fbpx Skip to content

Jön a 2010 FIFA World Cup South Africa

PocketGamer a héten zajlón Game Developers Conference-en játszhatott az április 27-én megjelenő 2010 FIFA World Cup South Africa játékkal. Az újságíró sokat nem árulhatott el, de játszhatónak ítélte a játékot. Ára valószínűleg 10 dollár lesz.

Már több ebook van az App Store-ban, mint játék

App Store-ban a játékkategóriában volt a legtöbb alkalmazás. Eddig. Ugyanis a múlt hónapban az ebookok beelőztek. Mobclix nevű hirdetési cég mérése szerint ebookból 27000, míg játékból 25400 található a boltban. Azért annyira nem meglepő ez a térhódítás, mivel ebookot sokkal egyszerűbb létrehozni, mint egy játékot. iPad megjelenésével a kategória még inkább növelheti előnyét.

iDongle

Anno Geohot végzett egy felmérést, melyben tesztelte ki mennyit adna egy olyan kapcsolóért, amely megoldja a tethered jailbreak problémáját.
Renaud nevű villamosmérnök srác megelégelte, hogy bekapcsoláskor 3GS telefonját minduntalan számítógéphez kell csatlakoztatni, ezért megalkotta azt a szerkezetet, mely megoldja a problémát. Ez ugye azoknak is gondot okoz, akik 2009 40.hete után gyártott készüléket vásároltak.
A kütyü 9 voltos elemmel működik. Amikor megjelenik az iTunes-os recovery mód csatlakozási képe, rá kell dugni a telefonra és mint a lenti videóból is látható, a többi már magától megy.
Támogatott készülékek között van a 3GS, iPodTouch 2G/3G 3.1, 3.1.1 és 3.1.2 firmware-rel. A kapcsoló képes önálló jailbreaket is végezni.
Tucatnyi prototípus létezik, de a jelentkezők pillanatok alatt elkapkodták ezeket. Most gyűjtést szervez a gyártás beindítására. Ára még nem ismert, annyit lehet tudni, hogy az önköltsége kb. 22 euró, tehát valahol 30 euró körül lehet majd megvásárolni.
Nem tudom mennyire csalás az egész, de a videó alapján hitelesnek tűnik. Azért aki adományoz, a saját felelősségére tegye.

Olvasd el a hozzászólásokat is

37 Comments

  1. OFF:
    bocsi h rögtön OFF al indítok..

    adott egy 3gs gyári független 3.0.1 el még nem jailbreakelt, tudom én ezt ugy jailbreakelni h visszaállítható legyen? régi iboot

  2. Fogalmakat kell elobb rendberakni

  3. Domifoto thema hova tűnt a cydia szifon-ból? Nekem az volt a kedvencem… Honnan érem el?

  4. és miután ezzel megcsináltam nincsen szükségem utána rá vagy mi? mert ez nem derült ki a videóból, hogy ha ezután újraindítja mi történik

  5. @tikshow:

    De, a Dongle-nak fogyamatosan rajta kell lennie az iPhone-on. Sajnos azután csak azzal használhatod.
    Kicsit megnő a teló mérete, de ez a kompromisszum elviselhető. 😀

    Hát persze hogy lehúzhatod vazze! Rádugod, újraindítja, lehúzod. Ennyi.

  6. @jimny: a dongle az hadverkulcs konkrétan, de mivel a hadverkulcs is hülyén hangzik magyarul, így hagyjuk meg az angol eredeti kifejezést, maradjon az csak dongle. a kapcsoló nem jó fordítás rá, mert nem kapcsoló, hanem konkrét feladatot ellátó, de önálló működésre önmagában nem alkalmas külső hardverkulcs. légyszi javítsd vissza dongle-ra!

  7. @tikshow: minden újraindításkor rá kell dugni. de el kell olvasni a cikket, és értelmezni kell, mert le van írva. ha connect to itunes, akkor rádugod, bebootol, lehúzod róla, elteszed. kütyüt használod. követező újraindításkor meg dettó. de ha eddig ugyanezt csináltad szgéppel, akkor ez csak annyi, hogy ezen túl ne a gépre dugr újraindításkor, hanem erre. nem értem, mit nem lehet ezen érteni.

  8. Jó lenne összeállni azoknak, akiknek kell és vásárolni a csávótól (persze csak ha műxik) egyszerre többet és egy csomagban behozni.
    Lenne akkora kereslet rá, mint a Tom Tom tartóra az tuti.

  9. egy kis off! Lenne egy problémám nem müködik a gps. Nem tudom mi lehet a baj wifi jo bluetooth jo 3g 3.1.2 jailbrake redsonow-val. pontosan 6szor raktam ujra a telcsit de nem jo van hogy beugrik és akkor müködik de utánna kilépek a progibol ujra be és megint nem jo.minden féle jailbraket kiprobáltam amit lehet de nem az a baj. tmobilos és függetlenitem blacksnow.tmobilos kártyával aktiválom. segitség!!
    Köszi!

  10. OFF
    Lenne két 3GS-em egyik 3.1.3 a masik 3.1.2-vel.
    Jailbreakelni a Blackra1n-nel jailbreakeljem vagy valami mással?

  11. @Lecoka: azzal, azzal!

  12. bocsi akkor pontosabban kerdezek. naszoval van egy gyári fuggetlen 3gs-em, mc model, a serial szám alapján 35. héten készült, jelenleg 3.0.1 van rajta!
    ha felteszem a gyári 3.1.3at akkor azt snowbreeze tudja jailbreakelni? vagy próválkozzak vmi custom 3.1.3 aztán blackrain?

    köszi 🙂

  13. Tudom, hogy nem életbevágó, de légyszi használjatok névelőket…

  14. @Gicz:
    A 3.1.3-at még nem tudod jailbreak-elni, így marad a 3.1.2, azt meg blackra1n-el tudod törni. az Itunes-ban meg ne nyomj autmatán a restore-ra, hanem töltsd le ezt: iPhone2,1_3.1.2_7D11_Restore, és shift+restore-al be tudod tallózni. Persze ehez az kellett volna, hogy saurik szerverén le legyen mentve az ssh és ecid file-a a telefonodnak, de mivel ez nincs meg így marad az a megoldás, hogy a 3.0.1-el használod addig amíg nem lesz törés a 3.1.3-ra!
    Na röviden ennyi :)))

  15. @GaZso:

    és akkor a sn0wbreeze mire jó? 😀

  16. @Gicz:
    Az egy bugfészek, ha csak 3g-d lenne akkor lehetne a 3.1.3-at “törni” egy kis trükközéssel.

  17. @Jadeye: azt hogy így még így se teljesen tethered jb szerintem, mert nem hiszem, hogy ezt a farzsebedbe fogod hurcolni, hogy ha majd véletlenül kikapcsol, akkor ezzel újra majd indítom, jó elképzelés, de inkább szoftveresen kéne megoldani nem külön eszközzel, bíztam benne, hogy ez egy olyan valami lesz amivel egyszer megcsinálom és utána már többet nem kell vele foglalkozni, na de bumm, tévedni emberi dolog

  18. Sziasztok!

    Azt szeretném kérdezni, hogy a ‘Cyder’ nevű program az működik minden féle-fajta fw-el? 3.1.3 iphone fw-el is lehet használni? Köszi a válaszokat!

    Üdv.

  19. egy kis off! Lenne egy problémám nem müködik a gps. Nem tudom mi lehet a baj wifi jo bluetooth jo 3g 3.1.2 jailbrake redsonow-val. pontosan 6szor raktam ujra a telcsit de nem jo van hogy beugrik és akkor müködik de utánna kilépek a progibol ujra be és megint nem jo.minden féle jailbraket kiprobáltam amit lehet de nem az a baj. tmobilos és függetlenitem blacksnow.tmobilos kártyával aktiválom. segitség!!
    Köszi!

    ha nem jailbrakelem akkor sem jo a gps sajna minden működik de az nem mi lehet a baj gariztassam???

  20. Abban tudtok segíten hogy milyen progval tudom összeszinkronizálni a gmailes naptárat az iphone-nal. thx

  21. Sziasztok!
    Akinek van flickr -je, annak ma frissül, a következő kommenttel: “Support for OS 3.2”

  22. most van egy 3.0.1 rajt jailbreakelve, de ha vmi miatt behal akkor tudok custom 3.1.3 at feltenni am jb-s? amugy 3gs régi iboot gyári független

  23. Proba

  24. Carlo! 1 indíts el a Maps progit, hagyd keresni a gps jelet. Amikor megszünik a pulzálás/ keresés/ akkor nyomd kb 5 mp-ig a kikapcsoló gombot , akkor megjelenik a kikapcsolás menü, engedd el a gombot és a Home gombot addig nyomd amíg ki nem lép a Maps- ból. Várj 5 mp- et és indítsd el a Maps- ot, voala müködni fog a gps! Párszor meg is ismételheted a műveletet!

  25. Nekem is jó lett volna egy olyan kesztyű amivel tudom használni a szifonom…

  26. Sziasztok!
    OFF:
    Nem tudja valaki hogy hogy lehet névnapokat tenni az iphone naptárába? (magyarokat).

    Köszii

  27. @Hunnepe:
    Köszönöm müködik!!!

  28. Sziasztok! felmentem cydiába és beyour-ból frissítettem az ifilet. Frissítés közbe a telefon újraindult és látszólag frissült az ifile viszont a cydia azóta nem megy. Az applications-ből töröltem az ifilet hátha az volt a hiba de nem lett jobb. Valaki mondjon erre valamit. Jah és kiírt valamit a cydia h saurik…. source nem elérhető és valami hiba van. Segítsetek.

  29. Sziasztok!

    fontos lenne valami infó. van egy 3.1.2 Geohot féle jailbreakelt szifon. ez esetben melyik függetlenítést érdemes megcsinálni? lehet e a redsn0w mivel a blacksn0w nem annyira wifi barát. Vagy ha már blackra1n használtam a függetlenítést is Geohot féle dologgal oldjam meg? A lelefon még nem volt függetlenítve eddig (Trés). mi a legjárhatóbb út?
    please help!

  30. OFF Egy kérédsem lenne, hozzá tudnék jutni egy iPhone 3GS-hez osztrák ONE-függő, de sim nincs hozzá és forecastal néztem be van frissítve 3.1.3-ra most konkrétan vészhívni lehet vele semmi mást…. szal a kérdésem a következő kb 200euroert megtudnám venni, de így sokat nem ér…. előre látható időben várható jailbreak az új baseband-re vagy kidobott pénz ebbe fektetni?

  31. ÉN NEM ÉRTELEK BENNETEKET! nEM OLVASSÁTOK AZ ITTENI DOLGOKAT?
    oLYAN HÜLYESÉGEKET KÉRDEZTEK. OLVASS VISSZA ÉS MEGTALÁLOD A VÁLASZT. JA ÉS MIÉRT VAN AZ HOGY MINDENKINEK A “HAVERJA” TELÓJÁVAL VAN GOND?

  32. @NitroTom: Mert én konkrétan tudom, hogy nem szabad befrissíteni 3.1.3-ra, de az ismerősöm akitől tudnám szerezni nem tudta…. és nem tanácsokat kértem, hogy most akkor mit csináljak meg, hogyan lehet függetleníteni, m tudom, h nem lehet… csak azt kérdeztem, h egy ilyen iphone 200 euro-t megér-e… mert így kb egy használhatatlan nehezéknek jó a zsebembe… de ha valaki kiadná az új jailbreak-et akkor máris 2szereződne az ára sőt…. ez viszont csak akkor várható, ha jön egy új fw amiben van olyan előre lápés az utóbbiakhoz képest amiért már megéri felhasznélni a kiskaput amit találtak….

  33. @attilafree: Szerintem megéri a befektetést, mivel ilyan árba csak egy ipod Touchot tudnál venni, viszont amíg nem tudod használni, telefonként addig is tudod mp3 lejátszóként, wifi működik rajta, gps működik rajta, és amint lesz jailbreak máris megsokszorozódik az értéke

  34. @Rebel 70: Én outlookkal szinkronizálva tettem fel a magyar névnapokat, ünnepeket a naptárba. Oda pedig a netről leszedett kis progiból tettem be, valami “névnapok 2008-2012” a neve, ha nem találod, és/vagy érdekel, adj egy mailcímet, elküldöm.

  35. Jimny, légyszi használj névelőket, köszi!

  36. sziasztok!
    nem tudja valaki, hogy mitől lehet az, hogy 3gs-el felvett videón nincs hang?
    köszi


Add a Comment