fbpx Skip to content

Egy újabb Twitter kliens. Gondoltam én, mikor megláttam az App Store-ban. Elég sok ilyen alkalmazás található manapság, a többsége csak koppintása valamelyik már meglévő kliensnek. Az Icebird sem kivétel ezalól, mégis az általam leginkább kedvelt 2 program, a Birdfeed és a Tweetie összegyúrásának tekinthető. A Birdfeed-et azért szerettem, mert egyszerű és letisztult volt a megjelenése, viszont voltak hiányosságai, a Tweetie funkciókban igen gazdag, de nekem nem tetszik az, hogy nincs normális elválasztás az egyes tweetek között (ugyanez volt a problémám a Twitterrific-nél is). Most viszont itt van az Icebird, lássuk hogyan felel meg az elvárásoknak, egy napi szinten twittert használó szemszögéből.

(Aki esetleg nem tudná, mi az a Twitter, nekik hasznos lehet ez a bejegyzés ami az oldalon található.)


Az alkalmazás nagyon gyors, ez már az első indításkor is feltűnik. Miután megadtuk az első felhasználói adatokat egy 6 ikonos menü fogad minket, ahol a fontosabb dolgokat érhetjük el:

  • Timeline
  • Mentions
  • Messages
  • Lists
  • Favorites
  • Search

A bal felső sarokban lévő ikon a piszkozatokhoz vezet, itt bármennyit megírhatunk offline állapotban, hogy aztán ha netközelben leszünk, el tudjuk küldeni. Ez az egyik kiemelt funkciója az Icebird-nek. Támogatja ugyanis a local cache-t, tehát ha betöltjük például a timeline-t, majd olyan helyre megyünk, ahol nincs net (iPod Touch), akkor ha ismét elindítjuk, akkor mindenféle hisztizés nélkül megnyitja a timeline-t és elolvashatjuk a minket érdeklő rövid üzeneteket.

A Tweetie-nél ahhoz, hogy egy másik fiókba átlépjek eléggé hosszú út vezetett, aztán megnéztem jött-e valami, ha nem akkor megint vissza. Na az Icebird itt is remekel. Egyszerűen jobbra húzzuk az oldalt, mint a Springboard-on, a kék kis pontok pedig jelzik, kaptunk-e valamit.

Nekem nagyon tetszik az Apple féle sms kezelés és annak megjelenítése. Szerintem sokkal jobban átláthatóak az egyes üzenetek. Az Icebird ugyanezt a kinézetet használja, eltérő színnel a beérkező, a kimenő és a nekünk szánt nyílvános üzeneteket. Lehetőség van keresni a timeline-on, hosszan nyomva valamelyik üzenetet, gyorsan tudunk rá válaszolni, retweetelni vagy a kedvencekhez adni. Amint a képen látható, egyenlőre a teljes nevet mutatja az üzenetet írónál, nincs még lehetőség a becenevek megjelenítésére. A Timeline frissítése a Tweetie-ből már ismert mozdulattal lehetséges, tehát legfelülre kell scrollozni és akkor frissít.

Üzenet írásakor bal oldalon találhatóak azok, akiket követünk, így gyorsan ki lehet választani, kinek szeretnénk küldeni, a másik oldalon pedig GeoTag-ot csatolhatunk (aktuális helyzetünk), mellette pedig a kamera ikon, amivel egy már meglévő képet/videót lehet beszúrni vagy készíthetünk is egy újat.

Ha egy felhasználó profiljára megyünk, minden fontos információt megtalálunk:

  • Description
  • Location
  • URL
  • Follower/Following
  • Recent Tweets
  • Mentions
  • Favorites
  • Lists

Mások üzenetével pedig az alábbiakat tehetjük:

  • Retweet
  • Quote Tweet
  • Post link to Tweet
  • Forward Tweet as E-mail
  • Translate Tweet

Az 1.0-ás verzió letöltése után megkerestem a fejlesztőt, feltettem néhány kérdést a következő frissítésekkel kapcsolatban. Érdekelt, hogy a push miért nem működik. Mint kiderült, csak akkor küld push-t, ha valami történik a Twitterrel (mondjuk leállás) vagy az Icebird-el. A jelenlegi (1.0.1-es) verzióban nincsen landscape mód támogatás, de az 1.1-es verzióban már lesz, ami után várható iPad változat elkészítése is.

Készítettem egy videós bemutatót is, íme:

Icebird – Napi iPhone App

Összességében nem nagyon találok hibát. Pedig kerestem. Egyedül talán a tényleges push hiánya, ami zavaró, ettől eltekintve szerintem a jelenleg kapható legjobb Twitter kliens iPhone/iPod touch-ra.

Az ára 2,99 €, letölthető innen.

Akinek tetszik az App, itt egy remek lehetőség, hogy megnyerje a fejlesztő által felajánlott Redeem kódot (csak US Account).

A kérdés a következő:

Tovább a Napi iPhone App oldalára

Olvasd el a hozzászólásokat is

9 Comments

  1. A local cache funkció tényleg hasznos lehet, viszont a kinézetnél engem kifejezetten zavar, hogy mennyi helyet pazarol el a program a tweetek szétválasztásával. (így is egy kis képernyőn kell követni a feedet, szerintem jobb, ha minél többet látunk egyszerre).

    Nekem eddig a TweetDeck jött be legjobban. Ingyenes iPhone-ra is, és az asztali kliens is szuperül használható.

  2. Ugyanolyan a tweetek kinézete mint a Maces Tweetie-ben, nagyon szép. Nem is értem Tweetie for iPhone-ban miért nincsen :/

  3. A héten lesz még 2 játék! 🙂 Várható heti iPhone OS 4.0 cikksorozat is hamarosan.

  4. Mi ez a Redeem kód, és mire jó???

  5. Megvettem és azóta imádom! Best twitter app for iPhone ever!
    Azért a Tweetie se rossz de ez mindent visz, az UI borzasztóan szép!

    Nekem megérte.

  6. Azért a landscape mód hiánya engem egyelőre taszít.

  7. Kis OFF
    Valaki nem emlékszik mi a neve annak a kis cydias proginak amivel ilyen láthatatlan ikonokat lehet csinálni és így pl egy oldal “üresnek” is látszódhat?
    Köszi

  8. Aaaaaaazaz, köszi!


Add a Comment