fbpx Skip to content

Légy résen!

iPhonedownloadblog számolt be a következő esetről. HotRod1964 nevű twitteres felhasználó bement egy Apple Store-ba, hogy egy kicsit körülnézzen, agyonüsse az időt. Rögtön leszólította egy értékesítő, beszélgetésbe elegyedtek. Egy idő után HotRod1964 elővette a iPod Touch-csát, amely fel volt törve. Háttérkép egy Grateful Dead kép volt, erre az eladó szeme összeszűkült és egy kis türelmet kért. Az üzletvezetővel jött vissza, aki követelte a Touch átadását, mivel illegális tartalom van rajta. HotRod1964 megtagadta az átadást, mivel ezt ő kifizette, azt csinál vele amit akar. Az üzletvezetőnek nem volt ennyi elég, ezután a jogosítvány átadását követelte. HotRod1964 továbbra is ellenállt, mire a vezető rendőrt hívott. A helyzet fokozódott, kerek-perec kijelentette a rendőrnek hogy tőle csak bírósági végzéssel lehet elvenni a készüléket, panaszt tesz az eljárás ellen és különben is mondják meg milyen törvényt sértett. A rendőr félrevonult a vezetővel, rövid tanácskozás után elnézést kért a kellemetlenségért és szép napot kívánt neki. Ezután HotRod1964 szabadon távozhatott.
Amerika egy kicsit furcsa ország.

20 évvel ezelőtti Photoshop iPhone-on

Nemrégiben volt 20 éves a Photoshop. Úgy döntöttek, hogy az évfordulóra készítenek valami különlegeset. Így alkották meg a Photoshop 20 évvel ezelőtti 1.0-ás változatát iPhone-ra. Elég érdekes.

Olvasd el a hozzászólásokat is

12 Comments

  1. h t t p://www.ihackintosh.com/2010/02/gull1hack-yet-another-iphone-3gs-untethered-jailbreak-claim/?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed: ihackintoshfeed (iHackintosh)

  2. Megint faszán jön be az oldal… 🙁

  3. @Jbman:

    Na ez mag a másik… Erről itt szó sem esik.

    Jó lenne, ha igaz lenne.

  4. @Jbman: Most láttam, mindjárt utána kérdezek, köszi a linket.

  5. @Jbman: Sajnos hamis cucc, sok helyen olvastam. Esetleg, ha később még lesz róla post vagy valami ami megerősíti, hogy igaz, írok róla egy cikket.

  6. ez mekkora marhaság… milyen joga lenne egy üzletvezetőnek fölöttem??! kisétálok a boltból és pont. csak egy tudatlan áll le ilyennel vitatkozni.

  7. nem értem ezt a grateful dead képet.. ez egy rockbanda, nem?? honnan gondolta az értékesítő, hogy jb-es a teló? én is be tudok tenni bármilyen háttérképet.. vagy ez valami egyezményes jb-es jelzés? egyébként lehet is kifogása az eljárással kapcsolatban HotRod1964nek, az ő tulajdonáról szabadon rendelkezik, addig, amíg azzal másnak kárt nem okoz; nem hatósági személynek nem köteles átadni azt, az üzletvezető nincs felhatalmazva (még ha ilyen boltot is vezet) arra, hogy bármi módon megfossza HotRod1964-et a tulajdonához való jogától (és tudjuk, mennyire komolyan veszik az Államokban az alkotmányos alapjogokat), és !!szerintem!! volt ott valami erőszakoskodás a dologban, amitől a rendőr is úgy érezte, jobb, ha nem feszegeti a dolgot..

  8. @macro: nem volt semmi erőszak. Olvasd el a linken lévő cikk kommentjeit. Maga HotRod1964 is hozzászól Brian néven.

  9. @macro: Lehet hogy nem a lockscreenen hanem a springboard background képet rakott be, csak a cikk így nem pontos…

  10. “Amerika egy kicsit furcsa ország.”
    Amerika NEM egy ország.

  11. Egyezményes jelzés 🙂
    Azt hiszem, egyértelmű, hogy a Home screen-ben volt a háttérkép, ami JB nélkül lehetetlen.
    Igen, a saját tulajdonoddal azt csinálsz, amit akarsz. DE! A szoftvereknél ez általában nem így van, olvass csak el egyszer egy licensz szerződést, amit persze mindenki átugrik, mert unalmas, hosszú szöveg, amit megérteni is nehéz. Általában benne van, hogy az nem a tied, csak használati jogod van hozzá. Szóval az iphone OS-e nem a tied, csak használhatod, és az ilyen módosítások illegálisak elvileg. Persze ezt pontosan nem tudom én se, de a legtöbb szoftvernél ez meg így van megszabva. Persze a csávó helyében én is inkább elsétáltam volna, mivel semmi joga nincs ott tartani.

  12. De milyen click ember??? OMG Mi ez Winfos? TAP ÖCSÉM BETŰZZEM T:A:P
    ez nem winfos meg htc fos.


Add a Comment