fbpx Skip to content
Tegnap az Apple letölthetővé tette a 4.0-ás rendszer harmadik bétáját. Szemfüles fejlesztők felfedeztek néhány újdonságot.
1, Multitaskingél a megnyitott alkalmazások részen az ujj balra húzásával menügombok jelennek meg. Egyik megakadályozza oldalra fordításnál a képernyő forgását, álló helyzetben marad az, a többi pedig az iPod vezérlését segíti. Ezek a vezérlőgombok most is megjelennek, ha kétszer megnyomod a Home gombot.

2, Fájlmegosztás: iPad-hez hasonlóan végre iPhone-nál is megjelenik a számítógépre/ről való fájlmegosztás. iTunes-ban az Apps fülön lefelé kell tekerni, utolsó pontként megjelenik a File sharing menüpont. Drag-and-drop módszerrel lehet fájlokat mozgatni (persze szinkronizálás is szükséges). Egyelőre még csak a Mail alkalmazás engedélyezett, de a képet elnézve van ott többnek is hely 🙂

3, Multitaskingnél alkalmazás bezárása: egyszerűbbé tették, mivel már nem kell minden alkalmazást hosszan nyomva egyesével bezárogatni, hanem a törléshez hasonlóan lehet becsukni, lásd a mellékelt képen.

4, Kismértékben módosult a baseband.

Olvasd el a hozzászólásokat is

41 Comments

  1. A 3 újdonság a File Sharing kivételével nincs 3G-n.
    Plusz nem tudom hogy ez mennyire újdonság, de ha éppen egy olyan App-ot használunk, amelyik használja a Location Services-t, akkor egy nyíl jelenik meg a felső menüsávban.

  2. Kis kiegészítés: sokkal kevesebb a bug, teljesebb magyarítás, napi használatra már szinte alkalmas, sok app teljesen jól fut, viszont downgrade egyenlőre nem lehetséges a fent említett ok miatt ( baseband ).

  3. zavartalan, egy msn elérhetőséget tudsz adni? 🙂

  4. @misterkrisz: nem, de egy email címet igen: zavartalan kukac gmail.com

  5. Feltenném ezt a bétát. Valaki akinek van jogosultsága nem adna nekem kódot hogy fel tudjam rakni?

  6. “Egyik megakadályozza oldalra fordításnál a képernyő forgását”

    De jó, lehet ágyban is mailt olvasni (döntéssel mindíg elfordul a kép is, amit nem szeretek) 🙂

    Multitasking rulez!

  7. sziasztok
    valaki itt van esetleg?van egy hatalmas bajom…mégpedig az hogy kb 1-2 orája nem indul el az iphone-om(16gb jailbreakelt függetlenitett)!Egy emailt akartam megnézni és lefagyott ugy hogy még kikapcsolni sem tudtam…utána egyszer bekapcsoltam de megáll az almánál….és restore is volt vagy mi az ha mind a két gombot nyomom egyszerre….most rákötöttem az itunesra de megint semmi…alma meg egy kör futna körbe se mintha lefagyott volna!
    Kérlek segitsetek mit tegyek???
    köszi

  8. Fú de utálni fogtok most…

    segítségre lenne szükségem… van 3g-m jailbreakolni akarom a spiritel de a gép azt írja h tegyem fel az új itunes-t feltettem. nem megy. futtatás rendszer gazdaként.. nem megy. kompatibilitás átállítás… nem megy minden az itunes-os szöveget kapom. mit csináljak h működjön??

    pls help!!!!!!!

  9. A cikkhez cask annyit, hog nem balra kell az ujjat húzni hanem jobbra.
    A fájlmegosztáshoz meg kell a legújabb iTunes, szóval az megvan 4.0 nélkül is max nem használható

  10. @Váraljay Gabriel: töltsd le az iNoRotate-t és be tudod állítani, hogy ne forogjon a kép 🙂
    nekem a dubla home gomb kattal nem jön elő semmi. lockscreenen régebben kijött az iPod controls de mostanában nem. ez mitől lehet?

  11. @ celentano: nyomd mindkét gombot legalább fél percig vagy mig nem tapasztalsz változást………………

  12. @Bucoka: valszeg feltetted az activator nevu ksi progit amivel megadhatod h melyik gomb mit cisnaljon… allisd be neki h dupla kattra az ipod jojjon elo

  13. @jimny: rárakod az ujjad a képernyő bal oldalára és elkezded húzni jobbra és bejön az ipod vezérlő és a portré mód fixálása.
    Akkor lenne egy kérdésem kioldani merre oldod ki, mert ugyan úgy jutsz az ipod kontrolhoz.

  14. Ezzel az alkalmazásbezárással még mindig nem vagyok megelégedve. Mért nem lehet egy olyat hogy amikor bejön a multitasking akkor megfogni az alkalmazást és egyszerűen felhúzni a képernyő közepére és eltűnne

  15. @name: Ez így nekem se tetszik főleg az nem , hogy ami app nem is tud háttérben futni (tehét ha rányomok akkor újból elindul) az is ottmarad teljesen feleslegesen.

  16. gyerekek!tudna valaki nekem segiteni?nagyon nagy baj van…délben megadta magát a telom…3g (jailbreakelt és függetlenitett 3.1.3-as)…nyomtam egy dfu-t…aztán restore és azota a repo666ultrasn0w nem jön be a cydian!!!Mit tegyek????FÜGGETLENITENEM KELL!!!

  17. haj. nincs kedve valakinek hozzáadnia az UDID-met a dev accához? ki kéne probalni ezt a bétát 🙂

  18. sziasztok, bocsi az offért!

    az lenne a kérdésem, hogy ha veszek egy GS-re való táccsszkrint, akkor azt fel tudom-e applikálni a 3G-mre. előre is köszi

  19. És azt tudja-e valaki, hogy a hátteret hogyan lehet változtatni?

  20. Nem tudom, hogy ez csak 3G specifikus-e, de a Digitális Zoom-mal készített fotókat nem menti le a Photo Roll-ba, de legalább az új Places funkció müködik 🙂

  21. Update: mac alatt megy a downgrade for beta 4.0 3 / 3.1.3

  22. Zavartalan: tapasztalataim szerint egyenlőre csak a gyári kamera app képeit menti el nekem GS-en

  23. Hali!

    Sorry az offért de baromi fontos:
    Cydiából updateltem 1G-s touchom és most nem tud felállni
    Az updateban volt: categories, installous, telepítette az appsync 3.1 et, [am 3.1.3 Fw van rajta] (már fennvolt szifon repobol és működött nem tom mindek rakta fel) és még vmi volt de nem tom hirtelen mi…Mit tok csinálni h ne kelljen restoreolni?

  24. @zavartalan: Nekem elmenti a képeket ,akár zoomolok akár nem. 3GS 16 GB

  25. @Eyesis: mittomén, nyomkorászni, tesztelni 🙂

  26. @Gigszer: ha nem áll fel, vegyél be viagrát

  27. Elégé idegesítő, hogy az iTunes Sync-kor elfelejti a Foldereket, ezáltal lehet elölről Folderekbe rendezni minden Sync után az Appokat.

  28. Az iPhone 4.0 OS-ben lesz már végre hívás szűrés, vagy még mindig jb kell hozzá?

  29. O@crazy:koszi!

  30. @Gigszer: Sajnos semmit… új installous update megfekteti a rendszert. Sajnálom 🙁

  31. @Chili: Sajnos még mindig nincs benne alapból… 🙁

  32. Ti sem tudtok nagybetűs hosszú “Ú”-t írni? (4.0b3)

  33. valaki hozzáadhatna igazán… tudnám díjazni 😛
    nem csupán kiváncsiság, mikor kijött az os 3 beta 1,2,3,4,5 … mindegyiket végigjártam, szeretném most is ugyanezt megtenni os 4 betaval, kérem h valaki segítsen nekem ebbe, köszönöm 🙂

  34. @Hidi: Hidi, az Isten áldjon meg… hozzá vagy adva. Máshol keresd a hibát. Eljutsz egyáltalán addig, hogy elindul a restore, és az itnes megnézi, hogy az UUID hozzá van-e adva a kütyüd a developer kütyükhöz?

  35. Sziasztok!

    Hivatalosan hol tudom letölteni és felrakni ezt a bétát?
    Most is valamikor júniusban számíthatunk a teljes verzióra?

    Köszi a választ!

  36. Sziasztok!

    Valaki hozzá tudná adni az UUIDem? Most, hogy már alkalmas a mindennapi használatra a béta, szeretném én is kiprobálni.

  37. sziasztok
    én is szívesen kipróbálnám ezt a 4.0-t, de nem tudom hogy honnan és hogyan lehetne letölteni.

  38. @miv: contactol az apple szerverével, és mielött elkezdené restoreolni akkor dobja a 13-mas hibát, megnéztem már mind a 12 usb csatlakozóba a kábelt, de mindegyiknél ugyanezt dobja, kezd felhúzni már, nem írtad el az udid-emet?


Add a Comment