fbpx Skip to content

Korábban már írtam erről, hogy hogyan lehetséges az iPhone emotikonok számítógépen való megjelenítése. Ez leginkább azoknak volt hasznos, akik Firefox + GreaseMonkey, vagy Safari + GreaseKit kombót használnak.

A Safari 5 megjelenése óta azonban már van lehetőség a Firefox-ban is megszokott módon, az úgynevezett “natív” böngésző-kiegészítők használatára. Ezért @photar barátunk elkészítette az általa fejlesztett Emoji kiegészítő direkt Safari 5-re való változatát is.

Teendőink:

  1. OSX alatt a Safari/Preferences (Windows alatt Edit/Preferences) alatt az Advanced fül legalján kapcsoljuk be a “Show Develop menu in menubar” opciót.
  2. a menüsorban erre megjelenik egy új menüpont: “Develop”.
  3. ez alatt pipáljuk be az “Enable Extensions” opciót.
  4. nagyon fontos: zárjuk be, és indítsuk újra a Safari-t, mielőtt bármi kiegészítőt telepítenénk!
  5. töltsük le a kiegészítőt: EmojiForSafari1.12.safariextz
  6. a letöltött *.safariextz fájlra duplán kattintva a Safari megkérdezi, hogy szeretnénk-e telepíteni, itt válasszuk az “Install” opciót, és ezzel készen is vagyunk (esetleg indítsuk újra a Safari-t a biztonság kedvéért).

Tesztelheted következő tweet-en például, a kiegészítő nélkül csak a kis négyzetek vannak a szövegben, a kiegészítővel ezek az emoji kis képecskéivé alakulnak, esetünkben a korábbi cikkben is bemutatott lóherévé és kaktusszá:

http://twitter.com/Jadeye_hu/status/6145958898

A telepített kiegészítők természetesen eltávolíthatóak, ha például rájuk untunk volna, vagy esetleg stabilitási gondokat okoznának. Ehhez elég, ha visszamegyünk a Safari beállításaiba, és ott az Extensions fül alatt eltávolíthatjuk a kívánt kiegészítőt.

Ezek az említett kiegészítők a Firefox kiegészítőihez hasonlóan platform-függetlenek, így működnek mind OSX, mind Windows alatt használt Safari esetén.

A mobil eszközökön iOS 3 alatt az ilyen kiegészítők használata jelenleg nem lehetséges. Hogy ez vajon mennyiben lesz megoldható iOS 4 alatt, az még a jövő zenéje. De azt mindenképp tartsuk észben, hogy a MobileSafari elég sok mindenben eltér az OSX-en használt változattól. Így a Safari 5 kiegészítőinek működésre bírásával kapcsolatban maximum találgatások vannak jelenleg, hiszen maga az iOS 4.0 sem jelent meg még hivatalosan. Persze a srácok ügyesek. 🙂

Mivel az Apple Safari-kiegészítőkkel kapcsolatos oldala még csak előkészületben van, így addig a következő oldalon találhatunk hasznos, natív kiegészítőket:
http://safariextensions.tumblr.com/

Olvasd el a hozzászólásokat is

28 Comments

  1. Köszi a leirást 🙂

  2. Leszedtem egy youtube extensiont meg egy gmail-eset … böngészgetek … egyszercsak hibát észlel leáll… miután újra elindítom a safarit törölte mindkét telepített kiegészítőt !

  3. Sziasztok!
    Sorry hogy OFF de kétségbe vagyok esve 🙁

    OFF

    Telora felraktam az installous -t ujra akart indulni de nem tette,azota meg csak almázik.
    Nem is lennék kétségbe esve,ha nem mostanába cseréltem volna le a gépemet,és meg lenne a backup legalább a névjegyekről:P
    A lényeg ,h a névjegyeket lelehet valahogy kaparni róla ?
    Néha magától ujra indul 😀 és akkor látja az itunes.

    Köszi a helpet.

    üdv.

  4. @skl: restore

  5. Még egy kérdés…
    Szerintetek… a telefonon csak az alma látszik, iTunes látja a telot,rányomtam a “telora” jobb klikk back up,és most csinálja.
    Lehetséges ,h a számokat lementi ? mert az adress bookba nem látom :S

  6. En mint bongeszot,nem szeretem a sz.gepen.de itouchon tokeletes!

  7. Crazy: azt kéne,csak nincs lementve semmi a gépre 🙁 igazából csak a névjegyek érdekelnek.
    Restorral nem tünnek el ezek a dolgok ?

  8. T-Mobileos iPhoneon miért nem megy a 0.facebook.com? más telefonon megy

  9. Sziasztok!
    Igazából nem ide tartozik de S.O.S válasz kellene! Az a kérdésem, hogy az egyik haverom ma vett egy 3GS-t a T-nél. Azt lehet jailbreakelni? Függetleníteni nem akarja csak Jailbreakel-tetni? Mivel holnap kiutazik külföldre! Köszi a választ bár ki is ír!

  10. @skl: nem tölt be a springboard, mert nem jó az installd, amit a telepítője felrak. leírtuk már tucatszor. nem értem, miért kell ennyire görcsösen kapaszkodni abba az installousba. ami kell, azt megveszem, vagy ha nem veszem meg, akkor letöltöm gépen, iTunes-szal felrakom…

    az installd-t kell visszaállítani. ha nem tudod, azt hogy kell, akkor hagyjuk, akkor restore. előtte lementeni a cuccokat? keresőbe itt fent írd be, hogy “hogyan mentsük adatainkat manuálisan”.

    @zoomi2: erre való a spirit. jailbreakelni meg bárhol jailbreakelheti, így akár külföldön is, nem értem, mi az összefüggés.

  11. @Zoomi2 : igen lehet, spiritjb pont com

  12. @zoomi2: En is 3 honapja vettem egy T-mobilos 3GS-t, es siman lehet jailbreakelni. En is epp kulfoldon vagyok Torokorszagban, es nagyon jol jott az elozoleg felrakott Igo 🙂

    Udv Alanyabol!

  13. Sziasztok…Ne haragudjatok de lenne egy OFF kérdésem..az elmult napokban volt szó a foci vb nézéséről szifonon valamelyik postban…végignyálaztam az elmult egy 7 commentjeit…de nem igazán lelem..ha valaki tudna segiten, hohy hogyan tudnám nézni a meccseket a vason azt nagyon megköszönném…

    és egy kérdés az Admin csapathoz…az Off-okkal kapcsolatban..a napi hirek mintájára nem lehet beszúrni pl. “napi off topic szövegelés” cuccost?—-
    csak mert utálok offolni:)

    thx..és világbéke…

  14. Jadeye: nem ragaszkodok ahoz az installoushoz ,csak lecseréltem a macbook promat és ezzen elfelejtettem backup -t nyomni,és a hülye appokat akartam feltolni a gépre és a külföldi forumokon azt irtak ,h installous utan siman megy 🙂 de akkor most lekapom manualisan a dolgokat!

    köszönöm a segítséget!

  15. @Jadeye: Köszi a választ! Csak annyi az összefüggés, hogy ő nem tudja, hanem vkivel akarja csináltatni, és tutira akar menni! Köszi a választ!

  16. @Wasa: szia!
    Honnan szedted le az IGO-t??? Neki is kellene! 🙂

  17. @arowana:
    Neked is köszi a választ! 🙂

  18. Én a telon se tudom megjeleniteni 😀
    termeszetesen egyaltalan nem fizetos verziokat probaltam. 😀
    de segithetnetek a bajomon. Mert a regi idokben sikerult csak most nem…

  19. Koszi szepen, sikerult! 🙂

    img13.imageshack.us/img13/5011/emojiy.png

  20. Hello hello!

    Offolok kicsit, de annyira nem! Szóval eBayen rendeltem egy hátlapot a telefonhoz. A mai napon meg is jött, gondoltam be is szerelem, nem vagyok egy elveszett ember, az összerakással már voltak problémák. Amint összeraktam, elindtom a mobilt megy minden, bár az elején nem volt hangszóró a fülemnél de rájöttem hogy a “hármas számú bekötő egységet vagyis csatlakozót” nem dugtam rá. Az egyetlen probléma ami maradt az a HOME button hiánya, vagyis nem működik. Szerintetek mi lehet a probléma? Valamit elfelejtettem visszadugni? A kijelzőhöz nem nyúltam és ugye az egyben van a home buttonnal. Aki szedett már szét iPhone és szervízelt is vagy neagyisten szifon.com os szervízes az írja már meg mi lehet a probléma.

    Nagyon szépen köszönöm!

    CIkkhez: Végre alig vártam már, ez egy kicsit hiányzott a telefonból.

    Üdv!

  21. Sziasztok!Hogy lehet az iphone-on egy emilhez több képet csatolni? Köszi!

  22. @Limi: Justin.tv az appstoreban free, searchhoz beirod hogy FIFA es valamelyik szokott mukodni ha mazlid van nem csak az aljazira, de a magyar felejtos, de ha valaki megtudna mondani hogy az usabol hogy tudnam nezni a magyar streamet pc-n azt nagyon megkoszonnem mivel ez a FIFA-s orszagokra korlatozott ip szures nagyon kicseszett velem pl a nemet- ausztralt arabul neztem, nem kicsit volt vicces 😀

  23. OFF

    Valaki megtudja mondani ,h a telon alapbol az SSH – bevan kapcsolva ?
    Igazából azért fontos ez nekem me a telo ugyebár springboardig nem jut el,csak almázik viszont attól még megy a telo,és valahogy kikéne csalni belőle az SSH bekapcsolást ha lehetséges ilyen 🙂

    Üdv.

    ON

  24. valaki aki nagyon vágja a maces terminalos ssh -s dolgokat az vegyen már fel msn -re pls és segítsen 🙂

    [email protected]

    üdv

  25. @zoomi2: Nem a reklam helye, de ha tudni akarod nCore.cc. Magyar torrent oldal ahol eleg sok (hasznos) iPhone app van!

  26. @mynus: köszönöm szépen:)

  27. @Wasa: Nekem az ncore reggel ota nem elerheto. Marmint USA nyugatiparti ido szerint reggel ota, ez ott is igy van vagy csak ide nem er el? 🙁


Add a Comment