fbpx Skip to content

Az Apple beperelte a HTC-t

Most jó Cupertinóban ügyvédnek lenni, mert a rengeteg pereskedéssel halálra kereshetik magukat. Tegnap az Apple 700 oldalas beadvány alapján pert indított a HTC ellen, aki többek között a Google-telefon gyártója is.
„Ülhetünk a babérjainkon és nézhetnénk, ahogy a versenytársak ellopják szabadalmainkat vagy teszünk ellene valamit. Úgy döntöttünk, hogy teszünk ellene.” – mondta maga Steve Jobs. „Úgy gondoljuk, hogy a verseny egészséges, de a versenytársaknak saját technológiát kell kidolgozniuk, nem ellopni a mienkét.”
A per tárgya 20 Apple-szabadalom, amelyeket szerintük a HTC megsértett. Ezek között vannak felhasználói interfacet, architektúrát és a hardvert érintő szabadalmak is. Érintett telefonok sora sem rövid: HTC Nexus One, alias Google Nexus One; HTC Touch Pro; HTC Touch Diamond; HTC Touch Pro2; HTC Tilt II; HTC Pure; HTC Imagio; HTC Dream, a/k/a T-Mobile G1; HTC myTouch; HTC Hero; HTC HD2 és a HTC Droid Eris.
Rögtön az első készülék a Nexus One, azonban mégsem a Google-t perelték be. Úgy látszik annyira még nem fajult el a helyzet, hogy direkt módon egymás torkának essenek. Vagy így akarják a hardvergyártókat figyelmeztetni, hogy álljanak el az androidos telefonoktól?
Az első iPhone bemutatásakor a cég még a 11 ujjas multitouchot is levédette, körülbástyázva magát szabadalmakkal. Korábban a Palmot is perrel fenyegették, de nem lett belőle semmi, pár hónapja pedig a Nokiával viszontperelték egymást a vélt szabadalomlopás miatt. Most jó ügyvédnek lenni Cupertinoban.

Március 26-án kezdődhet az iPad árusítása

Pletykák szerint az Apple Store alkalmazottak március 10-én kapják meg az első iPadeket, a betanítás után az árusítás március 26-án indul. Az első vásárlók meg nem nevezett külön ajándékot is kapnak. 3G-s modell egy hónappal később érkezik. Reklámkampány március 15-én indul, hangsúly az ebook olvasáson lesz.

Segélyhívás az iPadben?

Az iPaddel nem lehet telefonálni, de éles szemű SDK tesztelők észrevettek egy érdekes dolgot. Engedélyezni kell a jelszavas védelmet, ötször el kell rontani a bevitelt, ezután feljön a segélyhívás billentyűzete.
Azt hiszem ez is benne maradt a fejlesztői környezetben, ahogy a kamerára való utalás is.

iPhone-os hirdetési menedzser kerestetik

Az Apple álláshirdetést tett közzé, melyben olyan személyt keres, aki felelős lesz az iPhone fejlesztői környezetében (SDK) a hirdetési lehetőségek fejlesztésért. Munkája során irányítani kell az ezirányú fejlesztéseket, kapcsolatot kell tartania a fejlesztőmérnökökkel, vezetőkkel stb.
A cég nemrégiben vette meg a Quattro Wireless mobil hirdetési céget, így az álláshirdetés egyáltalán nem meglepő. Én inkább vennék olyan ingyen alkalmazásokat, amelyekben hirdetések vannak, mint sok pénzt fizessek a reklámmentes alkalmazásokért.

Tegnap megjelent egy hasznos kis alkalmazás, mellyel egyszerűsíteni lehet a zenelejátszást. A vezérlő gombok funkciója átkerült a Hangerő növelő és csökkentő gombokra, így például kocogás vagy autóvezetés közben nem kell kinyitni a készüléket a funkcióbillentyűk eléréséhez.
A Hangerő fel gomb tartós megnyomására átugrik a következő számra, a Hangerő le gombra pedig visszaugrik egyet. Két hangerő gombot egyszerre nyomására szünetel a lejátszás, újbóli megnyomásra folytatódik, ahol abbamaradt.
VolumeButtonExtender alkalmazás ingyenesen letölthető a BigBoss repóból.

Olvasd el a hozzászólásokat is

23 Comments

  1. iSpazio magyarul pár napos késéssel, manapság semmi új nincs itt 🙁

  2. OFF
    Fontos lenne 🙁

    Udv mindenkinek, egy kis segitseget szeretnekkerni fontos ugyben, jelenleg iPhone 3G. 3.1.3 as t-mobilos tellom van,azt szeretnek kerdezni hogy lehet-e esetleg visszatenni a 2.2.1 es firmware-t. Es hogy utana azt lehet jailbreaklilni. Elore is koszonom a valaszt.

  3. @Gregsmi: Mindjárt lesz 🙂

  4. udv… en lehet, hogy buta vok ehhez, de nekem nem sikerult aktivalni ezt a volume button extendert. akarmit csinalok csak a hangero valtozik ha nyomom a gombokat… tippeket megkoszonom.

  5. admin pls segíts 😀

  6. Nekem nem kéne ilyen ipad 😀 sztem faszság, ua mint szifon sőt kevesebbet is tud szal hulye aki ilyet vesz xD

  7. @Hamvai: @Hamvai: ha 05.12.1 es modem verziód akkor lehetetlen még 3.1.2-re is nehézkes a visszalépés

  8. @admin: …és csak én tapasztalom? 😀

  9. @Hamvai: lehet, de a baseband nem fog vissza menni.

  10. @admin: tuti nem, épp ma próbáltam visszamenni de nem lehet….

  11. én 2.-ra szeretnék jailbreak nélkül menni de látom lehetetlen 🙁

  12. akkor nem lehet 2.2.1 re? :S jailbreak nélkül se?

  13. ha lehet akkor kérnék segítséget hogy hogyan is kell, meg köszönném 😀

  14. @Hamvai: nem lehet! sem így sem úgy. 3.1.2 a minimum, de azzal is vért fogsz izzadni, mire felmegy

  15. Ez a VolumeButtonExtender nagyon hiányzott már….

  16. Hello,

    Szerintem az iPad egy fostalicska, amit majd azért vesznek meg, mert Apple, és jaj de jó sok progi lesz majd rá. Van itthon egy HP tc1100 tabletPC. Méretben, stbstb stimmel, azzal a különbséggel, hogy komplett op rendszer futhat rajta (win, linux, hackintosh), bővíthetősége a portoknak hála végtelen… Szóval az Apple megint feltalálta a spanyol viaszt és visszarepített minket az őskorba, aminek sokan még örülnek is.

    Üdv
    Jani

  17. épp ma nyomkodtam egy HTC HD2-t, hát elgondolkoztam, hogy a 3G-t lecseréljem egy HD2-re, grafikus felület, memóriakártya, sebesség… de megvárom a nyarat, hátha majd a 4G……..

  18. @Gregsmi: nem értem mire gondolsz. Ezek tegnap jelentek meg a főbb külföldi oldalakon. De lehet jobbat írni!

  19. Végre kijött amire a kezdetektől várok: VolumeButtonExtender
    Szomorú, hogy eddig nem csinálta meg senki, de ha legalább rendesen fog működni, örömtáncot járok 😀

  20. @DetoX: Ne örülj, nekem se csinál semmit, mint delludusnak…mondjuk érdekesen összeomlik a cydia telepítés után, nyomtam már reinstallt, akkoris összeomlott, de cydia szerint fent van a telón…

  21. en megtalaltam a megoldast, ha valakit erdekel. Nem reboot kell neki hanem respring osszeomlas utan. es akkor megy. sbsettingsben respringeltem es most hasznalhato. (bar kesztyuvel siman lestoppolom a zenet valtas helyett :D)

  22. Ez a kis Volume kiegészítés nagyon komoly, használtam is, de most iOS4 alatt nem fut 🙁
    Összeomlik tőle a rendszer :SSSS
    Van esetleg ötlet, megoldás szerintetek?


Add a Comment