fbpx Skip to content
Mai hírekben szó lesz a nagyszerű Dashboardról, az első, iPadre írt navigációs alkalmazásról, az eladott 1 millió darabról és a dilemmáról.

Dashboard iPadre

Rich Hong elkészítette a Dashboard alkalmazást, mely leginkább a Mac-es változatra hajaz. Merészen beküldte az App Store-ba jóváhagyásra, de persze kapásból elutasították, mivel „ellentétes az iPad felhasználói gyakorlatával”. Ilyen indokot még nem hallottunk, de valamilyen ürügyet kellett találni.
Hong persze nem hagyta annyiban és mivel az iPad már törhető, elküldte a ModMyi repóba, ahonnan ingyen letölthető. Mivel még nincs multitasking iPadre, ezért külön kell futtatni, de a videót elnézve azt kell mondanom, hogy nagyon cool.

Megjelent az első GPS-alkalmazás iPad-re

A CoPilot megjelentette iPadre írt navigációs alkalmazását. Egyelőre még csak az észak-amerikai verziót, de a képeket elnézve klassznak tűnik, Főleg az osztott képernyőben látok fantáziát.

1 millió eladva

Az Apple tegnap jelentette be, hogy az iPad értékesítése 28 nap alatt elérte az 1 milliós darabszámot, az igényeket így sem tudják kielégíteni. A felhasználók 12 millió alkalmazást és 1.5 millió ebookot töltöttek le. Jelenleg az App Store-ban már több mint 5000 iPad specifikus alkalmazás található.
Külföldi értékesítés még csak most indul, május 10-től lehet a kiválasztott országokban (sajnos Magyarországon nem) rendelést feladni. Az első generációs iPhone-nak 72 nap kellett az 1 milliós eladáshoz. Mondjuk a 28 nap annyira nem meglepő, mert az iPhone teljesen ismeretlenül robbant be a köztudatba, míg az iPadnek azért elő volt készítve a talaj. Mivel az egyetlen komoly riválisnak tekintett HP Slate visszavonásra került, ezért a készülék egy ideig még egyeduralkodó marad a piacon.

Vegyek vagy ne vegyek?

Aki nem tudja eldönteni, vajon beruházzon egy iPad-re, az menjen végig a folyamatábrán 🙂 (Kattints a képre a nagyításért)

Olvasd el a hozzászólásokat is

15 Comments

  1. Hehe =) jo az a kis ábra : Van sok pénzed? — Vegyél 2-őt.:) aranyos és jók ezek a mai hírek + spirit le vagyok nyúgözve ettől a héttől.

  2. Azt hitem meglesz. 1000 komi spirithez:(

    Terveim között can egY ipad Ha lesz tréj akkor megyek és befektetek egy 4g ès ipad kompinációba hátha lesz apple pack kedvezményel…

  3. Neztem tegnap a Handras videoit, es engem meg mindig nem vonz!

    Azert egy ekkora xarral navigalni???
    Es az ablakon ki fog kilatni? Ismerve a magyar rendoroket, helyszinen lelöne erte

  4. @sztar1: nézz meg 1-2 usa videót és látod, hogy rakják bele odakinn az autókba sorpad az Ipadokat…

  5. ipadhoz már van 1 ill. 2 DIN-es beszerelő egység

  6. Bocs nem ide vago kerdes, de a szifon repobol letoltottem a specialis gorgetosavot, de eddig csak veletlen jott elo. Hogy kell hasznalni,:D

  7. @sztar1: lehet nem azt kéne nézned, hanem élőben kipróbálni…
    “Azert egy ekkora xarral navigalni???” – nono. tökéletesen lehet…

  8. Bucoka: 3x katt:)

  9. Koszi 😀

  10. Draft. Lehet igazad van. En joforman csak szukseg eseten hasznalok navit. Miert? Mert tavaly majdnem akkorat durrantam egy mellettem haladoba, hogy csak na. Meg a kis navik is elvonjak az ember figyelmet, nem egy fel ablakot betakaro. Tudom a jovo autoja mar ablak nelkuli lesz, mert a navi atlat mindenen

  11. sziasztok
    bocs az off-ért
    iphone 2g-n wifiztem, egyszer csak kikapcsolt és azóta nem tudom visszakapcsolni. 4 mp-re megjelenik az alma, aztán semmi. 3.1.2 van rajta már régóta, nem akartam se jailbreak-ni sem frissíteni 313-ra, csak a cidya-ban nézelődtem. Hogyan lehetne annyira életre kelteni hogy újra telepítsem?
    köszi a válasz

  12. A bigboss repoban van valami baj. Nekem is azzal szallt el, de ujra indult szerencsesen. Probald home+ pover 10 mp-ig

  13. Ez az “vegyek ipadot” folyamat ábra halálos XDDD

    @safifoto: Restore(hogy recoverybe rakd, dugd rá a gépre, home+power gombot addíg nyomod amíg meg nem jelenik az itunes logó+ az adatkábel)

  14. @The Hypeboy: Köszönöm, este próbálom


Add a Comment