fbpx Skip to content

Kalózkodás előnyei

Kalózkodásnak is vannak előnyei. Persze most nem a kalózok szempontjából, hanem a fejlesztők szemszögéből nézzük. A Tap Tap Revenge nevű játékot 2.5 millióan töltötték le az első két hónapban, de ennél sokkal többen szerezték meg a feltört verziót. Nyílván ez is fáj a fejlesztő Tapulousnak, de kitalálták az alkalmazáson belüli vásárlást. Ezzel a módszerrel sok illegális felhasználót rá lehetett venni a legális zenék megvásárlására, így ez is hozzájárul a cég havi 1 millió dolláros bevételéhez.
Másik sikertörténet a Shazam, az alkalmazással dalokat lehet azonosítani. Naponta 2 millió (!) dalt azonosítanak, ezek 13 %-ából alkalmazáson belüli (iTunes-os) vásárlás lesz és a szám folyamatosan növekszik.
Csúnya dolog a kalózkodás, de látható hogy azért van ellenszere.

Farewell install0us

Puy0, az install0us készítője befejezet munkáját. Az install0usról tudni kell, hogy segítségével tört alkalmazásokat lehet a telefonra letölteni és telepíteni.
Postjában leírja, hogy jogi problémák miatt áll le a fejlesztéssel. Már régóta keres olyan ügyvédet, aki az internetes szerzői jogban ott van és felvilágosítja az install0us jogszerűségéről. Most megtalálta és eléggé elszomorította a vele való beszélgetés, ezért úgy döntött, hogy leáll a fejlesztéssel, nem lesz 3.0-ás verzió. Mondjuk az alkalmazás illegális mivoltát én jogi végzettség nélkül is elmondtam volna neki…
Nemsokára leáll az install0us fóruma és repója is, de a 2.5-ös verzió a maga módján tovább él. Hosszú felsorolásban köszöni meg a közreműködők segítségét. Azonban odaszúr a Hackulo.us-nek, szerinte már a pénz körül forog az oldal.
A scene egy tagja befejezte munkáját, vajon átveszi valaki a stafétabotot?

Már unalmas az óriási nyereség 🙂

Szokás szerint igen kedvező negyedéves eredményekről számolt be az Apple. 2009 utolsó negyedévében 15.68 milliárd dollár bevételt, 3.38 milliárd nyereséget ért el. Három hónap alatt 3.36 millió Mac-et (+33 %), 8.7 millió iPhone-t (+100 %), 21 millió iPodot (-8 %) adtak el. Bár az igazsághoz az is hozzá tartozik, hogy módosultak a számviteli szabályok, így az iPhone-nál és az Apple TV-nél is már értékesítéskor el lehet számolni a teljes előfizetői időszak alatti nyereséget, de ez akkor is szép.
Steve Jobs szerint a cég belépett az 50 milliárdos társaságok közé (min. ennyi az éves bevétele) és az új termékek még ezen is dobni fognak.

Tablet-hírek

A német MediaMarkt twitteren elszólta magát, mert csipogása szerint a március 1-től értékesítésre kerülő iPad T-Mobile-os szerződéssel 499 euróba, szerződés nélkül 899 euróba fog kerülni. Később törölték a tweetet.

Másik érdekesség, hogy a Furry mobilelemző cég statisztikáiban feltűnt 50 darab tablet-szerű készülék, amelyeken iPhone-alkalmazásokat teszteltek 3.2-es rendszerverzióval. Peter Farago szerint (a cég marketinges alelnöke), amikor szoftveresen lekérdezték a készüléket nem iPhone-ként azonosította magát.

Más pletyka szerint a New York Times saját alkalmazást ír a tabletra. Közben megy a találgatás, vajon a készülék annyira megváltozatja-e az újságok, magazinok terjesztését, amennyire az iPod megváltoztatta a zeneipari szabályokat.
Közben megy a készülődés a szerdai eseménynek helyet adó Yerba Buena Centerben. A bejáratra ugyanazt a képet rakták ki, amelyik a meghívón is szerepel.
Szerda este felszáll a fehér füst.

Olvasd el a hozzászólásokat is

34 Comments

  1. Jó lesz a tablet

  2. Asszem izgalmas este elé nézünk holnap… Kíváncsian várom 😀

  3. Még szerencse, hogy az install0us deb fileja megvan nekem lementve 😀 A megszűnő repo a cydia. hackulo. us-ra vonatkozik? Mert akkor gyorsan lementem az egész repo tartalmát. 😀 Am az AppSyncet így is a BeYouriPhone repoból töltöttem.
    Tablet érdekel, de rossz, hogy ez is trémobilos lesz. Ez a Peter Farago nem magyar (Faragó Péter)?
    Apple nyereség = pfujj! 😀
    Az eventre továbbra is ki vagyok váncsi. Majd szifonról nézem holnap! 🙂

  4. ejj bazz, milyen szarul megy egyeseknek ebben a válságban! 😀
    tűkön ülök már egyébként, hogy mi lesz holnap! nagyon várom!

  5. Sziasztok!
    1 kérdésem lenne… Vettem egy 2G-s iphone-t. És a kijelző legfelső részén első alkalommal volt 1 fehér csík. Csak egyetlen egy sávban. Aztán egyik este felraktam tölteni másnap reggelre ez a csík hosszabb lett, majd egy másik töltés után meg is duplázódott nem hosszra hanem vastagságra :S Ez mitől lehet? Esetleg valami tanács tipp?

  6. csak szólok, hogy a twitter link nem ide mutat!

  7. tudtok valami live stream-et amit holnapra?

  8. @kovacsb07a:

    lehet nem kellett volna így megvenni…
    Nekem a touch csinálta ezt, csak kicsit gyorsabban történtek a dolgok.

    Végül kijelző csere lett.

  9. Hogy lehet a repokból lementeni a .deb fájlokat?

  10. @CCV-520: Minek ha az install0us repoban csak az installous volt/van fent? :/

    1000+1 helyen még fent van.

  11. valaki nem tudja megmondani véletlenül hogy miért kapcsolgat ki Randomra az Iphone 3GSem???:S jailbreak előtt meg után is ugyanez a helyzet!

  12. @Ceka: azert mert faszsagokat irsz, amiknek nincs koze a témához 🙂 probald meg anélkul megoldani

  13. igen, egy szifonrol is nezheto live stream nem lenne rossz

  14. @CCV-520: Feltelepíted a kiszemelt deb-et Cydiáól, és mielőtt kilépnél, vagy Return to Cydia/Respring /Reboot-ot nyomnál, iFile+Backgrounder, vagy T-PoT segítségével a /private /var/ cache/ apt / arcives / mappából lemented az értelemszerű névvel rendelkező fájlt. 😀

  15. @CCV-520: vagy telepíted ezt a pcre és minden debet le tudsz menteni bármelyikből.

    ipcsuite_for_iphone_v2.6.2.108.e x e (ez csak a neve, nem link)

  16. 270000 forint lesz kint az iTablet… mennyi lesz itt magyarországon?

    Valszeg 2szerese, 270000 még megérne.

  17. @NetMaffia:
    100 000 is sok lenne erte 🙂

  18. @NetMaffia:
    oszinten hogyan erne meg 270ezret egy kis valami ? meg azt sem lehet tudni mennyire lesz izmos. ha meg kb atom-os akor vilagos h nem eri meg

  19. @zoltan: Sztem se érne többet 100-150nél. ez amolyan interaktívan olvass ujságot gép lesz jo sok pénzért…szerintem. de ne legyen igazam.

  20. @cbdomi:
    oszinten szolva engem a iphone 4g jobban izgat mint egy netbook vagy egy ipad
    mert ha gep kell ott a laptop ha hirtelen net akor meg az iphone-nal nincs jobb 🙂

  21. Komoly, hogy egyesek már árat is tudnak mondani 🙂

    Majd meglássuk..

  22. A twitteren elterjedt hír állítólag nem igaz, nem a media markt hivatalos twitter accountjából küldték a hírt.

  23. @gregapple:

    ja, csak annyit akartam, hogy ha ez igaz, akkor tényleg nem tudunk még árakat. 🙂

  24. Az installous nagyon fog hiányozni! Van valami alternatívája?

  25. Na ja, ez az iPad megint csak egy nagy hype…
    Reméljük este megtudjuk a pontos specifikációt.
    Több oldalon is azt írják, hogy inkább csak egy nagy iPhone lesz.
    De kinek kell egy A5-ös méretű telcsi?
    Meg újság olvasásra?
    Az ára valószínűsíthetően 220e és 250e Ft között lesz (persze nem elképzelhetetlen a 270e sem), de annyiért már inkább egy laptop.
    Aztán ha nagyon kell OSX telepíthető már.
    Szerintem magyarország nem lesz piac.
    De persze ez csak az én véleményem.

  26. Remelem utos dolgokat kozolnek ma es feljebb megy a reszveny aruk 205.95rol legalabb 250re (kinti havert rabeszelzem h vegyen 100dbot mult csut-penteken 🙂 h

  27. nemtudom ki csinálta a MusicTweeter alkalmazást, de figyelmébe ajánlom hogy helytelen ahogy leírta a program, hogy mit fog feltölteni tweeterre.
    Írja át helyesre mer ez így kelemetlen: I’m listening to (title) by (artist).
    példával: I’m listening to American Idiot by Green Day.

  28. mikor kezdödik az event?:D

  29. Köszi a válaszokat.

  30. @Dani: kelemetlen? 😀

  31. sziasztok!

    off

    hogyan tudom azt megcsinálni, hogy az itunes a 3g -met 3gs -nek lássa?

    köszi

  32. Sziasztok!

    Tudnátok segíteni hogy hogyan lehet iphonera filmet tenni? Esetleg kell hozzá valamilyen program? Előre is köszi!

  33. üdv!
    három kérdés:D
    1.tudom hogy sok ember szeretnél látni a file rendszert az xsellize repoban találtam egy xDrive nevű cuccot. valami olyasmit ír hogy ezzel wifin keresztül lehet látni a file rendszert:D lecheckolja valaki?:Dén nem merem:D
    2. tud valaki olyan progit, ami megjegyzi az útvonalat amit bejárok? pl google mapses vagy valami gps-es valami:D vagy legalább olyat amivel google mapsben én tudok útvonalat szerkeszteni:D
    3. kipróbáltam a Billboard alkalmazást, nagyon állat, de ha még le is akarom tölteni a számokat, pl dTunes-al akkor sem az ipodba teszi bele. van valami olyan progi valahol amivel tudok úgy számot leszedni hogy az ipodból is elérem? vagy kitudom választani hogy melyik playlistbe mentse.
    előre is köszi:D


Add a Comment