fbpx Skip to content

Üsd, vágd, nem apád!

Ahogy az várható volt, a konkurencia nem fogadta kitörő lelkesedéssel az iPadet.
Jobs a bemutatón kihangsúlyozta, hogy az Apple a legnagyobb mobil vállalat, a 15.6 milliárd dolláros bevétel alapján még a Nokiát is megelőzi. Persze a finnek sem hagyták ezt annyiban, mert ők is előjöttek a farbával. Szerintük az Apple a mobil termékeiből csak 7.25 milliárd dollár bevételt ért el, míg ők 8.18 milliárdot, az eladott készülékek számában még nagyobb a különbség és különben is már több mint 10 éve ők a piacvezetők, mit akarnak ezek az almások?
Mint köztudomású a két cég igen komoly peres eljárásban van egymással, így ez csak egy újabb pengeváltás volt.
Microsoft sem maradhatott csendben. Brandon Watson a fejlesztői környezet vezető termékmenedzsere szerint elég vicces, hogy a Microsoft – akit egy zárt társaságnak mondanak – sokkal nyitottabb az Apple-nél. Mivel az iPaden is az iPhone OS fut, ezért minden alkalmazást először engedélyeztetni kell az Apple-vel és csak utána jelenhet meg a készüléken. És különben is az iPhone-ra való fejlesztés drága, mert ahhoz Objective C-re van szükség, míg a MS .NET platformja jobban átlátható.
Ahogy látom a Microsoftnál nem fogták fel, hogy az iPad nem egy PC, és megijedtek hogy a Steve Ballmer által bemutatott tablet közel sem tud annyit mint az iPad.
Satoru Iwata, a Nintendo elnöke is lekicsinylően szólt az iPad-ről. Szerinte ez csak egy nagy iPod Touch és abszolút nem keltett benne kedvező benyomást.
Pedig a Nintendo az, akinek igazából tartania kell az iPad-től, mert az iPhone így is komoly csapást mért rá, hát még egy nagyobb képernyős készülék beteheti nekik a kaput.
Tehát a konkurencia szapulja. Akkor nem lehet olyan rossz készülék!

Könnyebb fájlcsere az iPaden

Valahogy az Apple-nek az operációs rendszeren belül nem sikerült olyan egyszerű fájlrendszert kiépítenie, mint a Microsoftnak. OS X-be beépítették a Spotlightot, mely a keresést leegyszerűsítette, az iTunes, iPhoto és Photo Booth alkalmazások a media könyvtárban vannak. iPhone-nál sincs megoldva a fájlok nyitása és mentése, a fotók és az emailek csatolt fájljai nyithatóak meg.
Ha az iPad-et nem csak médialejátszóként szándékoznak pozícionálni, akkor más megoldást kellett kitalálni. Ez főleg az iWorksnél szükséges, de a rendszerbe nem építettek bele fálböngészőt. Ehelyett az alkalmazás indításakor az adott program emlékezik a fájlokra és grafikailag megjeleníti azokat, így a felhasználó meg tudja nyitni amivel dolgozni akar. A fájlt saját telepítő könyvtárába menti, – ahogy az iPhone is -, ha törlik az alkalmazást, ezek a fájlok is törlődnek.
Ezen kívül a dokumentumok wifin keresztül megoszthatóak az asztali számítógéppel is. Egyszerű drag-and-drop módszerrel lehet őket a két eszköz között mozgatni. Az asztali gépen az iPad, mint külön meghajtó jelenik meg. A desktopon a dokumentumok listája fájlonként a Quick View-hoz hasonlóan jelenik meg.
Úgy gondolom a lehetőségekhez képest jó megoldás született, a két készülék közötti ilyenfajta csere-beréhez nem kell már iTunes.

Itt vannak a T-Mobile árak (?)

Állítólag a német T-Mobile honlapján megjelent az iPad, amit rövid időn belül el is távolítottak. Az árakat böngészve láható, hogy egyszerűen a dollárt behelyettesítették euróval. Az infonak ellentmond, hogy a nemzetközi tárgyalások még csak a héten indultak és a 3G-s modell egy hónappal később kerül eladásba, mint a wifis.

Ez is benne maradt

Übergizmo bemutatott egy képernyőképet, mely az iPad Emulatoron készült. A kép felső részén látható a ‘Touch to return to call’ felirat, mely az iPhone-on jön elő, ha hívás közben egy másik alkalmazás kerül elindításra. Nem hiszem, hogy az iPad képes lesz hívásokat kezelni, a fotózáshoz hasonlóan egyszerűen benne maradhatott az SDK-ban ez a programrész.

Olvasd el a hozzászólásokat is

48 Comments

  1. 1. xD

  2. … Ez semmire sem jo. Max videokat neznek rajta de arra draga

  3. Vicces, ahogyan a Nokia szinte pánik szerűen védekezik. Igen, nagyobb a bevételük valamivel, de kicsit több készüléket forgalmaznak mint az Apple…

  4. @somfacsonk: valahogy vissza kell vágni tudod! 😀 pánikolnak, mer az Apple 1 készülékkel termel akkora bevételt mint a Nokia több százzal! 🙂

  5. @somfacsonk: így van. már ha nekük is van igazuk, akkor is hát a pofám leszakad : D alig több az ő bevételük , saját maguk szerint, pedig nekik hány készülékük is van te jó isten : ))))

  6. @zomg: hány készülékük van jah… és mennyi közülük ugyanaz, csak más köntösben…. lol

  7. ” És különben is az iPhone-ra való fejlesztés drága, mert ahhoz Objective C-re van szükség, míg a MS .NET platformja jobban átlátható.”

    Mivaaa…? Az XCode-ot ingyen le lehet tölteni, a Visual Studio viszont egy vagyonba kerül….

  8. Először nagy csalódás volt ez az ipad, de ha tesznek bele kamerát, mikrofont, akkor azért már el tudnám képzelni, hogy esténként azon nézem meg a híreket, blogokat…
    Csak lesz ebből is ipad 3g, meg 3gs 😛

  9. Igazából az én szívembe se lopta be magát az iPad a mobilOSX miatt 🙁
    Majd meglátjuk JB-bel mit hoznak ki belőle, bár valószínűleg sokkal többet nem lehet mint az iphoneból.
    MSék valamit nagyon félregondoltak a programozási nyelv terén 😀
    az “Ez is benne maradt” részrő pedig ismét az jutott eszembe hogy kicsit kókányolás áttenni a mobil OSt iPadra :S
    Majd meglátjuk mi sül ki belőle 😛 Nagyon várom.

  10. Egy nagyon jo resz van a cikkben: nem fogtak fel h az ipad nem szamitogep!!!
    Tanacsolom mindenkinek h igy tekintsen ra.
    ipad fo ujdonsaga a konyv/magazin bolt es olvaso resze.
    Ez a keszulek az ereaderek sikerere ahitozo konkurencia
    Aki hasonlitani akar: ipad vs kindle vs sony reader
    Eleg csak a 3 keet megnezni, ugy gondoljatok erre h itt az apple reader mef plusz egymillio feature-el
    Minden komolyabb ceg osszefosta magat tole ahogy latjuk
    Ne legyunk mar azert csalodottak mert megalmodtunk vmit a rumorok alapjan ami nem letezik es hat nem teljesult teljesen az almunk

  11. @tomtom1980:
    Azért engedtessék meg nekem, hogy csalódott legyek…:D
    Főleg, hogy e-reader-t eszembe se jutna venni 🙂

  12. @tomtom1980: teljesen igazad van, de ez akkor is egy szar 😀 inkabb megveszem a reggeli ujsagomat egy százasér, utána kidobom 😀 konyveket meg kényelmesebb olvasok a laptopomon az ágyamban fekve 🙂 ugyhogy nálam nem nyert 😛

  13. @tomtom1980: Ez egy dolog, de mindenki pabletPC szerűséget várt, nem egy ilyet. nagyobbat ütött volna ha így gondolkodnak. És ha már itt tartunk ha simán e-reader, akkor min a fészkesfenének kell bele az 1ghz-es proci?(film max, de ha appok, akkor már inkább egy iphone-t veszek, sokkal kényelmesebb..és olcsóbb)

  14. Elnezest,h ide is beirom.

    udv. 3GS-hez tud vki 3.1.2 no activation, no baseband update firmwaret? Sehol se jok mar a linek! Koszonom
    Adnek tarhelyet is, ha vki feltenne oda…

  15. ipad ott van 1 irodai asztalon az álványán azon minden ellehet érni ami kellhet tök praktikus de ez nem számítógép!!!

  16. Van benne mikrofon, meg hangszóró is…

  17. Arrol irjatok h mekkora genyok h az iPad video spotban ugy csinal mintha lenne flash pedig a keynoteon lathato volt a plugin hianya….

  18. off:
    Szevasztok! segítségeteket szeretném kérni, fent volt nekem a Facebook az iphone on, és cydia bol szifon source bol feltettem a magyarosítást és hát nem lett magyar de a facebook nevett ott volt hogy magyar ujraindít: akkor se volt,és hát letöröltem a cydia bol a facebook magyarosítást ki is írt valamit hogy nem lehet ezeket le törölni valamiket. beléptem a facebook ba, de még mindig ott volt hogy magyar a facebook írás felett, de nem volt magyar, letöröltem a rendes facebook app ot. (gondoltam újból teszem) de amikor tette mvolna fel az apps tore-bol azt irta hogy installed hogy már fel van rakva pedig nincs, ott vagy a settings be is a facebook rész de nincs ikon és üres.Hogyan tudnám a fent maradt fájlokat letörölni és felrakni rendesen a facebook-ot az app store-bol?
    Előre is köszönöm a választ.

  19. Off ezerbocs!
    sajnos 1 ideig nem tudtam követni a szifon.com írásait de kérdésem az uj iboot telokra van jealbreak? azaz a 012esekre?? ha igen akkor azt honnan szedhetem le? elre is köszi és bocsi

  20. Hali!

    Hogyan tudom a Camera Roll mappában lévő képek jogait beállítani WinSCP-vel vagy egyéb mással? Restore után visszamásolás volt T-pottal, és azóta a Camera Rollban fekete kis négyzet az elölnézeti képe a képeknek. Remélem értitek miről beszélek! Elég sürgős lenne! Előre is köszi a választ!

    Üdv.

  21. @Joker: értem, miről beszélsz. Ez nem a jogok miatt van. Biztos csak magukat a képeket másoltad vissza, az előnézeteket (a .MISC mappabeli .BTH és .THM fájlokat) meg nem. Uh ez cumi. 😀

  22. @H2CO3: Amúgy erre gondoltam én is, hogy lehet ez is probléma. Csak töröltem a képeket a telefonról, és nem csináltam mentést róluk (én hülye), aztán egy visszaállító progival sikerült a képeket visszahozni a halálból, viszont a .MISC mappát nem. Lehet kezdeni velük valamit, vagy felejtsem el?

  23. @Ridiusz:
    mi az h 012 ?!
    nem az imei a lenyeg ember… hanem az iboot verzio

  24. @zoltan
    elv 012 uj iboot 011 az meg a régi elég sokan írták még ezt régen lényeg probáltam jealbreakelni de nem ment nekem meg nem megoldható h nem kapcsoljam ki a telot ezért érdeklődtem h van e már megoldás erre azaz uj törés.. amugy meg érdekes a stílusod…

  25. nincs még rá normális jb sajnos

  26. @Hello: itt is probalkozol? XD itt se fog senki segiteni 😀

  27. Az a baj, hogy mindenki úgy tekint az iPad-re mint egy tabletPC. Nem az, és ez nem baj. Azt kellene meglátni, hogy a hatalmas felület, a multi touch kijelző, a battery life, valamint a mögötte álló vásárlói és fejlesztői erő milyen lehetőségeket tár elénk. Most mindenki csak olyan viszonylatban tud gondolkozni, amit az iphone nyújtott, nem tudnak elvonatkoztatni, hogy mi mindent lehet ezzel kezdeni még…

  28. @Ridiusz:
    ez hulyeseg….
    nem kell elhinni mindent amit mondanak… az en imeim is 012

  29. Egy kicsit off de azt szeretném kérdezni hogy hogyan lehet egyszerre használni az igot és a mobilelogot?

    Tud valaki valami megoldást?

    Üdv

  30. @zoltan:
    Értem de akkor neked simán fut a blackra1n?
    jolvan mind1 akkor még várunk csak nekem sokszor ki kell kapcsolnom a telot 1 nap és az air mod sem elég… Még annyit h miközben olvasom az oldalt sokszor látom h kinevetik vagy éppen leoltják vagy nem is segitenek olyan embereken akik erősen kezdők vagy éppen rosszul tudnak valamiét és akik értenek hozzá nem gondolom h anyatejjel jött nekik a tudás vagy valaki segített van igen sok affinitásuk van a dologhoz és én nem gondolom h lekéne nézni öket inkább segíteni…..

  31. @Balxxx: Nekem mind a 2 fenn van és gond nélkül működnek

  32. @Ridiusz:
    figyu, szerintem meg egyszeru az egesz, ha valaki valamit el akar erni, meg akar oldani akkor utana olvas baromi sokat. 2-3eve mikor megvettem az elso iphoneomat en sem tudtam semmit, elkezdtem olvasni olvasni es olvasni, aztan megvettem es neki alltam kiprobalni azokat a dolgokat amiket olvastam.
    altalaban azert van oltas mert olyat kerdez az illeto ami nem 342x volt mar megvalaszolva hanem 4×342 x legalabb…

  33. Megjelent a teljes sn0wbreeze

  34. @zoltan:
    én ezt megértem tök jogos csak valakinek ez nem áttekinthető pl nem ismeri az oldalt.és nem tudja h régebben volt 1 cikk amiben leírták mi mit jelent szoval ha most jön valaki és megkérdez 1-2dolgot és azt kapja olvass utánna hát az lehengolo…

  35. Nekem nem megy az igo , elindítom és rögtön kilép
    vajon miért van ez?

  36. @Ridiusz:
    ez pedaul egy ilyen kerdes:
    @Balxxx:
    ha kicsit keresgelnel olvasnal tudnad.

  37. @Ridiusz:
    de most nezd meg
    ha ezt beirta volna a keresobe az oldal jobb felso reszeben hogy

    Mobilelog igo
    akkor kijott volna ez:
    szifon.com/?s=mobilelog+igo

    es ott le van irva minden….

    es plusz infok is a hozzaszolasokban

  38. ne mond h ez nem lustasag
    tehat lusta ergo nincs is ra annyira nagy szuksege.

  39. egeszen pontosan Ace 34. hsz-a a megoldas….

  40. Zoltán te biztos Nagy iphone arc vagy. Akkor talán tolts le az app storebol egy illemkonyvet is

  41. @Balxxx:
    nem vagyok az , de lusta sem vagyok 🙂

  42. Én sem vagyok lusta, be is írtam a gugliba, kidobta a szifon sourcet is, onnan is van telepítve, de mégsem megy, olvastam hogy lehet az irealsmstől is
    nem akartam hogy helyettem dolgozzatok csak nem találtam egyértelmű megoldást, mint pl. egy külön fix telepítése. Olvastam ace hozzászólását is de nem akarok mindenféle mappába telepíteni mindenféle dolgot, ha ilyen
    problémás akkor inkább használom a navigont, az gond nélkül megy.

    Nem vagyok az a bekérdezős fajta, a szifon megvétele előtt is rengeteg időt eltöltöttem itt, azóta is mindent elolvasok. Tulakdonképpen itt szerettem bele a szifonba végleg.

  43. Mit tudtok arról, hogy a Vodafone árulja az iPhone-t Angliában? Nézegettem a McLaren bemutatójáról képeket, és Hamilton meg Button fekete iPhone-al fotózgatták egymást, és ugye McLaren főszponzora a Vodafone. Talán hamarosan nálunk is kapható lesz másik szolgáltatónál?

  44. @Joker:
    volt itt mar minden pletyka h vodahoz januarban pannonnhoz februarban, aztan semmi 🙁

  45. Kijött a Redsn0w végleges változata!!!

    Most olvastam egy francia szifonos oldalon!

    Viszont az új iBoot-ra sajnos továbbra sincs megoldás…

  46. és még mindíg nem jó 64biten

  47. Szerintem a Microsoft fogja be a száját a .net -el, mert ugye a Vista is ebben íródott annó, csak aztán nem találtak hardvert hozzá, amin épeszű sebességgel működött volna. Aztán már csak egy kis XP design paskolásra futotta. Meg azt gondolom, hogy egy olyan cég, ahol nem csak, hogy nem ismerik az RFC -t, hanem fingjuk sincs, hogy miről van szó (lásd pl. wifi routerhez való csatlakozáskor a jelszót 2x kéri az oprendszer), az ne károgjon. Csiszolgassa a DOS 5.0 -át meg a JAVA hamisítványát. 🙂 64 bites oprendszer!? Nevetséges.
    Mindkét cég, Nokia és Microsoft is kézenfogva besétálhatnak az Apple -hoz design, innováció és fejlesztési tanácsokért.
    Kíváncsi lennék, hogy köztetek hányan vesztették el telefonkönyvüket, naptárukat, üzeneteiket a 2 cég (Microsoft és Nokia) kooprodukciójából született csuda Windows – PC Suite párosítással!
    Nokia is a JAVA-s symbian OS-el.
    Drága jó istenem! Nem kell nekem karácsonyi ajándék csak legalább a Microsoft menjen csődbe! 🙂


Add a Comment