fbpx Skip to content

Verd át az iTunest!

Az iTunesban ugyan csak egy kattintás, hogy ne emlékeztessen állandóan a 3.1.3-as firmware letöltésére és telepítésére, de aki nem akar ezzel bajlódni vagy véletlenül egyszer rossz gombot nyomna meg, annak itt van a Fake 3.1.3 alkalmazás, mely átírja a firmware számát, anélkül hogy bármi mást módosítana.
Ez alapján az iTunes már azt hiszi, hogy 3.1.3-on vagy, ezért nem ajánlja fel a frissítést. Az alkalmazás megtalálható a cydiás http://cy.sosiphone.com repóban.MINDENKI CSAK SAJÁT FELELŐSSÉGÉRE HASZNÁLJA A PROGRAMOT!

Csúsztasd az autódat!

Az elmúlt pár évben lett népszerű Magyarországon a driftelés. Versenyeket, bajnokságot rendeznek, egyre többen kapcsolódnak be ebbe a látványos sportágba.
Nemsokára kijön az a játék, amellyel a telefonon is élvezhetjük a csúsztatott autózást. A Drift Sumi-e nevű játékban az előre megrajzolt pályán kell az ujjunkat végighúzni, lehetőleg érintve az oldalsó piros zónákat, ezután szimulálja az autó mozgását. Végső pontszám függ a drift tisztaságától és a sebességtől is. 3D-s nézetben, több kameraállásban nézhetjük vissza „művünket”.
A játékban 8 pálya lesz egy autóval, de a második verzióban újabbakat adnak hozzá. Minden pályán el kell érni egy bizonyos pontszámot, ezután lehet a következőre továbblépni. Adott pályán belül egyéb dolgokat is fel lehet szabadítani, mint pl. nappali/éjszakai vagy tiszta idő/havas versenyzés.
Gameplay-videó nekem tetszik, a játék február 16-án, kedden jelenik meg.

Frissült az iGO!

Nagy csendben a NavNGo frissítette az iGO két kelet-európai alkalmazását. Sajnos nem kell nagy változásra számítani, mindössze a térképek és POI-k frissültek 2009 harmadik negyedéves verziókra. Ezen kívül még az útvonal funkció javult.
Azért nagyobb volumenű frissítést is el tudtam volna képzelni. Lásd Navigon…



Fordítás kép alapján

Netet böngészve találtam egy igen hasznos kis alkalmazást, mely utazóknak nyújthat nagy segítséget. A Babelshot nevű program a fényképen lévő szöveget ismeri fel és fordítja le más nyelvre. Az alkalmazás 32 nyelven fordít, nagy előnye, hogy magyarul is tud. Nem kell mást tenni, mint lefényképezni a fordítani kívánt szöveget és a program lefordítja más nyelvre. Segítséget nyújt étlap, felhasználói kézikönyv, újság, szórólap fordításánál. Ha esetleg képről mégsem ismeri fel a szöveget, kézzel is be lehet vinni a fordítani kívánt részt. Azért a magyar fordítás hagy némi kívánnivalót maga után, de használható. Fordítás az Archive könyvtárba el is menthető, így később visszakereshető.
Fejlesztő iPhone 3GS-re optimalizálta a működést, 3G és 2G esetén szükség van egy Clarifi tokra is, mely félrecsúsztatható plusz lencsét tartalmaz, így javítva a képminőségen. Működik tok nélkül is, de annyira nem kerek a történet.
A lenti videó bemutatja a használatot. Az alkalmazás 2.39 euróért vásárolható meg a magyar AppStore-ból.

Így működik a Navigon Panorama View 3D

Navigon a MacWorld-ön bemutatta hogyan is működik a 1.5-ös verzióban megjelenő Panorama View 3D.
Szerdán már bővebben írtam az új verzióról. Annyit kell tudni róla, hogy 3D-hez a NASA térképadatait használja fel, beépítésre kerül a térképekbe, így nem használ adatforgalmat, viszont a látványhoz alkalmazáson belüli vásárlással 10 dollárért lehet hozzájutni.
Megjelenés valamikor tavasszal.

Animált képek MMS-ben

Én ugyan még egyetlen MMS-t sem küldtem, de nyilván vannak olyanok akik jobban kihasználják ezt a lehetőséget. Számukra lehet hasznos a txtAgif nevű alkalmazás, mellyel animált képeket lehet küldeni.
A megadott oldalon választani lehet a képek közül és egy új üzenet generálásával el lehet küldeni más telefonra vagy akár emailben is az animált képet. Az alkalmazás egyetlen hátránya, hogy csak az adott oldalról lehet képet választani, tehát ha valaki sajátot akar küldeni, előbb fel kell oda töltenie.
Az alkalmazás ingyenesen tölthető le az AppStore-ból.

Olvasd el a hozzászólásokat is

18 Comments

  1. Nem világos számomra, hogy ha csak egy klikk az iTunesban annak beállítása, hogy a frissítésre ne kérdezzen rá többet (merthogy tényleg csak egy klikk, jópont az Apple-nek!!), akkor miért kell olyan progikat javasolni (mintha annak telepítése sokkal egyszerűbb lenne) amik átírogatják a telefon rendszerét. Azokat a jóembereket is puszilom, akik ilyen “programokat” fejlesztenek.

  2. @K-ree: Sajnos nem mindenki tud olvasni, mi naponta kapunk 2 levelet, hogy “véletlenül frissítettem 3.1.3 -ra”.

  3. off: Valaki tud nekem abban segiteni hogy 3gs old boot os készülék frissitése hogy tud történni??
    cfw vel vagy esetleg ha restore 3.1.3 akkor is lehet jb elni valahogy??
    függetlenités nem kell.
    thx

  4. @cfman: Én úgy tudom hogy régi ibootost lehet jb-elni, de szerintem először a biztonság kedvéért mentsd le az ECID SHSH fileokat a cydián belül, bár ha nem akarsz függetleníteni, és régi ibootos telod van, szerintem nincs sok vesztenivalód, BÁR FELESLEGES frissíteni, hidd el, semmi újdonság nincs a 3.1.3-ban!

  5. @cfman: Mellesleg én a Sn0wbreeze-t tudnám ajánlani, ami custom fw-t csinál windowson és macen egyaránt, majd azt simán felpakolod a gépezetre, és működik 3gS-el is (perzse csak a régi bootromossal)

  6. nem 3.1.2 van rajta hanem 3.0.1 azért kellene frissiteni.
    nekem a 3.1.2 is jo lenne de ugye az már nem megy.
    hogy mentsem cydia ban az shsh ecid et??
    van rá manuálisan lehetőség??
    a sn0wbreeze bb ot is frissit cfw vwl vagy ugyanugy mint a pwn azt nem frissiti

  7. @admin: Mellesleg ha esetleg elkapna az ihlet, és vendégbloggerként írni akarnék valami érdekes témáról, azt megírhatom-e/ beküldhetem-e az email címetekre, ha igen akkor melyikre, és wordbe írjam/szerkesszem, vagy mit csináljak vele?:D

  8. @cfman: Miért ne menne a 3.1.2? Természetesen megy! Ajnánlom ezt az oldalt: http://www.felixbruns.de/iPod/firmware/ itt minden félét letudsz tölteni, nagyon hasznos oldal, az ecid shsh fileokat csak ugy hogy simán belépsz a cydiába, és elvileg az automatikusan lementi a fileokat, majd azokat tárolja saurik a szerveren.

    Ha már itt tartunk, láttam egy képet valamelyik programról (talán sn0wbreeze, amin van egy oylan gomb hogy GRAB ECID SHSH FILES FOR THIS IPHONE vagy ‘számtinglájkdisz’, szóval az mire való?:D

  9. És az alkalmazások melyek megkövetelik a 3.1.3 at azokat is átvágja, modnjuk gondolom a fileszerekezetet nem alakitja át igy a program ami elvárja a 3.1.3at az nem fogja találni a kellő könyvtárakat igy panaszkodni fog,
    Például ilyen progi a magyar telekom árfolyamvadásza:):)

  10. nekem az pl megy 3.1.2 ön is

  11. @iisanyii: Ha elkapna az ihlet, akkor wordbe nyugodtan írd meg, de a képeket külön küld el a központi emailcímünkre. [email protected]

  12. sziasztok.
    tud valaki navigon 1.5 full eu linket?

  13. Az én gépemen lévő iTunes is azt hiszi, hogy 3.1.3-on vagyok, mert tényleg az van a szifonomon. Mondjuk 2G-vel könnyen frisítgethetek. 😀 A “véletlen frissítéshez” meg szvsz vagy retardnak, vagy baromi pechesnek kell lenni.

  14. az ibluetooth műkodik touchon is?

  15. Mit szólnátok egy átlátható táblázathoz, ami kategóriánként leírja hogy melyik iphonet mivel, és hogyan tudod törni, illetve mi a teendő vele? (azért gondoltam rá mert még mindig látok olyan kommenteket, ahol ezekről kérdezgetnek)

  16. @honda.racing: még nem jelent meg. Majd valamikor tavasszal.

  17. @admin: csináltam egy táblázatot, elküldtem e-mailben, szerintem elég átlátható, kitehetnéd ha gondolod, hogy értsék a dolgot az emberek! a tárgy: JAILBREAK TÁBLÁZAT 3.1.3

  18. @jimny:
    aham.
    akkor valamit félre értettem. thx a választ.


Add a Comment