fbpx Skip to content

Gondolom nem vagyok egyedül azzal, hogy ha már időnként használom az iPhone beépített EMOJI billentyűzetét, szeretném, ha azokat az emotikonokat látnám a számítógépen is. Jelenleg alapértelmezésként az emotikonok így jelennek meg számítógépen, a böngészőben:

Neki is akartam állni egy szkriptnek greasemonkey-hoz, ami ezeket a kis kockákat lecseréli az iPhone-on használt emotikonokra. Így elkezdtem nézelődni, guglizni, hogy hogyan is lehetne megcsinálni. De közben megtaláltam, hogy más már megcsinálta, így most ezt az információt tenném közzé, mert szerintem elég hasznos kis dolog. És működik bármi olyan platformon, amin elfut a Firefox vagy a Safari is. 🙂

A telepítés végtelenül egyszerű. Semmi nem kell hozzá, csak Firefox és a GreaseMonkey addon, vagy Safari és a GreaseKit, és a megfelelő szkript. Az addon-ok telepítése után ehhez mindössze látogassunk el a következő oldalra, és telepítsük fel a szükséges szkriptet: iPhone Emoji Reader. A böngésző újraindítása után pedig már gyönyörködhetünk is a megjelenő emotikonokban:

Olvasd el a hozzászólásokat is

21 Comments

  1. Köszönjük Jadeye !

  2. Bocsi a tudatlanságért, de ez widovs-on is fut?

  3. Kis önreklám, de ide kapcsolódik: Itt egy teljes táblázat, amivel PC-ről is tudtok Emoji-t írni:

    http://gk.lka.hu/2009/12/the-full-table-of-emoji/

    Csak a kis kockákat kell kimásolni, iPhone-ra küldve azokat (pl. Chat-en vagy Note-okban) szépen meg fognak jelenni helyettük az emotikonok.

  4. @Dr. Akula: olvasd el a cikket, de idézem: “És működik bármi olyan platformon, amin elfut a Firefox vagy a Safari is.”

    ha tehát neked a windows-on fut a firefox, akkor…? 😉

  5. Egyedűl Win7 alatti desktop Tweetdeck-en nem látszik de annyi baj legyen !
    Mégegyszer is köszönet Jadeye !

  6. OFF: a t-mobile-nál van egy olyan lehetőség, hogy 99ezerért el lehet hozni egy 13″-as macbook pro-t. Mi a véleményetek arról a gépről? Nem túl pici a kijelzője? Sok megszokást igényel egy 15″-ös noti után? Főként netezésre és photoshopra lenne használva.

    Előre is köszi!

  7. @nszebenyi: fotosoppra 13″? szerintem megválaszoltad a kérdésed.

  8. @Jadeye: és akár te akár más, nem tudja esetleg, hogy lesz-e náluk 15ös :D?

  9. @nszebenyi: kérdezd meg a tmobilt. rajtuk kívül más nem nagyon fogja tudni. twitter: @tmobilehungary

  10. Iphone safarira lehet greasekitet tenni? Mert nekem kene travian addon 🙂

  11. Na és olyan smile progit nem tud valaki iPhone-ra, ami a klasszikus : – ) ikonokat építi be a billentyűzetbe, h azt más típusú teló is felismerje? Én olyannak örülnék :]

  12. @Dr. Akula:
    te hulye vagy

  13. @nszebenyi:
    ha jo a vas benne es van egy minimum W22-es monitorod akkor meg jo is lehet fotosopolasra, amugy csak magaban meg ha a vas is jo, NEM.

  14. @Jadeye: Köszi, de figyelmetlen voltam

  15. @zoltan: Kedves zoltan! Neked csak annyit Aki mondja másra az mondja magára! Be, beee ….

  16. @Dr. Akula: Epic Fail! XDXD

  17. Valaki esetleg nem tudja hol van az iphoneban az a *.plist fáj (gondolom én) ahol be lehet álitani a:

    “”””billentyűzeten a speciális karakterek kiugrásának az idő intervallumát, azaz gyorsaságát”””” ? (hogy hamarabb jelenjen meg egy picit az az ékezet)

    Fura hogy szinte senkit sem idegesit ez a probléma :/ googli barát cserben hagyott!

  18. @nszebenyi: a gép nagyon jó. Ps, Ai, Id csak akkor, ha van külső monitorod, ezt tapasztalatból mondom, különben kifolyik a szemed, de nem kell ilyen messzire menni, ugyanez igaz, Excel-re is (vagy annak alternatíváira). nekem az előző van ebből, tehát az első alu 13″ gép, és abból is a gyengébb, és még ez is igen szépen hegedül.
    T-mobile-nál eddig nem volt 15″, és szerintem ezután sem lesz, nem hinném, hogy túl sok fogy ezekből a gépekből ott, a fehérből még mindig a régit árulják, ha jól emlékszem.
    azt érdemes végiggondolni igazából, hogy mennyit vagy hajlandó kifizetni mobilnetre. ha így veszed a géped, akkor két évig köteles vagy megvenni a mobilnetet. ez abban a konstrukcióban, amit Te mondasz összesen 220ezres plusz költség. a gép, amit vennél 416 300 Ft, itt 300 000 Ft + 220 000 Ft-ért kapod, azaz 520 000-ért. tény, hogy jár hozzá a mobilnet, ami Budapesten és a nagyobb városokban egyébként egyre jobban működik, de mondjuk nem a telefonodon van (én az iphone-hoz vettem a mostani relaxnet m-nek megfelelőt, így a szifonon és a gépen ugyanazt az előfizetést használom). és azért ez nem váltja ki teljesen az otthoni netet – legalábbis esetemben.
    Előny mondjuk, hogy két év alatt kell teljesen kifizetni a gépet, tehát, ha egyben nincs ennyid, akkor megfontolandó. Bár szerintem érdemesebb kisebb nettel venni. 🙂

  19. Nekem Safari alatt nem megy pedig négig követtem az utasításokat

  20. bocs végig


Add a Comment