fbpx Skip to content
Mai hírekben szó lesz a láthatatlan védőeszközről, a látható képernyőtörésről és egy kis fehér iPhone 4 videóról.

Már kapható iPhone 4-re az Invisible Shield

Még meg sem jelent az új iPhone, de már kapható rá Invisible Shield. Az új változat előnye, hogy a hátlap átalakítása miatt jóval egyszerűbb felrakni, nem kell a sarkokkal szenvedni.
A védőeszközt én magam is használom a telefonomon. Egyik ismerősömnek be akartam mutatni a hatékonyságát, ezért kezembe vettem egy ollót. Amikor végighúztam a képernyőn, enyhe sikoly kísérte a műveletet. Miután látta, hogy nem történt semmi baja, ő is ilyet akart venni.
Persze vannak, akik nincsenek megelégedve vele és túlárazottnak tartják, úgy gondolom egy ilyen értékes telefon megér ennyit, nekem tökéletes védelmet nyújt.


Könnyen törhető az iPhone 4

A bemutatón Jobs is kihangsúlyozta, hogy az új iPhone hátlapja is üvegből készül, ami harmincszor nagyobb terhelést bír ki, mint a műanyag. A hajlíthatóságról egy videót is bemutattak. Azonban azt is figyelembe kell venni, hogy az ember a zsebében nem hajlítgatja a készüléket. Ha leesik, egyszeri, sokkszerű ütés éri, ami azért más a hajlításnál.
Az iFixYouri szervizben töréstesztnek vetették alá a készüléket (a nyomtatot áramkör viszont nem volt benne). Egy méterről leejtették a telefont, harmadik kísérletre összetört a képernyő. A szervizben ezt annak tudják be, hogy míg a korábbi modelleknél a króm keretbe volt süllyesztve a képernyő és az védte, addig az újnál az alumínium keretre van ráhelyezve, így semmi sem védi.
Egy kicsit fenntartással kell fogadni a tesztet, mivel a telefonnak nem volt bele és nem a gyárban illesztették precízen össze, de azért jobb lesz vele vigyázni. Kíváncsi leszek, vajon az Invisible shield mennyire véd az ilyen behatások ellen.



Fehér iPhone 4 hands-on videó

A hétfői bemutató után lehetőség nyílt fogdosni az új készüléket. Itt egy fehér telefont látunk, amiben bemutatják a képeket, videót és a multitaskinget. Egyre inkább tetszik 🙂

Olvasd el a hozzászólásokat is

56 Comments

  1. Hello.Bocsi az off-ert,de van egy kerdesem.Mikor kijon az iOS 4.0,es en backupolom a iPhone-t (3.1.2),ezt a backupot tudom majd restorolni a 4.0 update utan? Nem akarom,hogy a menteseim elmenjenek.A valaszt elorre is koszonom 😀

  2. @Jenei Arnol:
    A Nagymesterek nem ajánlják a backup visszarakását.

  3. @taky1974: csak ha jailbreak-elt a készülék. ha nincs rajta jailbreak, akkor nyugodtan mehet a backup/restore

  4. Szerintem ez a képernyő biztos nem üveg, üveg egy iszonyat rideg anyag aminek nulla a hajlékonysága

  5. @Valed: hibás. a kijelző speciális üveg. az üveg ridegsége változtatható. például üvegszál sem lenne, ha nem lehetne hajlíthatóbb üveget létrehozni. nézz utána. 😉

  6. @Jadeye:
    Miota van ajfonom ezen agyalok.Jailbreak backup restore.
    Szoval itunes “jailbreak” fieokat is lement? gondolom meg van irva szepen h milyen dolgokat backupoljon, es jaibreaket nem irtak bele.
    Amugy eddig meg sosem volt bajom jailbreak restore-ral.

  7. nekem biztos fehér kell Jadeye megyünk németbe?

  8. Nah akkor hamarosan jön az az idegbeteg pasi a turmixgépével aki majd teszteli.. 😀

  9. szép napot mindenkinek
    jól néz ki ez a full fehér iphone bár a fekete se rossz 🙂
    2 kérdésem lenne az egyik hogy lehet Pesten kapni valahol ilyen Invisible Shield -et és ha igen mennyibe kóstál?
    a másik ha szeptemberbe lehet majd kapni itthon az új iphone-t gondolom a T-nél akkor itt is micro simmel vagy ez hogy lesz?

  10. @Tian10:
    Jaja! szerintem meg aznap! 🙂

  11. Németorszagba lehet majd függetlenül kapni ? 😀 ha mentek szoljatok megyek én is 😀 😀

  12. én remélem hogy lehet majd függetlenül kapni nekem is csak úgy kell. a GS most kapható minden szolgáltatónál ahogy néztem 2 hete mikor kint voltam

  13. @Jadeye:
    Fel sem merült bennem, hogy valaki jailbreak nélkül használ szifont. 🙂

  14. Aki óckodna az invi shield használatától, vagy drágának tartja azoknak írnám, hogy 8 hónapja van rajta a telefonomon, és még mindig tart, sehol nem vált fel. Maximálisan védi a telót, sehol egy karc vagy sérülés. A készülék tapintása is jobb lett.

  15. Mi az a kis valami az hangszóró és a másodlagos kamera felett ? 😀 elég érdekesen néz ki…

  16. @Atesz: szerintem azok a szenzorok amik érzékelik a fényt. Csak a feketénél nem láccik mivel fekete maga a szifon:)

  17. lehet kapni nagyon elegáns tokokat. ez az Invisible Shield nekem elég barbár megoldásnak tűnik egy ilyen presztízsű telefon esetében. én is megvettem anno, rábeszéltek, de azzal a mozdulattal ahogy feltettem és megláttam, vettem is le. elveszíti a készülék az eleganciáját. mert nem igaz, hogy nem látszik ez a darab cellux rajta. mondjuk ha valaki úgy használja, mint ahogy a múltkor láttam egy krumpliárus kezében… vegyen rá búvártokot. és most nem szerettem volna senkit megbántani, aki felragasztja a telójára.
    sajnos veszettül tetszik ez a fehér, de nem tudom, mikor lesz alkalmam lecserélni rá a 3G-ét.

  18. @Atesz:
    tavolsag mero szenzor, ami most is van a teloban csak nem lathato ennyire, direkt fennyel szemben lathatod van 3 potty a lap alatt a hangszoro mellett a mostaniakon abbol egy a fenymero (a kijezlzonek)ketto a tavolsagmero infrafeny es a visszavert infrat erzekelo erzekelo

  19. Értem, de miért látszik ?:S sokkal jobb volt előtte h elrejtették és sztem jól is működik, működött…

  20. @Zoltan: na igen itt egy picit pontosabb megfogalmazást olvashattunk:)

  21. @Sonik-29: hali Sonik, bizz bennem, nem kell nekd az az invisible shield!!!! 🙂 és nagyon reméljük, hoyg még augusztusban ideér az iphone 4

  22. Sziasztok, szerintem senki sem fogja dobálni a szifonját, sőt aki ilyet vesz, azért tud már rá vigyázni. Én is egy bőr tokban tartom, és vigyázok vele.
    Az üvegre visszatérve, tévedésben vagytok néhányan, az üveg nem egy anyag, hanem az anyag egy állapota… Ezért lehet szinte bármilyen anyagból “üveg” üveget gyártani… Csak legyen átlátszó.
    És egyébként pont emiatt látszik a fehéren a fényérzékelő… Az eddigi feketén nem látod, ha valahol átlátszó a burkolat, mivel benn sötét van, és a fényérzékelő szenzor is feketéből van (minden fényt elnyel…) de a fehéren, ha átlátszó részt raknak, akkor az nem lehet fehér (a fehér minden fényt visszaver…)
    Ennyi!
    Bocsi, de fizika tanárként el kellett mondjam ezt. :DDD

  23. @Jadeye: az üvegszál sem hajítható, nem lehet létrehozni hajlítható üveget

  24. Érdekes cikk! Kíváncsi lennék azért hogy az új szifon belső alkatrészei mennyire vannak védve meg hogy mennyire lesz szervizelhető ez az új csoda elő-/hátlap. Kijelző minőségével és videólejátszásával meg továbbra se bírok betelni 😛

  25. Árulnak hozzá hivatalos Apple bumpert amit ráraksz a szélére akkor előre és hátrais kinyúlik kicsit a telefonon, hogy ne érjen le az adott rész földre, vagy valahova…

    Én nagyon gondolkozok, hogy a 3g-met becserélem…Magyarországon működik az, hogy a régit beviszem és az újat ráfizetéssel megkapom? Dominós vagyok.

    Szerintetek mennyilesz?

  26. @Valed: tehát akkor a hajlítható üvegszálas kábel szerinted NEM létezik. rendben. akkor véletlen se menj be egy modern szerverterembe, mert le fog esni az állad.

    illetve akkor menj, és ezt közöld Steve-vel is, meg a gyártókkal is, hogy ők mind-mind hazudnak, és amit gyártanak, az nem is létezik.

    másrészt az üveg igen is lehet rugalmas, de látom, nem figyeltél oda fizika és kémia órán (vagy már nem is tanítanak ilyet). az üveg egy állapot. aminek a ridegségét a felületi feszültsége adja. ez a felületi feszültség változtatható.

    de ha nekem nem hiszel:
    http://www.youtube.com/watch?v=bHlQdfvdvUg
    http://www.technologyreview.com/computing/25429/

    “People think manufacturing on flexible glass is impossible because they think about TVs getting broken by Wii remotes…”

  27. A szolgáltatónak nincs szüksége a használt szifonodra. max eladod.

  28. Az invisible shield ejtés ellen mennyire véd? Nem mintha dobálnám, de ha lecserélem a szilikon tokot, beza felmerül a kérdés. Vagy ez direkt és kizárólag karc ellen van kitalálva?

  29. @Valed: Hogyne lenne hajlítható az üvegszál? Tudod te miről beszélsz? Menj már be egy festékboltba…méretre kapsz üvegszálat és hajlíthatót mert nemkeveset dolgoztam már vele, csak akkor lesz kemény ha bekened egy speciális ragasztóval.

  30. @Chay: Csak karc ellen véd

  31. Aki rakott már fel IS-t 3G-re, az tudja mekkora suck – aki mást mond az vagy hazudik, vagy cseppet mazo. A sima felület oké, de a hajlatokban….
    Mindegy, nekem sikerült tökéletesen felrakni, de a telefont azért vettem, hogy használjam. Mindig a zsebemben volt, meló közben is, és egy idő után a széleknél elkezdett felválni, aláment a kosz, és nem volt szép, egy idő múlva meguntam, és lehúztam a francba. Ja, és a kolléganőm kulcsával azonnal sikerült megkarcolnom – pech. Én is póverkodni akartam, csak nem jött be. 😀
    Mindenesetre, az iPhone4-re, ha majd lesz, újra megpróbálom az IS-t, hátha ezen már jobban muzsikál majd.

  32. OK.Ha a backup visszarakasa nem ajanlott akkor mit tehetek hogy ne veszitsem el az adatokat?

  33. Szerintem nagyon törékeny lesz az új iPhone. Nekem 2g-m van, semmilyen védő nincs rajta, kb. 10-szer ejtettem már le, de csak kisebb karcolások keletkeztek.

  34. @bal: jo lesza bumo vagy mi amit Steve mutatott be 🙂

  35. @Crazy: bump*

  36. @Crazy: Jó lesz ütés ellen, csak ha már ilyen minőségi anyagokból rakták össze, inkább azt nézné, tapintaná az ember, nem egy gumikeretet.

  37. @Jenei Arnol: keress az oldal keresőjével: “hogyan mentsük adatainkat manuálisan”

  38. Koszi a segitseget mindenkinek 😉

  39. Invisible Shields nélkül már rég nem lenne iPhone-om. A környezetemben 4 embert is rábeszéltem és egyikük sem bánta meg. Igaz az iPhone kerek hátlapja miatt nehéz felrakni és huzamosabb ideig (6-8 hónapnál tovább) fenntartani, de szerintem egyáltalán nincs túlárazva

  40. Valaki mondja meg miért kell az üvegre védőfólia? Hacsak nem kulccsal meg bugylibicskával hordod egy zsebben.. ..és ott az oleofób bevonat is..

    Én max attól félek hogy hiába olyan erős az az üveg, ha a sarkára esik mondjuk egy betonra :-S

  41. @Gabo: leginkább azért, mert a szifon üvegfelülete speciális zsírtaszító védőréteggel van bevonva. Emiatt nem állandóan brutál ujj- és füllenyomatos a teló.
    Viszont, a legkisebb mikrokarcolás is képes megindítani ezt a felületet és utána az egy idő elteltével lekopik. Én is így jártam, pedig baromira élveztem a csupasz telefont. Aztán rakattam rá fóliát (nem tudom, IS volt-e), azóta jobb, bár tény, hogy meg kellett szokni egy kicsit.

  42. Is olyan, mintha az X5-ös BMW-ét lefóliáznám, amikor trágyázni megyek vele a pusztába. nem olyan használatra készült. az iPhone külsejét sem aprópénzzel, kulcsokkal kitömött zsebekre optimalizálták. (félreértés ne essék, nincs X5-ösöm ;))

  43. Ja, mindenki platinaberakasos balnafityma-tokban tartja es kulon aston martinnal hurcoltatja maga utan…
    Ez egy hasznalati eszkoz, nem art vedeni, de azert eletszeru korulmenyek kozott hasznalja az emberek tulnyomo resze.

  44. A videóban az emberünk azért levághatta volna előtte az ordas nagy karmait! 😉 Máris nem lenne olyan béna, mint aki még sohasem fogott a kezében iPhone-t…

  45. @Before: nem tudom, hogy az emberek túlnyomó része hogy használja, csak hogy én hogyan teszem. több mint másfél éve megvan, még mindig nagyon szép állapotban. egy egyszerű, nem csicsás, de praktikus 5000 Ft-os bőrtokban hordom. nem vitrinben tartom, nincs külön szobája és nyalogatni sem szoktam. attól még vigyázok rá. alapjában véve strapabíró a kijelző, persze ha szerszámosládában hordanám, az látszana.

  46. @airness23: én meg ötpercenként ránézek, rengeteget levelezek, ha tokba tenném, seperc alatt hülyét kapnék tőle. Ráadásul a telefon már magában is elég bumfordi. Amikor megvettem, néztem mindenfélét, de nagyon nem győztek meg, így maradt a telefon tok nélkül. Meg tudom emészteni, hogy karcos lesz a háta, ami zavar, ha az eleje ocsmánnyá karcolódna, mert az a használatban zavarna, de nem valami időtálló befektetésnek vettem, hanem azért, hogy használjam.
    Ismerősöm mindig lefolpackozta a távirányítóit, hogy ne koszolódjanak. Ritka röhejesen nézett ki, de ő büszke volt magára, hogy mennyire vigyáz rá. Igaz, végül folpackostul baszta ki egy lomtalanítás során nem egyet…

  47. @Crazy: hali Crazy azé meglestem volna hogyé adják, ja mondjuk igazad lehet jöjjön augusztusba pont lejár az utolsó részlet és szeptemberre meg már lesz hozzá Jb és le lehet cserélni 🙂

  48. @airness23: aknek X5-se van anak is van kulcs és apropénz a zsebibe!

  49. Eszméletlenül tetszik az új iPhone,de csak egy baj van vele,ez a mikro sim…
    nomeg elképzelem az ára milyen lehet…

  50. @paprika: De lehet hogy egy masikban. 😀 hisz akinek X5-ose van annak lehet hogy, van ket zsebe is.

  51. @Warnen: csatlakoznék az előttem szólóhoz! én szenvedtem vele egy csomót és szarul is sikerült felrakni, elkezdett koszolódni és randa lett! ráadásul akkora karc lett benne egy polc szélétől mint a huzat! jó cucc persze, de akkor inkább veszek 500-ér egy hátlapfóliát és full ugyanaz, ez sem karcolódik most!

  52. @paprika: hát a köteg húszezres valakinek aprópénz az tény! 😀 (bocs, ezt nem hagyhattam ki)

  53. Invisible shield 6900 HUFtól 10900-ig láttam. Ma már alig kapni. ZAGG.com tól tudsz rendelni, én ott vettem eddig mindenre. 4G megvásárlásával lehúzom az 1 éves régit, mert nagy porban dolgozom, és tényleg koszolódik a széle. Veszek rá másikat, majd asszonykám kap EGY KARCMENTES és szép telót. Én az egyik haverral egyszerre vettem a telót, és ő pormentes helyen dolgozik. Nagyon vigyáz rá, mert kicsit rá van kattanva erre a mindenre vigyázzunk feelingre, de minden alkalomkor, mikor kezébe veszi a telót mondja, hogy megbánta, hogy nem vett. Négy napos volt a gép, mikor meghúzta. Egy X5 re meg valóban nem kell semmilyen fólia, de ha jó biztosítást veszek rá, amelyik karcolásra is fizet, attól miért lennék én idióta?

  54. Ezt a faszt. Úgy kezeli azt az érintőképernyőt,mint aki még sosem fogott szifont.Én nem vagyok krumpliárus,de az első 2G-met simán elejtettem egy geci fémdetektoros kapun való ki-be rohangászás során. Rommá is tört a kijelzője. Viszont minden ugyanúgy műkszik rajta 😉
    Off: Érdekel valakit 10E-ért? :):):)

  55. nekem fél éve van 3gs-em és az első hónapban nem volt rajta se fólia se hátlap se semmi és eléggé csúnyán megkarcolgattam a fekete hátlapot.Rendesen edzettem a kütyüt.Most egy 1500Ft-os fólia van az elején ami még mindig bírja a bal felső sarokban kezd egy kicsit alá koszolódni.A hátán meg egy rápattintható kemény hátlap van.Eléggé szétszórt vagyok s figyelmetlen, előző telefonomat is szarrá törtem mert állandóan leejtettem XD(1x-2x ezt is úgy hogy kidobta a simkártyát..) de még 19 hónap törlesztőm van hátra szal jó lenne ha szép állapotban kibírná a teló..
    Nekem is nagyon tetszik a 4g-s kíváncsi leszek itthon mikorra fog elterjedni (vagy elterjed e egyáltalán) a mikro sim.

  56. “nekem tökéletes védelmet nyújt ” mi ez koton ? :DDD


Add a Comment