fbpx Skip to content

Rázzad bébi, rázzad!

Bizonyára van olyan alkalom, amikor egy ujjhúzással nem lehet kinyitni a telefont. A ScreenDimmer és Firewall iP alkotói erre találták ki a ShakeToUnlock nevű alkalmazást, mely a Cydiából érhető el.
Ha a telefon készenléti állapotban van, elég megrázni és rögtön aktívvá válik, kinyitja a képernyőt. Az alkalmazás beépülhet az SBSettingsbe is, számos beállítási lehetősége van:
– rázás számának és erősségének beállítása,
– jelszó beállítása,
– csak fényerőt ad a képernyőnek, ez LockInfo and Cydget felhasználóknak hasznos
– csak töltés esetén legyen aktív a funkció.
A program 0.79 dollárba kerül.

Megjelent a Hockey Nations 2010

Korábbi cikkemben már beharangoztam a Hockey Nations 2010-et. Pár napja megjelent a játék, TouchArcade letesztelte.
A játékban kétféle bajnoki címért szállhatunk harcba, de edzhetünk, játszhatunk bemutatót és büntetőkben is összemérhetjük géppel az erőnket. Grafika jól sikerült, animációk is ütnek, hangok gyengébbek lettek. Virtuális joystickkel irányíthatjuk a játékosokat, plusz még három gombbal lehet szerelni, passzolni és lőni.
Játékmenet már annyira nem jó, mert a gép túl erősre sikeredett. Az ellenfél játékosai gyorsabbak, pontosabban passzolnak, mint a mieink. A két kapus viszont extra béna, későn vetődnek, könnyű gólt ütni.
Fejlesztő a következő verzióban javítást ígér, pluszban még beleteszi a cserét, verekedést és a multiplayert is. A játék 3.19 euróért vásárolható meg a magyar App Store-ból.

iPad az eBay-en

Alighogy elkezdték hivatalosan árulni az iPad-et, a készülék megjelent az eBay-en is. Ebben nincs semmi meglepő, mert az iPhone esetében is ez történt. Azonban az eladók csak jó pénzért hajlandóak megválni a készüléktől. Míg a 16 GB-os modell gyárilag 499 dollár (+ÁFA), addig eBay-en 600-620 dollárért kapható. A 32 GB-os készülék Apple-nél 600 dollárba kerül, míg az aukciós oldalon 700-750 dollárért cserél gazdát. A 64 GB-os 700 dollár helyett 850-900 dollárba kerül. Még 3G-s modellt is eladtak, pedig még meg sem jelent… Ha valaki hivatalosan akarja behozni, akkor még hozzájön a szállítás, vám és áfa is. Lehet, hogy annyira nem kell sietni, bár nem hiszem, hogy itthon annyira olcsó lesz.

Van már külön iPad Store

Apple végre meglépte amit már egy hete meg kellett volna tennie. Külön Store-ban vásárolhatóak meg az iPad-es alkalmazások. iTunes-ban az oldal tetején van két gomb: iPhone, iPad. Így mindenki kiválaszthatja melyik boltban akar böngészni, véletlenül sem vásárol meg olyan alkalmazást, amely készülékével nem kompatibilis.

Wifi problémák az iPad-nél

Tegnap már írtam az USB-s töltés problémájáról, ma újabb issue jelentkezett. Jónéhány iPad-tulajdonos panaszkodott a készülék gyenge wifijére. A problémák a gyenge jelvételtől egészen a kapcsolódásra képtelenségig terjednek. Van olyan felhasználó, akinek készüléke közvetlenül a router mellett is csak nagyon gyenge jelet látott, ugyanakkor a 20-30 méterre lévő számítógép full jelerősséget érzékelt. Speedtest.neten mért sebesség iPad-nél 1.83 megabit/másodperc, míg 3GS-nél 14.77 megabit/másodperc volt. iPad 802.11n-et, míg a 3GS 802.11g-t használt.
Van akinél az iPad újraindítása megoldotta a problémát, míg másnál nem. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a probléma nem mindenkinél lépett fel, tehát nem univerzális.
Közben az Apple iránymutatást adott ki. Leírják, hogy mindegyik sávnak olyan nevet adjanak, amely jellemző rá. Így a G betűt adják hozzá a 802.11g nevéhez, N betűt pedig a 802.11n-hez. Pluszban mindegyik hálózat ugyanazt a biztonsági típust használja, mint pl. a WPA. Ha a probléma továbbra is fennáll, akkor az iPad Settings menüjében töröljék a hálózati beállításokat.
Ha nekem ilyen problémáim lennének, nem biztos hogy megelégednék ezzel a válasszal.

Frissült a Skype, de minek

left

Hónapok óta várunk a 3G-s Skype-ra és a pushra. Még decemberben írták, hogy a célegyenesben vannak, februárban pedig a hangminőség javítására koncentráltak. Azonban ahelyett, hogy ezen dolgoznának, teszteltek iPad-re és kiadtak egy iPad-kompatiblis verziót. Ez nem rossz, de azért hány iPad van forgalomban és hány iPhone? Verizonnal kötött exkluzív megállapodás miatt nagy ívben tesznek az iPhone-ra, amit a blogban be is vallottak. Neki sem álltak az iPad-es verziónak, mert még nincs a kezükben a készülék. Könyörgöm, az iPad Simulator mire való?
Ha ennyire mostohán kezelik az iPad-es ügyfeleket, akkor mire számíthat egy mezei iPhone-felhasználó? Semmire.
FAIL.

Olvasd el a hozzászólásokat is

26 Comments

  1. “ez LockInfo and Cydget felhasználóknak hasznos”

    hehe:D:D

  2. “Ha nekem ilyen problémáim lennének, nem biztos hogy megelégednék ezzel a válasszal.”

    HA megoldja a problémát, akkor én megelégednék.

  3. most neztem hollandiaban 800-900 euro kozt vagy az ipad szerintem annyit nem er!

  4. Skype hihetetlenul pofatlansag amit csinal. Varunk a frissitesre erre kiszurja a szemunket egy semmivel se push se 3g telefonalas. Szanalmas Skype. OFF
    :))

  5. Amúgy mi van a húsvéti játékkal? Nagyon várom a nyertes nevét 🙂

  6. na igen,a skype is kezd egyre bekepzeltebb lenni.es meg csak nem is olyan sokat tettek le az asztalra.meg iPhone 3G-n sem müködik rendesen.egyszerüen kin kivarni mire bejelentkezik a halozatba.hogy ott rohadt volna el az ipad ahol van.azert kicsit kezdek szomoru lenni,hogy bar jol elek,de azert nem fogok en sem evente uj telefont venni,csak hogy legyen valami tamogatas hozza.hal istennek a telefon most eleg stabil,igy nem nagyon tuningolgatom,nehogy ujra keljen rakni.

  7. Jimny, használj névelőket! Köszi!

  8. par kep ht t p://www.iphonepixelpost.com/2010/04/ipad-jailbroken-cydia-running.html

  9. @Szabo Joco: A számból vetted ki a falatot… 🙂

  10. OFF/ bocsi az offert de lenne egy kerdesem.most vettem iphone 2G-t es dominos kartyam van, netezni csak wifivel szoktam iphonerol, de az edgeet sehogysem tudom kikapcsolni, viszont ha elmegy a wifi akkor az edge eszi a kartyamrol a penzt, hogy tudnam kikapcsolni?nekem a gsm halozat kell csak,gprs vagy edge netezeshez nem, csak telefonalni szeretnek de felul folyton ott a statusbaron az E amikor a wifijel nincs, tudna valaki segiteni?

  11. @hbalu:
    ird at az APN -t akarmire akkor garantaltan nem fog tudni felcsatlakozni

  12. @Zoltan: az uj SB se t t in g s ben mi az a data kapcoslo?

  13. @Crazy:
    ezt mar en is kerdeztem megannyi postban, valaszt nem kaptam.
    a cidias leiras alapjan az jo nekunk, mert az edge csak 2.x ig mukodott utana mar a data kell.
    de azert biztos ami biztos alapon nalam mindeketto ott van meg meg a fake apn is

  14. az edge kapcsoló a 2.x feletti szoftvereken nem kapcsolja le az edge elérést, néhány modelnél.
    Ma mindenki használja a data gombot erre.

    Más, ezt érdemes megnézni:

    hattp://www.youtube.com/watch?v=D1G3KxvgldE

    hatalmas

  15. zoltan, crazy: Moderálásra vár a válaszom

  16. @hbalu: Én szimplán betelefonáltam és letiltattam a mobilnetet, így nem kell szórakozni a telefonnal 🙂

  17. Nekem spec semmi bajom a skypepal, “over3G” vel hasznalom es semmi baja, bar az idegesit h minden felugro ablaknal szetkapcsol a beszelgetes… Az iPad + skype kerdesre meg csak annyi h ha kamera nem is fontos annyira de egy webcam elfert vna benne, nem???

  18. Megvan a kamu húsvéti játék nyertese!!!! A nyertes……. Admin!!!
    Gratulálunk neki is a játék szervezőinek is ahhoz, hogy majdnem betartották először a keddi, majd, a szerdai, majd a csütörtöki ígért dátumot!

  19. @Norrbi:
    ugy tunik meg mindig

  20. @dzsozi: neked is csak gratulálni lehet, hogy rinyálsz egy teljesen ingyenesen megnyerhető nyeremény miatt, aminek az eredményhirdetése elcsúszott az android konferencia és az os 4.0 bejelentése miatt… feltételezem, teljesen tisztán átlátod a dolgokat, hogy mi és miért is csúszott… áhh, kár is erre szót fecsérelni… (aztán majd megnézném, hogy hogyan fogsz visszakozni, ha esetleg épp te nyernéd meg…)

  21. @Jadeye: az tényleg giga LOL lenne… 🙂

  22. @dokk: Annak igen kicsi az esélye, le van ez már zsírozva!Szerintem valamiben igaza lehet Dzsozinak, nem lehet véletlen ez a húzás, halasztás!

  23. @atesz: Valószínűleg marhasok levelet kaptak a szifon.com-osok és amíg meg nem csinálják a “felvisszük adatbázisba az e-mail címeket” dolgot addig nem lehet sorsolás, szerintem ennyire egyszerű a magyarázat.

  24. @atesz: próbáljátok ki egyszer, csak úgy tréfából, hogy nem magatokból indultok ki. hirtelen sok “csalás” tűnik el meglátod.

  25. @atesz: neked is csak azt tudom mondani, hogy nagyon nagyokat mondasz, aztán ha véletlen épp te kapod meg, akkor szintén megnézem, hogy mennyire sunnyogsz majd…

    próbáljunk már eljutni odáig agyilag, hogy nem csak azt látjuk, hogy még nincs eredmény, hanem józan paraszti ésszel megpróbáljuk felfogni, hogy miért: gondoljuk végig, milyen mennyiségű levél érkezhet be ilyenkor, és azok feldolgozása mellé odacsapjuk az android konferenciát plusz a 4.0 event-et, és talán, hangsúlyozom, talán lesz egy tippünk arról, hogy mire van idő. de ha ennyire nagyon tudod, miért nem te ajánlasz fel valamit, és sorsolod ki a nyertest?

    köszi, jó lenne az ilyet mostmár befejezni, mert kezd nagyon unalmas lenni…

  26. @Norrbi: Az vajon mitol van hogy, neha mikor ranezek az sbsettingszre be van kapcsolva az ssh es az edge data, es hiaba kapcsolom ki par nap mulva egyszer csak megint be van? Valami progi kepes lenne felulirni?


Add a Comment