fbpx Skip to content

Itt a hivatalos twitter alkalmazás

Pár hete a Twitter Inc. megvette a Tweetie fejlesztőcégét, így már lett hivatalos iPhone-os twitter alkalmazás is. Három napja kivonták a Tweetiet a forgalomból, tegnapra pedig kiadták Twitter név alatt az átpofozott alkalmazást.
Mivel én Twittelatort használok, a Tweetiet nem ismertem, gondoltam kipróbálom ezt is. Hát, annyira nem győzött meg. Twittelatorban jóval több beállítási lehetőség van, jobban testre szabható, látom az új tweetek számát, stb. Azt hiszem maradok a Twittelatornál.
Az alkalmazás ingyenesen tölthető le a magyar App Store-ból.


Lesz vaku az új iPhone-ban

Tegnap tovább boncolgatták a 4.0-ás rendszer negyedik bétáját, vakura való utalást találtak. Sőt! Nem csak iPhone-ra, hanem iPod-ra és iPad-re is.


A készüléknek le kell hűlnie, hogy használni lehessen újra a vakut.

Ráadásul már a 10.7-es OS X-re is van utalás, pedig még a nevét sem tudjuk. Ezek szerint valamikor a 4.x rendszer élete folyamán akarják piacra dobni, 2011. júniusig bezárólag.


Szinkronizálás iTunes nélkül

Sokaknak nem tetszik, hogy ha valamit fel akarnak tenni a telefonra, akkor azt iTunes-on keresztül kell tenniük. Nekik fejlesztették ki a PwnTunes nevű alkalmazást, mellyel zenéket (ID3 taggel együtt), képeket, Safarival letöltött fájlokat, videókat, egyéb dokumentumokat lehet USB-kábelen feltölteni és letölteni a telefonról (természetesen fájlböngészőre is szükség van).
Az alkalmazás Windows 7, XP és Vista kompatibilis, Mac-en nem működik, 12.99 dollárért letölthető a BigBoss repóból. Kicsit drága.

Tetováltasd az Apple-logot a válladra! Steve Jobs is megirigyelné!

4.0-ás rendszer negyedik bétájának újdonságai

Újabb két hét telt el, ezért megjelent a 4.0-ás rendszer negyedik bétája. Fejlesztők szerint ez már jóval stabilabb az előző verziókhoz képest, következő újdonságokat fedezték fel benne:
– 18 új háttérkép. Sajnos a 3G tulajok nem tudják beállítani ezeket, csak 3GS-en működik,
– az Óra, Számológép, Iránytű és Voice memo a Utilities nevű könyvtárban helyezkedik el,
– lehetőség csoportos MMS küldésének kikapcsolására,
– fényképek nézegetése fekvő nézetben is (nem kell forgatni a képet),
– Térképben az aktuális pozíció megtalálását segítő ikon megváltozott, egyezik a képernyő tetején lévő GPS használatát jelző ikonnal,
– magyarokat ugyan nem érinti, de úgy látszik engedélyezik az AT&T hálózatán is az internetmegosztást (tethering).
A verzió június 15-ig érvényes, tehát addig (ha nem jön ki újabb béta), megjelenik a végleges verzió.




Itt egy újabb a képernyős videórögzítő

Ryan Petrich igen termékeny fejlesztő (ProSwitcher, Clippy, WiCarrier stb.), tegnap kiadta a képernyőképet videón rögzítő alkalmazást. A lenti klippet is így vette fel, elég jól sikerült, de a program csak 3GS-en és (iTouch 3G-n) működik. Jellemzők:
• .avi formátumban való rögzítés
• webes interface a felvételek kezelésére
• közvetlen YouTube feltöltés
• állítható kockaszám (framerate) és minőségi jellemzők
Az alkalmazás a BigBoss repóból tölthető le 4.99 dollárért.

Opera, mint alapértelmezett böngésző

Opera megjelenésen új színt hozott az iPhone-os böngészők világába. Azt most hagyjuk, hogy az első verzió sokaknak nem nyerte el a tetszését, bizonyára akadnak olyanok, akiknek tetszik. Eddig nem tudták alapértelmezett böngészővé tenni, de most már erre is van lehetőség. A BigBoss repóból ingyenesen letölthető az OpenOpera kiegészítő, SBSettingsben a kapcsolót On-ra kell állítani. Ha egy másik alkalmazásban a linkre kattintasz, megnyílik az Opera, ezután bemásolódik az URL, majd a GO gombra nyomva behozza a kívánt oldalt. Kicsit bonyolult, de hát semmi sem egyszerű az életben.


Shrek trailer

Tegnap a Gameloft kidobta a negyedik Shrek film apropóján készülő játéka trailerét. Ez a Shrek elég Supermanesre sikeredett…

Olvasd el a hozzászólásokat is

42 Comments

  1. Sziasztok,lenne egy kérdésem!
    A 4.0 mukodik majd itouch 2G-n?

  2. félig

  3. Hali ha esetleg valaki tud alternatív elérési módot a PWNTuneshoz ne tartsa magában 🙂

  4. Felig? En az aple oldalan nem igy latom. Ott nincs a listaban, hogy tamogatna.

  5. időközben nem csak trailer van már a Shrekből! US Store-ból tölthető! $6,99

  6. Én a twitterhez a Firebird nevű alkalmazást használom és ezerszer jobb mint az alap twitter. Már csak azért is mert kilépés nélkűl nyitja meg a twittekben szereplő siteokat. Szvsz, the beast!

  7. tok h az alma csomo mindent letilt a 3gre a jb meg meghozza a teljes hozzaférést:) IMádom:D

  8. VAlaki: Nincs valami program ami ktakaritja az OSt? maradék fileokat .. stb

    mint win alatt a ccleaner ?!

  9. Az isten áldja meg ezeket, mi a fenéért nem lehet a háttérképeket engedélyezni 3G-re is??????????????????? Jojo, tudom, hogy van rá megoldás: jelenleg is van hátterem, de igazán jó lenne ha az apple leszokna az efféle idiótaságokról….

  10. @Crazy: iTunes, restore. 😀

  11. Hát azt hiszem idén új iPhone-t kell vennem. Szegény 1stgen iPhone már nem supportált. Remélem nem lesz nagyon drága a T-nél az új iPhonem, meg addigra remélem melót is találok.

  12. @Gcsomesz: Twitter app sem lép ki ha megnyitsz egy linket.

  13. na offoljunk kicsit 😀

    OFF

    -Valakinek valami ötlet ,h mit tehettem fel ,h nem négy hanem 5 ikon van egymás mellett a menükbe nekem ? 😀

    ON

    Közvélemény kutatást akarok rögtönözni 🙂
    Ki milyen gyakran tölti a 3GS ét ? és átlagba mennyit megy el nekik ?
    Nem tudom ,h miért de a GS -em hamarabb merül mint a 3G-m merült :S

    Üdv.

  14. Sziasztok!

    Az mms-logo fix-el kapcsolatban nincs semmi változás ? Próbálom felrakni de error code(1)-elszáll

  15. Bocsi valaki tudja mit kellene beállitani hogy a telenor halozatbol is menjen az mms. Mert a regi beallitas nem jo És hiaba torlom maradt az eredeti És nem latom hogy valtozna Vagy valamit meg le kell szedni a szifonon ehez kulon nem eleg a regi frissitese?

  16. Hello, beszart a Global.aq…. tud valaki valami hasonló programot?

  17. OFF:
    Lenne pár kérdésem.
    Le szeretném cserélni a 3g-met 3gs-re.
    Miket kell megnéznem ahhoz hogy tudjam hogy lehet-e a 3gs-t jailbreakelni (untethered jailbreak-el)?
    Ha jol tudom ha kijön az új iphone akkor közzétesznek egy jailbreaket ami az összes tipust fogja vinni?
    Tudom hogy már néhány ember számára ez lerágott csont, de most nem találom a megfelelő topic-ot.
    előre is köszi ^^

  18. @lanika: Nekem már 1 hónapja, de még az ingyenes verzió sem működik… 🙂

  19. admin nem segitenétek nem találom sehol a beállitást a szifonos meg nem működik. köszi

  20. Mért jó az az applenak, h 3g-n nem lehet hátteret betenni?! Multitaskingot még megértem, de ez biztos rohadt sok memóriát enne.. Gyökerek..

  21. @nicegabi: nekem csak a héten kezdett el szórakozni a Lite verzió. csak kéne egy másik ilyen program

  22. tigi: bármelyiket veheted,mert mindegyiket lehet untethered jailbreakelni,csak a függetlenítést nem tudod megcsinálni,szoval nyugodtan vehetsz T -set 🙂

  23. Hát nem tudom. Nekem 3g-n van a béta de engedi a háttérképcserét.

  24. Szerintem azért nem engedi az apple a háttérkép cserét, mert nyilvánvaló, hogy az egyre újabb termékeit akarja értékesíteni, és pontosan az ilyen kis piszkáló apró dolog miatt fogja elhatározni magát a kedves vevő (ha megteheti) hogy lecseréli régi szifonját egy újabbra és az apple elérte a célját:)

    egyébként meg nemtudom miért zavar ez mindenkit annyira, úgyis majdnem mindenki jb-i a telóját, azon meg már időtlen idők óta lehet ilyet csinálni, nekem a firstgen-en is sokáig volt hátterem:)

  25. Senkinek nincs otlete miert nem megy a telenor mms?

  26. @szorian: frissítettünk a csomagon, szedd le, tedd fel megint, és egy reset network settings sem árt.

  27. @lanika: Nekem nem ment úgy egy hétig, aztán újratettem és pár napig szintén nem ment, erre olyan két napja ismét szuperül megy az ingyen sms küldés 😀 Nem értem mitől függ ez, van egy jó régi account-om, és még közel 400smst tudok küldeni. (apptrack.org) <— próbáld innen leszedni és feltenni!

  28. A gyikarcu kis fitymarengetonek nem tetovalas kelett volna hanem lemenni egy kicsit az edzoterembe. Idiota 🙂

  29. 1: mit is jelent pontosabban, h várni kell a vakura mire kihül? Ezek nagyon felmelegszenek ha percenként 120at villantok vele?
    2: “fekvo modben képnézegetés” azaz megjegyzi, h hogyan fényképeztunk vagy valamilyen algoritmus alapján eldonti h forgasson e a képen?

  30. @skl: fiveicons lehet nkm is megvan xd de a settingsbe ki lehet alitani azthisszem

  31. Van egy 2g-s iphone és folyamatosan mikor hívást fogadok vagy indítok újra indul a cucc. Lehetséges hogy szoftver hibás vagy ez valami tipikus hardver hiba?
    Nagyon idegesítő, mert lassan már senkivel sem tudok beszélni. Ötleteket várok.
    Köszi előre is!

  32. @skl:
    Én mióta Spriteztem, azóta valami eszmélet gyorsan merül a 3GS. Kb 2 percenként 1% leugrik. Semmi szír-szar nincs rajta,mégis… most addig hagyom míg ki nem jön a 4es, aztán szerintem nem JB-zem többé. Azért nem bántam meg, mert pár navigációt kipróbáltam és de fogtam volna a fejem, ha azért éppen pénzt kellett volna adnom, mert némelyiknek még igencsak fejlődnie kell.

  33. Hú, de jó, hogy van itt egy szinkronizálós hír is, így talán nem nagyon durván off a kérdésem.
    Megnyekkent a gépem, új oprendszert tettem fel, új itunes-t is, értelemszerűen. Namost, a telefonomon van kb 100 album, amik ugyan megvannak biztonsági mentésben, de nincs kedvem újra felpakolgatni őket. Most viszont tennék fel új zenét.
    Amikor aktiváltam (vagy authorizáltam, vagy akármicsináltam) a gépet a telón lévő összes appot volt szíves lezúzni. Szerencsére nagyjából tudtam, mik voltak (nem vagyok egy app-hörcsög), így újra tudtam telepíteni őket az appstore-ból.
    Nade, nem szeretném ugyanezt eljátszani a zenékkel is, így most keresnék valami megoldást, hogy az itunes ugyan legyen már olyan kedves és vegyen tudomást a telefonon lévő zenékről. Keresgéltem guglin, de semmi normális megoldást nem találtam, vagy ha esetleg normális is volt, hát, nekem kínai.
    Tudna valaki segíteni? Köszi.

  34. @Before:

    Keress rá erre a programra googleban: Sharepod. Ha jól tudom ezzel lelehet szedni a PC-re telefonon lévő zenéidet, meg simán enged fel syncelni egyéb zenéket mellé. (mivel nincs library funkciója ezért tuti nem szedi le a már fent lévő zenédiet).
    Remélem tudtam segíteni.

    ui,: PWNTunes alternatív elérés nincs még senkinek esetleg?

  35. @czegi: Köszi! Leszedni nem akarom, mert megvannak, csak törölni se szeretném őket. Remélem sikerül… 🙂

  36. @czegi: Na, ez sikerült, hálás köszönet a tippért. Viszont a borítót nem tudtam bevarázsolni… Lehet ezt ezzel a cuccal? (Be van állítva neki, de a szifonon nem látszik!)

  37. Ha lehet zenét szinkronizálni más progival, nem lehetne megoldani, hogy a safarival letöltött mp3-ak is egybol az ipod progiba kerüljenek?

  38. pwntunes alter liket akarok!!!!!!!!!!!! 😀

  39. @Before: érdekes, amikor kiléptem, szinkronizált még egyet és akkor kikerült a kép is.

  40. @sebi: Ohh thx
    Ott nem is kerestem 🙂
    Valami Five Column épült be a teloba,lehet valami theme hozta 😀

  41. @athis: Sajnos nem tudom ,h Spirit nélkül mennyit ment volna el mert aznap vettem direkt a telot amikor kiadták a spiritet 🙂
    Aztán a kis drága kb 20 percig ha szűz volt 😛

  42. Sziasztok!

    SB Settings-ben hogyan tudok előhozni egy olyan kapcsolót, amivel a rezgést tudom ki-be kapcsolni?
    Csak mert 3G-n volt és most vettem 3GS-t és ezen feltelepítettem, de nem találom a belső lehetőségek között sem. 🙁
    Pls help!


Add a Comment