fbpx Skip to content

“Egyszerű” hardware függetlenítés. Kiveszi a Baseband chipet és vissza írja a 3.0 baseband-et. Ennyi 🙂

Olvasd el a hozzászólásokat is

61 Comments

  1. végülis… 😀

  2. ki is próbálom gyorsan;)

  3. már neki is álltam … 😛

  4. egyszerű, mint az egyszer egy 😀

  5. Jo tudni hogy igy is lehet ezt csinalni. Azert lehet hogy en varnek egy szoftveres megoldasra 🙂

  6. tegnap este néztem ez a videot.. nagyon nagy.. 🙂

    dijaznám ha lenne ilyen itthon is 😛

  7. Bocsi az offért, de aki szereti a house, progressive house zenét,
    vagy szereti a halgatható éneklőset akkor tekintse meg ezt

    h tt p://www11.zippyshare.com/v/71848820/file.html

    én csináltam 🙂

  8. Jól látom hogy bekapcsolt állapotban szedi ki a chipet? Jó állat a csávó….

  9. OFF és bocs
    Nem szoktam kérdezni ilyeneket, de:
    Adott egy 3GS, német (nem tudni milyen szolgáltató), nincs aktiválva, 99% hogy új iboot (mert a blackra1n nem csinál semmit), 99% hogy 3.1.3 van rajta.
    Ami kellene: aktiválni, függetleníteni és esetleg jailbreak.
    Tudom hogy nem lehet egyiket sem, de hátha valakinek mégis van ötlete.

    Amiket ne írjatok: faszért OFF-olsz köcsög, nézd meg az összes szolgáltatóval, várjál vele még, stb…

    Köszi aki segít!

    ON

  10. NEM LEHET NINCS MEGOLDÁS HA LESZ AKKOR AZ IS KB AKKOR AMIKOR KIJÖN A 4.0! OFF: én azt halottam hogy találtak rést a 3.1.3 3Gs új iboot-hoz csak még biztos nem fogják kiadni a 4.0-ig mert a kedves almánk azt a rést is behálózná :S

  11. Ebből látszik, hogy gyakorlatilag minden védelmet ki lehet játszani.. Csak ennek lehet nem érdemes házilag 1 amatőrnek nekiállni 😀

  12. @taky1974: Lehet van megoldás, és éppen ez az! Gyakorlatilag a chip amit a kolega nagy kínok közepette kióperál, az annyit tesz, hogy meggátolja, h lebutítsd a rendszert! Szóval elméletileg, ha a chippet eltávolítottad, akkor nincs mi meggátolja a bútítást, és bármit felrakhatsz rá!

  13. @Kovi87: Ahogy elnézem, nem forrasztott chipról van szó, tehát nyugodtan lehet vele próbálkozni… olyan mintha kiszednéd az alkáli elemet a PC-ből, és a bioszban lévő összes beállítás nullázódna 🙂

  14. Sziasztok!
    Az lenne a kérdésem hogy most fog jönni a GS-em és első bekapcsnál feldugom itunes ra belerakom a hozzá szükséges kártyát és akkor magatol aktivalni fogja a telefont és ezután nyomhatom neki a blackraint? vagy azt is lehet h nemis kell aktiválnom hanem egyből blackrain és az aktiválja??
    Előre is köszi!!!

  15. Még annyit, hogy aki megoldja a problémámat, annak Laura17 meghálálja.
    😀

  16. @Solyom: Nem muszály aktiválnod, a Blackra1n elvégzi helyetted! 🙂 Ha újjonan jön akkor lehet megszívod(gyári 3.1.3), de ha használtan veszed és van rajta JB, akkor nem érdemes foglalkozni vele(ne szoftold újra!), mert nem lehet újra visszarakni a 3.1.2-őt, csak a 3.1.3 -at! Ez egy hardveres védelem, hogy csak a legfrissebb szoftvert tudod telepíteni, ha csak nincsenek meg a shsh-fájlaid… Vagy esetleg ha csak nem orvosolja ez az IC eltávolítása 😀

  17. @mythbuster: látom nem vágod miről van szó! Jóember kiveszi az epromot hőlégfúvóval, újraprogramozza egy epromégetőben, és visszaforrasztja infrás BGA-zóval!
    A meleglevegős forrasztás is forrasztás, csak egy ilyen alkatrész ki-be forrasztagatásához nagyobb szakértelmet kíván. És nem ez a “chip” akadályozza a butítást, hanem ezt az alkatrészt nem lehet “visszabutítani”, ha bent van a telefonban.

    Ha nem értesz hozzá ne hülyítsd a jónépet!

  18. 1 némító kapcsoló-cseréhez mennyire kell kibelezni a készüléket? Sikeresen letörtem róla a gombot. Netről rendeltem cserét, csavarhúzót is vettem, csak nem tudom neki merjek e állni. Viszonylag sok tapasztalatom van ilyenekbe, de ez mégse 5.000 ft-os valami, hogy veszek másikat ha kinyírom..

  19. Ez esetben Nem Érdemes Próbálkozzni Vele! 😛

  20. @Kovi87: Rutin műtét… Én eddig akkut és kamerát cseréltem, de ahogy emlékszem, a némító gombot is max 1 csavar fogja! Csak kiveszed az eredetit és berakod az utángyártottat, szalagkábelt vissza a helyére, és kellene menjen! Ha még nem szedtél szét iPhone 3G(S)-t, akkor tudnod kell, hogy nagy türelmet igényel, első látásra talán a kilező visszakötése dolgozza meg az emberi idegrendszert(van egy szalagkábel amit be kell csúsztatni egy a lapon lévő csatlakozóra, és az idegtépő egy dolog, de az sem vészes… 🙂 ).

  21. @Kovi87: UPD. Nem kell nagyon kibelezni, a kijelzőt kell kiszedni a helyéről, ami van, hogy könnyen kijön(Romániai Orange), van hogy kicsit nehezebben(Amerikai ATT), erős anyag, így szerencse annyira nem kell félteni, egy vékony csavarhúzóval, vagy késsel benyúlsz a krómréteg alá, és úgy piszkáld ki, hanem lehet a végtelenségig tart 🙂 Ha esetleg akad otthon egy vákumos tapasz, akkor ajánlott azzal…
    A youtubon kapsz videót a szétbontáshoz, vannak videók, melyekben nem kapcsolják ki a készüléket, ez kicsit veszélyes, mert ha a csavarhuzó rossz helyre csúszik, akkor kiégethet valamit, így ajánlott kikapcsolni boncolás előtt 🙂

  22. @mythbuster: Kösz a tippet. Nem nagyon szeretnék 1 ilyen apróság miatt 100+ km-t utazni szervízig. T-sek nemtom mért nem foglalkozna vele..
    Szalagkábellel volt már dolgom párszor fényképezőknél, tényleg elég türelemjáték [idegtépő] tud lenni 😀 Bekapcsolt állapotba meg főképp nem állnék neki semmi elektromos cuccnak.. Apró zárlat és bármi elszállhat. Vagy engem ráz meg :]

  23. @mythbuster: már bocsi, de ott épp magát a baseband chipet veszi… de ezt @goncz9 már leírta…

    ehhez meg: “@mythbuster“: késsel…? meg vagy te huzatva? az jó kis nyomot hagy a műanyagon… ahogy a videón is látszik, tapadókorongos eszközzel szokták szétszedni, épp azért, mert egyrészt az való hozzá, másrészt az nem hagy nyomot, nem úgy, mint egy késsel való feszegetés…

    azt is jó, ha tudod, hogy mivel az összes készülék ugyanott készült, így a rögzítés erőssége nem függ attól, hogy az most épp ATT US vagy Orange RO… amivel találkozhattál, azt már biztos többször szétszedték, azért lazább.

    ajánlott kikapcsolni…? nem ajánlott, hanem kell. persze kinek mennyit ér egy ilyen kütyü. ha neked tök olcsó, vizet is önthetsz rá, tökmindegy…

  24. @Kovi87: a t-sekre borítsd rá az asztalt. ha még garis, akkor ez garanciális probléma, csinálják meg, max lesz egy kis díja, de kész, ők nyújtják rá a garanciát.

  25. @taky1974: aktiválni fogod tudni egy német t-mobile kártyával. jailbreak-elni és függetleníteni az új iboot miatt egyelőre nem tudod, de ha 3.1.3 van fent, akkor a baseband is valószínűleg a 05.12.xx-es, így arra még jailbreak esetén sem lenne jelenleg még függetlenítés.

  26. @Jadeye:

    Egyik sem volt szétszedve! Ha kezedbe kerül egy Orange RO-s teló, akkor szedd szét és nézd meg!

    Amúgy a kijelző nem műanyag, hanem üveg, úgy ahogy a krómréteg is fém, így nem tudom milyen műanyagról beszélsz 🙂 ! Szal nem hagy nyomot! Hidd el, nem 1-et szedtem már szét! még Sim-Supportot is forrasztottam, szal tudom miről beszélek!

    A chippet illetően tévedtem igaz, mert azzal nem volt dolgom, és túl egyszerűnek tűnt 🙂

  27. Ennyiből akkor egyszerre függetlenítheti is szerintem, mert a baseband a hálófüggő is – szerintem

  28. @mythbuster: a króm két helyen ér a telefonhoz. egyik oldalt a kijelző (az üveg frankón tud repedni, ha rossz helyen találod el akár a késsel, akár a csavarhúzóval, és szilánkokra pukkan), másik oldalt a műanyag hátlap felől. a műanyagra itt a megoldás. aki még nem szedett ilyet darabokra, szerinted tudni fogja, hogy a króm melyik oldalán kellene próbálkozni? pláne úgy, hogy a fenti videóban is a tapadókorongos módszert láthatod…

  29. @vighjoe: ha bebattyog a német t-hez, és kéri a gyári, legál függetlenítést, és kicsengeti rá az összeget, természetesen függetleníthető. de legtöbbször ez nem megoldható, mert nem az eredeti szolgáltató országában használják a telefont.

  30. @Jadeye: Aki megnézett legalább egy videót, annak tiszta, hogy az üveg és a króm között kell piszkálni! Amúgy elárulom, hogy én nem rendelkezem tapadókorongal, mindig is késsel szedtem szét az iPhone -kat, és még egyszer sem maradt nyoma! Hidd el az üveg elég erős ahoz, hogy lehessen feszegetni egy vékony fém tárgyal!

  31. @vighjoe: ja félreértettem, amit írtál. maga a baseband csak úgy nem függetleníthető. de azzal, hogy visszaírja bele a régebbi verziós baseband-et, lehetővé teszi a szoftveres függetlenítést. de sajnos maga a baseband egy visszaírással nem tehető gyárilag függetlenné.

  32. @Jadeye: Sajna már nem garis. Csak nem értettem, hogy egyetlen forgalmazó Magyarországon, és képesek Pestre küldeni az i-Doki -hoz. Inkább nem mondtam semmit, amikor mondták..

  33. @Jadeye: Valószínüleg valahogy meg lehet oldani… A szolgáltatók melyek forgalmazzák és tudják függetleníteni az iPhone -kat, egy generált kóddal függetlenítenek! Ezzel a kóddal valamit módisítanak a BaseBand -ben, ami végleges!

  34. @mythbuster: az iPhone esetén NEM a szolgáltató függetlenít… az iPhone NEM úgy függetlenedik, hogy bepötyögöd bele, hogy #pw+…..#, hiszen a függetlenítéshez ott sem kell hagynod a telefont, hanem miután a szolgáltatónak kifizetted, és az Apple feldolgozta a kérést, otthon az iTunes-ra rádugva az jelzi, hogy “congratulations, your iPhone has been unlocked”…

  35. Az apple fuggetleniti, nem a szollgaltato! Az csak leadja a kerest hogy xy imei szamu telot oldja fe, mert kivan fizetve!

  36. Segítsetek!!!
    Nagy nehezen kiszedtem a kis kockát/modemet/akármit, amit a faszi a videón. Most hogyan tovább???? Sürgős lenne!!!

  37. @iDezső: Ugye ez nem komoly ? Egesd ujra az epromot 🙂 🙂 🙂

  38. @Jadeye: Egyik haverom bevitte az iPhone 3GS -ét az Orange -hoz, és ott beírtak valami kódot amit az appletől kaptak, és mondták, h menjen haza és csatlakoztassa az iTunes -hoz, és függetleníti… És akkor írta ki, hogy “congratulations, your iPhone has been unlocked”…

  39. @iDezső: Hogyan szedted ki?
    Én elég régóta foglalkozom BGA forrasztással, de nem hiszem hogy házilag nekiállnék.

    Amúgy remélem csak poén volt.

  40. Sziasztok!

    Olyan videót nem tudtok ahol a komplett hátlapot cserélik ki lassan másfél éves a 3G-m és megérett egy cserére!

  41. @mythbuster: nem kódot írtak be neki, hanem az IMEI-t írták fel. (bár max azt meg úgy nézték meg, hogy beütötték, hogy *#06#) itthon úgy megy a dolog, hogy jelentkezel a szolgáltatónál, felírják az IMEI-t, azt továbbítják az Apple-nek, aki meg utána az iTunes-on keresztül megcsinálja a többit. másképp nem mehet.

  42. Mit hálálok meg???? Ja és az én puncim multitouch

  43. @Jadeye: Na ez lehetséges… Sajnos nem voltam ott így nem tudom mit írtak be 🙂

  44. hu bazeg Jadeeye reg nem lattalak de most azan krva sokat kommenteltél 😀

  45. Ez a videó kemény…. Látszik, hogy a pasas elég rutinos már a dologban. Ez kb olyan, mint a régi szép időkben a 2G iPhone hardware unlock volt. 🙂

  46. Foglalkozik még valaki ezzel a dologgal? A levételt, feltételt megcsinálom, régi baseband-es epromom is van, amiből ki lehetne olvasni a tartalmat, de nem tudom mivel lehetne egyáltalán BGA-t programozni. Mármint hogy adapter létezik-e hozzá. Intel gyártmányú NOR Flash, 3050M0Y0CE.
    Addig is a cégnél holnap átrakom a régi baseband-es epromot a telómba próbaképpen, de ha valaki tud segíteni a programozásban, az irjon mailt: goncz.robert kukac gmail pont com.

    @Manoo: ifixit pont com – on vannak részletes szerelési útmutatók

    @Laura17: ez hogy is jön ide? 🙂

  47. na nem is volt nehéz…. csak az utolsó lépésnél elakadtam 😀

  48. Aoyue forrasztó állomás + Nokia Pengető
    MInden napos otthoni dolgok:)

    Nem ma kezdte az ember az tutti folyasztószer nélkül feljött neki az ic…

  49. @goncz9: Köszi a cimet!

  50. Valaki meg csinálja sufni tunningba? 😀 😀

  51. @mythbuster:
    Köszi a válasz! Igen ujonan jön de szerintem még 3.1.2 lessz rajta legalábbis nagyon remélem:D Akkor majd nyomaton a blackraint neki:D amugy köszi a gyors választ nekem most jött vissza az áram ezért csak most tudtam megnézni:) na köszi!!

  52. Laura17 felajánlotta magát tegnap+ előtte is párszor,ha valaki segít rajta.

  53. @goncz9: dobtam mailt a dologgal kapcsolatban. plz majd ird-le hogy sikerült-e átpakolni az epromot. aztán ha müködik, szerintem találunk megoldást a programozás részére..

  54. Hajjajjjj iDezső gyanúsan eltűnt… 🙂 Szerintem sorban áll az praktikerben ónszippantóért. :))

  55. Aza sárga tálca nagyon meg volt égve, lehet hogy pár iphone kigyuladt a műtét közben. 🙂 XD
    én minden esetre nem biznám rá senkire még magamra sem inkáb egy egyszerü prgit fel rakok és kész csak mmég várni kel rá.

  56. van már megoldás, iphone 3g-re hogy lehessen jailbreak-olni 3.1.3as szoftvert?! köszi

  57. @qwl: nincs meg de hamarosan

  58. @qwl, @kuka01: 3G-re eddig is volt megoldás jailbreak-re, ott a redsn0w vagy custom 3.1.3 akár, vagy blackra1n is. függetlenítés az viszont még nincs a 3.1.3 baseband-jéhez.

  59. Kipróbáltam! Nekem sikerült b@szki :D:D!!!!

  60. @palotas: nemkamuzol?


Add a Comment