fbpx Skip to content

iPhone-osok körében eléggé ismert alkalmazás a Tap Tap Revenge (továbbiakban TTR) című játék. Elsőnek ugye ott volt a mezei TTR változat, majd jött a 2. rész, ami némi újítást hozott a játékba, majd ezek után jött egy jó pár úgymond kiegészítő, mint például a Nine Inch Nails, Metallica, Lady Gaga stb. változat. Nemrég, (körülbelül 4 hónapja) látogatását tette a ’sorozat’ 3. része, ami röviden mondva, igencsak jó lett.

Mi is ez a TTR tulajdonképpen? Nem más, mint egy Guitar Hero szerű program, iPhone-ra fejlesztve. Azért félreértés ne essék, ez nem teljesen az, kicsit másabb, de lényegében itt is annyi a feladatunk, hogy eljátsszuk a zenét normálisan. 3 sáv adott, és a 3 sávból lefele eső pontokat kell ’elkapnunk’ időben.

Csapjunk a lecsóba!


Mikor elsőnek elindítottam az alkalmazást, akkor nagyon sok lehetőség fogadott. Ott volt a Tutorial, Quick, Store, Online, 1 Player, 2 Player, Chat és Options opció. Nos, ezekről külön-külön említést teszek.
Tutorial; remek lehetőséget ad azoknak, akik elsőnek próbálják ki ezt a programot.
Quick; egy pár másodpercnyi játékot ad, egy random zenével. Bemelegítésnek jól jöhet.
Store; ezáltal lehetőségünk van bővítésre. Itt kiválthatjuk a megnyert zenéinket, amit ingyen letölthetünk, illetve kreditekért letölthetünk újakat is, és vehetünk ruhákat. Ruhákat? Igen, ruhákat, ugyanis a programban csinálnunk kell egy karaktert, ami az avatarunk lesz, és őt lehet  szépen öltöztetni (el lehet ütni ezzel is az időt, de fölösleges).
Ha már itt tartunk, akkor megemlíteném, hogy van nekünk Coins-unk és Credit-ünk. A Coins, az, amit játékban kapunk, és ezeket lehet különféle ruházati dolgokra fordítani. A Credit pedig a fizetős megoldás, amiért zenéket tölthetünk le. Crediteket úgy is szerezhetünk, hogy AppStore-ból letölthetünk bizonyos játékokat. Ezt úgy kell elképzelni, hogy a Store-n belül van egy olyan funkció hogy ’earn credits’. Ha erre az opcióra megyünk akkor felkínál egy pár alkalmazást, amihez odaírja hogy mi, hány kredit. Ha ezek valamelyikére rábökünk, akkor automatikusan behozza AppStore-ban és már tölthetjük is, persze pénzért.


Online; na ez egy eléggé jó lehetőség. Itt tudunk más játékosokkal is játszani. Konkrétan úgy hogy van egy jó pár szoba, és mindegyik szobában más és más zene van, és más  játékosok is. Ez tulajdonképpen úgy néz ki, hogy bemegyünk egy szobába, és amíg nem kezdődik a játék, addig lehetőségünk van chat-elésre, a többi szobabéli játékossal. Miután elindult a játék, akkor annyi a dolgunk, hogy a lehető legjobbat alakítsuk, ami tőlünk telik, ugyanis a program méri, hogy ki hogyan teljesít. Szóval lesz egy ranglista, ami jelzi, hogy éppen hanyadik pozícióban vagyunk. Ez nagyon szórakoztató tud lenni! Egyébként ezeknek az online játékoknak nincs semmi tétje.
1 Player; azt hiszem, ezt nem kell mesélnem. Sima, egyszemélyes játék.
2 Player; ez már a TTR 2-ben is benne volt (meg azt hiszem az 1. részében is). Szóval itt annyi a dolgunk, hogy ha van velünk valaki, akkor tudunk ketten is játszani, mégpedig úgy hogy a telefon ketté van osztva, így kénytelenek leszünk ketten nyomkodni. Jó ötlet, de szerintem túl kicsi hozzá a telefon hogy élvezhető legyen, bár még nem próbáltam senkivel…

Chat; kereshetünk egy szobát, és chatelhetünk a bent lévő emberekkel.

Options; ezt nem részletezném.

Miután kiveséztem, hogy milyen lehetőségek tárulnak elénk, itt az ideje, hogy valami konkrétabbat is mondjak magáról a játékról.
Tudni kell azt, hogy nekem eddig egyik TTR részek sem tetszettek. Valahogy mindig inkább csak a Rock Band-et favoritoztam, de itt most fordult a kocka. Lényegében azért nem szerettem az eddigi TTR-eket, mert ha egy hangot rosszul ütöttünk le, akkor az nem volt hatással a zenére, mint például a Rock Band-ben, hogy nem hallatszik az adott sáv (gitár, dob vagy ének). Az a helyzet hogy itt a TTR 3-ban is ezt tapasztaltam, hogyha ‘melléütök’ akkor a zene ugyanúgy megy tovább, és nem rondít bele. Lehet csak én vagyok ilyen, de szerintem ez zavaró. Nem érzem azt hogy én játszanék.

A játék egy nagy újítása az (ahogy már említettem, hogy van saját karakterünk és) szintet léphetünk. Ahhoz hogy szintet lépjünk, XP-t kell szerezni, amit nyílván úgy lehet, hogy játszunk, azaz zenélünk. Minél jobban csinálunk meg egy zenét, vagy minél keményebb fokozaton csináljuk meg, annál több XP-t kapunk.

Mi értelme van ennek az egésznek? Körülbelül annyi hogy minél magasabb a karakterünk szintje, annál több lehetőségünk van. Tehát, ha mindig szintet lépünk, akkor lehetőségünk van arra hogy 3-4 új zenét töltsünk le (ingyen) és játszunk velük is. Továbbá még annyi értelmét látom, hogy ha chatel valakivel az ember, illetve játszik online, akkor látja azt, hogy mennyire ‘veterán’ a témában az illető.
Ez tényleg egy nagyon jó újítás lett. Gratula hozzá.

Még nem meséltem az előadókról. Azt kell mondjam, hogy van egy tucat belőlük. Komolyan, annyi előadó van, hogy nehezére esik választani az embernek, de nem is ez a lényeg, hanem az hogy minden műfajból található itt. Legyen az rock, industrial metal, elektromos, vagy éppen pop zene, van itt minden. Én azon csodálkoztam, hogy olyan előadók is találhatók itt mint például Godsmack, Maroon 5, Drowning Pool, Marilyn Manson, Skinny Puppy stb.
Előadók terén hozzá kell tegyem, hogy mint a 2. részben is, itt is minden előadónál más és más a háttér és az animáció. Ez is nagyon pozitívan értékelendő, ugyanis így nem egyhangú az egész.

Miután végigvittük az adott zenét akkor a végén kapunk egy összegzést, hogy hány pontunk van, és hány százalékosak vagyunk. Itt megemlíteném, hogy a program méri azt is hogy korábban az adott zenénél adott nehézségi fokon milyen eredményeket értünk el, és továbbá azt is méri, hogy napra pontosan mikor. Ez is egy jó dolog.

No meg még lehetőségünk van hogy osztályozzuk a zenét is egytől ötig, és megnézhetjük hogy például egy adott zenekarban kik a tagok. További plusz ezért.

Lényegében ennyi a Tap Tap Revenge 3. Nagyon jó lett, és nagyon rá lehet érezni, ha egyszer elkezdi az ember.
Az egyik legfontosabb dolgot még nem említettem, mégpedig azt hogy ez mennyibe is kerül? Ingyen van. Az AppStore-ból ingyenesen letölthető, és csupán 10 mega az egész (persze az alap, amibe csupán pár szám van, ha letöltünk akkor az még plusz helyet foglal).
Ajánlom mindenkinek!

Üdvözlettel

Huszti Dávid

Olvasd el a hozzászólásokat is

19 Comments

  1. kösz a cikket a játékot már letöltöttem pár hete, de a lényegét csak most sikerült felfognom, eddig azt hittem, hogy csak pénzért lehet új dalokat letölteni

  2. @Valed:
    Jókat csak pénzért. De van egy alter megoldás minden DLC benne van februári zárással vmi 730 mega az egész. De a GH meg ez ég és föld.

  3. hello

  4. És 3G-n is élvezhető vagy csak GS-en?

  5. Baromi jó játék, multi része is kiválló! Most level 22-es vagyok, de sztem a tört verziót is beszerzem, ha ennyi minden van benne. Bár kétségkívül a mostani ingyenes dalok száma is baromi sok, de a nevesebbek sajna 2-es vagy 6-os packokban vannak 0.99$ v 2.99$ ért! A riddim ribbon is jó játék a tapaloustól, de sajna még kevés a szám… De ott ha letérek a pályáról eltorzul a zene

  6. @talamasca:
    Igen, 3G-n volt próbálva. Teljesen élvezhető.

  7. A cikkben az áll, hogy creditet úgy lehet venni, hogy az appstoreban vannak pénzért X creditet jelentő alkalmazások. Ezeket feltört állapotban netán vki hozzájut akkor ingyen credit ? :O

  8. @adi: sajna az alter megoldás nem megy nálam 3gs 3.1.3 új iboot

  9. nekem kilép:( csak a taptap dance nem lépki a többi taptap cucc sajnos nem megy

  10. Jó széria 🙂 Én a tap-tap dancel kezdtem, majd tap tap revange…stb azóta kb az összeset végig nyomtam…
    Nagyon jó játék, látványos, változatos, nem az hogy megunod 10 perc után és leteszed a telót. Nekem egyébként pont az tetszik a tap-tapes appokban, hogy guitarrocktour, rockband és társaival ellentétben itt ha hibázol a zene nem változik. Számomra elég zavaró volt pl rockbandben, hogyha elhibáztál egyet, akkor megakadt a zene, ezáltal kiestél egy kicsit a ritmusból és esetleg épp emiatt hibáztál megint….
    Én is csak ajánlani tudom mindenkinek 😀

  11. Hali!
    Én is imádom ezt a játék sorozatot. De mi az a dlc? Amiben benne vannak a letölthető zenék? Mert én letöltöttem vmi. ilyet riddim ribbon-hoz (szintén a tapulous fejlesztette zenés játék) és nem tom t-pottal hova kell felrakni a hozzá tartozó zenéket. Ha valaki tudna segíteni azt megköszönném.

  12. off
    uj windows, üres itunes, iphone adatvesztés nélküli másolása gépre , megoldható valahogy? gondolom a sync töröl mindent…

  13. Sziasztok mi lehet a baj hogy én feltettem azt a verziót amiben benne van sz összes dal de mikor elindul a játék csak egy üres menü fogad még a menüpontok se jönnek be… csak egy Tap Tap Reverenge logó sima háttérrel:S

  14. Mi aza DLC emberek? Érdekelne.

  15. Én azért még azt a multi kapcsán megemlítettem volna, hogy van egy pár lehetőség megszivatni az ellenfeled… Pl megdobod zöld festékkel, vagy elnémítod a zenéjét 10 mp-re. Ez is nagyon élvezetes 🙂

  16. Engem is érdekelne az a fentebb említett dlc

  17. én Mejulie-val ellentétben, pont azt nem értem, h miért jó így ez a játék, ha semmi köze a zenének a tapicskolásunkhoz…? ha zenét akarok hallgatni, és közben játszani valamivel (ahogy szoktam is), azt megoldom magam, és változatosabb játékokkal. eddig azt hittem, csak én vagyok olyan béna, h nem jövök rá, h mi a lényege a Tap-tap-oknak, és ezért nem élvezem, de sajna tévedtem. csodálkozom is rajta, h miért olyan népszerű ez a sorozat

  18. This is a superb article, I discovered your website browsing aol for a similar content and arrived to this. I couldnt find to much alternative details on this write-up, so it was good to discover this one. I probably will be returning to check out some other posts that you have another time.


Add a Comment