fbpx Skip to content

The winner is…

Tegnap írtam a 10 milliárdos letöltés eléréséről. Azóta az Apple kihirdette a 10 ezer dolláros iTunes Gift Card nyertesét, mely nem más, mint a 71 éves country-muzsika kedvelő Louie Sulcer a Georgia állambeli Woodstockból. Ő töltötte a 10 milliárdodik dalt, amely Johnny Cashtől a „Guess Things Happen That Way” című 1958-as slágere volt. Sulcernek maga Steve Jobs gratulált telefonon keresztül.
Gratulálok én is a nyertesnek! Már csak magyar iTunes-boltra lenne szükség…

Apple-közgyűlés: mindenki happy

Tegnap az Apple Cupertinoban megtartotta éves rendes közgyűlését. Az összejövetelen érdekes módon a környezetvédelmi kérdések voltak a középpontban, amelyeket nem is az igazgatóságban ülő, nagy környezetvédő hírében álló Al Gore hozott fel…Két ilyen irányú részvényesi indítványt is leszavaztak, mondván a cég az iparágban egyedülálló módon már most élen halad környezetvédelmi kérdésekben, amit még a Greenpeace is elismert. Jobs közlése szerint azzal, hogy kisebb dobozokba csomagolják termékeiket, évente többszáz Boeing 747-es fuvarral kevesebbre van szükség.
Egy részvényes szóba hozta az osztalékfizetést is. A cégnek december 31-én 40 milliárd dollár (!) készpénze és könnyen értékesíthető értékpapírja volt. Jobs elmondta, hogy így megengedhetnek technológiailag kockázatos projekteket is és egy felvásárláshoz sem kell hitelt felvenni. A cég egyébként 1995 óta egy cent osztalékot sem fizetett, bár a részvényárfolyam megtöbbszöröződött.
Jobs kifejezetten jó állapotban volt, gyakran humorizált. Megtudtuk, hogy már nem részmunkaidőben dolgozik, de amíg Tim Cook volt a kormányos, addig is jól futott a szekér (egy kis képzavarral élve by jimny).
Amíg környezetvédelmi kérdések a legfontosabbak, addig jól megy a cégnek…

iPhone 4G koncepció

ADR Studio elkészített egy 4G-s koncepciót. A telefonnak AMOLED kijelzője, alumínium háza, előlapi kamerája, lekerekített teteje és alja, valamint 4.0-ás operációs rendszere lenne. Jól néz ki.

Egy übersiker: Plants vs. Zombies

A nemrég megjelent Plants vs. Zombies nevű játék lett minden idők leggyorsabban csúcson lévő fizetős játéka. Egy hét alatt, több mint 300 ezerszer töltötték le, ezzel csaknem 1 millió dollárt hozva a fejlesztőnek.
„Mindig kockázatos egy számítógépes játékot mobil készülékre kihozni, mert a portolás során elveszhet a lényeg, de ebben az esetben megállapíthatjuk, hogy a Plants vs. Zombies a kisképernyőn még több szórakozást nyújt.” – mondta Andrew Stein, a PopCap mobil fejlesztési igazgatója.
Ámen.

Kifejezhetem-e magamat vagy sem?

Pár napja nagy port vert fel az, hogy az Apple 5000 szexuális tartalmú alkalmazást tiltott ki az App Store-ból. Úgy látszik egy kicsit elgondolkodtak a dolgon, mert a fejlesztőknek szánt iTunes Connect oldalon, az alkalmazás továbbításánál ki lehetett választani az Explicit (Kifejező, szókimondó) kategóriát.
Azonban a hír nyilvánosságra kerülése után gyorsan el is távolították ezt a választási lehetőséget. Egy fejlesztő fel is hívta az Apple-t, most akkor mi is van. Elmondták neki, hogy a cég ugyan gondolkodik a kategória bevezetésén, de ez egyhamar nem fog megtörténni.
Csak én érzem, hogy az Apple az utóbbi időben kapkod egy kicsit?

10,000,000,000

Pár hete jelentette be az Apple, hogy az iTunes-ból letöltött dalok száma hamarosan eléri a 10 milliárdot. Aki éppen ezt a kerek számú letöltést generálja, 10 ezer dolláros iTunes Gift Cardot kap ajándékba.

Nos, tegnap a számláló elérte a 10 milliárdot, így megszólaltak a harsonák, pezsgő durrant, stb. Mindenki happy, hurrá! Érdekes módon a nevezetes letöltés napja megegyezett Steve Jobs születésnapjával … Egyébként ezt a letöltésszámot hét év alatt érte el az áruház, felét az elmúlt 18 hónap alatt abszolválták.

Ugyanakkor közzétették minden idők 20 legnépszerűbb dalát is. Ha megnézzük a listát elcsodálkozhatunk, hogy csak 25 év alattiak használják az iTunes-t?

Azt még nem tudjuk ki töltötte le a tízmilliárdodik (valahogy így kell mondani) dalt. Mit is kezd 10 ezer dollárral? Megvásárol 10101 darab 0.99 dolláros alkalmazást 🙂

Megjelent a Final Fantasy I. és II.

Kedden beszámoltam a Final Fantasy I. és II. várható csütörtöki megjelenéséről. A játékok megjelentek, darabját 7 euróért lehet megvásárolni.

Olvasd el a hozzászólásokat is

77 Comments

  1. Ja és a közgyűlés is tegnap volt… Furcsa egybeesés.

  2. off ! Azt szeretném,hogy az ipodba levő zenék a kocsiba a rádió egy bizonyos frekvenciáján szoljon!Állítólag erre van az a bizonyos FM TRANSMITTER program….ez a Clear fm ????És ez hogyan működik tudja valaki????

  3. Az FM TRANSMITTER egy eszköz nem program.

  4. Plants vs Zombies tényleg hatalmas játék! Én is rengetegek játszok vele.

    Azonnal kezdeném egy nem idetartozóval. 1 hete elromlott az iphone 3G-m wifije, ma updateltem 3.1.3-ra, hogy hátha megjavul, 2x restoroltam is, de még mindig rossz. Gyanús ezek szerint, hogy hardware hiba. Kérdés: Ha holnap beviszem T-be, akkor gariba megcsinálják, vagy számíthatok egy új készülékre? Köszi a választ!

    Üdv.

  5. @cabrio01:

    iphone3gsben levo csip tudja ezt (fm reciever, fm transmitter, bluetooth, wifi bg, wifi n) csak meg nem adtak hozza tamogatast buzi apple-ek.
    Post: orommel olvastam a hirt!

    Post:
    sosem lesz full alu haz, amelyik telo femben van annak mindnek x-ed resze hatul muanyag a radio/gps miatt

  6. jaj ezek a koncepciók…. semmi értelmük

  7. egy cikkben üti az egyik mondtatotok a másikat???

    “Azt még nem tudjuk ki töltötte le a tízmilliárdodik (valahogy így kell mondani) dalt. Mit is kezd 10 ezer dollárral?”

    Azóta az Apple kihirdette a 10 ezer dolláros iTunes Gift Card nyertesét, mely nem más, mint a 71 éves country-muzsika kedvelő Louie Sulcer a Georgia állambeli Woodstockból.

  8. Nem tom nekem nem jön be ez a 4g koncepció, túl szögletes, meg túl hosszúnak tünik…

  9. Hát egyszer már sikerült alu hátlapot rárakni(szeretem is nagyon), még1x csak nem lesz olyna nehéz. De ez a koncepció kicsit aránytalan, még hosszabb lenne a telefon, mert a speaker alá tették a kamerát, butaság így…ha egyáltlaán lesz benne, biztos hogy nem így lesz megoldva.

  10. A listát elnézve mindenki szar tömeg-zenét hallgat. Szerintem…. (kivétel a coldplay)

  11. daneealama:
    az miért is meglepő hogy a top25ben (amerikai) pop- tömeg- zene van? én nem is vártam mást… a szar kell a népnek:) méghogy szarból nem lehet várat épiteni… 😛

  12. Ha Az oreg innenzol kezdve mindennap letolt egy zenet Az itunesrol, pont szaz Évés lesz mire elfogy a 10000 dolcsi. Nem semmi marketing. 😉

  13. Pegig egy regi aluhazas 2G-nel nincs jobb 🙂 Enyem ket es fel eves lesz lassan, de szinte karcmentes. Zsebben hordom, nem vigyazok jobban ra mint mas telcsikre, de kituno formaban van. Tesom 3Gje fele annyi idos, vigyaz ra nagyon, de mar hatulja szarra van karcolva…

  14. 1 kis OFF: bal felső sarokban iTouchon hogy lehet átírni az iPodot?

  15. Igaz en meg nem lattam szetszedve 2G-t, de szerintem ennek sem alu a hatlapja. En cirka 2 ev alatt naponta kb.20-szor tettem be muanyag autos tartoba (tehat surlodik valamelyest), es az oldalan/elen hatarozottan lekopott az alu szin! Hatulja szinte karcmentes, de az oldala ocsmany lett igy!
    Picit mas: gyermekem leejtette az iPhone-om, es gyanitom ettol meghalt a vibra motor benne. Csereltessem? Megeri? Mennyibe fajhat? Szetbarmoljak a szetszedesnel? (sajnos lattam mar ket ilyet is) Vagy hagyjam a fenebe!?

  16. @Lui: Cydiaból a Make it Mine progi tud ilyet… Sztem sem lesz már aluházas, és ennél sokkal kerekebb lesz. A mondatokkal semmi gond, csak update-elve lett a post.

  17. @Daneealama:
    koldplej is szar tomegzene

  18. OFF!
    Cydia gondok miat kitöröltem az összes repot,és miután raknám fel egyenként a “régieket”, kiírja h nem támogatott a cydiában,és h ez egy Installer forrás!:S
    Ilyenkor mi a teendő h visszajöjjenek a régi repo-k???
    előre is köszi a választ!
    ON

  19. A masik post végén tettem fel akérdésem, de most ennek az uj postnak az elején ujból megkérdem:
    nem tudja valaki, hogy hogyan tudom az iBlacklist-ben a rejtett számokat szürni, mert nekem egyszeruen nem megy. Amikor ki akarom valasztani a hivaslistabol a BLOCKED hivasokat, hogy hozzátegyem a blacklisthez egyszeruen nem engedi.

  20. Joker!

    bevizsgálásra beveszik, amennyiben elismerik a hardware hibát értesítenek, és több mint valószínű, hogy kapsz egy új telefont. De garanciát nem hosszabbítanak.
    Én visszavittem mert nagyon szép állapota éllenére a 3G-m repedni kezdett a töltőnél, és cserekészülék ellenében bevették a telefont. 10nap múlva kaptam egy üzenetet, hogy már mehetek be érte, és kaptam egy új telefont, új IMEI-el. A számlán egyébként az állt hogy már a harmadik nap kész volt,csak nem értek rá a magentás civilek.
    Persze az adataid mentsd, és restore official firmware re, de gondolom ezt úgyis tudod

  21. “Már csak magyar iTunes-boltra lenne szükség…” vajon minek… ugyis mindenki letolti az mp3-at valahonnan es nem fizet erte… itthon!

  22. A final fantasyban szandekos hogy tok ures a magic reszleg es az itemsben sincs semmi? Vagy a tores soran veszett el vhol?

  23. @justme: De csak azért, mert nem 0.99$ egy szám, ha itthon is mondjuk 99HUF lenne, megvennéd, hogy ne legyen macera (ezt már több netes forumon megszavazták jó àrnak) 🙂

  24. Off
    Szerintetek létezik olyan progi a cydiaban, amivel töltés alatt kivilágítva marad a képernyő és nem sötétül el egy idő után?

  25. Shodan: settings – screen lock- never.

  26. Pontosabban settings-general-auto lock-never.

  27. @Norrbi: Így tettem. Kaptam egy cserekészüléket, azt mondta a T-s srác, hogy durván másfél hét, mert ki kell küldeni Kínába, és vagy cserélik a készülékemet, vagy nem. Mellesleg, nekem a némítónál kezdett el repedni. Kíváncsi vagyok mi lesz! Az gáz, ha nem hosszabbítanak garanciát :S

  28. @kassyf14: és melyik repoban találhatom meg?

  29. OFF:
    Nem tudom h érdekel e vkt de 3G 3.1.3 jailbreakelése sikerült:D

  30. @ádám: Mivel csináltad, és milyen op.rendszeren?

  31. @Joker: redsn0w-al csináltam windows vistán.
    ha a telódin már a gyári 3.1.3 as verzió van akk redsnowot megnyotod de ott egy 3.1.2 es ipsw t adsz meg neki attól még a telódon 3.1.3 lesz és cydia;)

  32. nekem egyenlőre tökéletesen műkszik. én is most csináltam meg

  33. @ádám: Oké, tudom, csak kíváncsi voltam! Köszi a választ!

    Üdv.

  34. am nem tud vki egy olyan oldal ahonnan filmeket letölteni iphone ra magyarul?

  35. OFF!
    Elvesztettem az általam egyébként is gyűlölt itunes szinkronizálási képességét. Sem zenét sem programot nem tudok felrakni a szifonomra. Kijelölöm amit fel akarok rakni le is fut a szinkronizálás de mintha nem kellene felraknia semmit szépen véget is ér a folyamat úgy,hogy nem történik semmi. Tegnap még működött a dolog a dj player-t raktam fel és tartok tőle, hogy ez csinált valami csúnyaságot, de már nincs több ötletem hogyan javítsam ki. Az itunes-t frissítettem, semmi. A szifont valamiért nem szeretném. Alternatívának az ifile és az installous működik, de szét csap az ideg ettől a sz@r itunes-tól.
    Hasznos ötleteket várnék, köszönöm.

  36. @ádám: milyen film kell?! 🙂

  37. @draft: vmi oldal kellene ahol van sok:D de am pl rec2

  38. Cydia repóban a Facebook magyarítás eléggé bugos. Nem csinál semmit, csak a Facebook alkalmazásban a tetején levő “facebook” felirat mögé kis fekete betűkkel odaírja hogy “magyar”, és amikor letöröltem Cydiából, akkor is ott maradt, letöröltem az alkalmazást, és most nem tudom visszatenni, mert App Store installed-nek látja, iTunes-ban sem szinkronizálja. Restore nem okés, nincs nagyon kedvem SHSH-val szórakozni, JB meg kell. Valami ötlet?

  39. a hatodikosok zsírkrétás fantáziarajzait a 4G-ről nem lehet megnézni valahol? nagyjából hasonló értéket képviselnek…

  40. mi ez a videón? régi 600MHz-es SEe teló?! 🙂 🙂 🙂

  41. off:

    Üdv Mindenkinek!

    Azt szeretném kérdezni hogy, ki lehet-e kapcsolni a spotlight search-ot? gondolom csak JailBreak-es telóknál megy 😀

  42. @nViktoR: elöszöris töröld az itunesban az appok közül majd a dokumentumok/zene/itunes azon belül valahol van hogy mobil applications onnan is töröld a facebook os appot és telon monjuk t-pottal vagy i file val a private/var/mobile/applications itt megkeresed a facebookot a sok krix krax mappában valahol ott lesz belelépsz és lesz benne olyan hogy facebook.app na azt a krix kraxos mappát törlöd majd itunes elindit és behuzod a facebook appot újra és rászinkronizálod ha szerencsédvan igy sikerül ha nem akkor mást én se tudok 🙂 sok sikert

  43. @saintex:
    Szia!
    Nekem is ez volt a problémám, én restore-oltam, és utána már felszinkronizálta a fájlokat

  44. @Sonik-29 : köszi szépen, működik:)

  45. @nViktoR: nincs mit 🙂 örülök hogy tudtam segíteni velem is előfordult már a végső megoldás csak a restore 🙂

  46. @Zoltan: Igaz összekevertem a coldcut-al 😀

  47. @Sonik-29: a fele szöveg meg lemaradt szal ha ilyen van mindig próbáld ilyesfajta módon és legvégső esetbe menjen csak a restore 🙂
    @saintex: ha 3g-d van és meg tudod oldani a restoret akkor mehet neki a restor, ilyen sajna előfordul legalábbis nekem is volt már hogy az itunes nem szinkronizált ha viszont 3gs-ed van akkor szerintem várj az új JB-re nehogy később ne tudd JB-zni a telod 🙂 feltéve ha nem sikerül sehogy megoldani

    apropó ha már valami problémátok van vagy kérdésetek akkor lépjetek be chatbe ha a lehetőség engedi, hogy aki tud segíteni az ott megtegye és ennyivel is kevesebb legyen az off hozzászólás, mindenkinek könnyebb lenne 🙂 csak egy jótanács

  48. nem tud vki egy olyan oldalt ahonnan iphone-ra való filmeket letölteni magyarul?:D

  49. off:

    Üdv Mindenkinek!

    pls fontos lenne: Azt szeretném kérdezni hogy, ki lehet-e kapcsolni a spotlight search-ot? gondolom csak JailBreak-es telóknál megy 😀

  50. @Norrbi: Ha nem kaptál új garancialapot, akkor jól átvertek! Nem kell riogatni, félreinformálni a népet. A garancia újraindul akár fődarabot, akár magát a telefont cserélik. De pl. ha csak a töltő hibásodik meg, akkor annak cseréjénél, külön még arra is újra kell indulnia a garanciának, amit a garilapra felvezetnek.

  51. Gicz : dobj egy emailt ! funnerra kukac gmail pont com (ez az msn-em is) van 1-2 kérdésem még

  52. @Daneealama: hát még ez a gyökér csegevara nevű mészáros mekkora egy divatszar azok közt, akik nem tudják, mit is csinált a “hős”… Zoltan: valami cydias megoldás sincs erre a chipes cuccra?

  53. @Poirot: Tehát ha cserélik a telefonomat, és ha nem kapok újabb egy év garanciát, akkor reklamáljak?

  54. meik repoból tm letölteni make t mine-t?

  55. @Joker:
    Igen, csere készülék esetén újraindul a garancia a magyar törvények szerint.
    Ha nem hajlandóak, akkor nyugodtan lehet a Fogyasztóvédelemhez fordulni.
    Fődarab esetén csak a fődarabra vonatkozik.

  56. @prod: És szerinted az hardver hiba lehet, hogy restore (2 is volt) után is inaktív volt a wifi? Mennyi esélyem van arra, hogy újra cserélik a telefont?

  57. Sziasztok!!
    Hol Találom meg Mac gépen a Snow leopard alatt a/etc/hosts filét?
    Be szeretném Írni a 74.208.105.171 gs.apple.com szöveget.
    Köszi!!

  58. halihó. iphone 3g, tmobilos volt, hivatalosan tmobilba függetlenitve. pannonnal használom. hogyan tudnám a carrier logot kicserélni? 😀 gugliztam már sikertelenül. plíííz 😀

  59. az a koncepció egy rakás sz*r
    az a gusztustalan kamera ott nem jó a hangszóró alatt

  60. Köszönöm a tanácsokat 3G-m van megcsinálom a restoret, remélem jó lesz.

  61. @Joker: Feltétlenül!

  62. @prod: Tévedés. Pl. összeszerelten vásárolt számítógép esetén (ez van telefon esetében is) meghibásodás miatt alaplapot cserélnek, akkor a teljes gépre indul újra a garancia. Ha csak bluetooth vagy wifi adót cserélnek egy telefonban, vagy a töltőt cserélik ki, akkor csak az alkatrészre indul újra a garanciaidő. Ez természetesen csak új alkatrész beszerelésekor van így. Mondjuk garanciaérvényesítésnél más nem is jöhet szóba. 🙂

  63. @Lui: vki?

  64. Lui, manboobs.co.uk/repo

  65. @Poirot: És az Apple ugye nem foglalkozik javítással! 🙂 Tehát vagy cserekészülék, vagy marad a régi. Előre félek, hogy ha a régi telefonomat kapom vissza, akkor elég rossz állapotba lesz. Amiket át kell élnie egy világkörüli út során… Rossz is belegondolni, hogy én úgy vigyáztam rám, mint a szemem fényére, és ezt mások néhány nap alatt tönkreteszik. Tényleg ilyenkor mi a teendő? Ha összegányolják a külsejét? Lehet valamit tenni, vagy veszett fejsze nyele?

  66. Igo 121

    apptrackr.org/m/#p=viewapp,id=321933838,type=normal

  67. na jo ezek buzik, a txtben 1.1.1 van feltuntetve…

  68. @macro: Jah, ha nem hulyitette volna be azt a masik gyoker castrot, mar reg kubaba szurcsolnem a mojitot.

  69. OFF nem tudna valaki egy hivatalos iLife download linket küldeni elöre is kösz 🙂

  70. @Joker: Így van, csere lesz. 🙂 (Ha nem találják ki, hogy beázott. Na de ilyen csak ritkán van, nem borzolom a kedélyeket. 🙂 )
    Ha mégis visszaküldik valamiért úgy tudod bebiztosítani magad, hogy ráíratod az átvételi elismervényre, hogy tökéletesen karc- és külsérelmi nyomtól mentesen adod le a telefont. Szerintem ennyit tehetsz.
    De mehetsz leadni közjegyző társaságában is! 😀

  71. mikor jön már 3.1.3 ra a törés? :S

  72. @Poirot: Már leadtam, és ezt nem írtuk rá a papírra, vagy csak én nem olvastam egy figyelmesen. DE remélem, hogy igazad lesz, és új telefont kapok, akkor mindez nem is fontos! Köszi a segítséget! Egyébként új készüléknél csak a telefont kapom, vagy minden tartozékkal, illetve dobozzal együtt?

    Üdv.

  73. cydias progik elkezdik a szurest?
    kephost.hu/image-8F25_4B899B83.jpg

  74. Én az apple honlapján néztem meg hogy bővült e a garanciám, és nem bővült. A garancialapomra nem kaptam pecsétet, csak egy papirt adtak a csereműveletről, de semmi n bizonyítja hogy újra egy év garit kaptam volna, csak az elmélet…

  75. @Joker: Ezt sajnos nem tudom.
    @Norrbi: Ha nem adtak, új garilapot, akkor csavaros módon ahol voltál T-ben, tedd fel a kérdést, hogy milyen papírral tudod bizonyítani a garanciád. Az első, eredeti lapon rajta kell lenni a régi telefon IMEI számának, megmutatod. Megmutatod, hogy az új telefonnak más a száma, a csereműveletről kapott papír pedig igazolja, hogy hivatalosan kaptad az új IMEI számos telcsit. Épeszű ügyfélszolga egyből ír egy garancialapot. 😉

  76. sziasztok.most regisztáltam magam, még új vagyok. azt szeretném tőletek megkérdezni, hogy nem tudnátok-e segíteni nekem e-bay-ről rendelni.mert sajna nem tudom hogy kell, meg angolul sem tudok. és néztem hogy ott elég jó áron vannak az iPhone-ok(pl:http://cgi.ebay.de/Apple-iPhone-3G-8GB_W0QQitemZ140386337200QQcmdZViewItemQQptZDE_Handys_ohne_Vertrag_KM?hash=item20afad81b0#ht_812wt_1165).ha valaki tudna nekem segíteni, akkor legyen szíves vegye fel velem a kapcsolatot([email protected])
    köszönöm!


Add a Comment