fbpx Skip to content

iPhone 4G/HD speckó

A jelenlegi iPhone–t is gyártó Foxconn állítólag 24 millió darabos rendelést kapott a következő generációs készülékre. Ezeket decemberig kell leszállítania, ebből csak júniusra 4.5 millió (!) darab jut. A telefon 960*640 felbontású képernyővel, 512 MB memóriával és nagyobb akkumulátorral lesz ellátva. A képernyő használni fogja az ún. IPS (in-plane switching) és FFS (fringe-field switching) technológiát, melyek a kedvezőbb oldalról megtekintést és erős napfényben való jobb olvashatóságot segítik. Ezzel állítólag az Apple az ebook olvasást akarja nyomni. Maga a képernyőpanel 33 %-kal vékonyabb lesz, így több hely jut az akksinak. Az információkat nem erősítette meg senki.
Közben újabb videók láttak napvilágot a vietnámi készülékről. A videókon tulajdonképpen semmi komoly nem történik, az Inferno nevű analizáló szoftver indul el.

Gameloft fejlődése

Idén 10 éves a Gameloft, az egyik legnagyobb iPhone-os játékfejlesztő cég. Születésnap ünneplésére május 21-ig naponta egy játék ingyenesen tölthető le (remélem figyelitek twitter üzeneteimet 🙂 és a fejlődésről készítettek egy videót is.

Menő Manó!

Idősebbek még emlékezhetnek a 80-as évek szombat estéire, amikor is a film előtt 5 perces műsorként Menő manó (La Linea) filmeket adtak. Hamar népszerűvé vált a kis vonalember a maga stílusával, a film egyszerűségével.
A sorozat ihlette meg a La Linea nevű alkalmazás készítőit is. Történet röviden: Linea elindul megkeresni szíve választottját Linét. A játékban nem mi irányítjuk az emberkét, hanem biztosítani kell számára az akadálymentes közlekedést: ugrathatjuk, hidat rajzolhatunk a szakadék felett, stb. Az akadályok előtt ábra figyelmeztet a tennivalóra. Ha túl sok tárgynak engedjük nekimenni, akkor megsértődik és otthagy minket. Az út során rózsákat szedhetünk a hölgynek, ami plusz pontokat jelent. Számtalan kalandon mehetünk keresztül, szörfözhetünk, csillében utazhatunk, míg elérünk drága Linénkhez.
A játék nagyon szórakoztató, de nem könnyű. Csak egy élettel rendelkezünk, ezután újra kell kezdeni az adott szintet. Az alkalmazás 1.59 euróért tölthető le a magyar App Store-ból.

Olvasd el a hozzászólásokat is

52 Comments

  1. Ezt a menőmanót beszerzem majd az biztos. 😀

  2. a menomano nagyon szar, 3 perc utan toroltem:D

  3. appstore-ból?

  4. Én már be is szereztem 😀

  5. lol, 2008ban jedlikben win vista tablót csináltunk mi. azt hiszem ez most jobb mint mienk… 🙁 😀

  6. sry nem ehhez a hírhez 😀

  7. Még a nevét se tudni az új iPhonenak pontosan és mennek a találgatások, imádom XD

  8. Szerintem ez az egész egy ügyesen megtervezett propaganda része.

  9. @Sakál: nem hiszem. Az apple mindig is a “húbazmeg”-effektusra épített, Steve Jobs, az önimádó majom külön arra élvez, hogy a nézőtéren mindenki lefossa a bokáját, amikor előhúzza az aktuális “one more thing”-jét. Ilyenkor a hype az egekig szökik és brutális eladásokat lehet generálni az első hetekben. Ők ezt szeretik.
    Ehhez képest, az áprilisban kiszivárgott telefontól júliusban már nem fognak annyira behalni a népek, mivel lesz idejük megrágni a speckókat (az mondjuk tény, hogy ezek elég brutálisak), így nem lesz már akkora a felhördülés.

  10. BIG Help :S

    Spirit jailbreak után ugye cydiaban jönnek a frissítések, feltettem mindent, már csak 1 frissitésvan ami a:
    Cydia Installer: 1.0.3188-69

    Nem fogja hazavágni ? mert olvastam még régen a spiritjb nél hogy valami frisstés-t nem szeret, csak nem merem még feltenni nehogy Restore legyen :\

  11. Melyik game tölthető ma ingyen a gameloft-tól?

  12. @Before: És ha épp ezt a “one more thing” effektust akarja kijátszani újra, sőt megduplázni azt azzal, hogy egy teljesen más 4G-t mutat be, ami nem ilyen tégla formájú, hanem még kecsesebb, mint a mostani?! Aztán lesz ott “húbazmeg” bőven:)

  13. sziasztok!
    felraktam a logofixet de a status bar-on van egy kek szinu E betu es nemtudom eltuntetni es igy nem fer ki csak hogy telen…
    nezzegettem settingsbe hogy hol lehet de sehol nem talaltam az edge kikapcsolasat.
    nemtudjatok hogy kell eltuntetni?
    elore is koszi

  14. Ezen a iPhone 4G-n miért nem mutatnak egy menü-használatos videót?
    Ha tesztprogi fut rajta, akkor gondolom van rajta OSX is, vagy tévedek?
    Esetleg csak ez van rajta? Ez egy kicsit hihetetlen…
    Mindenki jobban járna, ha elküldenék Geohot-nak, hogy minél hamarabb nekifeküdjön…

  15. @Sakál: jó, de akkor mi a szerepe a diverziós készülékeknek? A speckóknak stimmelnie kell, különben alálő a várakozásoknak, az nem jó. A dizájn eltérhet, de akkora jelentőségét nem látom. Szerintem a hiperagresszív viselkedésükkel több “rajongót” vesztettek, mint nyernének egy ilyen trükkös készülékcserével…

  16. 10-esre valaki ? :S esetleg ha megnézitek a verzioszámotokat amit használtok az is jó 🙂

  17. @Tian:

    Én frissítettem, és semmi baja.
    Ugyan az a verziószám

    3Gs 3.1.3 spirit

    Müxik rendesen

  18. Apropó: ha decemberig kell ezt a mennyiséget leszállítani, attól még ugye lesz júniusban ájfón édzsdí? 😀

  19. @H2CO3: csak nem Európában… pl ikon 400 as csomag nelül nem sokat ér ha nicns ingyen netem bárhol

  20. menő manóba ha kilépek én vagyok hülye vagy tényleg nem lehet arról a szintről folytatni ahol abbahagytam? 😀 mert így annyira, nem izgalmas, hogy egybe kell végigjátszani… 😀

  21. Sziasztok Admin irtam twitteren is de semmi választ nem kaptam, hogy telepitettem az ipadra a bill fixet de nekem nincsenek dupla mássalhangzók és pl az á betű sem ugy jelenik meg hosszu lenyomásra hanem az aval együtt ezt lehet javitani valamikor?
    köszi

  22. Valaki árulja már el nekem, hogy melyik az ingyenesen letölthető gameloft játék?

    @szorian: Mennyiért vetted az iPad-et? Hol?

  23. @nszebenyi: 160.000 32 GB Wifi-s amerikából hozattam kb 1-1,5 hónapja imádom nagyon

  24. @Ateszpapa: köszönöm ! 🙂

  25. OFF: nemrég instalálltam a spirit-et és eléggé hiányolom a rock-ot. namost ezt elvileg a cydiából le tudnám tölteni de nem. instaláltam az al sources-t és még úgy sme taálja meg (sem az afc2add-ot) akármiot cisnálok ezt a 2 programot nem tlaálja és a winterboard-ot pedíg megtalálja de nem hajlandó letölteni ezért kéne a rock amit nem tlaálok :S volt restore 2x (egyszer backup és egyszer new ipod-ként) ötlet? :S

  26. hallo!
    A gameloftos témához:
    Melyik az a twitter kliens aminek tuti jól működnek a push értesítései?
    Ami azonnal kiküldi? Mindig lemaradok a két óráról.

  27. @Before:
    nem baj majd 180szor elmondja hogy “this is amazing” 🙂 de ha csak azt mondaná végig hogy “this is shit” akkor is több milliót eladnának belőle az első nap…

  28. @szorian: Honnan hozattad ennyiért? Nekem is kell, segíts ebben kérlek!

  29. OFF
    kellene egy kis help!
    két gépem van itthon. az asztali pc vel volt összekötve eredetileg az iphone, de felraktam egy itunest a laptopra is de ott nem ismerte fel az itunes. most hogy visszadugtam az asztali pc re már az is azt irja hogy nem tud csatlakozni a telohoz. volt mar valakinek ilyen problémaja?

  30. off:

    Hali olyan pdf olvasot keresek ahol lehet keresni a pdf-en belul:) nagyon fontoss lenne!

  31. már megint ez az Inferno nevű rendszeranalizáló szoftver van emlegetve. számomra csak egyetlen dolog van, ami furcsa. a gugli semmi ilyet nem dob ki találatként. tud valaki bármi pontosabbat erről az Inferno-ról?

    ugyanis:
    – az új készülék NEM lehet jailbreak-elt értelemszerűen;
    – ha nem jailbreak-elt, akkor csak legál, App Store-os app lehet rajta, vagy saját fejlesztésű;
    – App Store-os nem lehet, mert ilyen app nincs az USA Store-ban, ahol pedig 99%-ban ott az összes;
    – az iTunes Preview sem tartalmaz ilyet, és ha tartalmazna is, azt kidobná a gugli;
    – fejlesztői app nem lehet, mert ahhoz regisztrálni kell a készülék UDID-jét az adott developer accountjához, az alapján meg az Apple már rég tiltotta volna;
    – az Apple eddig nem kommentálta az esetet.

    akkor gondoljuk végig logikusan. van egy állítólagos, újabb 4G. semmit nem tudunk róla, csak azt, hogy majdnem úgy néz ki, mint a korábbi esetben. a menüjét működés közben itt sem látni, csak ezt az említett Inferno nevű ismeretlen, guglizhatatlan appot, ami NEM lehet cydia-s, hiszen erre a készülékre nincs jailbreak. ugyanakkor nem lehet appstore-os sem, mert a store-ban nincs ilyen app.

    a korábbi videó alatt több alkalommal is nyomkod olyan gombokat, amire egy iPhone-nak reagálnia kell, de mégsem teszi: home gomb legalább 3 alkalommal, hangerőszabályzó 1-1 alkalommal, némító gomb be/ki. ezek használatakor nem történik SEMMI.

    a legnehezebben cáfolható a szétszedés után az elektronika. no de gondold végig: a gizmodo közzétett egy csomó, nagy felbontású fotót az elektronikai alkatrészekről is. ugyanakkor a készüléket nem látni NORMÁL működés közben. egy kopipészt nyáklapot meg a fotók alapján könnyen lehet csinálni, a funkcionalitás ilyenkor nem követelmény, elég, ha ugyan úgy néz ki.

    szerintetek még mindig meggyőző a dolog? lehet ez valódi 4G prototípus, a fenti furcsaságok ellenére is?

  32. @nihil: én is csak előről tudtam kezdeni…

  33. ugyanitt: akinek megvan az említett Inferno app, tegye közzé, honnan lehet beszerezni, mert tesztelnénk!

  34. Pls Jadeye segits. Par hszel fentebb irtam de nem valaszolt senki, Te viszont biztos talalkoztal mar ilyennel

  35. @kapusij: írd le pls a pontos angol szöveget, hogy mit ír, mert ezt így sajnos nem értem.

  36. Én személy szerint azt vártam, hogy végre AMOLED kijelzőt kapnak az iPhone-ok, mert akármilyen IPS technológia, az akkor is csak TFT… Bár egyesek szerint az AMOLED olvashatósága napfényben=0, a TFT meg még a 3G-m ben is nagyon jól teljesít… Fura ez, de majd Steve megmagyarázza, neki pedig biztos el is hiszem 😀

  37. @Jadeye: iTunes could not connect to this iPhone because an unknown error occured: (0xE8000022).
    iPhone 3G-ről van szó, 3.1.2 blacrainelt. az iTunes verzio 9.1.1.12-es. Tegnap updateltem a 9.0ról, mert azzal is ezt a hibaüzenetet dobta és megpróbáltam hátha ez megoldja. Ha nem latja az iTunes, hogy tudnam egyáltalán restorelni a telot?

  38. @szorian: Nekem sem működött, de feltettem az iphonra írt változatot, és azal jól működik az iPadom.

  39. Ugy néz ki megoldodik a problema. DFU modban restorelem és utanna JB

  40. Szinte 100%-ig biztos vagyok benne, hogy még csak nem is fog hasonlitani erre a 4G. Az Apple játszik velünk… nehogy már a világ pár részén tökvéletlenül elhaggyon minden apple fejlesztő egy ilyen telefont…. ez csak azért van, hogy az Apple elterelje a figyelmünk és ezt elemezgessük amig mennek a napok és aztán mindenki várja majd hogy húha jön a nagy 4G, de már úgy is láttuk, és akkor Jobs előveszi a telefont és egy darbja sem fog hasonlitani!!!
    Biztos hogy semmi köze nincs ennek a telefonnak a jövőbeli 4G-hez!

  41. @Before:
    Ez egy rusnya “iphone”. Nekem még a 2G is jobban bejön mint ez. Nem cáfolom, hogy a technikai adatok stimmelnek, passz…De: “Maga a képernyőpanel 33 %-kal vékonyabb lesz, így több hely jut az akksinak.” Videóban látott telefon-saját telefon összehasonlítása: A 3G képernyője jóval vékonyabb, mint a bunkofoné’, nemhogy fordítva. Főleg a harmadával. Szerintem nem elvetendő ennyi erővel az összes többi concept se, csak ennek már nagyobb a reklámja. Őszintén. Előfordulhat ilyen manapság? Ipari kémkedés megy ezerrel, az oké, de bejelentés előtt hónapokkal kiszivárog, és nem változtatnak rajta semmit? Ennyi erővel 1000 kínai cég már koppinthatná ezt a modellt, és már kiadnák holnap:P (bár kitudja mi jár az ő agyukba…)
    Szszumma szummárum: Majd kiderül:)

  42. “A sorozat ihlette meg a La Linea nevű alkalmazás készítőit is”
    És az egyik bank reklámját is

  43. OFF: Lenne egy kérdésem, installous telepítése után (valamikor ugy 3.1.3 környékén, mostanában sok volt belőlük) egyszer csak azt vettem észre, hogy a telefonon lévő app store alkalmazás nem tud upgradeolni (free appokat). Letölteni tud, de upgrade-nál ezt írja: “Cannot connect to iTunes Store”. Fura mert ha letörlök valamit és visszateszem az uj verziót az simán felmegy, csak az upgrade szórakozik. Installous is simán telepít.

  44. Sziasztok bocsi az OFF-ért.. az iTunest szabad frissíteni? Nagyon fontos lenne! Légyszi írjatok! Köszi!

  45. @rolcso: fú… ne tudd meg, ezt már hányszor írtuk le… de csak a biztonság kedvéért akkor megint: IGEN, SZABAD frissíteni 9.1.1.xx-re az iTunest. 🙂

  46. @Jadeye: Az én bajomra (45.) esetleg nem tudsz valami okosat?

  47. @MaDFoX: nekem itthon a wifin szokta ezt a nyekergést eljátszani a telefon. mobilneten meg kapcsolódik. esetleg router újraindít, teló újraindít. nem egyértelmű, hogy mi miatt lehet.

  48. ó szifon hozzászólók hozzátok fordulok egy problémával

    So 😀 Van olyan lehetőség hogy pl. Játékot szeretnék multiplayerbe játszani Bluetooth-on de olyan játékon ahol nincs bluetooth opció csak WiFi ? Azt tudom hogy 3Gunrestrictorral lehet a mobilnettel multizni de nekem az kéne hogy a bluetooth-ra irányítsa a WiFi kapcsolódást, úgy mint mikor a mobilnetre hárul a WiFi kiválasztásánál. Remélem érthető 😀

    Cél: pl kocsiba játszani egy iPhone-al meg egy iPod touch-al ahol nincs net, csak bluetooth-os összekötettéssel megoldható a multiplayer.

    Van még egy lehetőség hogy az iPhone-on MyWi-vel csinálok egy HotSpot-ot így az iPod Touch tud kapcsolódni wifin az iPhone-ra én meg a mobilnettel tudok “wifizni” -> multizni
    De így megy az adatforgalom, bluetooth-on jobb lenne :/

  49. Sziasztok menomanoba, hogy kell elmentei a játékot?? Válaszook előre is köszönöm!!!

  50. Sziasztok menomanoba, hogy kell elmenteni a játékot?? Válaszotok előre is köszönöm!!!


Add a Comment