fbpx Skip to content
BillBoard
A népszerű amerikai zenei újságról is megjelent egy külön alkalmazás. A Billboard.com nevezetű programban
– tízféle aktuális slágerlistát böngészhetünk (Hot 100 (Songs), Top 200 (Albums), Digital Songs, Radio Songs, Hip Hop/R&B, Country, Rock, Latin, Pop, Dance/Club Play),
– visszamenőleg több mint 50 év slágerlistáit tekinthetjük meg,
– iTunes-on keresztül megvásárolhatjuk kedvenc dalunkat,
– 16 millió album és dal között kereshetünk.
Az alkalmazás minden csütörtökön frissül, 2.39 euróért vásárolható meg az AppStore-ból.

Tablet és iPhone 4.0 OS béta január 27-én (?)

Korábbi hír arról szült, hogy az Apple január 26-án mutatja be a tabletet. Digital Daily információja szerint egy nappal később, 27-én lesz a bemutató. Wall Street Journal értesülése szerint 10 colos készüléket mutatnak majd be, ára 1000 dollár lesz, amely tartalmazza a mobilinternet előfizetést is és márciustól lehet megvásárolni.
Más pletyka szerint az iPhone 4.0-ás operációs rendszerének bétáját is bemutatják, amely már nagyképernyőre is képes szimulálni az alkalmazásokat. A hír akár igaznak is bizonyulhat, azonban az Apple eddig mindig küldött meghívót az iPhone OS jelentős módosulásának bemutatásáról.

Nokia: all-in

Még októberben a Nokia beperelte az Apple-t, hogy az a GSM és más vezeték nélküli szabadalmait megsértette. Az almások persze visszapereltek, szerintük a finnek sértettek meg 13 Apple-szabadalmat.
Pókernyelven szólva a Nokia all-int mondott. Újabb beadványában azt kéri a bíróságtól, hogy lényegében tiltsák be az összes mobil termék (iPhone 3G, iPhone 3GS, iPod touch, iPod nano, iPod classic, iMac, Mac Pro, Mac mini, MacBook, MacBook Pro és a MacBook Air) importját, mivel szerintük újabb 7 szabadalmat sértettek meg, egészen 2001-ig visszamenőleg. Ez azért elég vicces. Miért most perelnek egy 8 évvel ezelőtti szabadalomsértés miatt? Lehet hogy komoly piacvesztést érzékelnek?
Mivel Cupertionoban sem zugügyvédek dolgoznak, ezért nyilván hamarosan jön a válaszlépés. Hasonló szappanopera van kialakulóban, mint az AT&T-Verizon hirdetési háborúban.

Quattro Wireless akvirálva

Két hónapja a Google az Apple orra elől megvette a legnagyobb mobilhirdetési céget, az AdMobot. A mobil hirdetési piacban komoly potenciál van, ezért ezt Cupertinoban sem hagyták annyiban, mert kivetették hálójukat a konkurenciára, a Quattro Wirelessre. Quattro olyan felületeken hirdet, mint az iPhone, Android és más okostelefon-alkalmazások, de több ezer mobil weboldalon is ott van. Az ügyletet sem a Quattronál, sem az Apple-nél nem erősítették meg, de elvileg holnap jelentik be hivatalosan a tranzakciót. Ár 275 millió dollár volt, ez bőven telik a rendelkezésre álló több mint 30 milliárd dolláros készpénzállományból.

Távirányító

Az L5 Technology nevű cég megalkotott egy infra kiegészítőt, melyet a telefon dockoló csatlakozójához kell kapcsolni, így távirányítóként is lehet az iPhone-t használni. Vezérelni lehet vele tévét, DVD-lejátszót és felvevőt, kábeltévé set-top boxát, hifi decket, légkondícionálót és más készülékeket is. Persze így magában használhatatlan lenne az egész, készítettek hozzá egy alkalmazást is, mellyel vezérelni lehet a távirányítót. Az alkalmazás előnye, hogy a gombok testreszabhatóak: drag-and-drop módszerrel oda teszem ahová nekem kényelmes. Mivel a kiegészítő a dockolóhoz kapcsolható, ezért fejjel lefelé kell tartani a telefont, ami elsőre szokatlannak tűnhet.
A cég szerint a távirányító az összes iPhone-al és iPod Touch-al kompatibilis, februártól lesz kapható 50 dolláros áron, az alkalmazás pedig ingyenesen lesz letölthető az AppStore-ból.
Én azért ennyit nem adnék érte, inkább vennék egy univerzális távirányítót.

Zárva vagyunk

Jó néhány emberrel előfordul, hogy a Power gombbal nem zárja le a képernyőt és a zsebében véletlenül elindít egy alkalmazást. Ennek kiküszöbölésére és illetéktelen használatra alkották meg az AppLocket nevű alkalmazást, mellyel hatféle módon lehet a képernyőt lezárni. Alapértelmezett lezárás a hangerőnövelő gomb kétszeri és a hangerőcsökkenő gomb egyszeri lenyomása, feloldás fordított.
Óvatosan kell bánni a lezárással, mert ha a Settingsben rosszat állítottál be, akkor a telefont safe módba kel tenni és a Cydián keresztül uninstallálni kell az alkalmazást.
Az alkalmazás 2 dollárért vásárolható meg a BigBoss repóból.

Jön a Final Fantasy iPhone-ra?

Ez még nem tudhatjuk, de a konzolokon népszerű sorozat designere, Hironobu Sakaguchi egy iPhone-játékon dolgozik. Részletek nem ismertek, de néhányan azt gondolják, hogy a Nintendo DS-en megjelent Blue Dragon Plus lesz átírva iPhone-ra. Blue Dragon Plus a Final Fantasy XII: Revenant Wings-hez hasonló valós idejű stratégiai játék.
Sakaguchi a 90-es években szerzet magának hírnevet. Nem kevesebb, mint 45 játék készítésében vett részt, többek között a ma már klasszikusnak számító a Final Fantasy 1-11, Xenogears, Vagrant Story, Chrono Trigger és a Final Fantasy Tactics játékokban működött közre.

Olvasd el a hozzászólásokat is

38 Comments

  1. Az az applocket jo jatek lehet, plane ha nem jon ossze. 🙂

  2. “Jó néhány emberrel előfordul, hogy a Power gombbal nem zárja le a képernyőt és a zsebében véletlenül elindít egy alkalmazást.” Ezt hogy és milyen emberekkel fordul elő? Ez valami természeti jelenség? 🙂

  3. Hát ez poén mert a power gombot megnyomva teljesen inaktív a telefon. Talán ha az a pár ember jobban odafigyelne és nem a jack csatlakozót nyomná a power gombb helyett biztos nem esne ebbe a hibába. A másik az hogy az infrát miért nem tudták ennyi erővel szintén beépíteni? Na mind1. Szifon 4 ever

  4. Bocs az offér srácok, de azt szeretném megkérdezni, hogy nem tud-e valaki ajánlani ingyenes sms küldő progit?Sajnos hallássérült vagyok, és nekem nagyon fontos lenne, mert csak sms-ben kommunikálok.A Global AQ sms volt fent eddig, de fizetőssé tették az új verziót.Kaptam 120 sms-t és ha az elfogy akkor már fizetni kell a többiér.Próbáltam még a TextPlus progit, de az meg csak 10 számjegyű telószámot fogad el!Előre is köszönöm, ha valaki tud segíteni!Jöhet mailben is: xzozoxkukaccitromail.com

  5. @jocky: Vagyis helyesen a mail cím: xzozoxkukaccitromail.hu 🙂

  6. @Neu: Közben sikerült átértelmezni … ha nem nyomja meg 😀 Mondjuk erre ott van alapból az autolock a telefonban …

  7. @jocky:
    h t t p://www.appscene.org/download/g5Ev2GH3au3e46ce2263
    tört GlobalAQ

  8. @jocky:
    h t t p://www.appscene.org/download.php?id=397696859
    Freedom sms

  9. off
    Van-e valakinek újabb infója arról, hogy mikor várható a Pannonnál is szifon?
    /off

  10. @jocky: Én a napokban raktam fel a global aq lite vetzióját és napi 7 sms továbbra is ingyen van

  11. @SPEED001: Nekem a Pro van fent.És kaptam 120 creditet amikor feltelepítettem és minden sms küldése után egy lemegy belőle.Még nem fogyott el, de gondolom ha elfogy akkor venni kell, mert van egy olyan menüpont, hogy store és ott lehet venni sms-eket!Pl. 50 sms 1.59 euro vagy 1000 sms24.99 euro.

  12. Aki lusta vagy elfelejti a power-t megnyomni azért, hogy lezárja a telefont, az a “2x le, 1x fel, 4x jobbra, 2x balra” kombinációt sem fogja végigcsinálni 🙂

    De tudom, hogy nem csak ezért van ez a progi, mások nyomkodása ellen biztos, hogy jó, bár én maradok a LockDown-nál.

  13. A GlobalAQ wifin vagy 3G-n keresztül küldi az sms-t?

  14. A gagyi Nokiákkal 2002 óta távirányíthatjuk a TV-ket. De annyi értelme van, hogy semennyi.

  15. @Ákos:
    Én egy flottába vagyok a Pannonál és ott már küldek róla email-t hogy január végén február elején várható ! Nem tudom, hogy hivatalos mikor jelentik be mert én itt mindig előbb tudok az ilyen dolgokról a flotta révén! de sztem hivatalosan is akkor kell megjelennie!

  16. Apple vs nokia……..
    Valaki esetleg tudja konkrétan mik azok a szabadalmak?
    De ha így fejlesztenek lassan az összes céggel perben lesznek:)

  17. @jocky: lol… 3g-n

  18. @jocky: @dokk: Szerintem a kettő közül amelyik aktív 🙂

  19. @clooney: Köszi, ez jó hír!

  20. @dokk: Én wifin használom!

  21. Hi All!
    Akkor vki megtudná mondani, a vodánál mikortól lesz kapható a szifon? Mert már Angliában kapható a vodánál……

  22. Hali mindenki!

    Találtam egy videot youtube-on ezzel a tablettel kapcsolatban… nézzétek meg és döntsétek el h igazi vagy nem…én nem láttam benne olyat ami miatt lehetett volna rá azt mondani h nem igazi 😀 de több szem többet lát… szval itt van a videó: h t t p ://w w w .youtube.com/watch?v=ghPkhnCJYw4

  23. @jocky: akkó nem lol..

  24. Ez de jó, zajlik az élet! 😀

  25. @lalee74: a szabadalom az egy olyan kis izé, amit az apple megsértett :d gőzöm sincs mik azok…

  26. Sziasztok ! Kezdő szifonos vagyok, előre is bocsi az offért, de Te hogyan töltiteka telótokat (3gs) ? Hagyjátok teljesen lemerülni, amíg ki nem kapcsol, vagy bizonyos időközönként, még a lemerülés előtt feltöltitek? Illetve még az érdekelne, hogy tud-e valaki valamit arról, mit is takar az ,,akku formázás” ?
    Előre is köszi és bocs az offért.

  27. @Skillmix: de te én nemtudjuk

  28. @dokk: egyébként nem kell a lithiumos akkukat formázni, bármikor rátölthetsz, sőt ne engedd csumára lemerülni. én ha gépközelben vagyok már dugok is..

  29. Köszi a gyors választ, sürgős volt, azért a kapkodás. ,,De Te” figyelsz legalább. 😀

  30. Ingyenes progi: global.AQ – napi 7 ingyen sms magyarországra is (ilyet kerestem de nem találtam, rem nembaj ha megosztom véletek..) 🙂
    Másrészt miért van a szifon.com mellett kiírva h iPhone 4G? 😀 Ti mit tudtok az új szifonról amit mások nem? 😀

  31. @adamita: köszi, nem ismerte senki sem..

  32. A Nokia egy undorító szánalmas cég. Ennyit tudok mondani.

  33. @Infy: köszi, hogy megosztottad magvas gondolataid velünk.

  34. @Infy:
    hulye vagy

  35. @miron89: Az usaban meg nincs a t- bobilenal. Ki érti ezt? 🙂

  36. @Infy: Hat ha jol szetnezek Az asztal korul látok kb 6 nokiat meg egy iPhont. Igaz csak ebbe Az egybe van kartya is. Na jo esellyel a mai napi kommenteket en nyitottam es en is zarom. 🙂


Add a Comment