fbpx Skip to content
Mai hírekben szó lesz az 512 MB megerősítéséről, az első iPhone 4 tulajdonosról, egy másfél órás Jobs-interjúról és Perzsia hercegéről.

Megerősítve: 512 MB van az iPhone 4-ben

Az Apple eddig soha sem hozta nyilvánosságra telefonjaiban lévő RAM kapacitását. Az első és második generációs készülékben 128 MB RAM volt, a 3GS-ben pedig 256 MB. A Gizmodo által szétszerelt készülék is 256 MB RAM-ot tartalmazott. Mivel a konkurens telefonokban is 512 MB van, ezért célszerűnek látszott ennyit az új készülékbe beletenni. Azonban még nem szerelték szét végleges telefont, mindez eddig csak találgatás volt.
Tegnap elérhetővé tették a WWDC fejlesztői videókat. Az egyikben elhangzik az 512 MB (Session 147, Advanced Performance Optimization on iPhone OS, 2.rész). A videó itt tekinthető meg, de csak regisztrált felhasználók nézhetik meg.
Így már érhető, hogy az iMovie alkalmazás miért csak iPhone 4-en fut, továbbá a multitasking nem támogatott 3G-n. Ezek szerint ezek eléggé memóriazabálók.


Már sorban állnak az új iPhone-ért

Nem lehet elég korán kezdeni. Jövő csütörtöktől kapható az új iPhone, az előrendelés minden várakozást meghaladó sikert hozott. Óriási sorok lesznek az Apple Store-ok előtt, korán kell kelnie annak, aki hozzá akar jutni. Így gondolta az a dallasi fiatalember is, aki egy héttel (!) a nyitás előtt sátrat vert a bolt előtt. A lenti videóban meginterjúvolták, bemutatja a sátrát. Megkérdezték tőle, mi lesz ha el kell mennie és öt percre feladja a helyét. Szerinte nem lesz gond vele, mert az alkalmazottak már ismerik, az elmúlt két évben is első volt.
Ez aztán a fanatikus.

Megnézhető a másfél órás Jobs-interjú

Június 1-én Steve Jobs másfél órás interjút adott az All Things Digital konferencián, ami most már az iTunes-on keresztül is megtekinthető. Érdemes végignézni, bepillantást nyerünk a vezető gondolkodásába, elveibe.


Újra letölthető a Prince of Persia

Röviddel a megjelenés után a fejlesztő menüprobléma miatt visszavonta a Prince of Persia: Warrior Within nevű játékát. Azóta kijavították a hibát és újra elérhetővé tették az App Store-ban, 7.99 euróért tölthető le.

Olvasd el a hozzászólásokat is

14 Comments

  1. OFF

    Bocsi. Segítség kellene… 3Gs Spirittel JB-elve. Tegnap feltettem a Cydiából a MyWi nevű appot.. Használtam egy kicsit, működött, de nem akart kikapcsolni.. Nyomtam egy respringet, de maradt aztán reboot.. Nah eddig tartott.. Elakadt az apple logónál.. Próbáltam recovery és DFU módba is restoreolni Macen (10.6.4), de azt írta az iTunes miután lefutott, hogy “Extracting Software”, hogy nem tud csatlakozni a szerverhez.. Mit csináljak? http://dl.dropbox.com/u/7112646/iphone.png

  2. @tobeeh: nos, első körben köszi, hogy OFF-al kezded rögtön…

    másrészt ott írja a hibaüzenet, hogy mi a gyíkja: ergo próbáld később, vagy ellenőrizd a netkapcsolatodat, illetve hogy a hosts fájlban nincs-e valami elállítva. az itt tökmindegy, hogy milyen módon próbálod a restore-t, a lényeg, hogy jelenleg nem tud kapcsolódni a szerverhez X okból.

  3. @tobeeh: próbáld meg másik gépen, esetleg iTunes reinstall…

  4. Bocs, tényleg ne haragudjatok.. de kb 30-szor próbáltam és járok már utána a egésznek az elmúlt 24 órában.. De megpróbálom, köszönöm..

    ON

  5. Miért nem csináltok egy állandó OFF topikot? Pörögne mint a chat, mindenki mehetne oda bármilyen hasfájás miatt.

  6. @Lacimaci: és te komolyan azt hiszed, hogy az offolás onnantól csak az offolós topicban lenne?

    használd egy kicsit az oldal keresőjét, és rájössz, hogy már VAN/VOLT (több) offolós topic. abban a pillanatban azonban, ahogy új cikk jelenik meg, az offolós topikot azonnal elhagyják az offolók, mert attól rettegnek, hogy csak a legújabb cikknél fognak nekik válaszolni. ezért offolnak, tökmindegy, hogy van offolós topic, vagy nincs.

  7. nevezetek hülyének esetleg valamelyik alsó szélére egy kis chat et .
    tom hogy van itt lent de ezt úgy sem használják:)
    egy kis simát vagy van az MSN stílusú is ,de tényleg nem akarok beleszolni:)

  8. nah szóval a cikkhez azért az a sátoros durva:D
    jobs a szokásos pulóver+farmer:)
    RAM meg jó hogy van youtube sokat esik:)

  9. Admin: úgyláccik mégsem te leszel az első sorban… 🙂 🙂 🙂

  10. Igy a ramrol jutott eszembe, hogy többen mondtátok h 3gs esetén(ami ugye 256MB) ram a 4.0GM telepitése után lecsuszott 100mb alá. Azért elég huzos mert korábban simán volt 170mb is. Szoval arra akarok kilyukadni, hogy elképzelhetö h ezt esetleg a végleges 4.0ra kijavitják? Mert ez elég huzos.

  11. Ja Ja a Chat hogy pörög, de hogy.

  12. Sziasztok!

    Én sima 3G-n tegnap óta nyüstölöm a 4.0 GM-t.
    Jailbreak simán lement a legújabb redsnow segítségével, amiben bepipálható volt hogy kérem a háttér + multitasking lehetőségét.

    Jelenleg simán fut a cucc, csak a Cydia és a kontaktok tűnnek kissé lasabbnak mint 3.1.2-n. Eddig minden AppStore-os progi simán elindult.

    Cydia cuccokból, amit próbáltam és tuti megy: openSSH, Appsync 4.0, SBSettings, AppCake (felrakja a progikat, de fehér ikonjuk lesz).

    A folderekbe rendezés nekem nagyon bejön, és a multitaskinggel sem volt semmi probléma (bár ezek az appok még nem támogatják). Szépek az új animok, jó hogy spotlightból lehet weben keresni, és remek az új mail is.

    A szabad memória 40-50 mega körül mozog, ha minden be van zárva, ami szerintem nem vészes, régi rendszeren sem volt több nekem (pedig ott minden optimalizálva volt már).

    A GPS sajnos pont olyan sz@r mint eddig, a Navigon simán 5-6 sarkot is késhet egy kanyar után (a régi rendszernél nekem segített hogy átírtam a frissítést 1 mp-re, remélem itt is fog).

    Hirtelen ennyi volt.

  13. Zsír! Deeee… Az én 3G-s iPodom is 512MB rammal büszkélkedhet, nem? Hm. Ő, azt hittem 4GB ram lesz benne. Vagy az valami gyorsító partíció lenne? Végülis mindegy. Ez csak ‘pletyka’.

  14. Ez a fazon nem százas, ez nem sorban állás, ez sorban élés 😀 Hat nappal előtte odasátorozni … ennek nincs munkája, élete, vagy legalább egy szobanövénye amit meg kell locsolni?
    Azért vicces, hogy egyesek a Himaláját másszák meg és annak tövében sátoroznak, hogy aztán érezhessék elértek valamit, más az AlmaStore előtt, hogy ő is elérhessen valamit az életben …. hát kinek mi.


Add a Comment