fbpx Skip to content

Várunk, várakozunk, dekkolunk, veszteglünk, múlatjuk az időt, unatkozunk… meddig? 🙂 Az Opera létrehozta az Opera mini for iPhone -t. A kérdés már csak az, hogy az Apple elfogadja-e, vagy sem. Az Opera nem tétlenkedett fogta magát és világgá kürtölte, hogy igen mi elkészítettük és feltöltöttük az AppStore az Opera Mini alkalmazást most az Apple-ön van a sor. Hogy mit is tud a program?

Percről – Percre erre: LiNK

Olvasd el a hozzászólásokat is

35 Comments

  1. ha nemfogadják be, remélem kitolják JB-telóra 😛

  2. első?, Ne legyen igazam de szerintem kivágják… Nem lenne jellemző ha beengednék az AS ba… Pista már csak ilyen… (kjabe)

  3. szvsz kizárt, hogy Apple maga alatt vágja a fát az Opera mini-vel. viszont esélyes, hogy ha elutasítják, elég rövid időn belül visszaköszön valamelyik nagy repo-ban;)

  4. no nézd csak 2mp:)

  5. Ez azért jóval meggyőzőbb mint az első preview 🙂 zsír lesz (valahonnan letöltve)

  6. Elutasítva! – Nem nyújt funkcióban többet mint a telefon gyári alkalmazása!

    ui.:ez is csak Stevenek lesz meg.

  7. http://my.opera.com/community/countup/ Itt van egy számláló, hogy mióta várunk az elfogadására. Az opera egy játékot is kitalált ezzel kapcsolatban, lehet tippelni hogy mikor fogadják el, a győztes kap egy iphonet opera minivel előretelepítve.

  8. Nem tud multi touch-ot, a gyorsaság a videón meggyőző, de azért érezzük a marketing szagot:)

  9. Estét,hajnalt Uraim,

    Valaki tudna segíteni, 3GS-re raknék csengőhangot, iRinger-rel megcsináltam, épp csak iTunes nem akarja felismerni. File menüből az Add file to Library menüpontot választottam, de semmi nem jelent meg.

    Valaki esetleg? Vagy ehhez JB szükségeltetik?

  10. @Drone: gyere chatre és segítek 🙂

  11. Úgylátszik ezt lekéstem. Esetleg ha egy mailt küldenél hogy mégse ide spameljünk.
    Nagyonköszi előre is

    rolimester]kukac[gmail]pont[com

  12. Hajrá Opera!!

  13. hát, igen. Mobilböngészőt mindig is tudtak gyártani 😀

  14. Szerény véleményem szerint 1 hétig fognak rajta agyalni, és a végén be engedig a storeba már csak azért is mert csak valami röhelyes kifogásal tudnák vissza utasitani és akkor elég sokan felháborodnának (bár mostanában a store vissza utasitások és törlések.. :S).

  15. wow, elfogadtak! nem gondoltam volna, ez gyors volt, sajnos igy nem en nyertem az iphone-t…:(

  16. SeeYa. Ezt miből gondolod, hogy máris elfogadták?

  17. @seeYa: Es ezt hol olvastad?

  18. Submitted az nem approved 🙂

  19. Ááhhhá:D már majdnem pislogtam én is:D

  20. egyedül a multitouch hiányzik nekem ebből !

  21. korábban Sztív azt mondta, semmi olyat nem fognak engedélyezni, ami a telefon alapfunkcióját duplikálja. ez meg egy az egyben a Safari kiváltására van. nehéz elképzelni, hogy az Apple beadja a derekát.

    különben a videó kicsit sarkít a dolgokon. ameddig a Safari a teljes webes New York Times oldalt tölti be, addig az Opera Mini egy, az Opera szerverei által átkódolt oldalt. mit kódolnak át? például a megjelenített képek méretét csökkentik, ami jelentősen növeli a betöltési időt. és így nem direktben töltik le az oldalt, hanem a saját szerverükön keresztül, majd az opera szervereitől a kliens egy csökkentett méretű képekkel módosított, tömörített formában átküldött oldalt kap meg, amitől értelemszerűen gyorsabb lesz a letöltés és megjelenítés, hiszen kevesebb adatból fog felépülni ugyan az a tartalom.

    na de mi ebben a jó nekik? például az UDID-ed alapján személyre szólóan monitorozató, hogy mit néztél meg, teljes history készíthető rólad, na persze konkrét személyi adatok nélkül elvileg, hiszen az UDID az csak UDID, nem kapcsolható a nevedhez és a címedhez. de az információ hatalom, a kérdés, hogy ezt később mire használják fel.

    ugyanakkor ha engedélyezik az Opera-t, onnantól engedélyezni kell majd a Firefox-ot, Chrome-ot, Internet Explorer-t, stb az egyenlő verseny miatt. azt meg szerintem Sztív nem fogja bevállalni. persze meglássuk.

  22. @Jadeye: ha nem így, majd lesz “amúgy” Opera Mini iPhonera!
    csak éppen arról nem szól a fáma, hogy ez mennyit fog kóstálni az AppStore-ban! lehet, hogy ha ezt is kiírták volna a kutya se venné meg…

  23. @csigger: miért kellene pénzbe kerülnie? az Opera Mini minden más platformon is ingyenes, nem? ha pénzbe kerül, szerintem a szokásos $0.99-es áron veszik majd meg a legtöbben. de sor kerül rá, hogy mégis engedélyezik, akkor szerintem ingyenes lesz.

  24. Jajj, most el ne kezdjetek már elméleteket gyártani, h mit monitoroz meg mit nem egy böngésző. Ha valakinek para, akkor olvasson újságot. LOL

  25. Böngöszők többsége mind mac , pc , mobil , általában ingyenes;)

  26. És mi a helyzet a ‘Perfect Browser 3’ alkalmazással? Egy ideje megtalálható az AppStore-ban.

  27. @dokk: ez nem elmélet. szerinted miért van pl a PrivaCy…?

  28. Wow, elég impresszív. Emlékszem, a régi SE telómon kurvagyorsan hozott be mindent wapon az opera. Szóval hajrá!

  29. @Jadeye: Úristen, megtudja az Opera, h milyen oldalakat látogatok. Világvége! Mindegy, felejtős. Béke.

  30. @dokk: nem azt mondtam, hogy ezen feltétlenül fenn kell akadni.

    de emlékezz vissza arra, hogy az mekkora felhördülést okozott, amikor anno a Chrome esetén ezt a google még bele is írta az EULA-ba, hogy az összes, azon keresztül nézet dologgal kapcsolatos minden adat az övé, és azt csinál vele, amit akar. a google ezt követően később ezt ki is vette az EULA-ból.

    de egy böngésző (és semmi más app) ne “telefonáljon haza”, vagy legalább legyen meg a lehetőség, hogy ezt kikapcsold. azt sem mondtam, hogy ez tutira benne lesz az Opera Mini iPhone-os verziójában, csak azt, hogy a lehetőség fentáll, hiszen az SDK ad erre módot.

    szóval mielőtt belekötsz abba, amit írtam, kicsit olvass utána a miknek és miérteknek, valamint értelmezd, amit írtam. ha meg még saurik is csinál egy PrivaCy nevű progit pont néhány hasonló adatgyűjtő szolgáltatás kikapcsolhatósága érdekében, akkor talán lehetséges, hogy még valami alapja is van az egésznek.

  31. @Jadeye: Ok, neked para, nekem nem. Nagyjából ennyi.

  32. Csak azt nem értem, miért hiányzik a multitouch…

  33. fölös még ezen agyalni:D / még / Mert jön Munkás Pisti és rányom az x-re a sarokba s akkor nincs opera:D

  34. A copy-paste benne lesz? Egyébként nem biztos hogy a konvertálgatás miatt minden oldal gyorsabb lesz, lehetnek olyan formátumok ami eleve nem nagy fájl, de azé’ kűdjük el konvertálni meg ugye utána a telefonra… Hát nem tudom nekem ez lassításnak tűnik…

  35. Laci, ha te használtál valaha opera minit, tudhatod, mi a különbség sebességben konvertálás nélkül meg konvertálással.


Add a Comment