fbpx Skip to content

Sygic 8.0.2


Az elmúlt hetekben több téma is foglalkozott az iGO frissítésével, a malőrrel, hogy épp a magyar térképet nem engedélyezték, aztán hogy mégis, közben persze más navigációs szoftverek is szépen frissülnek. A hetekben adták ki a szlovák Sygic Mobile Maps 8.0.2. verzióját.

Láthatóan a dizájn sokat finomodott a 7. verzióhoz képest. Nagy újítás, hogy a mentés most már automatikus, azaz nem kell a navigáció végeztével a menü kilépés gombját megkeresni. (Nincs is 🙂 ) A menüt szokásos gombokon túl az iphone-on megszokott módon is lapozhatjuk. Ez a verzió már képes online frissítést és beépülő tartalmakat fogadni. A csatlakozásra rögtön indításkor rákérdez.

Navigálási szempontból is jónak tűnik, nekem 2G-n is rendesen működik, sőt, ha nem párosítom a GPS vevőt, akkor a cellainformációk alapján is be tud pozicionálni. Így ahol kicsi a cellaméret, de nem látjuk a műholdat, első közelítésnek ez is használható. (Ki lehet próbálni a metróban, hogy jól tudja-e az utat a vezető a Déli pályaudvarra. 🙂

Én alapvetően három szempont miatt szeretem:

1: a többi programmal ellentétben úgy érzem, hogy nem az egyszerűbb verziót kapjuk a Sygictől. PNA/PDA platformon a Sygicet nem az iGO Amigoval hanem a rendes iGO 8-cal szokták egy súlycsoportba rakni. Én pedig műszaki ember vagyok, szeretem halmozni a funkciókat.

2: 2G-m van, nekem szempont például a cellainformáció alapján történő pozicionálás.

3: sokkal egyszerűbb a POI és trafi kezelése. Bármit le lehet hozzá tölteni pl. a www.poiplaza.hu oldalról, és könnyedén be is tudjuk rakni. akár az iphone-os változathoz is, csak t-pot, vagy WinSCP kell hozzá.

Az egyetlen hátrány szerintem az igohoz képest: nincsenek 3d épület modellek benne, még mindig csak ígérik. Vagy még nem találtam meg. Képet már láttam róla, hogy kellene lenniük, de nem is mentem frekventált helyen vele.

Elérhető régiók iPhone-ra, Windows Mobile, Symbian és Android OS telefonokra:

Ausztrália és Új-Zéland, Délkelet-Ázsia (Brunei, Thaiföld, Szingapúr, Malajzia és Indonézia), Brazília, Kolumbia, Észak-Amerika (USA, Kanada és Mexikó), Egyesült Államok, teljes Európa, UK és Írország, Oroszország, Öböl-országok (Bahrein, Kuvait, Omán, Katar, Szaúd-Arábia, Egyesült Arab Emirátusok). Európából sem muszáj az egészet megvenni, a szokásos Kelet-, illetve Nyugat- és Közép Európán túl van sokféle kisebb csomag is egy-egy országról, vagy -csoportról.

Tisztelettel: kipseter

Olvasd el a hozzászólásokat is

65 Comments

  1. Sygicben van magyar hangnavigáció és menü alapból?

  2. Sygic Europe verzióban

  3. A magyarországi térképeket melyik cégtől veszik?

  4. @Godlike: a Tele Atlastól veszik, ergo ugyan az, mint a google maps magyar változata, csak offline

  5. nem tudom te mit néztél, van benne 3D building… 🙂

  6. nekem a Copilot után a második kedvencem…

  7. Messze a legjobb navi szerintem legalább is, bár a Navigont még nem láttam működés közben.

  8. @draft: A blogger szerint is van, csak nem talált még 3Ds épületet. :s

  9. És az ezer darabra feldarabolt verzión kívül van valakinek értelmes linkje? Szigorúan kipróbálás céljából…

  10. Nekem is lenne igényem linkre, kipróbálás és esetleg aktív használathoz 😀

  11. +ó ige link az kéne + h mikoria ka térképek?:O pl a a körgyürű rajta van e?;) vagy az lezs h fordulj vissza fordulj vissza fordulj vissza, hogy erültél ide hogy kerültél ide hogy kerültél ide lesz. ?!

  12. lassan a topmapen kívül semmi előnye nem lesz az iGOnak ha ez így megy tovább-persze csak szifonon

  13. @cbdomi: az új nemzeti szépen jön 3D-ben… 🙂

  14. @mikes: Nálam: 1. Copilot, 2 Sygic, 3. Navigon, 4. TomTom, 5. Igo

  15. nálam: xGPS, lol, whu de szenvedtem vele még anno 🙂

  16. Sziasztok !
    Nem lehetne olyat hogy esetleg 1 helyre összesítve feltölteni a létező navigációkat Iphone-ra és megosztani velünk ? Mert nekem is meg van IGO magyar, meg Tom Tom magyar meg a Navigon ,de pl nemláttam még Copilot-ot meg a Sygicet sem :s

  17. Hát igen az ájgó mehet a levesbe. Nagyon nehézkes fagy eldobálja a nyelvet…
    Sajnos a térkép miatt viszont kis hazánkban érdemes használni.
    A navigon-t próbáltam még az tetszett de tavaly be akart vinni a búzatáblába.

    Azt hiszem ezt is ki fogom próbálni. 😉

  18. 3D…

    Ez egy örök üldözés… Ha egyszer nekem megmondja valaki miért is jó?
    Ha ott vagyok, látom élőben, a navigációhoz teljesen felesleges, a rendszer erőforrásait teljesen feleslegesen használja, sőt meg merem kockáztatni, ha valaki ténylegesen navigál és nem a barátnőjét kápráztatja el az anyósülésen, még zavaró is.

    Egyszer érteném meg miért esszük meg a marketinget, hogy erre szükségünk van… .brrrr. :)))) Egyébként remélem gyorsabb mint az iGo Iphone-on, mert én speciel 1 hét után száműztem a telefonról…. brrr. akkor már stabilabb egy 18ezer forintos gagyi-navi is :))

    szép estét,
    Gábor

  19. Valaki meg tudja mondani, hogy van e benne ipod vezérlés?
    Kösz

  20. OFF:

    Sziasztok barátosném azt mondja ha hivjak nem szol az iphone. minden más hang megy. Erre ötlet vki? Talákoztatok már ilyen hibával? Ha beviszi T-be ott gondolo egybol restoreolnak, 3.1.3ra az nekünk gondolom nem tul jo. (3g) márcsak a baseband miatt sem, ultrasnowot preferálom. Ja és mivan ha jailbreakelt telot ad be a thez? Az gáz? Köszi!

  21. Sziasztok.

    Nekem egy 2g-s Szifonom van, tudnátok ajánlani Bluetooth GPS vevőt, ami remekül működik?

    Használt is jó lenne.

    Köszi

  22. A Sygic legnagyobb baja a térkép alapanyga. A Teleatlas itthon és a keleti régióban sz@r. A Navteq (Navigon) már hazánkban egész jó (megközelíti a Top Mapot) és keletebben is jobban fejlődik, mint a TA. A Sygik mindegy milyen, amíg nincs rendes térképük, addig felejtős a régiónkban. Nyugaton nagyon jó lehet, ez nem vitás.

  23. @Ateszpapa: Én egy Nokia LD-4W-t használok, teljesen meg vagyok vele elégedve. Nagyon gyorsan talál jelet, ködben, esőben, hóban is tökéletesen megy. Az ára ~ 10e Ft, de ha rákeresel itt a fórumban, az egyik srác nagyker áron kínálta pár hete.

  24. @Balázs:
    Először elindítod az iPod-ot, majd az a háttérben fut. Elindítod a Sygic-ot és vezérelni a zenét hómbátn dupla”katt”-tal tudod. Navi hangbemondáskor elhalkul a zene, majd visszahangosodik. Nálam ez tuti nyerő a Rigó teljes bekussolásával szemben.

  25. @miv:

    Köszi, utánanézek.

  26. @draft: a Copilot tényleg ennyire baba? Sokan dícsérik. De jó “kishaznánkban is”?

  27. Tudnátok nekem adni Copilot vagy Sygic linket Magyarország térképpel ?

  28. Sziasztok!
    Én is azt kérdezném copilot-ot használóktól hogy milyen? Navigonhoz képest? Esetleg gyorsabb valamivel? Nálam eddig navigon volt a befutó, de ezt még nem próbáltam.

  29. Hello

    off

    légyszi segítsetek abban, hogy honnan lehet megállapítani, hogy egy 3gs 32gb fehér új bootromos-e?

    Köszi!

  30. @gerike73:

    model és serial numberből

    ha a model számod MC vel kezdődik 90% h új iboot, de ha a serial number 4. és 5. számjegye 40 nél kisebb akkor régi.

    azonkívül DFU mód, USB view-beirod google ba letöltöd megnézed vele 🙂

  31. Feliratod filmeket mivel toltok telcsire? Mar 5 fele modon probaltam de nem megy 🙁 Felirattol hulyet kap mind…. pls help! 🙂

  32. @dnp: ráégetik a filmre azt olvastam régen kapsz egy “új” filmet és rendesen kezeli

  33. Hello
    Handbrake-ben konvertáltam filmet mp4-be, aztán be az itunesban az add library paranccsal betettem, majd sync és semmi, kiírja hogy: … because it cannot be played on this iphone?
    mit kell csinálnom, hogy feltudjam rakni?
    Légyszíves segísetek
    koszi

  34. @Deeday: Épp egy ilyen poston fogunk elkezdeni dolgozni 1-2héten belül egy ismerősömmel. Összeszedni az összeset. Tesztelni mindet mindennel, videoval bemutatva. Természetesen kifejezetten a szoftverek navigációs készségeit tesztelném. Az egyéb
    “extrák” nem érdekelnek, mint pl a 3Ds épület vagy a zenelejátszás. Ha adminék jóváhagyják akkor idövel elkészül.

  35. @dnp: Videora iPhone 3G Converter

  36. Sziasztok, tudja valaki, hogy a hogyan lehet az időjáráshoz várost hozzáadni ami pár hónapja még ott volt, de már nem talál rá a keresője? A Touchon régebben frissítettem fw-t ott még minden jó, frissíti is az infókat, de a szifonont (3G/16GB) nemrég újraraktam (igaz csak 3.0, de ez itt szerintem nem fontos) és már nincs meg a város ami kellene… Hol tárolja el a hozzáadott városok adatait? kézzel beírom ha kell, csak hova? 🙂 Köszönöm!

  37. Sziasztok.tegnap óta ha rányomok a cydiára,megjelenil a töltés,majd kilép automatikusan.miért lehet ez?valaki írja meg:)köszi

  38. Sziasztok!

    Bár nem tartozik ide, de máshova nem tudom írni, az lenne a kérdésem azokhoz akik Skype-ot használnak, hogy találkoztak-e már azzal a jelenséggel, hogy nem indul el, automatikusan kilép? Létezik-e rá megoldás, esetleg egy másik alternatív programot tud valaki ajánlani?

    3.1.2 + Unrestrictor-t használnék.

    Előre is köszönöm.

  39. Ez a Copilot létezik magyar nyelven?

  40. @korrektek: És a video méretét átállítottad konvertáláskor 640×480 méretre? Mert csak azt tudja lejátszani. Ajánlom a total video convertert.

  41. off:
    valaki tud segiteni hogy vodas 3gs kimenő és bejövő hoivásnál is beszol h átirányitás aktiv.
    hogy lehet ezt kilőni??

  42. a callforwarding logo fix ami a szfon source ben van az kijavitja ezt?

  43. @hegyi: Van. Ahogy látod, a menürendszer is magyar. Nem hekkeltem semmit rajta.

    @draft: Én a Parlamentet kerestem elsőre, az akkor nem akart bejönni. Bár az a metrózós tesztelős kör volt 🙂 (Mondjuk az iphone aztán marhára nem tudja, hogy a föld alatt vagyok… :))

  44. Hozzáfűzendő a cikkemhez Sygic új verziójához tudomásom szerint csak TA térképek vannak, ami elsősorban Nyugat- és Közép-Európában jó lefedettségű. Pár éve megszűnt a TM féle szerződése a Sygicnek. Ennek megfelelően pl Románia elég gyengén szerepel benne.
    JA és ma sikerült Budapesten is egy olyan cellába tévednem, ahol egyszerűen nem tud pozícionálni a telefon, tehát ilyen is előfordul. (Az ingyenes GPS programocskával lehet egyszerűen ellenőrizni). Nem tudom, hogy ez minek a függvénye.

  45. @Deeday: ITUNES – itt MInden 1 helyen van 🙂 🙂 🙂

  46. @mikes: Én 99%-ban a Copilotot használom, többi csak összehasonlításra jó… – igaz a No. 1 a kocsimban lévő gyári navi… 🙂

  47. Én kipróbáltam két hete a CoPilot új verzióját, de elég is volt. Nem egy nagyon bonyolult útvonalat terveztettem vele Budapestről Zalakarosra. Én hülye “hallgattam” rá, amikor leterelt az M7-esről, gyanúsan hamar. Mentünk tizenvalahány kilométert a 7-es főúton, majd visszairányított minket ismét az autópályára… Utána, érdekes módon, már helyesen eligazított minket a célig. De azzal a felesleges kerülővel katapultálta is magát a készülékről…
    (Most a Sygic-et tesztelgetem.)

  48. Meg mindig senki se tud IGO 1.2. alternativ linket?! NAvigon 1.4-et esetleg?

  49. @Csabeeweb: teljesen magyar az egész felülete és magyarul is povedál veled…

  50. freeapplestore.net. Nézzétek meg. Érdemes!!

  51. @kipseter:
    Sosem volt szerződése a Top Map-nak a Sygic céggel.

  52. Egy TomTom 1.3 linket is nyomhatna valaki mert csak Western Europe-ot talaltam. vagy lehet integralni masikbol a terkepet?

    koszi

  53. @kekesiz: Majd mondd már el légyszi a tapasztalataidat a sygic-kel kapcsolatban! Mert sajnos én úgy látom, hogy itt a környéken ugyanazokat szúrja el, mint a tomtom és társai (kivéve az igo-t). Ami nyilván a térkép fájl miatt van, de akkor elvileg nálad is ugyanazoknak a gondoknak kellene jelentkeznie.

  54. Valaki tudna nekem adni egy Copilot Magyarország térképes verziót ? Esetleg egy linket ? Elég lenne csak magyar térképpel. Lehetőleg magyar nyelvű 🙂 Köszönöm előre is.

  55. @szagi:
    szia!

    A link a mit adtál csak nyugat eu 🙁 . Sajnálom.

  56. @szagi:
    nem “a mit”, hanem amit. bocsánat!

  57. @edelzoli:
    Szia! Tudnál segíteni nem tudom feltelepíteni a gps navigon 1.4 az iphonera. Valami hibát ír ki úgy háromnegyed résznél. Iphone 3 GS van. Köszi előre is!

  58. Hello 2g-m hogy tud müködni??

  59. Sziasztok! Tudja valaki, hogy hogyan lehet a poiplazaról letöltött trafipaxokat (fix, mobil…stb.) a Sygic v8 szériájába betenni, ugyanis a v7 -nél nagyon könnyű volt, bemásoltam a megfelelő helyre (map és icon mappa) majd beállítottam, hogy csipogjon ha x távolságra ér. A 8 verzíóban ha be is másolom a megfelelő helyekre nem találtam sehol a poik között……., de lehet hogy Én vagyok a béna…..szóval valami ötlet vagy tapasztalat?

    Egyébként nekem nagyon bejön a Sygic az IGO -hoz képest gyorsabban bejelntkezik, és ami a legfontosabb kevesebb memóriát és energiát fogyaszt!


Add a Comment