Spirit Jailbreak 3.1.3/3.1.2 iPAD/3GS/3G/IPT3

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Megjelent a Spirit jailbreak, amit a dev-team illetve @comex adott ki. A dolog rendkívül egyszerű letöltöd a http://spiritjb.com/ -ról a windows/mac verziót, csatlakoztatod a telefont és jailbreakeled.

1. A Spiritt Jailbreak NEM függetlenít.

2. A Spirit Jailbreak NEM hacktivál.

3. A Spirit jailbreak untethered, tehát NEM kell számítógép az újraindításhoz ezentúl.

Ha valaki be frissít 3.1.3-ra, hogy használhassa a spirit jailbreak-et ELVESZTI a függetlenítést!

Röviden ennyi. Nem egyszerű azért a jailbreak, senki se essen neki azonnal, nézzen körbe várjon legalább 1 napot. Akik nem akarnak függetleníteni azok frissíthetnek 3.1.3 -ra és használhatják blackra1n helyett a spirit jailbreak-et és untethered lesz a készülékük. Viszont akik függetleníteni akarnak, jól gondolják meg mit csinálnak! NE FRISSÍTSENEK 3.1.3 -ra!

ECID SHSH fájlokat még mindig mentsétek! Nagyon fontos!

https://szifon.com/2010/05/01/ipad-3gs-tulajok-figyelem-ecid-shsh/

Ha mégse menne a dolog, vagy szakemberre bíznátok kérjétek a segítségünket.

https://szifon.com/szoftveres-javitas-iphone-szerviz/


Ezek még érdekelhetnek:


 1. 3. gen 8GB-os iPod touch-om van. Jelenleg blackra1n-el van jailbreak-elve. 3.1.2-van rajta. Akkor én rakjam fel a 3.1.3-at és utána jailbreak-eljem a Spirit-el?

 2. @Szpisti: Működik, kipróbáltam!

  Admin: Azért jó lenne ha a cikkbe beleírnátok, hogy mindenki mentse le a képeit a Camera Rollból, mert Spirit használata után törlődnek az ott található képek és videók!!

 3. @admin: Igen, a spiritjb.com hozzászólásaiban is olvasható hogy kitörli a képeket. Sajnos nekem is sikerült kitörölni de hát ez van. 🙂

  @cotag: Ez igaz, de én annyira bepörögtem a hír hallatán hogy képtelen voltam várni és egyből megcsináltam. 😀

 4. Néhány infó még elférne a postban, bár lehet, hogy van, akin így se segít.
  1, WIN7 alatt nem fut rendesen a program, win95/win98 compatibility módban kell futtatni, akkor megy.
  2, egyelőre úgy tűnik, 64 bites rendszeren nem megy, ilyenkor általában arra hivatkozik, hogy nincs 9-es itunes feltelepítve.

 5. Nem mondok új dolgot azzal hogy nekem is kitörölte a képeimet, de legalább csak párat, mert a többi le volt mentve.

  VISZONT: Észrevehetően gyorsabb lett az iPhone 3G 16GB készülékem!!! Valaki tapasztalta ezt? Jailbreak előtt is 3.1.3 volt rajta, és kifejezetten gyorsabb lett utána. 😀

 6. Sziasztok! Még új vagyok ebben a jailbrake témában, de simán megcsináltam. 3.1.3-as iphone-om van, és megy a dolog rendesen! Nekem kiírta először a hibaüzenetet, de win98-as kompatibilitás mellett futott a progi. Üdv a csapatnak, és RESPECT!:)

 7. @sebi:

  Rendben, köszi. Még valami.
  Mielőtt frissítenék 3.1.3-ra előtte le kell törölni a Cydia-t? Vagy így ahogy van most jailbreak-elt állapotban kapcsolódok az iTunes-hoz és frissítek 3.1.3-ra?

 8. @Before: annak okát nem tudom, miért lehet ez egyeseknél… de egy próbát nekem megért, és bejött. (Fényképeket, és billentyűzet nyelvi beállításokat restore-olta csak.)

 9. @kistamas: Nekem sem jött be a Cydia főoldala és frissítésként felrakott több dolgot, valami GUI frissítést, ami haza is vágta a készüléket. Lefagyott, majd nem kapcsolt be ezután, csak az almát nézhettem 10 percig. Most DFU-módban restore-olok. 🙁

 10. @admin Én lefuttattam a 3.1.2 GS-emen, uj bootos, és a resinél( előtte a blackra1nnal volt törve) ugyanugy bejött az itunes logó. Azt ajánlom minden ujbootosnak, frissitsenek 3.1.3-ra és tökéletesen müködik onnantól.;)

 11. Akinek ilyen hibát ír ki hogy,c0000005 az menjen ott ahol van a program
  ott joblikk a spiritre
  tulajdonságok és ott kompatibilitás és ott van egy legördülő menü: Windows 98 at választod elmented és már tudsz is jb-ni

 12. Az a bajom hogy el sem indul nem hogy lefusson ezt irja: “Spirit requires iTunes 9 to function. Please install a correct version of iTunes then run Spirit again.”. A legfirrebb van fent

 13. Nálam valami gon van vagy csak szimplán hülye vagyok a jailbreakhez ugyanis anno a touchomat feltudtam törni és látom h ez mennyivel egyszerübb de mégse tudom felszabaditani az iphonet. Szoval elvileg probláma mentesen lefutattam a spiritet. ujraindult a készülék ott a cydidám és a szokásos cydia lépéseket csináltam a jb után source – add – stable…. és mégsem müködik ergó nem tudok felrakni tört letöltött programot. Miért? Mit hagyhattam ki vagy mit hagytam figyelmen kivül?

 14. majd ne feledjétek kicserélni az alapértelmezett jelszót a terminal segitségével…:)
  Install MobileTerminal Package

  MobileTerminal Package 1: Run MobileTerminal

  This program will be on your SpringBoard are called “Terminal”.
  2: Obtain Administrator Access

  Run “su root” and provide the root password. The default password as provided by Apple is “alpine”.

  ——————————————————————————–

  Here I also run “cd” only to shorten the otherwise very long prompt.
  iPhone:~ mobile$ su root
  Password:
  iPhone:/var/mobile root# cd
  iPhone:~ root# 3: Change the root Password

  Run “passwd” and type in your new password twice. Please note that your keypresses will not be displayed on the terminal screen (for security).
  iPhone:~ root# passwd
  Changing password for root.
  New password:
  Retype new password:
  iPhone:~ root# 4: Change the mobile Password

  This is the regular user account on the device. Run “passwd mobile” and repeat as directed above.
  iPhone:~ root# passwd mobile
  Changing password for mobile.
  New password:
  Retype new password:
  iPhone:~ root# 5: Close MobileTerminal

  Congratulations! Your job is done!

 15. Az én gondomra is ez lenne a válasz h tulterhelt a cydia? akkor várjak és egyszercsak majd felrakja az itunes a logmeint meg az igo-t??:D

 16. Köszönöm, Köszönöm, Köszönöm……. ahogy Micimackó mondaná!

  Egy kérdés:

  Hol találok egy általános listát, mit érdemes feltenni? pl.: SBSsettings stb.

  Köszönettel: BLC

 17. Sziasztok’
  3GS 16 gb jb-s van nekem..spirit után rebootnál a szokásos Itunes-USB kép…azóta Itunes el se indul..repair se reagál..most megyek a másik gépemhez hátha ott helyreáll:)

 18. Sziasztok! Nekem új ibootos gyári 3.12-es iPhoneom van, rajta fake 3-13-al. a fake 3.13-at töröljem le előtte? és a frissítés 3.13-ra szükséges? biztosra szeretnék menni:) Köszi!

 19. nekem olyan gondom lenne hogy feraktam ezt a spirit nevu jbt es ujra akartam rakni a telefont vagy is restaltoltam es most nem akarja felrakni a 3.1.3 at vissza valami hibat ir ki!!!!!ilyenkor mi a teendo?????

 20. Köszönöm de ezzel mit lehet csináli? mert multitaskot igért a jailbreak.xD Valaki nyissa ki a szememet, mert ssh lementettem, de az is mire használjam? És nem multitaskos lezedtem és rendes jailbrekat adjatok. Ami müödik a multitask. egyenlő jailbreak nekem csak cidiat kaptam azzal mit csináljak?

 21. Az új IBOOT-os 3gs-em Blackra1n-el volt Jailbrakelve. Gondoltam spiritelek eggyet, hogy nekeljen mindig dugdozgatni a gépre ujrainditáskor. Jailbrekeltem látszólag sikerült is. Csak utánna megint ott volt a kijelzőn az ituns logo. Inditottam rá egy Blackra1nt, aztán teljesen összeomlott a telo. Most restorozom. Utánna valoszinű müködni fog a spirit.

  Ezzel csak azt akarom mondani, hogyha már jailbrekelve van az uj 3gs, akkor kell frissiteni elötte 3.1.3-ra, mert igy kavarodás lesz a teloval.

 22. @limi:
  nekem is ezvolt, restore kell neked, megirtam hátha észreveszitek hogy ne próbálkozzatok vele. Restore után 100% osan müködik, ezt garantálom mert nekem is pont ilyen telóm van.

 23. Üdv mindenkinek!!
  Ma már regeltem mert nem bírtam csendben február óta.örülök ma megtört a jég……de a kapkodásban nem hoztam laptoptöltőt úgyhogy mikor hazaérek csak akkor fogom tudni megcsinálni.Mindenkinek gyönyörű boldog szifonolást….új élet kezdődik 😀

 24. Valaki irja már le h mit csinált a spirit után amivel végülis mennie kell a jb-nek? mégha egyértelmü is akkor is irja le valaki.. én elöször jbzek iphonet és látszólag jbeltvan cydiám hudejó azt ennyi amire kellett a törés arr nem tudom használni azaz a programokat nem engedi az itunes felrakni..
  kösz elöre is

 25. @cfman: Nekem iPad-en tökéletesen működik, simán ment minden. Sajnos a Patch MobileInstallation nem megy, utána restorolni kelett. minden más alapon működik.

 26. Sziasztok!
  Valami nálam nem kerek.
  Felraktam az iTunesből a 3.1.3 -t.
  Spirit indít, majd felugrik egy Welp! ablak. Valami hibát ír ki, a Spirit indító ablakában meg failed to jailbreak (error code:1) jelenik meg….
  Hmmmmm….ez mi lehet?

 27. Bocs ha nem idevaló a kérdés de most hogy végre nem kell fizetnem hogy kipróbálhassak egy új app-ot (természetesen ami jó, úgyis megveszem előbb utóbb) , szóval van-e valami olyan oldal amilyen az APPULO.US volt?

 28. @Jadeye:
  win7 32 bit a hoba amit ir amikor elinditom a airitet: “Spirit requires iTunes 9 to function. Please install a correct version of iTunes then run Spirit again.”. A legfirrebb van fent

 29. Kérlek írjátok bele, a postba, hogy a telefonnal készült képek elvesznek a spiit jb után, ezért mindenki mentse ki a képeit!

  iTunessal készült beckupból vissza lehet menteni a képeket?

 30. Valaki írja már le, hogy miért nem sikerült a jailbreak és miért halt meg a teló, most DFU-ban kell restorolnom! Várok segítséget, köszi!

 31. Hello láma kérdés:

  Ez az ECID SHSH ez teló specifikus, vagy ezen belül firmware specifikus is??
  Ergo más ez az ECID SHSH egy 3.1.2 esetén és más egy 3.1.3 esetén ugyan azon a telón?

 32. @gabo007: apptrack .org.
  És ez mindenkinek szól: ha sikerült a jb, akkor szépen cydia-ban hozzá adjátok a szifon . com repot, telepítitek a mobillinstalion crack-et, szifon újra indít, utána egy free app telepítése, biztonság kedvéért újra indít utána pedig a tört appokat telepíteni. Aptrackpontorg, a tört programok helye.
  Fontos:olvass olvass olvass 🙂

 33. @Jadeye: Köszönöm ez alapból sikerült. Találtam cidiaban olyat hogy multitask ott volt egy install full azt egy backgrounder ikont rakot ki azzal mit csináljak?:)

 34. Összefoglaló az eddigi leggyakoribb kérdésekről:

  – első dolgod legyen előtte egy BACKUP iTunesban!
  – 64 bites win7 alatt nem megy;
  – 32 bites win7 alatt be kell állítani win98 kompatibilitást a spirit.exe-n, és rendszergazda joggal kell futtatni;
  – a képek és a videók törlődnek a camera roll-ból valamiért, de ezeket utána vissza lehet rakni;
  – igen, felrakja a cydia-t;
  – nem, nem függetlenít;
  – nem, nem hacktivál;
  – ha iTunes hibákat ír, és elvileg mennie kellene, tedd újra az iTunes-t, felrakhatod nyugodtan a legfrissebbet;
  – ha továbbra sem megy, próbáld másik gépen.

 35. OFF:
  Sziasztok!
  Van egy 3.1.2-es jailbreakes és függetlenített (Blackra1n) iPhone 3G S-em, itt vettem a magyar T-nél, de most munkaügyi okokból olaszországba költözök, ott majd fogom tudni használni egy olasz szolgáltató SIM-jével, tehát a függetlenítés az összes szolgáltatóra érvényes a földön?
  Köszi a válaszért!

 36. @Liba: azt azért ne várd már el, hogy bárki más tudja helyetted, hogy pontosan mit csináltál. ha már eleve jailbreak-elve volt blackra1n-nel, akkor előtte célszerű lett volna egy restore.

 37. @hurka tőltelék:

  alapból akkor backgrounder vmit ha nem cska simán kilépsz, hanem hosszabban nyomod a home gombot egy progiban és kiirja h backgrounding enabled. onanntól az fut a háttérben, kilövése ugyanigy. próbáld ki modjuk sms progival. azonnal betöltődik majd.

 38. Ipad -on tesztelve, mukodik. Installous is felment es fel is raktam par dolgot onnan. Mar csak az ipad specifikus programokra kell varni, hogy megjelenjenek.

 39. Nekem nem működik !
  (iphone 3gs gyárilag 3.1.3) és elindítom a spirit és eszt irja ki
  Failde to jailbreak ( error code : c0000005)
  ja és win7 van fent

 40. @Jadeye:
  Az én kis pici korábbi kérdésemre tudsz válaszolni, hogy “….Valami nálam nem kerek.
  Felraktam az iTunesből a 3.1.3 -t.
  Spirit indít, majd felugrik egy Welp! ablak. Valami hibát ír ki, a Spirit indító ablakában meg failed to jailbreak (error code:1) jelenik meg….
  Hmmmmm….ez mi lehet? ……” WinXP 32 bit alatt próbálom. Korábban blackrainos untetthered jailbreak volt rajta.

 41. Jesszus emberek, mielott csinaltok valamit olvassatok el legalabb a elso 15-20 hozzaszolast:D ott mar levolt irva hogy torli a kepeket, meg a itunes hibakra is irtak, de azert csak jonnek a kommentek 70 hx utan is hogy: bruhuhuuu, torolte a kepeket:D Tenyleg neha elcsodalkozom hogy milyen banalis dolgokra nem kepesek az emberek…

 42. Lehet hogy sokan rögtön olvasás nélkül ugranak neki, Én is majdnem igy tettem, úgy örültem.. Kellene egy Update a cikk elejére FONTOS:.. felirattal :-.D

 43. Rendszer gazdakent futtatom persze elotte atallitottam a tulajdonsagokba az xp-t mivel win7 em van meg is c0000000005 hibat ir ????
  vissza olvastam, de erre nem talaltam megoldast

 44. Rendszer gazdakent futtatom persze elotte atallitottam a tulajdonsagokba az xp-t mivel win7 em van meg is c05 hibat ir ????
  vissza olvastam, de erre nem talaltam megoldast

 45. Sziasztok, most restoreoltam iTouchomat, immár 3.1.3 untethered jippíí 😀 Már elkezdtem pakolni rá cuccokat, de install0usnál megakadtam. még egy két hónapja fel tudtam rakni. most látom, megszűnt, minden. de még meg lehet szerezni valahonnan az appot? nagyon kéne, napi rendszerességgel használtam.

 46. Ha valaki NIS2010-et használ, az tiltsa le a sonar protection mielőtt elindítja a jailbreak-et, mert karanténba teszi az egyik dll-t.
  Egyébként új boot, 3.1.3 T-Mobil Win7-tel gond nélkül működött 😀

 47. plusz tippek:

  – ha jelenleg jailbreak-elt a készülék, akkor előtte célszerű egy restore, mert a két jailbreak összeakadhat;
  – ha a vírusírtód azt írja, hogy talált benne egy “TR/Dropper.Gen (Trojan)” típusú trojant, azzal nem kell foglalkozni, az attól van, ahogyan az exe tömörítve van, NINCS benne vírus!

 48. Én arra gondolnék, hogy az admin rosszul feküdne le megint és jönne egy jailbreak összefoglaló és lenne róla cikk mit is tehetünk a telefonommal.xD

 49. Blackrond tom mar használni, de sajnos nem tom hogyan lehet előhivni a hasznalhato programot. igy 12 darab prog utan belasult a kicsikexD

 50. Sziasztok Szabolcs vagyok az lenne a problémám hogy vásároltam eggy
  3gs uj bootos szerintem amerikai telefont 3.1.2 fw volt rajta, blackra
  val.
  Na most én resetet nyomtam sajnos a főmenübe azóta a 3.1.3ra akar
  frissiteni.
  A spirit nem érzékeli recovery modban nem tudom mit lehetne vele tenni
  Kérlek segitsetek!!!!

 51. @sasa: azt kellene tudni, hogy régi vagy új iboot-os a telefon. ha nem volt meg az ECID SHSH 3.1.2-höz, tehát cydia-ban nem nyomtál a “make my life easier” opcióra, akkor lehet, hogy nem fogod tudni visszatenni a 3.1.2-t. viszont ha felrakod a gyári 3.1.3-at, az frissíti a baseband-et, így bukod a függetlenítés lehetőségét.

  próbálj meg egy shift+restore-t DFU módban egy custom 3.1.2-vel. ha az felmegy, akkor NE nyúlj hozzá. ha nem megy fel, akkor új iboot-os, és akkor igazából nem nagyon tudsz mit csinálni, mint frissíteni 3.1.3-ra, és bukni a függetlenítést, amíg nem lesz a 05.12.01-es baseband-hez is függetlenítés.

  jailbreak-elt készülék esetén, pláne ha az egy 3GS, TILOS a menüből rányomni az erase all content and settings-et.

 52. TSS SHSH notice is temporarily disabled: insane traffic to TSS server due to Spirit release has made looking up what blobs are on file painfully slow: so slow this page doesn’t event load, and users get a ggiant error 🙁

  ezt írja a cydia felül, ez miez? 🙂

 53. @gtomi1: : apptrack .org.
  És ez mindenkinek szól: ha sikerült a jb, akkor szépen cydia-ban hozzá adjátok a stable.szifon.com repot, telepítitek a mobillinstalion crack-et, szifon újra indít, utána egy free app telepítése, biztonság kedvéért újra indít utána pedig a tört appokat telepíteni. Aptrackpontorg, a tört programok helye.
  Fontos:olvass olvass olvass 🙂

 54. az ecid hshs file-t hova kell majd be rakni? ép dolgozom de köszönöm hogy fel raktátok ezt a postot! 🙂 remélem újra élvezhetem a határtalan tudását a telefonomnak. 🙂
  köszi mégegyszer szifon! 🙂

 55. Sziasztok!
  Megfogadom a tanácsot olvasok olvasok!:) de mégis van egy kérdésem, nekem új bootos 3GS-em van 3.1.3-al még nem volt jb-elve olvastam ezzel is megy csak elvesztem a függetlenítést… ez ok de nekem gyári független a telefon akkor így nekem nem jelent semmit ugye?

 56. @Jadeye: Szerintem nem aktiválták…
  Ha restorolod az iPhone-t, minden esetben (ha nem előre aktivált custom megy rá) aktiválni kell a telót az iTunes-al… Illetve ki is írja miután feltetted az új firm-et, hogy csatlakoztasd az itunes-hoz. Persze miután restoroltad, le kell húzni a gépről…

 57. bocsi az értetlenségemért. de akkor most az biztonságos hogy restor-olom a
  tethered 3.1.2-őt sima apple-os eredeti 3.1.3-ra? nem akarom elcseszni 🙂

 58. @gtomi1: az apptrackr az nem repo. a másikra meg igazán rákereshetnél…! stable.szifon.com

  @Sonik-29: az, hogy átmenetileg le van tiltva az SHSH ellenőrzése cydia-ban, mert nem bírja a szerver a terhelést. ez csak annyit tesz, hogy nem csekkolja le, hogy van-e mentve az SHSH fájlod, vagy nem. később ez vissza lesz állítva.

  @pkiraly: dehogynem: ezek után nem kell majd szgép a készülék újraindításához, ugyanis eddig ez volt, hogy új iboot esetén a jailbreakelt készülék csak gépre dugva bootolt be, ha újraindult bármiért.

  @sasa: azt nem fogod tudni, mert az apple a 3.1.3 megjelenése óta már nem írja alá a 3.1.2-t.

 59. Nekem meg valami iTunes funkciókat hiányol, amikor elindítom a spirit-et… Pedig előtte tettem fel a legújabbat, utána frissítés 3.1.3-ra, de a jailbreak nem megy. Most visszateszek egy régebbi iTunes-t…

 60. Üdv
  elöször is meg szeretném köszönni h ilyen gyorsan felraktátok sajnos én ahogy megkaptam az ipodom (3.generácios 8 gb) nem tudtam h nem szabad szoftvert frissiteni ugyhogy uszott a jb.De lenne egy kérdésem, hogy az ecid shs fájlokat nekem is le kell menteni?
  elöre köszönöm

 61. Mindent kiprobáltam,95-98as kompatibilitást.Uj restort,mindent amit csak lehet.Hiányolja a készülékem gyári számát amit tegnap SHSH lementettem a szifon szerverére.Nekem nem jött be.3.1.3 Gs új bootos telefonom van.Ha van valakinek ötlete segítesen.ebben az állapotában a Spirt nem sokat ér ,legalábbis nálam.Üdv Sapi

 62. @kisf: amikor nem tudod a telefonhoz tartozó eredeti SIM-mel aktiválni, akkor hacktiválni kell, hogy eltűnjön a “connect to iTunes for activate” képernyő, és használhasd a készüléket.

 63. szerintetek ki volt az első a szifon.com oldalról, aki feltette a spiritet? én ma “reggel” 5:40-kor tettem fel. 😀 a twitteren való megjelenése után pár perccel.

 64. okes, nem vagyok egy superinfosmanus. 3.1.3-as, nem jb-s uj iboot-os 3gs-em van. ez a szoft van rajta, miota megvettem. ha megcsinaloma jb-t a spirittel, es lesz cydiam-s, akkor nekem meg kell (vagyis van meg ertelme) ezeket az shsh es ecid fajlokat kimentenem? egyenlore nem akarom fuggetleniteni, mivel T-s vagyok.

 65. csak annyit hogy a 172-es komentbe cia azt irja hogy free app telepítése . Azt honnan cydábol(ha onnan akor azt honnan ? :D) vagy appstorbol?

 66. Éééééééééén annyira boldog vagyooook:):):)
  hetek óta a szifon.com-al fekszek és kelek, hogy mikor jön már ki!
  most meg egy gombnyomás, s végre uuuujra lehet használni normálisan ezt a telefont!
  Köszönöööm széééépen Dev-team és Köszönöm Szifon, hogy korán reggel ilyen hirrel kezdtétek a napot!:):))

 67. @manca: ha nem új iboot, azt meg tudod csinálni redsn0w-val is, ez most az új iboot-osoknak lényeges inkább. az SHSH-t pedig érdemes lementeni, de ahhoz nem szükséges a jailbreak és a cydia, nézd meg a linkelt cikket. az SHSH később bármikor jól jöhet.

 68. @Jadeye: koszi. uj iboot-os, es eddig nem volt kedvem azzal szivni, hogy mi van ha lemerul/lefagy/ujraindul napkozben, es nem lesz telcsim, ezert nem merultem bele a dolgokba. majd ma este.

 69. jájjj viszont tul gyors voltam:S
  camera roll képek eltüntek:(
  valahogy ez visszahozható nem? mert amikor reggel rádugtam Itunes-ra back up-olt ahogy szokott,,, és utána jailbreak! szoval valahol a gépen meg kéne lennie a képeknek nem?:O

 70. @Jadeye: Kicsit láma lesz:
  Jelenleg: 3.1.2 JB új MC blackra1n van SHSH-em 3.1.2-re is és 3.1.3-ra is (FW umbrella)
  Mit csináljak? Nyomhatok erre Spirit-et így ahogy van? Vagy restore-oljak 3.1.2-őt (és itt a LÁMER question: ha jól értem, akkor utána nem JB-s lesz a telóm?! és ha igen, akkor mi van az ilyen olyan non appstore-os alkalmazásokkal/beállításokkal/háttérképpel stb,) Vagy frissítsek 3.1.3-ra és Spirit only JB?
  Köszi, és 1000% respect a sok segítségért (ahogy látom te viszed a hátadon a kérdésözönöket!!!)

 71. hali!
  ez a kérdés nagyon hülyén fog hangzani ˙(de nem értek tulzottan hozzá) ahoz h leszedjem az ecid meg shs fileokat restore modba kell tenni.Hogy rakja restore modba nyomjak rá h restore?

 72. @kisf: kikapcsolod majd nyomod a home gombot és rádugod a kábelre miközben nyomod a home gombot majd megjelenik egy itunes logo a telodon akkor már letudod menteni az előző postban lévő progival de minden le van írva ott

 73. @kisf: két link: hogyan kell meglelni az ECID-et: iclarified.com/entry/index.php?enid=9192 és hogyan kell ehhez a telót recovery módba rakni: iclarified.com/entry/index.php?enid=367

 74. @hurka tőltelék: oké, összekevertem, Csaba volt, akinek megoldódott, sry.

  @csoban: ha frissítesz 3.1.3-ra, akkor a függetlenítés lehetőségét bukod, amíg arra nem lesz valami sn0w. ha nem akarsz függetleníteni, akkor igen, restore 3.1.3-ra, aktiválás, bármi cucc visszaállítása nélkül spirit, és akkor lesz rajta JB. a restore viszont töröl mindent, nem csak a cydia-s cuccokat, hanem mindent.

  jelenleg JB-elt teló esetén viszont nem javasolt visszaállítani backup-ból, erre az esetre olvasd el a “hogyan mentsük adatainkat manuálisan” című cikket, erre rákeresve a jobb felső sarokban a kereső kidobja.

 75. @SzaszaHard: attól függ. ha be tudsz rá SSH-zni, akkor csekkold a jogokat, valami olyat tettél fel, ami miatt nem tölt be a springboard, vagy csak a jogok rosszak. szedd le a legutóbb feltett cuccot.

  ha nem tudsz beSSH-zni, akkor próbáld tpottal. ha az sem, akkor restore.

 76. @Jadeye: Köszi, a függetlenítés nem téma, tszolgáltatósak vagyunk (én is meg a teló is) és maradunk is. A 3.1.2-n nem játszik? (ahogy olvasom nem nagyon nyerek a 3.1.3-mail, vagy igen?)
  És a 2 JB üti egymást?

 77. Hali!

  Spirit , mint anno blackra1n elkúrja a server fájt , T-pot nem látja a filerendszert. Viszont a repoban levo usb patch nem müxik ra. Lehetne ezt valahogy orvosolni?:(

 78. @Robbie G: hát a semminél jobb, köszi. viszont szifonra nincs app amivel le lehet szedni?
  más: winterboardban hogy lehet hátteret átállítani?ipipálom a User Wallpaper-t és berakja azt ami a lock screen-nek van berakva…
  sry,off.

 79. Nekem egy új iBoot-os 3GS-em van 3.1.2-vel.
  SHSH fájlokat lementettem már korábban, ill. gyári T-Mobile-os kártyával használom, ergo nincs szükségem a kártyafüggetlenítésre sem.
  De mit jelent az, hogy nem Hacktivál?
  Sry, de nem nagyon jöttem rá, hogy mit is akar ez jelenteni.

 80. én frissítettem 3.1.3-ra letöltöttem a legújabb itunes-t letöltöttem a spirit-et, beraktam win 98-as kompatibilitásba de még így is azt írja ki hogy kell az 9-es itunes pedíg a 9.1.1 van fenn! (windows 7 32 bit) ötlet?

 81. Bocs , a services.plist – ről beszéltem. Eddig egy progival tudtam böngészni így is a filerendszert és az az IphoneBrowser volt. Free 🙂

 82. @Ajven: a hacktiválás azoknak kell, akik nem tudnak gyári kártyával aktiválni. a Spirit pedig csak olyan készüléket tud jailbreak-elni, ami már aktiválva van. aktiváld iTunes-ban, utána mehet rá a Spirit. ennyi.

 83. @cia:
  Probálltam már mindent a baj az hogy nem indul el a progi simmi nincs feldugva csak a progi nem indul az.exe filera hiába katt rá kéri a 9.-es iTunest és az van fennt több verziot is felraktam semmi válltozás.
  : “Spirit requires iTunes 9 to function. Please install a correct version of iTunes then run Spirit again.”.

 84. Sziasztok!
  Szerintetek lesz valaha függetlenítés 3.1.3-on felül? Ilyen firmware-rel vettem a telóm, de szívesen használnám Pannonnal is.
  Köszi

 85. Hazaértem, letöltöttem, kompatibilitást Win98-ra tettem, rendszergazda módban elindítottam, és simán jailbreakolta a gyárilag 3.1.3-as 05.12.01 modemes új ibootos 3GS-emet 64bites Windows 7 alól kb.30 másodperc alatt…
  Minden működik, eddig…

 86. Valaki légyszives segitsen!
  Csak annyit, hogy nekem még a T-mobile-nál lett beaktiválva a telóm, ha most spirittel jailbreakelem akkor utánna hacktiválnom is kell, ha igen milyen progival?!

 87. Sziasztok!

  Abszolút nem ide való a kérdés! Ma reggel csatlakoztatni akartam az asztali pc-mhez a telefont, de az usb-n keresztül nem is töltötte, és nem is érzékelte a telefont. Átraktam egy laptopra, ott simán ment minden. Az asztalin kipróbáltam az összes usb portot, illetve újraindítás is volt. Más usb eszközök futnak problémamentesen. Mi lehet a gubanc? Ja és a laptopon nincs iTunes, az asztalin igen! Előre is köszi!

  Üdv.

 88. @Hinson: NEM kell hacktiválni. és nem is lenne értelme, ha tudod gyári kártyával aktiválni, mert a gyári kártyás aktiválás teljesen jó.

  @Joker: esetleg egy full “apple mobile device support” és itunes reinstall?

 89. Sziasztok.
  Most Jailbreak-eltem Spirit-el 3.1.3/3GS készüléket Vistáról (ami még gyárilag 3.1.2 volt de véletlenül frissítettem amikor ki jött a 3.1.3). Kompatibilitás 98-ra átállítva és rendszergazdaként futtatva. Kevesebb mint 1 perc alatt megcsinálta zökkenőmentesen.
  Remélem valakinek ez válasz a kérdéseire :D.
  Nagyon köszi a infókat SZIFON-osok!

 90. fent van a cyda minden szupi, de most akor hogy lehet feltenni rá progikat meg játékokat? fent van a mobillinstalion crack, visszaolvastam osztirják hogy az aptrack.org-ről tudok leszedni de az nem mükszik. akkor most hogy?

 91. Sziasztok!

  Nagyon jó a cikk, lenne viszont egy kérdésem:
  A Spirit ugye nem hacktivál, tehát ha felrakom majd a 3GS-re a 3.1.3-as rendszert, majd JB-elem Spirittel, akkor aktíválnom kell egy T-s kártyával. Ez eddig rendben van, de ha szeretném majd függetleníteni (tudom, hogy jelenleg még nincs az új baseband-re sn0w, de ha már lesz és felrakom), akkor ha más pl Pannonos SIM-et rakok bele, és rádugom iTunes-ra, akkor nem fog sikítani, hogy nem oké a kártya? Mert nekem korábban ezt csinálta 3.1.2-őn blackra1n után, ha T-vel aktíváltam.

  Az a gond, hogy így viszont nem tudom használni az iTunes-t… Van erre valami megoldás?

  Segítségeteket előre is köszönöm!

 92. Lefuttattam sikeresen a Spirit-et. Felraktam egy ingyenes progit, hogy a mappákat létrehozza az iPhone. Aztán ipa-s programokat telepitenék de nembirja felrakni, iTunes: 0xE8008001 hibát irja ki

  Nem rak fel semmit, mi az istenért csinálja? Cydia fenntvan meg minden, de nembir 1 programot se feltelepiteni…

  iTunes verzio: 9.0.0.70

 93. hi,

  ha egy 3.1.3-as JB-elt telefon O2 kártyával Magyarországon a Pannon hálózatot használja, akkor Pannon kártyával miért nem tudja megtenni ugyanezt?
  elviekben értem, mert hiszen nem függetlenítettem a telefont. és gyakorlatban?

 94. Figyelem, aki 3GS -elrendelkezik és szeretne frissíteni 3.1.3 -ra, de úgy hogy ne veszítse el a függetlenítést, a következő az eljárás:

  1. Töltsd le a: 3GS custom firmware-t(lehetőleg legyen aktivált)
  2. Umbrellával üsd ki az iTunes -t(ez csak akkor lehetséges, ha megvannak az shsh fájlok)
  3. Futtasd a spiritet!

  itt találtok custom ipsw-t! tesztelve!

  h t t p : // w w w . ilikemyiphone.com/2010/02/09/download-custom-firmware-3-1-3-ipsw-jailbreak-activate-unlock-iphone-3g-3gs-mac-windows/

 95. Ma reggel frissitettem 3.1.3 ra + spirit nagyon jol mukszik, viszont nem lehet a tpot-tal turkalni benne mint regen….tudtok valami prigit amivel ujbol lehet kotoraszni?

 96. Az én kérdésem egyszerű:

  Érdemes e ezt a JB használnom vagy sem.
  3GS/független/JB/3.1.2/ új iBoot

  Érdemes szerintetek Sprit-et használni vagy sem?

 97. @TotalLoser: Ez a “Spirit” nevű jailbreak CSAK aktivált iPhone-t tud jailbreak-olni!!! Tehát ha feltetted a 3.1.3-at előbb aktiváld, és azután használd a Spirit-et!
  Könyörgöm, mielőtt kérdeztek, olvassatok vissza, mindent legalább tízszer megválaszoltak!

 98. Hát nekem nem megy a 32gigás wifi-s Ipad-on.
  Macin próbáltam de csak alma meg kifagyás, úgyhogy ha most sikerül restorolni, akkor megy vissza a 3.2 és rábízom valaki hozzáértőre.
  Elsőre bejött, de a mobil install crack után csak alma.
  Lementettem a szerveretekre az ssh fájl-t, de azzal sem tudom mit kezdjek.
  Úgyhogy ha pesten megcsinálná nekem valaki, csak szóljon.
  Árat meg megbeszéljük.

 99. Király! ezért járok ide mert ilyen emberek is vannak! dobj egy emailt a számoddal a hosszuexpo-ra és felhívlak. oksa? ja, (freemail)

 100. most ezt nem értem , tudom nagyon bal*asz vagyok, de most akkor letöltöttem appstoréból 1 ingyen appot és utána hogyan lehet leszedni cucokat?

 101. Egy kérdés: Ha most nekem egy 3.1.2-es IPT3-asom Blackra1n-nel, ahhoz hogy 3.1.3-am legyen, elég simán upgradelnem az itunes-on keresztül, vagy iknább restore-oljam, hogy 3.1.3-as OS-em legyen?

 102. én csak annyit szeretnék kérdezni hogy jb után nem tudok videót másolni a phonomra ez elö jött másnál is?? ma jbztem a 3.1.3at

 103. @edubaba: cydiába szifon repo hozzáad, mobil install cucc telefonra, egy ingyenes alkalmazás feltelepít majd apptrackr.comról letölt alkalmazás ami automatikusan megy az itunesbe, majd szinkronizál és kész természetesen közbe ki-ki kell kapcsolni.

 104. @Jadeye: Letöröltem mindent, és most odáig sikerült eljutnom, hogy érzékeli a gép a telefont, viszont most más a baj. Nem tölti a telefont, max 1 percig. Utána a villám helyett, ami azt jelzi, hogy épp töltik, na az helyett az a dugó van az akksi helyén, ami pedig azt mutatja, hogy 100% tele az akksi. Jelzem, nincs tele az akkumulátor 😀 Remélem erre is tudsz valami okosat mondani! Előre is köszi!

  Üdv.

 105. Sziasztok
  Meg szeretném minél hamarabb csinálni azért írom a kérdést az van hogy iphone 3gs em van és kaptam londonból ott egy szolgáltatónál lett vásárolva o2 de lényegtelen na és nekik kellet küldeni valami sms-t és így már vodás kártyával is ment nem tudom ,hogy most független lesz e mert 3.1.2 volt rajta azóta rátettem a 3.1.3-at és most független de hogy a jailbreakelek akkor is az lesz?
  Előre is köszi

 106. Vigázzatok, hogy milyen mobil install crack-et tesztek fel rá, mert az előbb emiatt kellett restorolnom az ipad-omat. megoldást még nem találtam de boldogsággal tölt el, hogy az a kis barna ikon ott figyel az ipadon is már.

 107. nekem csak annyi kérdésem lenne, h megtörtént a jailbreak, és a cydiat is megnyitottam, majd mikor a sourceba állítanám be a szifon . com -t akkor, ellenőrzi az URLt, majd el kezd letölteni dolgokat és kiír egy hibát, h “Sub-process /bind/bzip2 returned an error code(2)” .. ez a sorrend ugye: 1 – JB, 2 – Cydia beállítás ..? vagy mi lenne a következő, lépés, h tudjak rápakolni más appokat? még olyan kérdésem lenne, h miaz a crackelés benne? :S ( bocsi még nagyon újonc vagyok:$) köszi a segítséget előre is!

 108. @Joker: nézd meg, hogy ha nem gépről, hanem 220-ról töltöd, akkor mit szól. ha ugyan ezt, akkor lehet akkuhiba is. :/

  @IFive: beteszed a gyári kártyát, és az itunes aktiválja.

  @Tibusz: hja, igen, a 3.2-höz nem jó az iPhone verziója, iPadre van külön.

  @stivycefre: vista/win7 alatt ide teszi az UDID-ed alapján elnevezett mappába, de nem fogsz tudni nagyon mit kezdeni vele:
  c:\Users\[userneved]\AppData\Roaming\Apple Computer\MobileSync\Backup\

 109. @dadamm:És ez mindenkinek szól: ha sikerült a jb, akkor szépen cydia-ban hozzá adjátok a stable.szifon.com repot, telepítitek a mobillinstalion crack-et, szifon újra indít, utána egy free app telepítése, biztonság kedvéért újra indít utána pedig a tört appokat telepíteni. Aptrackpontorg, a tört programok helye.

 110. sziasztok! adott egy problémám: Sima T-s függő 8gs 3g-m van, 3.1.2 blackra1n-el jb-ve win xpvel és legújabb itunes-al. Frissíteni akartam restore-al, de valami hibaüzentet írt ki és most recoveryben van, viszont valamiét nem sikerűl felhúzni rá az új fw-t, még dfu-ban sem. Mit csináljak?

 111. iPod Touch 3G 32GB-om van, 3.1.1 szofttal, blackra1n-nel jailbreak-elve.

  Kérdés: ha most rádugom a gépre és jb-elem ezzel a spirit-tel, akkor a tört játékokat és a cydia-s apppokat letörli? Ha igen, akkor előtte egy backup elmentené a cydia-s appokat és a tört játékokban a mentéseket?

 112. Hali! Az mitől lehet, hogy az InstallOus-on keresztül, közvetlen a telóra leszedett progik nem szinkronizálódnak a géppel? (3.1.3 gs)

 113. Win7 64 bit alatt az ismert átállítások után simán ment a JB. Most először törtem meg az eszközt, ismerkedem egyet, hogy mi merre, perr pill. a Szifon.com repo(egyáltalán miaz a repo?) sincs meg, de meglesz, lesz egy jó, olvasgatós estém.

 114. @Sonik-29: ezért kell előtte egy restore, majd utána visszaszinkronizálni rá a dolgokat. valami nem jó akkor, ha már használt rendszerre teszed rá, akkor nem jó a camera roll. de szűz, frissen aktivált rendszerre ráküldve a spirit-et, utána rá kell tudnod szinkronizálni a képeidet.

  @Stifler öcsi: a cydia-s appokat az iTunes nem fogja lementeni. a tört appok esetén azok a backup-ban ott lesznek, de jailbreak-elt eszközt nem célszerű backup-ból visszaállítani. “hogyan mentsük adatainkat manuálisan” cikket ajánlom, a játékok mentéseit is kézzel kellene lementeni, majd visszatenni, akkor tuti nem lesz para, csak a jogokra figyelj.

  @Foxhound: valami hibaüzenetet csak ír az az iTunes. ha esetleg azt is leírnád, könnyebb lenne.

  @totopad: telepítsd újra az “apple mobile device support”-ot, esetleg az egész iTunes-t. leszedés után reboot, telepítés után reboot, és csak utána próbálni megint.

 115. @digory14: pfff, azért a windows használatáta hadd ne én tanítsalak már meg. jobbklikk a spirit.exe-n, második menüpont például (troubleshoot compatibility), vagy jobbklikk, tulajdonságok, kompatibilitás fül, és ott kiválasztod.

 116. @Jadeye: Ha 220rol tolom neki akkor normális minden. Csak az asztali pc-vel rossz, de most raktam egy új windowst, hátha segít, de semmi. Ugyanaz a hiba. Ma reggel még minden okés volt, msot meg fel sem ismeri a gép a telefont. Nem tudom erre tudsz-e még mondani valamit, remélem! 😀

 117. @Davcse: amikor összedugod a géppel úgy jelentkezik be mint egy digit kamera. innen oda mented ahova akarod 🙂 JB után meg vissza. én így csináltam. 🙂

 118. @draft: Hát nyilván nem az iTunesra gondoltam hanem az alternatívára…:D Meg nekem a The Elements kéne, de nem az itunesból…..:D:D:D Ha valaki esetleg fel tudná tenni azt a kis appot(1.74GB) akkor nagyon megköszönném!

 119. Sziasztok!
  olyan kérdésem lenne hogy ha nekem gyárilag független a készülékem akkor is elveszik a függetlenítés a frissítéskor?

 120. @ Jadeye Semmi hibaüzim nincs. Az installousban be van állítva, hogy synceljen, nem teszi meg. Telóról egyszerűen nem húzza be a progikat.

 121. Kicsit láma vagyok! 🙂 Vagy nagyon? 🙂
  Mivel nagyon le vagyok maradva had kérdezzem meg hogy ami a cydia-ban vannak programok azok mind jó 3Gs-hez vagy fel van tüntetve melyik jó melyik nem? Valaki tudja hogy a nyelvi beállítások már mint ami nem kell az melyik mappában vannak? A stable pont szifon pont kom az mükszik? Instaliuszt onnan le tudom szedni? winter board müködik 3Gs en vagy van valami spec ami erre való? SBS settings működik? Bocs a lámaságomért de örülök mint malyom a farkának és szeretnék mindennel tisztában lenni!!! 🙂 😀

 122. @Jadeye: én leszedtem a képeket meg lementettem a dolgokat csak még nem álltam neki semminek csak valaki irta hogy nyomot egy restore 3.1.3 ra majd spirit és nem tudja rá syncelni a telora a képeket se a videókat szal hogy másnál nincs ilyen hiba az lett volna a kérdés? én csak akkor esek neki ha már minden 100% tuti

 123. @Joker: és más eszközt tölt a laptop? mert akkor még hardveresen a laptoppal is lehet para. más tippem nincs. 🙁

  @Foxhound: és ha jobbklikk, majd transfer purchases? clean install van beállítva install0usban, vagy dirty?

  @Sonik-29: hát, ezt a kérdést rábízom azokra, akik felrakták.

 124. Valami gáz van nálam is:
  Restore – Jailbreak – Cydia – Mobileinst. – aztán az Appsync nem akar felmenni. Megvolt az ingyenes (Facebook) telepítés is, Backup stb., de valami hibát ír a Cydia, és nem telepíti fel. A Yourtube-val viszont kétszer is megszívtam, mert a telepítése után lefagyott az iPhone. Egyszer újraindítás után csak almázott, aztán a következő restore után még az újraindítás előtt (szintén a Yourtube telepítés után). Úgyhogy most az nem lesz telepítve…

 125. Kicsit vicces h mindenki összevissza ír! uj iboot 3.2.1 JB-kelt most elöször 3.1.3 aztán spirit??? vagy miii? mert mindenki mást ír ha végigolvasod!!!

 126. @Sonik-29: Mint már irtam a képeket le tudod menteni úgy mint egy digicamról, ugyanúgy vissza is tudod rakni. A videók szinkronizálásával meg semmi baj nincs. A képeket is csak azért kell menteni mert a spirit törli. Ha visszarakod őket utána minden ok lessz

 127. S.O.S Nekem azt irja ki h nem win32 alkalmazás akárhányszor töltöm le :S:S:S
  PLS HELP mert eddig midnen non jo volt gondoltam uptade de nem akarok jb nelkul lenni :S

 128. Többen jelentkeztek, hogy ki volt aki elsőként felrakta innen a szifon.com-ról a Spirit JB-et…hát azt hiszem a 04:03-as bejelentésem után – miszerint fent van a SPIRIT JB – 2 percel már a cydiában turkáltam. 🙂
  Nem mintha múlna rajta valami, de azt hiszem én voltam az az első. 🙂

  Jól van, egyes. Leülhetek.

 129. B@sszameg!
  restoreoltam és a phone 2g gyárilag független(én ugytudom szolgáltatonál nem is lehet kapni ) erre az itunes activálást kér :S:S:S:S:S
  HELP
  hogy tudom megcsinálni? AT&T Sim kell ha kell mégis? de mi ez? :S:S:S:S::S

 130. Akinek nem működik a jailbreak a “Please install a correct version of iTunes then run Spirit again.” miatt az húzza be az iTunes mappájába a Spirit-et!

 131. sziasztok!

  Egy órával ezelőtt összeomlott a RÉGI boot-os Gs-em,3.1.2 (blackr1in),AT függő usa…visszatoltam 3.1.2.-re minden ok…
  Mivel látom elég nagy a zűrzavar jb ügyben,megosztanám a módszert,remélem sokaknak segítek vele…
  FIGYELEM!CSAK RÉGI BOOT-OS GS PRÓBÁLTAM KI!
  CYDIÁBAN A SZÜKSÉGES 3.1.2 ECID/SHSH MENTÉSNEK MEG KELL
  LENNIE!!!

  1. nyisd meg a jegyzettömböt (Startmenü->kellékek->jegyzettömb)
  2. tallózd be a következőt ( C:/Windows/System32/drivers/etc/hosts)
  3. a hosts fájl tartalmát töröld,és ezt illeszd be: 74.208.10.249 gs.apple.com
  4. indítsd újra a windowst..
  5. töltsd le a iPhone 3G S 3.1.2 Restore.ipsw -t (Piratebay-en fennt van)
  6. indítsd el az iTunest,dugd rá a telót,tartsd lenyomva a SHIFT billentyűt,és így nyomj restore-t…
  7. a megnyíló ablakban tallózd be az előzőleg letöltött firmware-t
  (iPhone 3G S 3.1.2 Restore.ipsw)
  8. ha mindent jól csináltál,akkor vársz míg feltolja a fw-t,ha kész akkor
  blackrainnel jailbreak + függetlenítés…

 132. @SzaszaHard: nem tudsz másolni videót ? :S basszus akkor nem csinálom meg a spirit break-et. Esetleg tedd fel a legújabb iTunes-t, sokaknak az volt a gond. Én még ott járok hogy elolvastam 340 hozzászólást, cydia hirtelen felhozott 5 új frissítést, még nem mertem feltenni mert valaki írta hogy összeomlott tőle a rendszer.

 133. HI. Kellende egy kis segitseg mikor megprobaltam lementeni az shsh filet nem tortent semmi. Utana probaltam egy resetet es a blackraint futtatni de kb felidoben lekapcsol a kijelzo (mikozben fut a blackrain) es annyi. Mi lehet a gond?

 134. Hölgyeim/Uraim SzépNapot 🙂

  Nekem minden ment elsőre, miután felraktam az iTunes 9.1.1-et.

  Egy kérdésem lenne csak, cYdiából letöltöttem egy sms-hangot (Why so serious;)) winterboard felismeri,bepipálom,de ne mtudom beállítani. Ez miért lehet,másnál is jelentkezett ez a hiba?

  Előre is köszönöm 🙂

 135. Na gondoltam hogy nekem sem fog siman menni. Spirit.exe nem win32 alkalmazas. Hiaba allitom win95-re vagy 98ra akkor is ugyanez a reakcio. valaki, akinek ment 64bites win7el?

 136. @horvilaci: Köszi ezt vágom :), igazából “csak” a kiváncsiság miatt kérdezem, hogy kell-e nekem 3.1.3 3.1.2 helyett és hogy a blackra1n és a spirit üti-e egymást (ha jól értem igen).

 137. Akinek azt írja ki hogy nem win32, az próbálja meg mégegyszer letölteni, volt itt valaki feljebb akinek ez megoldotta ezt a hibát…

 138. Kicsit láma vagyok! 🙂 Vagy nagyon? 🙂
  Mivel nagyon le vagyok maradva had kérdezzem meg hogy ami a cydia-ban vannak programok azok mind jó 3Gs-hez vagy fel van tüntetve melyik jó melyik nem? Valaki tudja hogy a nyelvi beállítások már mint ami nem kell az melyik mappában vannak? A stable pont szifon pont kom az mükszik? Instaliuszt onnan le tudom szedni? winter board müködik 3Gs en vagy van valami spec ami erre való? SBS settings működik? Bocs a lámaságomért de örülök mint malyom a farkának és szeretnék mindennel tisztában lenni!!! 🙂 😀

 139. Sziasztok!
  Segítsetek léci!Nem jut eszembe két progi neve.Az egyik amivel rázással fel lehet venni a telót, a másik amivel pc-vel lehet tallózni a telcsit, meg file-okat másolni rá.Köszi

 140. kérlek segítsetek! IPT 3G 8 gigás. itunes: 9.1.1 windows 7 ultimate 32 bit spirit: win 98 kompatibiliutás. ráklikkelek az exe-re és kéri az itunes 9-et pedíg az van fenn! ráadásul midnen jól van beállítva végig olvastam az összes kommentet és aszerint állítottam be de egyszerűen nem megy…… kérlek segítsetek!

 141. Na nagy nehezen megoldodott. Leirom, hatha segitseg valakinek. Szoval ha ugy tolti le a spirit.exe-t hogy nem kerdez ra, hogy akarod e tarsitani valamelyik progival, akkor nekem nem ment. Viszont egyszer, sokadjara rakerdezett, ranyomtam hogy itunes, es lass csodat jo lett. A kulonbseg is szembetuno, mert eleinte csak egy kis jegyzettomb szeru volt az ikonja, majd utoljara mar, mikor tarsitva lett, akkor egy kek szem szeru valami.

 142. Sziasztok!

  én összesen 2 hete vagyok iphone 3G tulaj, és ez lenne az első jailbreakem. letöltöttem és futtattam, és kiírta hogy sikeres volt, de nemtudok külső programokat feltelepíteni ( letöltöttem egy program pakkot de semmit nemtudok belőle feltenni.) tudna segíteni esetleg valaki?

 143. @gabsz0227: ha friss tulaj vagy, az elő olvasni. itt a kommente közt már többször leírták többen, hogy a tört appok telepítéséhez mi szükséges (mobileinstallation/installd patch, stb). olvass vissza, van részletes leírás, mit, honnan, hogyan, merre.

 144. @gabsz0227: itt a szifon fooldalon katt felul a cydiara, ott le van irva. Ha az megvan, telepitsd a mobileinstallation cracket a szifon sourcebol. Ha ez megvan, telepits egy free appot app storebol, majd mehetnek a tort cuccok az itunesbe. ezutan mar csak synceled es kesz.

 145. Idézem magam: “És ez mindenkinek szól: ha sikerült a jb, akkor szépen cydia-ban hozzá adjátok a stable.szifon.com repot, telepítitek a mobillinstalion crack-et, szifon újra indít, utána egy free app telepítése, biztonság kedvéért újra indít utána pedig a tört appokat telepíteni. Aptrackpontorg, a tört programok helye.”
  Olvasni Olvasni Olvasni Olvasni. 🙂

 146. Mielőtt kérdeztek, olvassatok már legalább 50-100 hozzászólást, mondjuk az elejéről a postnak, lehet, hogy mindenre választ kaptok…

 147. Sziasztok!
  Segítsetek léci!Nem jut eszembe két progi neve.Az egyik amivel rázással fel lehet venni a telót, a másik amivel pc-vel lehet tallózni a telcsit, meg file-okat másolni rá.Köszi szépen!

 148. valaki segítene? sikerült a JB, de a cydia app összeomlik. rákattintok és mielőtt bármit is betöltene egyszerűen kilép magától..

 149. hello lenne egy nagy gondom!!!!reggel felraktam a cydiat es valahogy a terero elment magatol es nem akar vissza jonni sehogy sem ilyenkor mi a teendo???

 150. Szasztok!
  Csak néhány tapasztalat. 3GS, 32 Gb, jailbreakelt 3.12 firmware. Nekem a Spirit nem indult el a 9.03-as iTunes progival, Vista alatt. A noteszgépemen viszont XP ketyeg, s ott az új, 9.10-es iTunes alatt mintegy 1 perc alatt lefutott az egész. A telefonra TELJES Restore után felkerült a 3.13-as firmware. Tehát mentesetek le mindent, és teljesen szűz gépre pakoljátok fel a Spiritet, ez a lényeg. Utána jöhet a Cydia, majd a Mobilinstallation Crack felrakása, ingyenes letöltés az Apple Store-ból, és már mehetnek is fel a programok. Tényleg Untethered a szifon, tiszta szokatlan, hogy 6 hónap után GeoHot nélkül ki- és be tudom kapcsolni…

 151. Kedves barátaim! Azért gyültünk ma itt össze….. Hogy istenítsük cia-t!!!
  🙂 Köszi neked az áldozatos munkát! Így már ezt is a tuti jailbreak-elt Ipadomról írom. A többiektõl pedig elnézést a személyes hangvétel miatt, csak örülök egy csöppet! Ha bárkinek kérdése lenne írjon és megpróbálok rá válaszolni.

 152. csak nekem vagy másnak sincs igazi f@sza játék a cydiaban???
  semmi olyan jó játék nincs benne ami érdekelné az embert, ráadásul még a navigációs programok közt sincs olyan ami közkedvelt lenne 😀

 153. nekem olyan kérdésem lenne hogy felraktam a siritet van is cydia csak épp eltünt a phone , massage és ipod ,app ikon mit lehet csinálni please…..jah és ha itunesban rányomok a restorra akkor nem frissiti az fw t ugye?

 154. Kicsit láma vagyok! 🙂 Vagy nagyon? 🙂
  Mivel nagyon le vagyok maradva had kérdezzem meg hogy ami a cidia-ban vannak programok azok mind jó 3Gs-hez vagy fel van tüntetve melyik jó melyik nem? Valaki tudja hogy a nyelvi beállítások már mint ami nem kell az melyik mappában vannak? A stable pont szifon pont kom az mükszik? Instaliuszt onnan le tudom szedni? winter board müködik 3Gs en vagy van valami spec ami erre való? SBS settings működik? Bocs a lámaságomért de örülök mint malyom a farkának és szeretnék mindennel tisztában lenni!!! 🙂 😀

 155. Sziasztok!
  Sikerült olvasás után használni a Spiritet, de eltünt a Cydia! Hogy tudom visszavarázsolni. Légyszíves segítsetek. Előre is KÖSZÖNÖM!!
  007jblc

 156. Am nekem enélkül is sikerült minden …
  3.1.3 restore – aciválom kellet volna
  de leszedtem redsnow , intsall cydia , unlock , firmware 3.1.3-at adtam neki és most minden jó 🙂
  (AT&Ts iphone 2g)
  új bootromos szifon 3gs hez nem jó sajna

 157. Hi Gyors segitseg kene. Az SHSH file mentest probaltam volna de nem nagyon sikerult most viszont ha ujra karnam inditani a keszulekemet nem fut le a blackrain, csak elindul es utana sotet kepernyo. Surgos lenne mert videken vagyok es nincs masik telefonom. Koszi a segitseget.

 158. Mondjátok már meg, hogy az itunes backup-olásnál hova menti a gépen az iphone camera rollba lévő fényképeimet!
  spirit elvitte a camera roll képeket, viszont backup volt még pár nappal ezelőtt, szoval megkéne lennie! csak nemtudom hol?!

 159. a springboardom teljesen meghalt nem tudok lapozni kihagy ikon helyeket cydiaba be tudtam lépni de ugyan azok a programok voltak fent amik eddig a régi szoftveren is. most mit csináljak restore? vagy van valami megoldás?

 160. @Davcse: Ha jól gondolom a backup egy nagy mentés, darabokra nem tudod megnézni, csak az egészet rátenni telóra. De biztos van rá valami progi, backup dekódoló 😀

 161. Lehet hogy láma kérdés de azért megkérdezem: Hogy restoroljak ? Rádugom a telót (ami be van kapcsolva) és iTunes-ba restore, vagy előtte DFU módba teszem és úgy iTunes-al restore ?

 162. Sajnos továbbra sem sikerűl a restore. Letöröltem az iTunes-t az összes file-al, amit megtaláltam hozzá, újra raktam, de továbbra is 1601-es hibakóddal dugja vissza a frissítésnél. Nem értem, mi lehet a gond.

 163. Hello én megpróbáltam lementeni az ecid shsh fileokat végig jól ment aztán meg nyitom a mappát de üres ez normális?Egyáltalán iPod–nál vannak ilyen fájlok mivel hallottam már olyat is hogy nincsenek?HA én meg csinálom a spirit jb-et akkor is letudom menteni ezeket a fileokat?
  előre is köszi

 164. Sziasztok! Bocs az off-ért!
  Tud valaki egy iPhone appot (és linket, szerialt hozzá) Pc-set, Cydiasat vagy iPhonost amivel lehet szerkeszteni az iPhone iPod fájlokat (törölni átnevezni). iTunes, iPhone PcSuite már próbáltam….
  3.1.3 + spirit jailbreak van a telcsin. Az eddig használt (3.1.2 alatt) Xilisoft iPhone Software Suite nem kezeli a telómat..
  Előre is kösz a segítséget.

 165. Sziasztok!

  Egy sima 3G-m van 3.0.1-en JB-zve. A kérdésem az lenne, hogy elöször restore az iTunes-ban, majd 3.1.3 telepítése és utána Spirit?

  Előre is köszi.

 166. Egy oraja folyamatosan kerdezgetem a helyreallitas modjat. Van valami modja hogy valasz kapjak? Allati fontos volna mert videken vagyok es nincs telefonom es 3 napig nem is megyek haza.

 167. @kisf:

  Nekem is ez volt a gondom, letöröltem az aktuális JAVA-t, aztán mikor kérdezi a program h van e telepítve, akkor menj rá h no és feldob egy linket, amin már jön a a JAVA, utána már sikerült… Hajrá!!!

 168. Nagyon bocs az off-ért, tényleg jó lenne egy fórum.
  Van egy problémám, feltettem a hangerőszabályzót, amivel (elvileg) megnövelhető a max hangerő. Települt is szépen, de se ikont nem tett ki, se pedig hatását nem tapasztalom, a telefon hangereje változatlan.
  Van ennek valami titka?
  Előre is köszi a válaszokat és bocs az offolásért.

 169. Minden működik, még 1x leírom hátha segíteni tudok olyanokon, akinél nem megy!

  T-mobile függő iPhone 3GS, 3.1.2-es firmware Blackra1n jailbreak volt a telefonon, iTunes 9.0.315-ös verzió van fent, rendszer: Windows 7 (32 bit).

  1. Frissítettem iTunes-al 3.1.3-ra
  2.Egyben aktiválta is a telefont az iTunes
  3. Spirit jailbreak (win 98 kompatibilis módba tettem) elindítottam
  4. Rádugtam a telefonra a kábelt
  5. Megnyomtam a Jailbreak gombot
  6. Megcsinálta, elindult 🙂
  7. Cydia-ba hozzáadtam a http://stable.szifon.com source-ot
  8. Felraktam a MobileInstallation Crack 3.0-át és megy minden.

  Örök hála DEV-Teamnek.

 170. Sziasztok!
  Olvastam vissza de még mindig nem tudom mit tegyek. :/
  T-mobilos 3Gs – 3.0.1 redsn0w JB.-el mit kell csinálnom? Ecid-shsh le tudom menteni vagy sem? Illetve mit kell tennem, hog