konstrukciós hibát kell szajkózni, amit aztán minden harmadik kommentelő jól be is linkel, hiába tették már meg előtte mások tucatszor. mindegy, a jó szándék ugye…

    sárgás foltok: na ezzel kapcsolatban is nagyon megy az észosztás, hirtelen mindenki akkora szakértő lesz, hogy hihetetlen… számomra csak az a furcsa, hogy az érintett LCD-panelek is ugyan ott készülnek, ahol a telefon? na de mindegy is, ha elmúlik, hát elmúlik, ezt úgy is csak pár nap múltán tudjuk meg.

    fehér foltok: na ez a másik, szintén lehet a ragasztóanyag miatt. de itt is voltak már okosak, akik már azt állították, hogy azok a pixelek “kiégtek”. jahh…

    fehér készülék: biztosan megvan az oka, hogy miért nem lehet kapni még, és jobb is, ha inkább kivárja az ember, míg megjelenik rendes, és nem vásárol meg bizonytalan forrásból származó esetleges készülékeket pl a vaterán. ott már bőszen hirdeti valaki, és mellé még az egyik kommentelő is azt állítja, hogy letölthető hozzá a jailbreak és a függetlenítés is. mindez jellemzi az aukció komolyságát, és megbízhatóságát, hiszen ha annyit sem tudnak ezek a kereskedők, hogy az iPhone 4-re jelenleg semmi sincs, akkor vegye csak meg, aki akarja a ki tudja milyen függő, esetlegesen kamu telefont…

    szóval nyugalom van. várjunk már pár napot, mielőtt nekiállunk messzemenő következtetéseket levonni egy új termékről. én kérek elnézést.

  20. @DetoX: igen, ha redns0w-val csinálod, akkor ez van. tegyél fel egy custom fw-t, azzal nem lesz ilyen gond.

  21. eddig mindig volt fehér is, fura lett volna, ha nem adnak ki. szerintem elszíneződött vagy valami és Jobs nem engedte kiadni.

  22. @Ateszpapa: Az lehet, hogy könnyen cserélhető, de hol és mire cseréli? 😀 nem hiszem hogy van már utángyártott hátlap… sőt, még magát a készülékből sem gyártottak eleget.

    Nagyon OFF:

    Valaki próbálta már a DISPLEX nevű polír pasztát a karcolások eltüntetésére? használ? Vagy van valami más polír paszta kifejezetten iPhone-okra? Ha tud valaki mást akkor valaki mondjon már ha tud (Nyíregyi vagyok). köszi 🙂

  23. Tudom, hogy volt fehér, nekem is az volt a 3G-m. Csak az a furcsa, hogy pont úgy néz ki mint azon a képen amiről azt írták az okosok, hogy ilyen nem lehet mert a fényérzékelő szenzor meg miegymás miatt nem lehet fehér az előlap.
    Hamár ősszeesküvés elmélet: adminékkal mi történt lehet elment a térerő? Nagyon furcsa volt a “live” Hello 4g post.

  24. @Saintex: Olvasd a facebook-ot, ott írt Admin…

  25. Én probáltam már a DISPLEX pasztát,pesten vettem a speedshopban,kb 2000ft körűl van,hát nem rossz,téleg sok karcot eltűntet,de csodát nem csinál…olyan szinten kell dörzsölni vele hogy majd ki gyúlsz a telefonal!

  26. @retro29: Csak mert állítólag azt írják rá hogy érintőképernyőre nem szabad használni + még azt hallottam, hogy iphone-okon meg itouch-okon nem segít, mivel azoknak a képernyője üveg és nem plexi

    min próbáltad ? iPhone?

  27. Ezért nem regelek, de köszi.

  28. Szánalom a köbön!
    Tök jó, hogy most az überf*sza üveggel még a hátulja is megrepedhet.

  29. @Nooshy: hát én csak a hátulján illetve a króm keretet dörzsisztem fel,de mai napig használom…mert 5g,de elég sokáig elég,szerintem finoman meg lehet probálni a kijelzöt,de ezt a döntést rád bizom..probáltam sonyericsson tűkrös szerű kijelzön,de azon nem segitet…nekem azé bevált a kereten+hátulján….szerintem csak finoman dörzsölve minden hol ki lehet probálni….de ezt téleg rád bizom…

  30. mekkora fos, hogy egy 5 éves telóval focizhatok akkor sem lesz különösebb baja egy iphone-t (ez van nekem is bár inkább volt mert bedöglik állandóan:D) meg egyszer leejtesz és ha nincs szerencséd és nem 2 méter vastag szőnyegre ejted szana-szét törik. és ez nem csak az iphone 4 re vonatkozik. szóval kitalálhatnának vmi más megoldást h ne törjön szét egyből az üveg ha 1 szer 2 szer leejti az ember mert kicsit idegesítő hogy úgy kell rá vigyázni mint egy hímestojásra.

  31. @ádám: nem kell ra vigyazni. nem kell megvenni, es kesz.

    allando siras, mintha az iphone lenne az egyetlen elerheto telefon. nem tetszik? hibas? szar? keveset tud? vegyetek mast! nem kotelezo ezt venni, ezt hasznalni.

  32. @Jadeye: Ha jól értelmezem azt írják, csak akkor működik, ha korábban nem volt spirittel törve, az enyém pedig sajna volt 🙁
    Esetleg félreértettem, vagy más megoldás?

  33. “…engedetlenül is árnyékol valamennyit” – mondd, te tudod mit akartál írni?!
    És persze a “sorbaállás”-sal is vannak problémák…

  34. @ádám: Egy okostelefont lehet hogy nem vidéki jöttment parasztoknak szánnak, akik focizni akarnak a telefonnal.. már bocs…
    A másik meg, nem értem hogy mért mondják hogy lassú a multitasking a 3G-n.. most akkor vagy véletlen több ram van a telefonomban, vagy csak simán mákom van, mert nekem rendesen működik, és az animációk se fagynak le

  35. “…nem szabad a telefon bal alsós sarkát megfogni”
    Nagyanyám TV-antennájának végét gyakran fogni kellett, hogy jobb legyen a vétel.
    Hiába, no, nagyot változott a világ…

  36. ez a tererö problema nem csak az iphone4-nel van jelen.szerintem inkabb szoftver hiba lehet,mert nekem a 3g-is eldobalja halozatot,pedig majdnem a torony töveben lakunkn.

    amugy aki össze törte azt az uj telot,az szerintem szakbarbarvagy dukal a penzben! amugy megsok az ellentmondas a gizmodo irasa es a kepek között.max akkor lehet igy összetörni,ha rateszel egy ollo vagy csavarhuzt,es raütsz a tetejer.

  37. Hello!
    Arról valaki tudna nekem felvilágosítást adni, hogy Hollandiában (Amszterdam) mikortól lehet kapni az új iPhone-t? Hasonló áron lesz, mint a németeknél? Valamint, hogy kártyafüggetlenül ott lehet-e iPhonet vásárolni (3GS-t is). Köszi 🙂

  38. mert aztan balkezzel kurvara nem ugyan az fogni mint jobb kezzel a telefont uhh ez nem ollo vagy mitudomen:D

  39. Kicsit Off de azért írom:

    IRC-en bebandáztam a dev-team közé és Sherif_Hashim írta, hogy pár nap és lesz új bootos 3.1.3-ra hacktiválás ami lehet, hogy csak nekem fontos, de ha nem akkor itt az info:

    Hashim: Will there be a hacktivation for new iboot 3gs?
    Just a couple of days and will be released.

    Szóval van még remény. 🙂

  40. @Di: Mert ugyanaz az oldala kerül a tenyeredbe ha bal vagy jobb kézzel fogod? Nem…
    Fail.

  41. Szegény iPhone, alig h megjelent, már össze is törték. De legalább a repedés miatt jobban szorja a fényt a ‘vaku’ 😀
    3g-nél én azóta tapasztaltam térerő problémát, amióta 4.0 van rajta. De csak annyi, h bekapcsoláskor nehezen szedi össze előző sw-ekhez képest. Utána nincs gond.
    A sorban állól meg sztem csak a feeling miatt teszik, mert pár nap várakozás után azonnal hozzá lehetne jutni. De abba már nincs semmi extra :]

  42. Állatok
    iphone-t nekem:P

    én is össze tudmnám őket törni:P

  43. éljen az almakukacocskaaaaa:P

  44. hogy lehet kikapcsolni a háttérképet az io4-es szoftnál? mert nekem 3g van és eléggé belasult?

  45. Iphone 3g-m van iOS4-el és redsn0w-val. Nem megy az ibooks egyszerűen nem tudok rárakni semmit, elkezdi leszedni de aztán a letöltés végén megáll. Farmvillel is ez a bajom belép elkezd tölteni és a betöltés 80%-nál csak áll és nem csinál semmit.
    Holnap (vagyis ma) újra rakom hátha. Van , volt valakinek hasonló problémája?

  46. @csuki: szerintem nálad az a gond, hogy még a 0.9.5b5-3-as végű redsn0w-val csináltad, mert abban nem volt jó az iBooks, ezt javították az 0.9.5b5-4-es végűben. ugyan emiatt lehet probléma a Farmville-lel is. restore, majd csináld meg a legfrissebbel. vagy inkább egy custom fw talán még jobb, abban a carrier beállítások sem szállnak el, míg redsn0w-val még az MMS és a mobilnet is eltűnhet.

  47. Ahogy látom Steve bácsin egyre jobban előjönnek a zsidó vonások.


Add a Comment