fbpx Skip to content
Mai hírek, minő meglepetés, nagyrészt az iPadről szólnak. Feltűnt a kódban egy új iPad, egy elemző szerint vitték, mint a cukrot, de problémák vannak az USB-s töltéssel. Hogy Jobs se legyen annyira elégedett, már fel is törték! Azért iPhone-ról is legyen egy kis szó: ingyenes a C64 alkalmazás.

Jön a következő iPad?

Szombattól lehet az iPadet kapni, de a 3.2-es rendszerverzióban már új készülékekre való utalásokat találtak:
● iPhone3,1
● iPhone3,2
● iPhone3,3
● iPod4,1
● iProd2,1
Az első három az új iPhone (miért három?), negyedik az új iPod Touch, míg az ötödik nagy valószínűséggel az új iPad lesz. Az oké, hogy a fejlődés nem állhat meg, na de ennyire előreszaladtak? Miért kell iProdnak nevezni, amikor a lista elején már ott az iPad? Jónéhány megválaszolatlan kérdés. A köd nem oszlik, hanem sűrűsödik…

600-700 ezer iPad kelt el az első napon?

Gene Munster elemző becslése szerint az első napon kb. 600-700 ezer iPad talált gazdára (beleértendő az internetes előrendeléseket is). Apple a 3GS-ből és a 3G-ből is három nap alatt adott el 1 millió darabot, tehát a szám megközelítheti az iPhone eladásait. 20 boltot hívott fel, és elmondás szerint mindenhol meg lehet vásárolni az összes modellt, nincs hiány. Ez annak is betudható, hogy az internetes rendelést csak április 12-re vesznek fel, tehát készleteket szabadítottak fel. 5th Avenue-n levő boltban nyitáskor 730 ember állt sorban, míg korábban a 3GS-nél csak 350, 3G-nél pedig 540 fő volt ez a szám.
Várom az Apple hivatalos számait.

Problémák az iPad USB-s töltésével

Néhány új tulajdonos meglepetéssel tapasztalta, hogy USB-re való csatlakozáskor a készülék „Not charging” üzenetet jelenített meg. (Katt a képre a nagyításért) MacWorld utánajárt a problémának és a következőket derítette ki, amelyről Apple is kiadott egy közleményt.
– abban az esetben töltődik megfelelően a készülék, ha a mellékelt 10 wattos USB töltővel töltik,
– ha normál USB-porthoz csatlakoztatják, akkor is töltődik, de lassabban,
– régi számítógép (mindegy hogy Mac vagy PC) esetében csak akkor töltődik, ha a készülék alvó állapotban van, ha használják akkor nem. Akkor viszont hogyan látom, hogy töltődik? Ez olyan, mint amikor becsukom a hűtőszekrényt is elhiszem, hogy elalszik a lámpa…
Aki részletekre kíváncsi, itt elolvashatja.

A Gameloft iPades játékai

Nyilvánosságra került néhány Gameloftos játékcím, amely már iPadre készült. Mindegyik 7 dollár lesz.

• Asphalt 5 HD
• Dungeon Hunter HD
• Modern Combat: Sandstorm HD
• NOVA HD
• NFL 2010 HD
• Let’s Golf HD
• Real Soccer 2010 HD






Újabb Deliverace videó

Már hoztam pár Deliverace videót (első, második), itt a legújabb. Megjelenési dátum még mindig nem ismert…

Gyerekkoromban gyakran nézegettem a térképeket, földgömböt, mindig szerettem érdekes helyeket, városokat felfedezni. Határozottan emlékszem arra, hogy a földgömbön megterveztem, merre is repülhetett a magyar labdarúgó válogatott az 1978-as argentínai világbajnokságra.
Az ilyen térképbuzik számára hozták létre a Distances nevű alkalmazást, mellyel különböző távolságokat lehet mérni. A Google Map segítségével lemérhetjük a Niagara vízesés karimáját, vagy akár a lebontásra ítélt Fradi-pálya kerületét is. Nem kell mást tenni, mint a startpontot a képernyő közepére kell helyezni és le kell szúrni a gombostűt, majd újabb pontokat kijelölve leméri a távolságokat. Méréseinket elmenthetjük, megoszthatjuk Twitteren, Facebookon vagy elküldhetjük emailben is.
Nagyon jó kis program, egyetlen hátrány, hogy a leszúrandó pontnak a képernyő közepén kell lennie, nem lehet akárhová bökni. Az alkalmazás 1.59 euróért vásárolható meg a magyar App Store-ban.

iPhone inspirálta videó

Az Izabo nevű izraeli együttes követte el az „On my way” című számot, melyben rengeteg iPhone szerepel. Jó kis klipp, még a zene is megy hozzá 🙂

Olvasd el a hozzászólásokat is

67 Comments

  1. ezt a linket mar reggel lattam de nemtudtam kommentbe beirni!es ezt az jellenti hogy ipad es iphone re is jo lesz

  2. C64 csak ma ingyenes 🙂 Meg anno 1.0 kent megvettem, pedig nem is 0,79EUR.

  3. Nekem ez a Klipp kifejezetten bejön 🙂

  4. Off
    Írjunk egy könyörgö levetet Geohotnak, a 3gs tulajok nevében.megörjít ez a várakozás, törést
    nekünk! 🙂

  5. @Feszke: Nehogymá’ megalázgodjak…

  6. várjuk már meg a 3.2 mert addig ugysem lesz semmi!

  7. Honnan lehet a C64-et letölteni?

  8. @Szpisti: …Kodjak

  9. @Darcoson: App Store-ban találod.

  10. Sziasztok!
    Megkérlek bennetek, hogy valaki küldje el nekem az Evernote 3.1.2 alatt futó verzióját, mert tévedésből aziPad verzióra frissítettem, és az iPhone verzió, amit le lehet tölteni az csak 3.1.3 alól működik.

    Az iTunes\Mobile Applications mappában található.

    Köszönöm!
    zolihun@index pont hu

  11. Nem lehet, hogy az iProd valami egészen más készülék lesz? Vagy akkor iProd1,1-nek jelölték volna? Az iPad ugyanis nem iPad3,2 hanem iPad1,1. Nem vágom a jelölést, de szerintem új készülék.
    Dungeon Hunter HD. Hmmm… 🙂 Elgondolkozok még ezen a padon.

  12. @Zolihun: Köszönöm. Megtaláltam.

  13. @iNerull: Ne gondolkozz, cselekedj 🙂

  14. off:
    Ahh 🙁 Appsolute sorsoláson nyertem konferencia jegyet, erre kiderül hogy nem tudok ott lenni, mert ki kell utaznom külföldre pár napra. áááá :(((

  15. @cfman: az apple developer centerben levő infókból arra lehet következtetni, hogy 3.2 nem lesz iPhone/iTouch-ra. most a 3G-s iPad-re várnak, azért nem adtak még ki semmit. a következő fw az 3.3 vagy afeletti lesz az iPhone/iTouch-okra, esetleg 4.0, de az meg lehet már nem fogja támogatni csak a 3GS és afeletti készülékeket. a 3 db új iPhone-on meg már valószínűleg a 4.0 lesz alapból.

    @iNerull: az iPad-et anno iProd1,1-ként találták meg az SDK-ban. az iProd2,1 valószínűleg a 3G-s iPad.

  16. mellesleg ott van a listában a 3.0 óta az az iFPGA is, amiről sehol semmi használható infó.

  17. @Jadeye: És a 3G-s IPad mikorra várható?

  18. sziasztok. bocs az offért, de nem találtam. újraraktam a 3.1.2-t (megvolt) jail és függetlenítés volt blackrain-nel és blacksnowwal és most nem tudja olvasni az itunes a telót effektive semmit nem tudok rátenni. mit csesztem el? előre is kösz.

  19. @Jadeye: Nemáár, 3.3 v a feletti jöjjön csak ki iPhone 3g-re is, vagy nem arról volt szó, hogy abba még bele fog kerülni a rendes fm rádió? Nem hinném, hogy simán appstoreból letölthető progi lenne majd. És azért sem hiszem, hogy az iPhone 3g-re nem jönne ki újabb sw, mert a 2g-t is támogatták eddig. Szerintem max arra nem jön ki úfrissítés (2g tulajok ne kövezzetek meg)

  20. Mivel itouch.hu nem megy ezér gondoltam itt kérek tanácsot biztos h hülyeség de ugye ipt3g 8gigáson is simán megy a mikrofonos fülhallgató?

  21. szal hogy beveszi rendesen a hangot 😛 és lehet vele mondjuk telefonálni skypon (… sry csak az elöb kilépett a hüje net)

  22. aki még nem tudja: “On April 8, Apple will hold an event for the upcoming iPhoneOS 4.0 update.”

  23. @Jadeye: Ohhh, maris? Finom 🙂

  24. @Jadeye: Szóval valószínű, hogy 8. ig várnak a hacker csapatok a untethered jailbreakek kiadásával….megnézik mikorra is ígérik hivatalosan a Iphone OS4-t……?

  25. Remélem vagy 2 hónap,aztán arra is várnak a Geohoték,aztán ha kijött a 4.0 még várnak vagy 3 hetet. Így lassan 1 év múlva majd lesz Jailbreak….

  26. @Jadeye:
    egeszen biztosan a 3G-s.
    Jimmy: Nem kell tul porigni h maris “uj” cucc jon 🙂

  27. @Jadeye:
    ez izgat nagyon!
    Honnan az info?
    Remelem lesz fm radio aktivalas!

  28. @Sinter: Jaja, csak azt nem értem, hogy Geohot mondta, hogy 2.5 napjába telt jailbreakelni a 3.1.3 at, akkor miért nem adja ki és majd, (mert elvileg van töb biztomsági hiba is amit felfedeztek), csinálja meg a 4.0 is ha ekkora arc a srác 😀

  29. @Robertolini: több 😀 szarakodik a bill. 😀

  30. @Robertolini: Jah, De már olyan fárasztó hogy így húzzák az idegeimet :S
    Már tényleg jó lenne de emiatt a hír miatt 1 hónapot tuti csúszik wááá

  31. iphone 4 os aprilis 8-an!!

  32. @Robertolini: mert feltehetoleg ha most kiadja a 3.1.3 torest, a hibat amit kihasznalt, par nap alatt befoltozna Sztivibacsi,

  33. @Zoltan: az összes híroldal tele van vele, pl endgadget, tuaw, stb.

    @Robertolini: ezt már elég sokszor tisztáztuk, hogy mit és miért nem adnak ki. várni nem jó. de muszáj. a többit meg @dnp leírta.

    @Berri: ne keverjük a dolgokat! a 4.0 NEM jön ki 8-án. aznap csak lesz egy bemutató, hogy mi lesz benne, ha megjelenik. várhatóan nyár lesz ebből, június környéke szerintem.

  34. @dnp: Ez rendben is van, érthető. De nehogy már nyárig várjak/várjunk a jailbreak-re… Mert akkor tényleg tökön szúrom magam…

  35. @Szpisti: Adok hozzá kést 😀

  36. @dnp: Ebben egyetértek, mert akkor az új töréssel még több gond lenne!

  37. Amúgy most nem tudok elmenni a dolgokon, de Geohot tényleg az Apple-nek dolgozik?

  38. a francba!remelem jailbreak-ra nem kell nyarig varnom,mert akkor vennem kell addig valami telot navira,meg csesztetesre!

  39. Sziasztok!
    OFF:

    Valaki tudna ajánlani nagyon olcsó( használt is jó) külső GPS vevőt ami tuti hogy jó 2g-hez!
    Köszi

  40. Jah és mindenkinek kellemes ünnepet!

  41. @Jadeye: en nem igy olvastam egy kulfoldi oldalon 8-an jon ki a beta verzio valaki azt mondja hogy lehet a teljes

  42. @v8mark: Nekem van egy, nagyon keveset használtam, még amikor NOKIÁm volt! Kb 2 évvel ezelőtt! Sima mini usb-ről tölthető, de nem próbáltam iphonnal!

  43. mar tele a hocipom,hogy mindig csak varni kell, megcsinalhatna mar a jb-t a kis gondor burkifli!

  44. es mar januar 27-en bemutatak!

  45. @Berri: Tudod az ilyen kedves emberek miatt lesz előbb utóbb elege a srácnak és szarik bele az egészbe.Talán ha már ingyen csinálja az egészet akkor nem így kellene hozzá állni.

    Egy kis idézet Geohot tól
    “Hallom azt beszélik, hogy a 3.1.3-as jailbreak nehéz. Nem az. De ez csak azoknak segítene, akik elég hülyék voltak, hogy frissítsenek. Bocsi.”

    De lehet használni a telefont legálissan is!

  46. @Liba: április elseje mond neked valamit…? 🙂 (dehogy dolgozik nekik… :D)

    @kuka01: hogy lehetne már teljes, ha az Apple csak egy Sneak Peek event-et fog tartani 8-án? most jött ki még csak a 3.2, nem gondolod, hogy a fejlesztőknek nem ártana előtte ismerkedni az új funkciókkal az új SDK-ban, hogy mire kijön a 4.0, kész legyenek a frissített appokkal? azt sem hiszem, hogy egyáltalán lenne ebből bármi beta 8-án.

    @Berri: türelem jailbreak-et terem. attól, hogy sokadjára is beírják többen, hogy miért nincs még mindig jailbreak, sajnos nem lesz hamarabb. várni kell, és kész. örülhetünk annak, hogy *egyáltalán* van jailbreak…!

  47. Csak annyit szólnék az előbbiekhez, hogy én úgy jártam, hogy lecseréltem a sima 3G-m és új 3GS-re és sajnos frissítettek a t-mobilék! Pedig ismerem a srácot, aki ezt csinálja és mondtam neki, hogy ne csináljon semmit a telóval, mert ki akartam próbálni rajta valamit, de már akkor telepítette a szoftvert!

  48. @Jadeye: Értem Steveből kinézem, hogy képes tényleg adni egy jó állást, mert már mással is megtette!

  49. @Jadeye: hat en nem tudom csak igy forumok alapjan!de az 100 nem tudom ki irta mar hogy 8-an csak bemutato a bemutato megvolt mar januar 27-en

  50. sajnos en mar 3.1.3-mal kaptam ujonnan a t-tol,ugyhogy meg nem volt modom kitapasztalni a jb elonyeit,de varom nagyon!

  51. @kuka01: január 27-én nem volt semmi sem a 4.0-ról. akkor az iPad-et jelentették be. bővebben 27-éről, összefoglaló: szifon.com/2010/01/28/ipad-ipad-ipad-ipad…/

  52. Aki meg azòta vett iphone-t miòta kijött a 3.1.3 az ìgy jàrt? Reagàlva azon “hülyèk” nevèben, akiket a kis nèpművèszeti cserèpedèny leszòlt…
    Mondjuk T-s vagyok tehàt nem hiànyzik a függetlenìtès, de a beszòlàs kicsit erős… :S

  53. @Berri: Én szintén zenész… Akartam még várni a 3G lecserélésével, de történt vele egy kis baleset, ami eléggé tönkrevágta… S ha már csere, akkor gondoltam GS-re, de úgy jártam, hogy 3.1.3 van rajta gyárilag, 05.12.01 modemmel karöltve… Pedig egy eldugott kis T-Pontban vettem, nem rendelésre, volt nekik, gondoltam, hogy szerencsém lesz, és még régi, de nem lett…

    Amúgy egy másik oldalon Ginopapa június 22-ére prognosztizálja az új iPhone-t…

  54. Engem sajnos az ipad különösebben nem érdekel, mert annál többre tartok egy laptopot!

  55. Ennyi erővel akkor sose legyen JB,mert 4.0 után lesz 5.0 és akkor lehet hogy azt majd nem tudjuk JB-zni:S
    Mindig lesznek benne exploitok,ha új dolgok kerülnek egy OS-be,akkor uj “Bug”-ok is kerülnek amit általában csak később fedeznek fel maga a készítők is,ez volt itt mindig kihasználva és ez is lesz.
    Sose lesz tökéletes törhetetlen OS.

  56. engem az zavar,hogy a kis srac olyan mint az ovisok:bebe van nekem ez,meg az,de uccse mutatom meg! elvezi. napi tobb szaz levelet,na meg tudja, ha kijon a jb akkor egy darabig megcsappan az erdeklodes!en azt a par dolgot ami kene meg is vennem,de pl.a smart dialing vagy mi ami folytatja a beutott szamokat a telo konyvbol az csak a cydiaban van asszem

  57. @Sinter: @Berri: 3.1.2-re van JB, a 3.1.3 csak egy sima kis bugfix az appletől(ami igazából csak velünk kicseszés, hisz még új modem firmware is járt hozzá)

    Inkább az új fejlesztéseket és lehetőségeket tartalmazó 4.0-t törjék fel, addíg lehet legálisan használni a telefont+ingyenes appokkal ha már abszolút nem akarsz pénzt költeni. Ha esetleg mégse bírnád ki, megveszem tőled egy tizesért a telefont, hisz számodra használhatatlan…@Berri:

  58. @Liba: egy tipust tudnál mondani? És milyen árba adnád?Ha Nokia LD-4W akkor jó!

    Köszi

  59. take it easy.. nézegetem musclenerd meg sherif_hashim tweetjeit.. és lesz itt unlock meg jb is az elmondásuk alapján, de meg kell várni az uj fw-t.. nincs mese 🙁

  60. iTunes 9.1-re lehet frissíteni?

  61. Az ugye ok, hogy 3.1.3-s untethered 3GS JB nincsen, de most haver akarja tudni, hogy 3G-nél sincsen vagy ott van ilyen?

  62. Nem akarok okaskod-ni április 8-án csak tanácskozás (esemény=event )lessz,hogy mikor legyen a 4.0 update szóval inkább május közepe v. Véget tipelek
    (senki se kövezzen meg én is várom a 4.0)

  63. @Abel: lehet frissíteni.

    @Invi: 3G-vel nincs ilyen gond, mert a tethered-para csak 3GS új iboot és ipod touch 3g esetén van.


Add a Comment