fbpx Skip to content
Tegnapi napon frissült a Skype, így már 3G-n keresztül is lehet hívásokat bonyolítani. Azonban annyira nem kerek a történet, mert a 3G-s Skype-to-Skype hívások csak augusztus végéig lesznek ingyenesek, azután egy minimális havi előfizetési díjat kell fizetni. Rögtön elkezdtem továbbgondolni a helyzetet:
1, Szeptembertől a sima (nem 3G-s) Skype-to-Skype hívásokra is havidíjat vezetnek be. Ezt nem tartom elképzelhetőnek.
2, Az így beszedett díjat hálózathasználatért visszaosztják a mobilszolgáltatóknak, főleg az AT&T sírhatott a díjért. Ez utóbbit valószínűsítem.
Így már annyira nem tudok örülni az újításnak. Push még mindig nincs. Lehet, hogy a 4.0-ás rendszerrel együtt jön?
Ezen kívül még CD-hangminőséget ígérnek 3GS-en keresztül és javult a hívás minőségét kijelző indikátor is. Fantasztikus.

iPAD

iPadItalia a készülék olasz premierjére készített egy profi összeállítást egészen 1976-ig visszamenőleg az Apple termékeiről. A filmben természetesen Steve Jobs is kiemelt szerepet kap, láthatjuk a fizimiskában történt változást.
Apple fanboyoknak (és fangirlöknek) kötelező végignézni a filmet.

Olvasd el a hozzászólásokat is

35 Comments

  1. megnézném a filmet, ha látszana, de osx-en csak egy nagy fehérség 🙂

  2. 3gUnrestrictor-al így is használható, nem kell nekem az új szkájp 🙂

  3. énis, iphoneon áthuzott play gomb:(

  4. restore közben pont jó ez a videó 😀

  5. @Ateszpapa: én is pont erre gondoltam 🙂 le is mentettem a régi ipát, mielőtt befrissítettem…

  6. Jó kis film, a szemfülesek most rájöhettek, hogy az Április 1-i tréfán Jobs vs Geohot volt a képen 🙂

  7. Szuper. Már csak az lenne a kérdésem, h 1 perc beszélgetés mennyi adatot visz el, h tudjam az 1gb-os előfizunál mennyire figyeljek?!

  8. Elképesztő kis videó. Hatalmas dolgokat tud az ember véghezvinni, ha van benne elhivatottság és fantázia. Asszem Stevenek ebből bőven kijutott. I Looove Apple. 😀

  9. Sziasztok!

    Miert van ,hogy az itunes-al szeretnek egy ipod-t regisztralni egy uj account-al ,de azt az uzenetet kapom ,hogy nem vagyok jogusult regisztraciora. A gepemrol mar 3 eszkozt regisztraltam.

  10. Hát voltak izgalmas dolgok a vidiben, de amúgy ez a csöpögős bárgyúság eléggé kiakasztó volt. Mikor lesz welcome iPad Hungary?

    —>

  11. Es meg mindig nincs benne push tamogatas, hihetetlen… A video meg bena, de jo lesz az apple die hard fan-oknak. Steve Jobs normalis embernek tunt fiatalon de most mar ugy is nez ki amilyen – gonosz. 🙂

  12. Frissitettem, valaki el tudná küldeni a régi ipa-t?
    Kell a francnak ez az új 🙁

  13. 😀 Am énis lementem külön mappába, sőt külön partícióra az összes kijövő frissítés előtti ipa-kat minden apphoz, amim csak van, nem egy ,, szuper” updatet kerültem már meg így.

  14. Meglepne, ha az ingyen beszéd a kliens verziószámán múlna augusztustól, inkább talán az dönt van-e havi előfizetésed-e a skype accountodon.

  15. Ismét egy jó dolog, amit el lehet cseszerinteni apple módra…xD

  16. Megoldhato-e iPhone contactlista atvitele iPadre, valamint T-s simnel mit kell APN settingsbe beallitani? 🙂

  17. Elvileg a kontaktlistre tudom a valaszt 🙂

  18. Jó a videó, főleg a Glenn Morrison zene benne 😀 elgondolkoztatott, vajon mik lehettek a legeslegelső 3rd party app-ok iphone-ra 😀

  19. Na megsem megy. Nem tud contactokat szinkronizalni mert a telefon cancelezi a kerelmet. Valami otlet? Az addressbook uagyanaz ipad iphone eseteben? Mert akkor atmasolom inkabb kezzel.

  20. @dnp:
    Ird be az appstore-ba hogy contacts backup es ott van par ingyenes progi pl. idrive lite, ez2mo backup, cellesync stb. en ezekel probalnam, iphonerol iphonera tok jol mukodnek, gondolom ipadon is futnak…

  21. handrás nincs benne a videóban 🙁

    m.blog.hu/sz/szakiblog/image/Egy%C3%A9b/handras%20ipad.jpg

  22. Durvállom a skype fizetössé tételét, pont a legnagyobb elönyét vágják haza, ha ez bejön, sztem megy a süllyesztöbe az egész..

  23. @gerike73: Ki a fenét érdekel?

  24. Nem értem a problémát. Az új verzió 3G-n lesz fizetős. Viszont a 3GUnrestrictor-nak pont az a lényege, hogy elhiteti a szoftverrel, hogy nem 3G-n, hanem Wifi-n van, azaz továbbra is ingyen lehet használni 3G-n, mivel a Skype Wifi-n hiszi magát. Rosszul gondolom?

  25. Volt egy cydias progi ami pont azt engedélyezte, hogy 3g- n is tudj telefonálni skypeon….. Csak nen tudom a nevét, vagy rosszúl emlékszem?

  26. Hmmmm ……. Borroneo kommentjéről lemaradtam, akkor lehet, hogy ez az amire én is gondoltam.

  27. Helo tudom nincs sok köze a témához de nem tudja valaki hogy mivel lehet csinálni ilyen effectet amivel steve jobs fizimiska változását szemléltették a videoban?

  28. @Borroneo:

    Jól tudod, de ezt már leírtuk a postban.

  29. egyébként meg 2010-végéig ingyenes a 3G hívás…

    h t t p : / / blogs . skype . com/en/2010/05/iphone_calling_over_3g.html

  30. @Ateszpapa: Oké, csak akkor nem értem a parát, hogy tartsuk meg a régi verziót mert még jól jöhet.

  31. Leszedtem (némi hezitálás után) a 2.0 skype-ot.
    Én elég sokat használom, de elsősorban chat-re, bár mostanában beszélni is szoktam rajta (3GUnrestrictor rulez). Olyan régóta esedékes egy frissítés, szóval nagy reményekkel próbálgattam, de alapvetően nem látok benne semmit, ami jobb lenne. Egy kivétel van: régebben, ha egy chat-ablakban túl sok volt a szöveg és elfordítottam (akár véletlenül is megesik) a telefont, akkor visszafordítás után a billentyűzet szépen ott maradt, kissé ferdén, de kitakarva a képernyő felét. Na, ezt most nem tapasztaltam, viszont a legszarabb hiba még mindig fennáll: állandóan elveszíti a kapcsolatot, illetve a telefon eldobja a 3G-t (ezt más program alatt nem nagyon láttam, csak skype alatt). Ráadásul ilyenkor néha egyáltalán nem áll vissza a kapcsolat, nem mennek (és jönnek) át az üzenetek. Gyakran ki kell lépni a kliensből és újraindítani. Legmókásabb, amikor egy-egy újraindítás során pont az a partner hiányzik a listából, akivel chat-eltem, néha 4-5 újraindítás is kell, hogy újra megjelenjen.
    Ettől eltekintve szerintem messze a legjobb chat-program, amit próbáltam szifonra, elsősorban az üzenet-visszajelzés miatt, vagyis látom, mikor kapta meg a partner, amit írtam.
    Ja, még egy új hiba, legalább is nálam: a billentyűzet pár pixellel magasabb lett, így kitakarja a textbox felét, amibe az üzenetet írja az ember. Gépelésnél még nem is annyira gáz, de ha javítani akarsz, netán bemásolni (és szerkeszteni) valamit, akkor necces…

  32. @Taft25: úgy látszik beijedtek, mert módosítottak rajta…

  33. Ez vicc , hogy meg mindig nemtudtak megirni Ipadra! Termeszetesen fut rajta csak kisméretbe! Ha 2x re nyomod akkor meg druván pixeles 🙁

  34. Nem örülök neki hogy fizetni keljen azért mert egy programot használok
    De hát a pénz motivál! 🙂 🙁

  35. Akkor én örülhetek még a 2g-mnek? Wifi+skype…hehe…. 🙂


Add a Comment