fbpx Skip to content

Sok mindent megtudtunk már az iMovie-ról. Első körben a rossz hírekkel kezdeném. Csak iPhone 4-esen fog működni. A többi eszközt nem támogatja. $4.99-be fog kerülni, ez viszont már nem olyan vészes. Június 24. lesz elérhető, sajnos iPAD-en nem fog működni. Az iTunes-al lehet majd Sync-elni, akár valós időben videót szerkeszteni.

Backgrounder

Frissült a backgrounder is, már a 4.0 is lehet használni. Jómagam sosem használtam, de ismerőseim azt mondják jelentősen megújult és használhatóbb lett. Nektek mi a véleményetek a backgrounderől?

Nincs többé Spirit.

Ennyi, az Apple bezárta azt a hibát, amit a Spirit jailbreak kihasznált. Sajnos a végleges 4.0-s rendszerhez már új jailbreak szükséges az új iBoot tulajdonosoknak. Mondjuk ez várható volt, de ne feledjük el, Geohot és posixninja-nak is van már jailbreak-re utaló postja, tehát semmi sem lehetetlen. Itt a kérdés még mindig az új telefon jailbreakre, mert ott biztos új rendszer/bootloader van.

Olvasd el a hozzászólásokat is

27 Comments

  1. Érdekes, hogy a spirit nem fog meni a 4.0-án… Nemrég valamelyik szifon guru írta éppen itt, hogy a jailbreak-ek hardveres hibákat használnak ki, és csak az új készülékeknél kell újra várni rá…

  2. First XD
    —–
    Én használom a backgroundert és szerintem szinte tökéletes!
    A folyamatos fejlesztés pedig egyre jobbá teszik. Én pl sokkal hasznosabbnak látom a backgrounder módszert, mint a 4.0-s “multitask”-ot 🙂

  3. @Szpisti: Ezt nem jól mondta a kolléga 🙂

  4. A Backgroundert nem lehet 4.0-n használni, eleve nem is engedi telepíteni és figyelmeztet, hogy csak 4.0 alatti rendszerekkel kompatibilis (r461-1).

  5. En is kiprobaltam a backgroundert de nekem nem jelentett elonyt. A push modszert jobbnak talaltam es foleg aksikimelobbnek. En foleg az IM+ hasznalom, masra nekem nem kell hogy allandoan fusson a hatterben.

  6. @johnbeurer007:

    Egyáltalán nem jobb megoldás, sőt.
    De per pillanat, míg nem terjednek el a iOS4 új API-jait használó alkalmazások más megoldás nem igen van, de ez sem működik.

  7. @Elroy:

    Az IM+ sem megy 4.0-n 😀 (futni fut, de a chat buborékok szétesnek és pár service-t nem tud elérni (ICQ, Twitter). Helyette Nimbuzzt használok, amíg ki nem jön az új verziója.

    Itt érdemes nézelődni: h t t p ://spreadsheets.google. com/lv?key=tz1lkTAAwtDi_7HJxef0Vgg&f=true&gid=5

  8. Szerintem is remek a backgrounder, bár én csak annyit tudok róla, hogy home hosszan, ha meg váltani akarok home kétszer XD, de biztos több van ennél benne. Valaki egy magyar cikket esetleg a beállításokról? 🙂
    Volt a Foldersről is szó, igaz nem most…szerintem (a videók alapján) elég gagyi a Categories-hoz képest….remélem a 4.1ben már javítják, ahogy a multitaskban a programok bezárásának lehetőségét is…

  9. @Mordon: akkor valamit elnéztem, sorry. Nem használom, csak gondoltam kiírom.

  10. A Backgrounder az egyik legjobb cydiás alkalmazás!

    Jailbreak: a Dev-Team JB-jei hardveres lyukat használnak, így egyszerűen átírhatók új szoftverre (tkp. a kernel módosításával). A Spirit viszont egy 3.1.3 és az alatti szoftververzióra specifikus biztonsági rést használt ki, ami nem alacsony szintű (iBoot, kernel stb.), hanem magas szintű, tisztán szofveres hiba.

  11. Jelenleg nincs is JB új iBootos 3Gs-re?

  12. Bocsánat! Az lemaradt, hogy a 4.0Os-re…

  13. 🙁

  14. Sziasztok!

    Egy kérdésem lenne csak valaki tudna Pécsen iPhone javítással foglalkozó szervízt ajánlani?

    Köszi

  15. Akkor touch-ra sem lesz JB 4.0 OS-ra a megjelenés napján? Tehát várni kell majd?

  16. Sziasztok, kicsit off téma. Nem tud valaki valamilyen használható progit, amivel iPad-re tudok you tube-ról videókat menteni? Ami szifonon ment az itt meg sem jelenik. Előre is köszi, ha tudtok segíteni.

  17. A modmyi oldalon megejelent nemrég egy jókis cikk a kép és videók méretéről abban a vonatkoztatásban h 16 v 32-est érdemes venni annak aki tervezi az új iPhone megvételét! Szerintem érdemes lenne kirakni!

    Backgroundert használok jelenleg, de remélem nem fog kelleni 4.0-n még ha 3G-m is van 😉

    Nagyon kiváncsi leszek mennyi idő alatt lesz JBelhető az iPhone4 (remélem a hazai megjelenésig mindenképp) ! De szvsz nagyon hamar mert ez most nagy kihívás az összes JB mágusnak 🙂

    Üdv

  18. A Backgrounder nagyon hasznos alkalmazás…A segítségével a 2.0-á Skype előtt lehetett simán online 3g alatt bejelentkezve telefonálni (nyilván 3g ungrestrictorral) úgy hogy közben játszottál, vagy zenét hallgattál és a hívás bejövetelekor akár a futó app-ot tehetted háttérbe….nekem nagyon bejött és csak hasznomra vált eddig.

  19. @Mordon: Ahogy én néztem nekem ez jobban tetszik 🙂 csak saját vélemény. A backgrounder a jobb… majd ha minden progi fogja támogatni a 4.0 ás cuccot ÉS nem lesz ilyen “béta” állapotban akkor jobb lesz. De természetesen mindenki azt használja ami neki tetszik, de egy kipróbálást megér.
    – Amugy én se szoktam sok mindent állandóan háttérbe rakni. IM, GPS progi és így nincs gond a hívás fogadással + kijelzi ha épp valami fut (badge) és ezt nagyon hasznosnak találtam hogy ne fusson háttérben a mail app nekem automatikusan kikapcsoltam a native multitaskot a mail-re és így nem megy feleslegesen 🙂

  20. @Mordon: Hat ez nem jo hir, de remelem mire kijon a 4.0 lesz frissites is. Es koszi a linket. Egyebkent csak azert nem frissitettem eddig mert 3Gm van es unlock is kell, custom fw vel menne de olyat meg nem lehet csinalni. Kar.

  21. @Supi: Én iPhone-on az aTube-ot használom. Az nem fut iPad-en?

  22. Nagyon szeretem a backgroundert, tulajdonképpen ez az az alkalmazás, aminek a telepítése után úgy éreztem: most tökéletes a telefon.
    Mostanában viszont valamiért elkezdett fagyogatni, elszórja az alkalmazásokat néha. Úgy vettem észre, általában akkor, ha valami nagyobb is bekerül a háttérbe. (3Gs 3.1)

  23. @Supi: Azt sajnos nem tudom, hogy iPad-on fut-e, de nekem az MxTube nagyon tetszik. Csak poénból tettem fel, lehúztam vele néhány számot, de nagyon jó és áttekinthető.

  24. Én vagy fél éve használtam utoljára, ahhoz képest. Ez fényévekkel jobb lett!!!

  25. @Before: Köszi, de ismerem mindkettőt és sajnos nem ipad kompatibilisek. Pedig ipadre lenne igazán értelme videot tölteni, pláne hogy van már you tube hd lehetőség is….

  26. A Bacgrounder a 3GS-en 3.1.3-as @Before: @Before:
    Nalam a Backgrounder szintén 3 GS-en 3.1.3 -mal tökéletesen müködik.
    Probáltam a 4 GM-mel is a multitaskingot, de a voip alkalmazások, mint skype, Siax 3g-n, tehát nem wifi-n nem akartak háttérben müködni. Ezért visszaraktam a 3.1.3-at.

  27. Ugye jól értelmezem és a 3.1.3-at még tudom JB-elni? Pont most fog hozni haver egy 3G-t és egy 3GS-t amit meg kellene csinálnom neki Spirittel.


Add a Comment