fbpx Skip to content

Ismét egy új dologgal szeretnénk nyitni felétek. A napokban azon gondolkoztam, hogyha már ennyire toljuk a magyar fejlesztőket érdemes lenne egy-egy interjút is készíteni velük. Első körben a Kulcs-Soft-al sikerült találkozni.

Kuttner Viktor-al a Profipower irodájában találkoztunk ma délután. Nem egy szokványos interjú gondoljatok, nem írásban kapjátok meg, inkább podcast szerűen hangfelvételt teszünk közzé. Ez volt az első amikor ilyesmit készítettünk, szóval nézzétek el a hibáinkat. Bármilyen építő jellegű commentet szívesen veszünk.

A Kulcs-Soft ügyviteli programokkal foglalkozik az egész országban. Az elsők között kezdtek el fejleszteni az iPhone-ra és nem is akármilyen programokat. Leginkább ismert programjuk a Bérkalkulátor iPhone-ra. Jelenleg több mint 5 programjukat találjuk meg az AppStore-ban, nagy részük ingyenes. Mindegyik egyedi elképzelés és fejlesztés.

A riport alatt AppStore-ba való bejutást/fejlesztést és a Kulcs-Soft egy-egy programját vesézzük ki. Remélem hasznosnak találjátok majd ezt a beszélgetést.

ui: Legközelebb hangosabb lesz, és jobban tömörítjük az iPhone-os verziót.

Update #1

Levettem, délután tovább vágom mert picit hosszú, és hangosabbra is teszem, iPhone-on nem annyira hallható, türelem.

Olvasd el a hozzászólásokat is

29 Comments

  1. Mobilnettel, korlátozott sebesség híján, én csak egy tanácsot tudok adni real podcast készítésére 🙂 Alkalom adtán élek a lehetőséggel, s letöltöm 🙂 A link: h ttp://www.iclarified.com/entry/index.php?enid=7976

  2. Idiótaságot írtam, nem korlátozott sebesség, hanem simán csak sebesség híján… 😀

  3. @Thende: Nem csináltunk még eredeti podcastot, igazad van lehet az jobb lenne, körbe járjuk 🙂 Köszi!

  4. @admin: Igazán nincsmit 🙂 Remélem sikerrel jártok 🙂

  5. @admin: Legközelebb ha ilyen van keressetek meg, megvágom és javítom a minőséget ha tudom. 🙂

  6. @Thende: @Ace: Amúgy maga az interjú? 🙂

  7. @admin: A fennt említett okoknál fogva, én legelőbb pénteken tudom meghallgatni 🙂

  8. @Thende: Nekem 3G-n simán streamelődött a cucc. Nem volt semmi probléma

  9. @admin: A kezdeményezés nagyon jó, de sok a felesleg benne. 20 perc egy videós magazinműsornak is sok 1 emberről. 🙂 Egyenlőre csak belehallgattam, de végig is megfogom, majd mondok akkor is véleményt.

    De elsőnek nem rossz.

  10. Olyan nincs, hogy több mint 5 😀 több mint 100 az van, de itt a több mint 5 az pontosan 8 lesz 😀

  11. @push: Fenébe észre vetted 😀

  12. vikooooooooooooc 😀

  13. nem riport, interjú. a riport egy témát jár körbe több megszólalóval, háttérinfókkal beépítve. az interjú a klasszikus beszélgetős műfaj: kérdés, felelet.

  14. nekem nagyon tetszik a kezdeményezés, már elkezdtem hallgatni, de hagyok belőle holnapra is. Szerintem jó hogy ilyen hosszú, mert így mindenre ki tud térni.

  15. megneztem appstoreban a kulcs-soft programokat, a leirasuk szinvonal alatti. nemhogy az angol, de meg a magyar nyelvu is hemzseg a hibaktol, ertelmetlen es latszik, hogy nincs koncepcio. ha a bevezeto/kedvcsinalo ennyire bena, hogyan bizzam meg a programjaikban? persze, tozsden van a ceg, de anyanyelvi szintu fogalmazasra es tolmacsra nem sikerult szert tenni. huzzatok bele, majmok

  16. Én nem tudom neked mi bajod van a leírásokkal, teljesen jók a magyar is nem tudom meik hibáról beszélsz. Az angolban pedig szép kerek mondatok vannak, bÁr nem olvastam végig, de amit láttam jó volt

  17. @nyomiroli: Ha az interjút hallgattad, az ifjú titán nem túl erős fogalmazás terén. És akkor finoman fogalmaztam. Ilyen képességű emberek oda tudnak jutni, akkor nincs mitől tartani magyarországon….

  18. @nyomiroli: nem értette az interjú lényegét, lehet én is kevésbé fogalmaztam meg. Ezt ne úgy vedd, hogy most leültünk és na mondatról mondatra beleraktuk a dolgokat, inkább beszélgettünk és kivágtam a fontos részeket. Amúgy meg ilyen névvel mit vársz magadtól?

    @CercatO: itt is azt kell megérteni, hogy ez egy szimpla beszélgetés és össze vágott olyan anyag amibe csak az lehet benne ami perfect. Itt magyar emberek beszélgetnek és véleményt mondanak. Nyilván valakinek tetszik valakinek nem.

  19. OFF
    Udvozlet!
    Kambodzsabol kerek segitseget, hatha valaki meghallja ( a chat-en, ha van is valaki, soha nem valaszol…)! Egy internet kavezoban ujraraktam a szifonomat. 2.2.1 helyett immar 3.1.2 porog rajta. Ket napig nem is volt vele semmi baj. Majd tegnap elkezdte eldobalni eloszor az EDGE-t, majd a GSM halozatot. Eldobja egy percre, visszater., ismet leszakad… igy tovabb. Rejtelyes modon egy 24 ora leforgasa alatt irto nagy penz is eltunt az egyenlegemrol. Ha lock-olva van a szifon es megnyomom a Home gombot, neha perc is eltelik, mire “felebred” az eddig hipergyors telo. Neha ugy “leszivja” valami a CPU-t, hogy percek kellenek egy ablakvaltashoz. Figyelve a futo processzeket, annyit lehet csak latni, hogy a lockdown demon, a BTServer demon es a BlueTool demon ugral (es valoszinuleg ugraltatja a CPU-t is). Ha kikapcsolom a phone-t (airplane uzemmod), akkor par percig minden ok, majd kezdodik minden elolrol: lassulas, CPU 100%-on, varakozas egy ablakvaltasra. Mindennek a tetejebe az ejszaka kellos kozepen arra ebredtem, hogy a telo sajat magatol reboot-olt!
    Kerdes: mi a teendo? Virus talalt-e meg, vagy valaki feltorte az ujrarakas utan megvaltoztatott root password-ot es szorakozik? (Kikapcsoltam az SSH-t, de nem jelentett megoldast.)
    Segitseg kellene, mert itt nem fogok talalni…!!! Reszletek: a szifon 2G, 8GB, 2007. novemberi vetel. Az ujrarakas Redsnow-val (0.9.2) tortent, hibatlanul zajlott, bar az idiota iTunes a manualisan visszarakott db file-okat minden ujrainditas utan visszaallitotta gyarira. Ez ujdonsag volt, ilyen nem fordult meg elo velem.
    Elore is koszonettel es bocsi az OFF-ert.
    ON

  20. Első körben vissza raktad a backup-ot ami 2.2.1 jb backup, gondolom jó régen használt és minden szarral televan, a másik pedig, hogy ez a backup-ot raktad fel egy teljesen tiszta 3.1.2 -re, szóval ebben az esetben ne csodálkozz. A pénz azért tünt el mert gondolom a mobile internet ment a háttérben, ha nincs előfizetésed rá kapcsold ki a Settings > General > Network > Edge alatt, vagy sbsettings-el.

  21. OK. Akkor pontrol-pontra a kedvemert: SSH-val a szukseges db file-ok (Calendar, Notes, AddressBook, stb.) atmasolasa a pc-re; szifon radug; iTunes indit; Shift+Restore a gyari, apple oldalrol leszedett 3.1.2 fw-re; kesz – iTunes lelo; Redsnow indul; szorakozas a DFU moddal; JB es unlock megvan, sikeres, mukodik. Na most! Manualisan TotalCommander + T-Pot az adatfile-ok visszarakasa. Megtortent. iPhone reboot (radugva marad… talan ez a baj?). Villogo alma es bitkukac maszik – a kezzel atmasolt db file-ok eltunnek, helyettuk a gyari ures van. Tehat akkor az a lenyeg, hogy a Redsnow utan unplug es CSAK es kizarolag SSH-val vissza a db-k? Es a tobbszaz megabyte kep es videok? Napokig fog tartani…

  22. @darkkyle: Addig a pontig jó ameddig a bit kukac-ot látod. Azért tünik, el mert nem tudja elsőre átemelni az egész db-t, másold megint fel azt a db-t ami eltünik és reboot, nekem 2x-3x szokott menni. Ezután a szifon source-ból kell a Chmod csomag, hogy tudd írni is ezen fileokat. ennyi

  23. Nem tudom miért kellett belekötni. Szerintem érdekes és jó lett. Grat.

  24. az interju nem erdekel, nem is hallgattam meg. a programok leirasarol beszeltem. pl udvarias benzinkut… hee? helyesirasi hibak magyarul is, angolul is. szoval gyenge, na

  25. eltünt!!!! most akartam volna meghalgatni! mihamarabb rakjátok vissza.

  26. @Torda: Szia, vissza lesz rakva mihamarabb.

  27. várom… majd az egyik újjabb postban megemlítitek zárójelben, hogy ne kelljen visszalapozni?

  28. Hali. nekem olyan kérdésem lenne, hogy 3.1.2-m van már rég óta és a balck1n-el tudtam csak függetleníteni.de ez nem tetszett mert sok minden nem működött. Ezért most megpróbáltam a redsn0w-val de nem tudom unlockolni az istenért sem. pls help. “darkkyle” irta h redsn0w után JB és unlock kész . de az hogyan??? előre is köszi


Add a Comment