fbpx Skip to content

Ajándékozz egy alkalmazást!

Apple tegnap hasznos újítást vezetett be az App Store-ban. Az alkalmazás ára melletti kis nyilacskát lenyitva megjelent a „Gift This App” menüpont is, mellyel barátunknak ismerősünknek lehet alkalmazást vásárolni. Kétféle szállítási mód van: emailben elküldjük a tudnivalókat vagy kinyomtatjuk az ajándékozó papírt és így adjuk oda a megajándékozandónak, aki tulajdonképpen egy redeem kódot kap, amit be tud váltani. Egyszerre több embernek is lehet alkalmazást vásárolni (persze mindegyikért külön díjat kell fizetni) és csak annak az országnak a boltjában lehet beváltani, ahol vásárolták.
Persze felvetődik néhány kérdés is: mi van akkor ha az ajándékozandó már megvásárolta az alkalmazást vagy nem az iTunesban regisztrált emailcímre megy az ajándék. Reméljük hamarosan választ kapunk ezekre a kérdésekre.

Aki nekem akar ajándékozni alkalmazást, ne fogja vissza magát 🙂


iPhone szerződés nélkül

Apple elkezdte AT&T szerződés nélkül árusítani az iPhone-t. A 8 GB-os 3G modell ára 500 dollár, 16 GB-os 3GS 600, míg a 32 GB-os 3GS 700 dollárba kerül. Viszont a készülékek nem kártyafüggetlenek, ráadásul a 3G-s adó sem használható az amerikai T-Mobile hálózatán, csak a lassabb Edge hálózaton.
Ezzel a lépéssel kezdődhet a kiárusítás és felkészülés a nyári új iPhone megérkezésére.

Így kezdődött

Apple-Google mint két jó barát, segítették egymást az iPhone fejlesztésében. A készülék 2007-es bemutatásakor még Eric Schmidt Google vezér is ott parádézott a színpadon és méltatta a két cég együttműködését. Schmidt az igazgatóság tagja is volt, így minden olyan megbeszélésen részt vett, ahol az iPhone volt a téma.
Azonban még az év augusztusában a Wall Street Journal arról írt, hogy a Google már többszáz millió dollárt ölt egy új mobilplatform fejlesztésbe. Ez kiverte Jobsban a biztosítékot és felhívta Schmidtet. Mivel a vonal megszakadt, ezért Schmidt egy utcai készülékről visszahívta őt. (Schmidt már nem használta az iPhone-t, mert nem volt oda az érintőképernyőért) Jobs valósággal kiabált vele, hogyan árulhatta el őt, teljesen kiakadt a hátbatámadáson. Schmidt szavai szerint „Steve nagyon de nagyon ideges volt. Istenem! Annyira indulatos volt!” – mondta a vele lévő szeretőjének, akitől végül ez a sztori kiszivárgott.
Anno Jobs megbízott Bill Gatesben is, aki később lenyomta. Megbízott Schmidtben is, aki készül lenyomni. Reméljük nem fog neki sikerülni.
A képen bal oldalon Schmidt, Jobsot ugye nem kell bemutatni, mellette Schmidt akkori szeretője, Kate Bohner. Alul pedig két Google-alapító: Sergey Brin és Larry Page

Olvasd el a hozzászólásokat is

42 Comments

  1. Steve: megtanulhattad már volna, hogy ekkora cégekkel nem kell üzletelni. Én is elloptam volna minden ötletedet és ellened használtam volna MERT MEGÉRDEMLED amiért ilyen hülye vagy 🙂

  2. @infy: ott a pont. 😉

  3. Ez azért van mert az apple mindig zárt rendszerekben gondolkodik.
    Ha valaki nyitottabbat csinál ugyan abból, máris lenyomta őket.

  4. Az Apple nagyobb cég mint a Google…

  5. Ja és nem kell a durcás kisfiút játszani, ha valaki csúnyát mond! 🙂

  6. @Mordon: Ezt azért kétlem.

  7. @Godlike:

    Ha annyira nyitott a Google megoldása, akkor miért nem tudsz itthonról vásárolni tőlük szoftvert? No meg miért is kell root-olni egy nyitott rendszert?

  8. És tényleg nagyobb az apple bevétele.
    Én csak annyit látok, hogy miért kell fizetni és miért nem.

  9. Ja és hány gyártó készülékén fut az android…több gyártó több telefon több felhasználó több vásárló a market előbb utóbb lenyomja a store-t.

  10. @Mordon: vagynem

  11. @Godlike:

    No igen, csakhogy én _szeretnék_ fizetni az értelmesebb alkalmazásokért az Android Marketben, csak nekem nem lehet, mert kizárólag az ingyenes gagyik érhetők el tőlünk. Innentől tojok a “nyitott” megoldásaikra, amikből engem mint magyar felhasználót helyből kizárnak.

  12. @ZS3NI:

    Az Apple a 10. legértékesebb cég a világon, a Google “csak” a 26., szóval de igen 😀

  13. Mert a magyar Itunes-t eléred? A store nincsen teli gagyi programokkal?

  14. Hmm, akkor kicsit el voltam varázsolva! 🙂

  15. @Godlike:

    Bocsi, de a megjelenés pillanatától elérhető itthonról is az App Store.
    A Google meg még csak nem is tervezi, hogy itthonról elérhető legyen.

  16. Még mielőtt gyanúba keverednék nekem is szifonom van és szeretem is, csak az apple üzletpolitikája áll messze tőlem. 🙂

  17. @Godlike:

    Vannak dolgok, amik nekem sem tetszenek, de sajna egyik nagy cég sem jobb a másiktól.

  18. Nekem nem tűnt fel, hogy ne lehetne itthonról az androidra programot tenni, legalább is egyik androidos ismerősöm sem panaszkodott miatta.

  19. @Mordon: Hát igen. Én mondjuk félnék a nagytestvértől. 😉

  20. @Godlike:

    Csak az ingyenes app-okat éred el itthonról, ami meg eléggé silány minőség.
    (Amit te az App Store-ban gagyinak gondolsz, no azoknál is vacakabbak.)

  21. Bocs az offért de nem tud valaki olyan progit ami a telón letöltött zenéket beteszi az iPod-ba?köszi!

  22. @Mordon: 😀

  23. Sziasztok! Kicsit off téma:
    A helyzet az, hogy ha restort nyomok itunesban és 3.1.3-at teszek fel a 3G-re, akkor lehetséges utána redsn0w 0.9.4-el a JB? (Persze a 3.1.2-es szoftot kell a redsn0w-nak adni). Több helyen is olvastam hogy működőképes megoldás! Szerintetek ajánlott ?

    Köszönöm szépen a választ előre is.
    Atesz

  24. @v8mark: A MewSeek Pro következő verziója (amit már igérgetnek, hogy hamarosan lesz), állítólag most már tényleg 100%-osan fogja ezt tudni. Türelem, és figyelni az xsellize-t, amint kijön, tuti lesz crack is.

    @Atesz: Működik, de minek a 3.1.3?

  25. @Atesz: Igen működni fog, nekem is így van

  26. @Atesz: csak azt áruld el, hogy ezt minek kellett két cikkhez is bekommentelni…?

  27. @Jadeye: Ebben igazad van, itt is megkapod a választ Atesz

  28. letöltötem a taptap revenghez az összes számot de nm tudom hogy melyik mappába rakjam bele azokat hogy működjenek…
    help pls

  29. @Jadeye:
    Bocsi, csak ide írtam elsőnek és nem jelent meg azonnal a hozzászólás vmilyen oknál fogva:S Csakis azért tettem fel az egyel előbbi cikkben is! És mivel törölni nem lehet a hozzászólásomat utólag, így lett kettő :S
    A gyors választ ezúton is köszönöm, akkor úgy járok el, hogy 3.1.2re restorolok és redsn0w 0.9.4-el JBelek!

  30. @Mordon:
    ha olyan nagy cég az apple az miért nem érhető el , hogy minden alkalmazás minden appstore-ból letölthető legyen.
    fél napomba telt hogy az amcsikhoz beregeljek , persze vásárolni itt sem tudok.
    a mcdonaldsban is lehet mindenhol kapni sajtburgert… 🙂

  31. @rossifumi:

    Ezt ne az Apple-n kérd számon, hanem a fejlesztőn, ugyanis rajta múlik, hogy mit pipál be, melyik országokban legyen elérhető a feltöltött alkalmazása.

  32. OFF:

    Na jó! Kezd tele lenni a fütykös! Eladtam a 3G, mert függetleníthetetlen volt… vettem egy független ugyan olyat… az előzőt szarrá terheltem reggel 7-től este 10-ig, és egyszer se ment 20% alá! Mármint az aksi… Ha állt 6 órát töltés után, ugyan úgy 100%-on volt. EZ MEG!!! Áll 1-2 órát és 5%-ot esik! Képzeljétek el terhelés mellet!!!!!!! Este 9kor úgy értem haza, hogy épp 1% csurgadozott benne, pedig csak zenét hallgattam 1-2 órát! Nem lehet csinálni valamit ennek a sz@rnak az aksijával? Nincs valakinek valami frankó házipraktikája, hogy hogy növeljem az aksi kapacitását? Nagyon tele van a pupóm!

  33. lemaradt, hogy “3G-MET” 🙂

  34. a 3gs-t megjelenése pillanatától lehetett ennyiért kapni szerződés nélkül de sim lockal az usaban (én is így vettem júliusban) tehát nem hinném, hogy kiárusítás lenne.

  35. Steve is ellopja ami tetszik neki, ettol nem kell felni…

  36. @Cimp: Daemon irtós cikk alapján törölt ki a push funkciót! Meg fogsz lepődni a változáson.

  37. En utalom ezt a parasztot, szoval hajra google 😀 steve meg szopjon a masodik helyen, mint mindig 😛

  38. @cbdomi: Bekommentelnéd a linkjét, mert daemon kulcsszóval talált párat, de nem tudom, melyik lehet. Köszi! Am van benne egy alkalmazás, ha elhúzom az ujjam oldalra a képernyő tetején középen, akk kijön 1 ablak, ahol 3G-t, wifit, edge-t és ilyeneket tudok ki be kapcsolni… én úgy vettem észre, hogy az szívja az aksit rendesen, de nem tudom cyndben melyik lehet az az alkalmazás, hogy leszedjem.

  39. @Cimp: amiről írsz, az az sbsettings.

  40. @Cimp: Rakd fel a PUSH Doctor-t és megoldja a problémádat.


Add a Comment